Keresés

Részletes keresés

Trollka74 Creative Commons License 2013.09.17 0 0 26234

Csinik vagytok! :)

Előzmény: Kinga-Kaszi (26230)
Kinga-Kaszi Creative Commons License 2013.09.17 0 0 26233

Igen, megadtuk a módját. A lekenyerezésnek ezt a módját pedig kivételesen szeretem. Amikor első (és utolsó) nap mindenki virággal köszönti az óvónőket, tanító néniket, a termekben egy külön pad elő van készítve a sok csokornak, meg délben az utcán ha látunk egy 20-30 csokor virágot cipelő nőt, akkor biztosra vehetjük, hogy pedagógus :)

 

Ma is alig várta, hogy menjünk oviba (azért a 7 órakór kelést nem díjazta), ellenőrizte, hogy milyen szendvicset pakoltam, az alma mellé még kérte, hogy tegyek be egy répát is. Ott meg siettetett, hogy gyorsabban segítsek neki átöltözni, hogy tudjon már menni játszani. Végül pedig azt mondta, hogy adjak neki egy puszit és menjek már. Úgyhogy rendesen kipakolt :S

 

Örülök, hogy végre valami pozitív híreket is olvasok Viki ovijáról. Csak azért kissé keserű a szájízem, mert ezt a lelkesedést már első héten is lehetett volna tapasztalni, ha kissé odafigyelnek rá. Remélem ennél már csak jobb lesz neki!

Előzmény: csikilany (26231)
pacsuli Creative Commons License 2013.09.16 0 0 26232

Ezt kaptam ma :)

 

Hogyan teremtette a Jóisten az óvónőt

Amikor A Jóisten az óvónőt teremtette, már hatodik napja túlórázott.Ekkor megjelent egy angyal és azt mondta:
-"Uram, már olyan régóta dolgozik ezen a figurán!"
-"Láttad a megrendelésen a speciális kívánságokat? Könnyen kezelhető legyen, de ne legyen műanyagból.Álljon 160 mozgatható részből, az idegei drótkötélből legyenek, az ölében egyszerre 10 gyerek kapjon helyet, és mégis elférjen egy óvodai kisszéken. A háta olyan széles legyen, hogy miden terhet elbírjon és az életét nagyrészt előre hajtott tartásba tudja leélni.Szavai mindent begyógyítsanak, legyen az egy dudor a homlokon, vagy lelki fájdalom, és hat pár keze kell legyen!
Az Angyal megcsóválta a fejét és azt mondta:
-"Hat pár kéz az nem fog menni!"
-"A hat pár kéz az nem okoz fejtörést,"- válaszolta az Úr -"de a három szempár, amellyel egy óvónőnek rendelkeznie kell, az annál inkább!"
-"Ezek mind az alapmodellhez tartoznak? - kérdezte az angyal. A Jóisten bólintott.
-" Egy pár, amellyel a csukott ajtón is átlát, miközben azt kérdezi: Mit csináltok ti ott?-pedig már rég tudja, hogy mi történt. Egy másik szempárnak a tarkóján kell lennie, hogy azt is lássa, amit nem szabadna látnia, de tudnia kell róla. természetesen két szemnek elől is kell lennie, amellyel szigorúan néz rá a rakoncátlankodó gyermekekre, de közben azt mondják: megértelek, és így is nagyon szeretlek!
-" Óh Uram!" -mondta az angyal és gyengéden megérinti a karját, - " menjen aludni majd holnap folytatja!" Nem tehetem közel állok hozzá, hogy valami olyat alkossak, ami egy kicsit rám hasonlít! Már majdnem elértem, hogy önmagát gyógyítsa, ha beteg, hogy 30 gyereknek tudjon örömet szerezni egyetlen picurka születésnapi tortával, hogy rá tudjon venni egy hatévest az ebéd előtti kézmosásra, hogy megtudjon győzni egy három évest arról, hogy a gyurma nem ehető, hogy a lábait elsősorban járásra teremtettem és nem mások megrudosására..."
Az angyal körbejárta az óvónő modellt. -" Túl lágy!" - sóhajtotta.
-" De jó szívós!" - mondta az Úr határozottan. Te nem is hiszed,hogy egy óvónő mennyit kibír és mennyit teljesít!"
_" És gondolkozni tud?" Kérdezte az angyal. -"Nem csak gondolkozni, hanem döntéseket hozni, és kompromisszumokat kötni is képes!" - mondta az Úr,- és felejteni..."
Végül az angyal előre hajolt és ujjával megérintette a modell arcát:
-" Itt egy vízfolt van." - mondta. - "Megmondom Önnek, hogy túl sok mindent próbál bele tenni ebbe az egy alakba!" -" Ez nem vízfolt hanem könnycsepp" -" Az meg minek?" -" A könnyei hullanak, ha örül, ha gyászt, fájdalmat, vagy elhatározottságot érez."
-" Ön egy zseni Uram!" - monda az angyal.
A Jóisten távolba révedő tekintettel csak annyit felelt: -" A könnyek? Az rajta a túlfolyó..."

csikilany Creative Commons License 2013.09.16 0 0 26231

Hu de csinik vagytok :o) Mintha egy ujabb diplomaosztora keszulnetek :o)

Es latom, elore lekenyerezitek az ovoneniket, okos, okos ;o)

 

Nalunk meg a hetvege utan, Viki ma nyafi nelkul ment oviba, s mikor hoztam el, akkora nagy olelest meg puszit adott az ovononek, hogy csak lestem... Kozben meg ereztem, ahogy sziklak gordulnek le a szivemrol, teljesen megkonnyebbultem! Kerdeztem az ovonot, hogy jol elvan-e napkozben. Mondta, hogy tovabbra is leginkabb oket szorakoztatja, de amikor elkuldik jatszani a tobbiekkel, akkor megy es jatszik. Egy kislanyt meg tobbszor is emlegetett mar, es anyukaja mondta multkor a folyoson, hogy az o lanya is sokat emlegeti Vikit :o) Penteken es ma meg szulinapozas is volt, raadasul ma meg legvar is volt az udvaron, ugyhogy szerintem most nagyon jol megvan az ovival :o) Hatha igy is maradna...

