Keresés

Részletes keresés

tkoz Creative Commons License 2010.03.29 0 0 4450
Na ugye ki mennyit süllyedt USA 50%ot onnan könnyű 3,5%-ot emelkedni.
Szerencsére az Eu nyög a válság alatt.
Mo is sajnos, 16 éve volt ennyi munkanélküli.
Ezért az Eu fejlesztésekre kényszerül. (látványosan naponta kerül gyártásba valami fejlesztés (autó és épitő ipari, energia ipari)
USA egyenlőre alszik.
Mi lesz öt év mulva?
Na itt irtad USA is fel fog kelni.
Tehát most csökkenti a nukleáris arzenálját, kivonul Irakból, Afganisztánban tálibokkal békét köt és kivonul ezek után lesz valami esélye hogy ipari fejlesztést kezdeményezzen.
Előzmény: Gavriel (4447)
tkoz Creative Commons License 2010.03.29 0 0 4449
Tehát ismét rend van és O.o a leghatalmasabb legnagyobb leggazdagabb országként szerepel
az oroszok tudatában
Ez az alapvető kulturájuk
nem csak az amerikai út létezik.
tehát ez az oroszos demokrácia szerintem nem látszik semmiféle belső ellentmondás O.o-ban...bár sajnos ha lenne sem nagyon látszana
Usából hová lettek az iraki háborút ellenző tüntetők 100 ezrei?
Előzmény: Törölt nick (4440)
tkoz Creative Commons License 2010.03.29 0 0 4448
Orosz kultura és szokások ez a hagyomány, ami nem azonos a teljes liberalizmussal (USA) Egyébként lehetne szemléket hozni, hogy ez az amerikai nép számára sem elfogadható kulturálisan, pláne nem a spanyol anyanyelvűeknek.
Putyin az atyuska az oroszoknak...ha ez érthető egy amerikai számára, olyasmi mint az angol királynő jelkép is ....
Tehát addig hiteles,amig atyuska...nincs más út.
Előzmény: denes (4429)
Yoshi Creative Commons License 2010.03.29 0 0 4446
ez elég nagy ... szóval érveljünk

1. ez egy ténymegállapítás - nem kiálltotta ki magát minden oroszok cárjának, bár kétségtelen, hogy mostanra megkerülhetetlen tényező lett kb élete végéig az orosz politikában, lásd jelenlegi helyzet, amikor kb senkit se érdekel, mit mond Medvegyev, a lényeg az, hogy mit mond Putyin
teszem hozzá, a dolgo érthető, lévén gyakorlatilag az elmúlt ... 100? év orosz történelmében ő ért el a legtöbbet az ország érdekében (na, nem túl erős a mezőny, gondoljunk csak Jelcinre...)
amit mindenképpen a javára írnék, az, hogy a játékszabályokat tudatosan betartja (elnöki hivatalt nem váltotta egy fehérorosz-orosz államszövetség elnökségével, megtehette volna)


2. valóban, a médiában rendezett egyfajta "tisztogatást"
tényleg nem szép dolog, nem egy nyugati kormányzat leplezetlen irígykedéssel szemléli a dolgot azért :)
az, hogy hivatalból a gonosz birodalmának kellene tekintetni azUSA-t, az elég marhaság...
tény, hogy kiemelik a negatívumokat és szeretnek azokon csámcsogni kicsit, de ezt nevezhetjük hagyománytiszteltenek is :)

3. nem csak energetikában lépték ezt meg - gyakorlatilag az ipar összességében
egyrészt ez nyugatról mindenképpen visszataszító, azonban az, ami ott privatizáció címszónál futott, az is
másszóval nem kell félteni a a szenvedő feleket sem, nem igazán tehetségük és a családi ezüst okos befektetésével lettek gazdagok ("csak az első milliómról ne kérdezzenek")

más kérdés, hogy a módszer semmiképp sem volt "elegáns" és bizony irányított volt

az, hogy revolverezne Putyin az energiahordozókkal... nos, lebegtetve van a kérdés, igen erősen, főleg az európai piacon - főleg az európaiak által
tény, hogy egészségtelen a függés, változtatni kellene, de "galibát" eddig csak Ukrajna és (majdnem) a fehéroroszok okoztak - két oldalról lettek megmogyorózva miatta - Putyinék nagyon, de nagoyn szeretnének megbízható, kiszámítható partnernek mutatkozni (lévén a bizalom azért ingott, amikor csak úgy belegázoltak Hodorovszkijákba, ileltve ami fontosabb, kipakolták a nyugati energetikai cégeket oroszo.-ból (piszkos ügy volt), és szükségük van a nyugat gazdasági jóindulatárra, főleg, mivel iparuk modernizációja még sehol se tart...)

