Keresés

Részletes keresés

szakipeet Creative Commons License 2010.04.12 0 0 54
Beültem az autóba, érte mentem, együtt megnéztük, vakarta a fejét, hogy ő milyen szépen bevágta a falhoz, meg milyen szép szegély van rajta.. De mondom "ember, ez átlós, és nem kicsi fuga" erre az a válasz, hogy "nagy lapokat nem lehet keskeny fugával rakni, a minta meg jó csak a fal görbe." Na erre idegbaj, ordítás, hogy hülyének néz-e? Enyhe veszekedés, majd abban maradtunk, hogy én nem fizetek a "munkájáért" ő meg nem szedi fel és rakja újra, mert már "méretre vágta" a lapokat és mindkettőnknek a q. anyját. A konyha még tűrhető volt, csak a fuga virított, a folyosóra meg faltól falig futószőnyeg... Mindenesetre a konyha falát és a fürdőt már nem vele burkoltattam és végig ott voltam a munka ideje alatt. Mikor az új szaki meglátta a folyosót, nem is vitázott.
Előzmény: zsuzsa (53)
zsuzsa Creative Commons License 2010.04.12 0 0 53
huuuu szakipeet ez elég ijesztően hangzik

és mit csináltál a burkolattal ? vagy úgy maradt ?

Én csak az asztalos résztől nem félek, őt 20 éve ismerem, absztinens, pontos, preciz ( és még jó teste is van... bár levetközve nem láttam... sajnos )

Az előző felújitásnál féloldali bénult szaki is volt köztük, végül én cipeltem helyette. De akkor fiatalabb voltam. A burkoló meg ahelyett, hogy örült volna a nagy fürdőszobának végig morgott meg pofákat vágott, mert összeveszett a segédjével és egyedül csak lassan haladt.


Előzmény: szakipeet (52)
szakipeet Creative Commons License 2010.04.12 0 0 52
Hűű, jobb félni, mint megijedni. Az előző lakásomban újítottuk a burkolatokat, a folyosó és a konyha azonos lapokat kapott, ismerős, jó szakember, a főnököm boltját gyönyörűen megcsinálta, ott mertem hagyni. Megbeszéltük, hogy minél keskenyebb legyen a fuga, hogy a lapok mintája lehetőleg folytonos legyen. Erre a majom ujjnyi vastag fugát csinált, a minta meg a folyosón nem volt párhuzamos a fallal.. Még megérteném, hogy csak az egyik fallal nem, mert az a fal hibája is lehet, de nem, mintha átlósan rakta volna le. Én azt hittem felrobbanok... Meg két zsák ragaszót még le is nyúlt, azt hitte nem veszem észre. Később a szomszédok mondták, hogy olyan részeg volt, hogy botorkált az úton.. Ne bízz senkiben!
Előzmény: zsuzsa (51)
zsuzsa Creative Commons License 2010.04.12 0 0 51
nem a padlóburkoló-t, hanem padlóburkolatot akartam irni :-)
Előzmény: zsuzsa (50)
zsuzsa Creative Commons License 2010.04.12 0 0 50
Azt mondtam a burkolónak, hogy ő tudja mekkor a fuga kell, de ha itt lesz a padlóburkoló, nézze meg szerinte elviseli-e a kisebbet.


Azért irtam egy mailt a Merkapt értékesitési vezetőjének az árképzésükről, a vevők megtartásáról meg arról, hogy kinek fogom ajánlani őket..... Nem birtam ki.
Azt gyülölöm legjobba a lakásfelújitásaimban, hogy állandóan gyanakodni kell, senkiben nem szabad bizni, mert az egész arról szól, hogy engem átverjenek, lehúzzanak egy valag pénzzel. Esküszöm nem vagyok alapból elmebeteg csak empirikus alapon vagyok paranoiás mesterember-épitőanyag stb téren.
Előzmény: Axióma (49)
Axióma Creative Commons License 2010.04.12 0 0 49
Kicsit attol fugg dolog. Ha a csempe nem tokeletes, akkor kis fugat nem lehet "szepen" rakni. Nekunk a legolcsobb barkacsaruhazas csempeket raktak 2mm-essel (engem az 1-esrol beszeltek le:)), es nem tudok olyan helyet, ahol szembetunoen csunya lenne tole. Mondjuk tegyuk hozza, enyhen szolva nem vagyok esztetika-manias, tehat latszani biztos latszik ha valaki azt keresi, de nem feltetlen kell randa legyen. Talan a nickem alatti epitkezeses kepeken is talalsz kepeket, de ha nem, keresek otthon.
Előzmény: zsuzsa (48)
zsuzsa Creative Commons License 2010.04.12 0 0 48
Most akkor az üvegtégla-rakás szerinted burkolói vagy kömüvesmunka ?

Egyébként nagyon szép az üvegtégla, már van a lakásban és szeretnék is még rakatni. Gyönyörü ahogy átjön rajta a természetes fény. A szinesek nem tetszenek annyira meg pofátlanul drágák is.

A falburkolót, csemperagasztót meghoztuk, felcipeltük. Aki lift nélküli házban lakik, az egész biztos kisportoltabb mint mások :-(

Jobban örülnék 2 mm-es fugáknak a falra is meg a padlóra is, de azt modta a burkoló mester, hogy szerinte ritka az a csempeminőség, ami egész keskeny fugákat elvisel. Mármint aminek annyira pontosak a méretei. Korábba is irtatok erről.



Előzmény: tamivill (47)
tamivill Creative Commons License 2010.04.10 0 0 47
Egyáltalán nem off a kérdés!

Egyre több helyen tapasztalom, hogy az ytong falakat burkolóval rakatják, az üvegtéglát meg pláne.

A kérdésedre visszatérve, lehet az üvegtéglát ytong falba rakni, legalább is láttam már ilyet több helyen. És szerintem ehhez is burkolói precizitás szükséges.
Nem akarom a kőműveseket megbántani, inkább úgy fogalmazok aki üvegtéglát szépen tud rakni, az burkolásra alkalmas lehet.
Előzmény: zsuzsa (46)
zsuzsa Creative Commons License 2010.04.10 0 0 46
figyelj tamivill : kicist off a kérdés : szerinted üvegtéglát lehet ytong-ra rakni ? ez majd egy későbbi projekt.
Előzmény: tamivill (44)
zsuzsa Creative Commons License 2010.04.10 0 0 45
Azért bosszat... tudod kicsi a költségvetés... sajnos bérből&fizetésből élek.

Viszont igazán szép burkolólapot kaptam a falra. Én nem tudom megitélni, mennyire gagyit árul a Praktiker, Obi stb nekem egyszerüen nem tetszett az árujuk.

Furcsa, hogy ennyire a fürdőszoba a hangsúlyos, abból sokkal nagyobb a kinálat és valamiért azt gondolják a gyártők, hogy a konyhába leginkább rusztikus, matt kisméretüt tesz az ember sok dekorcsempével. Hát én direkt olyat kerestem aminek minél simább és nagyobb a felülete - azt könnyebb takaritani.

Most komolyan ki a francnak va kedve a ráfröccsent olajat meg nemistudommit fogkefével pucoli a dekorcsempékről meg a fugáról ?

Az épitőanyagot majd egy közeli épitőanyagkereskedésből hozatjuk, a gyerekeim megigérték felcipelik.



Előzmény: tamivill (44)
tamivill Creative Commons License 2010.04.10 0 0 44
Ne bosszankodj, ami olcsóbb arról mindig kiderül nincs belőle annyi!

Vigasztaljon a tudat, hogy a végén egy gyönyörű lakásban laksz, ami olyan ami tükrözi az elképzeléseidet.

Ha a végére érsz, örülnék ha megosztanád velünk az tapasztalataidat.
Sok szakember van aki azt szeretné, és úgy nyújtani ahogy az ügyfélnek kedvezőbb.

Kitartást kívánok!
Előzmény: zsuzsa (43)
zsuzsa Creative Commons License 2010.04.10 0 0 43
Na basszus a padlólapot amit vettem, ma láttam egy másik boltban jóval olcsóbban. Persze amikor hat boltban is jártam nézelődni, akkor nem...

Szeretnék már túllenni az egészen. Benne lakva a felújitandó lakásban elég stresszes a burkolás.
zsuzsa Creative Commons License 2010.04.08 0 0 42
bocs, kicist fáradt avgyok
szóval a nagyszülők személyatójába szárazbeton-zsákokat nem akarok betenni
Előzmény: zsuzsa (41)
zsuzsa Creative Commons License 2010.04.08 0 0 41
köszi megnézem a linket

nem az emeltre, csak a boltól a kapuig ( tudod személyautóban cemeteszsákokat inkább nem az emeletre...)

Elsőrere a platform jutott eszembe, a 3-as metró azt hiszem Ecseri úti megállójáál, de évekkel ezelőtt jártam ott...és inkább itt a környéke kéne körülnéznem
még pár négyzetméter burkolólap kell a falra is
Előzmény: tamivill (39)
tamivill Creative Commons License 2010.04.08 0 0 40
http://tuzep.hofstadter.hu
Előzmény: zsuzsa (38)
tamivill Creative Commons License 2010.04.08 0 0 39
Csak házhoz szállítás, vagy a lakásba való deponálását (4. emelet) is érted ezalatt?
Előzmény: zsuzsa (38)
zsuzsa Creative Commons License 2010.04.08 0 0 38
Közben találtam egy normálisabbat.Mármint burkolót. Picivel olcsóbb csak, de minden kérdésemre kielégitő választ adott és laminált-burkolólap összevezetés témába is részletesen belement. A másikat nekem kellett emlékeztetnem, hogy kifelejtette az árajánlatból az aljzatkiegyenlitést.....