a legtöbb esetben, amikor arról van szó, hogy "oroszo. gázzal zsarol x. országot" akkor valójában arról van szó, hogy az addig töredékáron adott energiahordozók árát szeretnék legalább világpiaci ár környékére emelni - főleg, ha mérsékelten barátságos az illető állam
ha jobban belegondolunk, akkor ez tulajdnoképpen érthető... ha már olcsóért adok neked valamit, lennél szives igazodni az érdekeimhez.. vagy vedd meg piaci áron.

4. erős, központi kormányzatot épít ki Putyin éppen, ami erősen szembemegy a nyugati önkormányzatiság jelenlegi terjesztésével - mondjuk, ahogy olvasni lehetett, alapvetően ezekért a kormányzóságokért nem kár..

5. rumors and accusations - tény, hogy rendkívül gyanús sok ügy (avgy ne mcsak gyanús, lásd polónium....)


II/1.
Putyinék rendkívül taktikusan kavarják a szart pl Irán tekintetében (mert mit ígérnek és mit adnak? hogy ígérik és hogy adják? mit szállítottak le oda? és amoda?)
az egész egy alacsony kötlségvetésű, nagy hatékonyságú USA szivatás - már csak a hagyományőrzés jegyében
nem szép dolog Washingtonból nézve, de biztosan vicces Moszkvából nézve (bár pont a ma reggel okán Moszkvában is redőzöttek a homlokok... ja, igen, és lényegi kérdésekben erősen támogatja de legalábbis hozzájárul az USA lépéseihez Putyin... olvass utána, mi volt az afgán beavatkozás _előtt!_)

2. This just to practice, dude!
oroszok nem hülyék
velük határos hasonló hatalommal csak óvatosan...

3. meg mindenki bejelentette az igényét
most akkor a többiek is sárosak? majd megegyeznek szépen...

4. a mostanában az a 80-as évek volt (még szu), ha a kedves szerző a Borejre gondol, akkor több szempontból is.. hm ... téved
Előzmény: denes (4427)
többedik Creative Commons License 2010.03.29 0 0 4445

A komolyabbak a 2012-vel kezdődő, és 2015-re kiteljesedő időszakot jelölik meg, amikoris a babyboom korosztály nyugdíjba vonul.

 

De az USA szerepcsökkenése elég jól követhető már a SZU megszünése óta. s ezen az afganisztáni, meg az iraki szerepvállalása sem segített, de alapvetően a kinai (és részben az indiai) gazdaság előretörése jelzi a folyamatot.

 

És ha hozzávesszük, hogy a 2008 októberi válság már megroggyantotta az USA-t, akkor bizony joggal élhetünk a gyanuperrel, hogy a következő évtizedben sem fog az USA szerepe növekedni a világban.

És ezzel e lehetőséggel leginkább épp a választott hazádnak kell számolni.

Akkor is, ha ez döntően negatív hatással lesz Európára is.

Előzmény: Gavriel (4444)
attilabacsi Creative Commons License 2010.03.29 0 0 4435

Hihi....

 

Jó dolog a szövegkörnyezetből való kiemelés, mi?

 

Ezt miért nem idézed ugyanabból a cikkből:

 

Talk of a "special relationship" between Britain and the United States should be dropped, a House of Commons committee said Sunday, adding the Iraq war carried important lessons for Anglo-US ties.

 

"The perception that the British government was a subservient 'poodle' to the US administration leading up to the period of the invasion of Iraq and its aftermath is widespread both among the British public and overseas," it said.

 

"This perception, whatever its relation to reality, is deeply damaging to the reputation and interests of the UK."

Előzmény: attilabacsi (4432)
attilabacsi Creative Commons License 2010.03.29 0 0 4432

Nincs többé "különleges kapcsolat" AZ USA és Nagy Brittannia között.

 

Döntötte el a brit alsóház vasárnap.

 

Mivel a különleges kapcsolat az USA pincsikutyájává minősítette a briteket, ( Yo, Blair!) akkor inkább nem kérnek belőle...

 

De már késő bánat nekik is.

 

 

Keltafan Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4430

Aktuális:

 

Obama váratlanul Kabulba érkezett.

 

 

Ennek lehet valami üzenete?

tkoz Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4428
Oroszország nagyon gazdag, és vannak hagyományai. Tehát Mo-val ellentétben nem kel neki alkalmazkodni és hagyományait feladni.
A szerzó itt Putyint végülis mint hazafit támadja...az oroszoknak meg ő kell nagyon is.
Tehát a szerző ahhoz szokott, hogy USA az igaz rendszer...és az ettől való eltérés rebelizmus..
Kina és O.o mindig a józan észre dolgozik, tehát a belső rendszer olyan amilyen lehet,
külpolitikai értelemben Medvegyev épp most irt alá fegyvercsökkentési megállapodást Obamával. és mind ketten a Németekkel és f.o.-al együtt óva intették USÁt hogy magát megingassa egy Irak elleni háborúval.
Közünk nincs hogy belül mi van azok szavazzák meg Putyint nem mi.
Csak örüljünk, hogy egyenlőre nem az orosz furulyára kell táncolnunk. és mégis tudunk autókázni és fűteni...
Tehát Kina és O.o. igen + érékei ma a világnak.
Előzmény: denes (4427)
Derek Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4426
"A realitás bizony az, hogy Putyin/Medvegyev egy erősen brezsnyevi időkre emlékeztető látszatdemokráciát tartanak fenn, "

azert ez messze nem igaz. A brezsnyevi idokben senki nem vallalkozhatott szabadon,ez is a demokracia resze am , senki nem utazhatott kulfoldre szabadon, nem olvashatott ,nezhetett legalisan nyugati sajtotermekeket es TV adasokat ,radioadasokat, nem volt ellenzek legalisan,se valasztasok.
Se ellenzeki partok .
Nem lehet mintademokraciat elvarni egy olyan orszagban ahol 90-ig vagy nagyon kemeny diktatura volt vagy enyhebb onkenyuralom. 2o ev ,de az orosz sosem elt tortenelme soran ilyen szabadon mint most
Előzmény: Törölt nick (4423)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4425
A liberális ellenzék vádolta is ilyen ambíciókkal - egyik ígérete, Szentpétervár részbeni fővárossága, illetve Fehéroroszország és Moldova visszaintegrálási tervei - szuverén államok közössége.
Előzmény: denes (4424)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4422
Megtévesztő a kapitalista gazdaság, Kína efy szemét kommunista diktatúra, ami realitás:) A jelenlegi orosz kutzust túlzásnak tartanám sztálininak nevezni és a brezsnyevi (pangás) sem jellezjője. Leginkább III. Sándor-inak nevezném, a szabsadságjogok korlátozása, visszavétele, agresszív külpoliotika és gazdasági fejlesztés.
Előzmény: tkoz (4421)
tkoz Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4421
Na ugye a G9 egy egy országa. Mo GDP-je egy tizezred? tehát világpolitikai tényező 1 ily nagy ország.
Kommunista az meg üres filozófia levegő nem realitás.
Előzmény: Törölt nick (4418)
tkoz Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4420
Ez senkit nem érdekel ez magánvélemény.
Itt a realitásokról vitakozunk.
Előzmény: Törölt nick (4409)
tkoz Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4419
Ez nem szénbánya! Fegyver!
Tehát fenntartani elképesztően költséges. Felrobbantják x ezer dollárért és másnap már semmibe sem kerülnek.
Előzmény: Yoshi (4408)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4418
Szerinted micsodák?
Előzmény: Pleiku (4411)
Quantum Jump Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4416

Case closed.

Előzmény: denes (4415)
Pleiku Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4413
"Én még infokért is járok ide, nemcsak beböfögni a marhaságaimat és fensőbbségesen odébbállni, mint sokan közületek."
nẻm vagy te tokeletes.... es gusztustalan vagy ezzel a bofogessel...ez egy kulturforum, legy szi idomulni.....