Viszont az anyagmozgatást nekünk kell csinálni, mert az nálunk brutális árú ( 4. emelet, nincs lift ) Én kissé megöregedtem, 40 kilós cementes zsákot 8 éve még beválllatam, de most már nem szeretném. Úgyhogy üzentem a lányaimnak edzőtáborba, hogy két lehetőségük van. Vagy ők ( nem vagyok szadista szülő, egyikük 70 kg-val fekvenyom, szerintem a 40kg-s cemeteszsákot bevállalhatják ) vagy rezegtessék a szempillájukat a benga nagydarab himnemü sporttársaikra, hogy kis pénzért eljönnének-e egy kis cementeszsák-cipelésre.

Mondjuk ha tudsz III ker vonzáskörzetébe olyan épitóanyagkereskedést, ahol esztrich betont, ytongot stb megvehetek és esetleg házhozszállitás van, azt megköszönném.
Előzmény: tamivill (36)
Wartburg311 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 37
Sziasztok!

Tudja, valaki hogy létezik-e 135°-os sarokra műanyag csempe élvédő?

Sz.
tamivill Creative Commons License 2010.04.08 0 0 36
Úgy tűnik nem találtad meg a "közlékeny" burkolót eddig.
Ha még aktuális megnézetem valamelyik ismerőssel, és kérek tőle véleményt.
Előzmény: zsuzsa (35)
zsuzsa Creative Commons License 2010.04.06 0 0 35
Figyeljetek, tudom látatlanban nehéz véleményt mondani és párezer ft-on nem akadékoskodom, de szeritetek körülbelül helyén van ez az árajánlat ( 4. emeletre kell anyagot mozgatni, a burkolásnál viszont nincs semmi extra lerakási óhaj )
Ezek netto árak természetesen. Bontás nincs. Nem irt bele aljzatkiegyenlitést, arra még rákérdezek. Vagy az magától értetődő?

Betonozás kb.:12m2 en,3cm-es lépésálló szigetelés
és technológiai szigetelés 24 000.-
Burkolás:padlón és oldalfalon 21m2 burkolat 56 700.-
Szabad nyílás falazása 240x5 cm ) 6 000.-
Anyagmozgatás: 10 000.-
---------------------
96 700.-

+ kb 40 ezer anyagköltség ( csemperagasztó, ytong, száraz beton stb)


restellem, hogy gyanakvó vagyok, de olyan sokszor próbáltak meg átverni ...

KömKel Creative Commons License 2010.04.02 0 0 34
szerintem a betonfúró nem a legjobb erre. Venned kéne gyémántfejes fúróhegyet, az átviszi könnyen.
Előzmény: tamivill (32)
keleti123 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 33
Vakinek van információja, hogy akciósan LB Knauf flex ragasztót merre találnék?
tamivill Creative Commons License 2010.04.01 0 0 32
Volt egy kis problémám a Gress lapokkal kapcsolatban.

Fúrni kellett a fürdőszobában különböző szerelvényeknek, és féltem, hogy a nagyobb ütőerejű gép összetöri, így kisebb ütvefúróval próbálkoztam.

Sajnos a beton fúró csak izzott, és nem igazán vitte.
Kérdés! Hogyan lehet ezeket a lapokat átfúrni?
procaliber Creative Commons License 2010.03.27 0 0 31
Köszi még egyszer, jövő héten hívom
Előzmény: tamivill (28)
Kisbalázska Creative Commons License 2010.03.26 0 0 30
Üdv!
Természetesen bárkinek segítek, akár burkolás, akár lakásfelújítással kapcsolatos kérdésekben.
tamivill Creative Commons License 2010.03.25 0 0 29
Lehet, hogy reklám, de talán érdekes a burkolás előtt álló fórumtársaknak.

Ez egyfajta leírás a burkolásról a http://balazsbau.hu/burkolas.html oldalon.
Ha valaki talált hasonlókat, kérem ossza meg velünk.
tamivill Creative Commons License 2010.03.24 0 0 28
Beszéltem a pasassal.

A számát megtalálod a honlapon [http://balazsbau.hu], hivatkozz rám.
Szokott a környéken dolgozni, és megcsinálja a melót.

Előzmény: procaliber (27)
procaliber Creative Commons License 2010.03.24 0 0 27
köszi előre is, még aktuális
Előzmény: tamivill (26)
tamivill Creative Commons License 2010.03.24 0 0 26
Üdv!

Elnézést kérek, két napig nem voltam.

Megkérdezem a balazsbau.hu szakemberét, szerintem segíteni fog, ha még aktuális.
Előzmény: procaliber (23)
Micumucu Creative Commons License 2010.03.23 0 0 25

Törd össze kicsi darabkákra, és mozaik képet csinálhatsz belőle. Valami kemény alapra ragaszd rá.Szép és egyedi dísze lehet a lakásnak. Bekeretezés után mehet a falra.

Előzmény: kterv- (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!