"kínaiakat már eléggé darabokra szedtük itt meg a másik darabokra esős topikban."
nem szedtel te senkit darabokra, Kinarol lila gozod nincs, csak a suket dumad....
aldas, bekesseg....
Előzmény: Törölt nick (4412)
Pleiku Creative Commons License 2010.03.28 0 0 4411
"Aki a sztálini/brezsnyevi mentalitást folytató oroszokat és a kínaiakat isteníti, az számomra komcsi. Pont."
ez csak ostobasagodat bizonyitja.pont.
Előzmény: Törölt nick (4409)
Yoshi Creative Commons License 2010.03.27 0 0 4408
a meglévő készletek hatástalanítása irgalmatlan pénz, nagyobb, mint a tárolásuk/karbantartásuk költsége

ebből nem lesz megtakarítás, az is hétszentség

(hozzáteszem, ha lenne is, akkor is fenáál a lehetőség az átcsoportosításra... az iraki/afganisztáni jelenlét pénzügyielg egy fekete lyuk)
Előzmény: tkoz (4396)
Yoshi Creative Commons License 2010.03.27 0 0 4407
"
Oroszországi radioaktív anyagok csempészéséről hallottál?"

nana!

az a téma valami végtelen homályos, szvsz a médiában (és csak úgy a "köztudatban") megjelenteknek még az ellenkezője se igaz...

nagy kavarás volt az, de "érdemi" nukleáris anyag csempészete nem került felszínre

(és ez azt is jelentheti, természetesen, hogy volt, csak azt jól eltitkolták :) )
Előzmény: Gavriel (4400)
tkoz Creative Commons License 2010.03.27 0 0 4401
Oké!
Na ugye meg a sugárzó anyagot beleöntötte a forró teába, és a gőzétől ő maga is súlyos beteg lett.
Túl nőtt a technika az emberen.
Előzmény: Gavriel (4400)
tkoz Creative Commons License 2010.03.27 0 0 4399
A hadiiparban a legkvalifikáltabb és legmegbizhatóbb munkások mérnökök dolgoznak Oroszországban. Lásd az antrax ügyet, mikor is a volt USA hadiipari dolgozó kilopott antraxxal mérgezte USA lakosságát.. na Mo-n hülyék szórakoztak fehérpor levélben való elküldésével...
Ilyen országokban jobb ha nem működik hadiipar.
Előzmény: Gavriel (4398)
tkoz Creative Commons License 2010.03.27 0 0 4397
Finoman kighagytátok a hadi és háborús kiadásokat.
Habár az igen hasznos Oroszországnak, sok sok bevétel dollárban és munkahely magasan kvalifikált orosz munkásoknak (hasonlók sincsennek sem az USÁ-ban, sem az Eu-ban )
Előzmény: Gavriel (4394)
tkoz Creative Commons License 2010.03.27 0 0 4396
"Telefonon véglegesítette a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló szerződést Barack Obama amerikai és Dimitrij Medvegyev orosz elnök. A megállapodás érterlmében mindkét hatalom 1550 nukleáris robbanófejet tarthat meg. A szerződést április 8-án Prágában írják alá."


Az origóból.

Sirás rivást be lehet fejezni usákompajtik, itt a pénz az egészségügyre...na ebből még 1 Hawai (i) nyaralás is kijön +-ban.
tkoz Creative Commons License 2010.03.27 0 0 4395
"Az amerikai egészségügyi reformtörvény módosító csomagját 56-43-as eredménnyel fogadta el a szenátus csütörtökön. Obama a csomagot csak azután kapja meg aláírásra, hogy az ellenzék indítványára történt módosításokról újra szavaz a képviselőház. A Gallup szerint az amerikaiak legalább fele Obamát támogatja a reform véghezvitelében."


Forrás Index.
Tehát a 30 millió eü USA ellátatlan kap ellátást. Mindannyian örülhetünk Hiv ...mindenféle hepatitis H1N1-- hez hasonló fertőzések gyára megszünik hamarosan.
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.03.24 0 0 4383
Előzmény: denes (4380)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.03.23 0 0 4379

Zseton vagy részvény, kaszinó vagy tőzsde.. mindig a bank nyer.:)

Előzmény: Törölt nick (4375)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.23 0 0 4376
Az kockázotossab, mint rábízni a pénzt, kihagyva azt hogy mennyi iskola, mennyi tapasztalat és mennyi érzék kell hozzá. Ha parkettzáráskor nem tud elszámolni a befektetői mpénzével, akkor game over. A portfoliókezelő valamivel biztonságosabb szakma.
Előzmény: Zottjoghurt (4373)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.03.23 0 0 4373
A stockjaid nőhetnek, de azok is csak akkor érnek valamit, ha már kivetted belőle a pénzt, és azt vagy elbokázod valami vacakra, vagy újra várod, hogy megint vehess stockot. Ördögi kör. Legjobban akkor jársz, elmégy brókernek jutalékért. Az biztos pénz.
Előzmény: denes (4369)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!