Előzmény: Kinga-Kaszi (26230)
Kinga-Kaszi Creative Commons License 2013.09.16 0 0 26230

Ma nálunk is megkezdődött az ovi :) Minden rendben volt, ment mint a karikacsapás. 

 

Kinga-Kaszi Creative Commons License 2013.09.10 0 0 26229

Nekem is ehhez hasonló kívánságaim vannak. hamvasztás (pedig itt még elég macerás, csak pár hely van az egész országban, ahol hamvasztanak), szeretném ha a kollektív sírás helyett mindenki elmondaná a kedvenc sztoriját, ami velem kapcsolatos, vagy legviccesebb eseményt vagy valami pozitív emléket. 

  Sajnos nekem is elég sok negatív élményem van a temetésekkel kapcsolatosan. Az meg külön hányinger volt, amit nagytatám temetésén műveltek sokan. Az egész tor arra volt jó, hogy egyesek jót zabáljanak és a fekete földig igyák magukat. Hát kösz, ebből nekem nem kell. Pontosabban azt szeretném, ha a családom nem azért hergelné magát plusz költségekbe, hogy félszáz ember jót zabáljon és hányásig vedeljen. 

 

Azért nagyon örülök, hogy ennyien segítettek a kislánynak. Azt hiszem, még mindig inkább abban hiszek, hogy az emberek alapvetően jók. Egy pár korcs egyedet leszámítva :(

Előzmény: kicsinap (26228)
kicsinap Creative Commons License 2013.09.10 0 0 26228

Én amúgy megmondtam a férjemnek (a gyerekek még kicsik hozzá), hogy ha meghalok nem akarok temetést. Se sírt, se feketébe ne járjanak (ha csak ők nem akarják valamelyiket). 1 hónapja halt meg a nagypapám is, és ami ott folyt az is vérlázító volt (a papám "híresebb" ember és mindenki jogot formált arra, hogy megítélje megfelelően gyászolunk-e).

Előzmény: Sethi (26226)
kicsinap Creative Commons License 2013.09.10 0 0 26227

Nem, szerencsére nem Vilmoséról, ugyanis Vilmosnak nincsen sírja, nagyon sok ok miatt mi haza hoztuk a hamvait. De a gyászcoportban sokan panaszkodtak erre.

Amúgy Vilmos kapott játékot, mert volt közben Télapó meg karácsony is, az igaz, hogy soha nem tudott vele játszani, mert a hülye szabályok amitt nem vihettünk be neki semmi sajátot. Ruhája is kórházi volt, csomószor volt lányosba, pl. little princess feliratosba...Annyira, de annyira szarul esett!!! A játékokat elraktam. Azzal már soha, senki nem fog játszani.

 

És igen, az már az emberi (ember az ilyen vajon??) tahóság legalja...

 

Amúgy úgy gondolom, hogy ha az ember konkrét személynek segíthet, és még láthatja is, hogy örül neki, jó helyre megy, akkor sokkal szívesebben segít.

Előzmény: Kinga-Kaszi (26225)
Sethi Creative Commons License 2013.09.10 0 0 26226

Engem sajnos ez nem lep meg. Apukám sírjára sokáig nem tudtunk élő virágot vinni, mivel kábé már másnap ellopták, művirágot is csak úgy, hogy beledrótoztuk a vázába, és úgy nem lehetett egy mozdulattal kivenni (pedig próbálták, látható volt). :(

Anyukáméknál (alföldi kisváros) nem lehet utcára virágot ültetni, mert napokon belül kiássák (eladásra).

 

Kaszi, fölösleges megpróbálni megérteni. Az ilyen embereknek teljesen más (nem létező) az értékrendjük, és valóban az egyetlen, amit tehetünk, hogy megpróbáljuk kárpótolni az érintettet, amennyire csak lehet.

Előzmény: kicsinap (26224)
Kinga-Kaszi Creative Commons License 2013.09.10 0 0 26225

Vilmos sírjáról loptak? Ki lopja el azt a pár jelképes játékot, amit egy olyan gyerek kap, akinek sosem adatott meg az alkalom játszani? Miféle ember az ilyen?  Ehhez már egyszerűen képtelen vagyok bármit is hozzáfűzni. Szóval nem tudom, de ez valami egészen mély aljasság, amit én nem tudok már megérteni, elfogadni még annyira sem. 

  A kislánynak kb 10x gyűlt ki az egész Micimackó brigád (és szükség is van rájuk, mert időnként még ennek-annak lába kel), anyuka majd pótolgatja az otthon őrzött játékokból. Ami szar, mert hiába van 10 féle Micimackó, egy 4 éves egy adott Micimackóhoz ragaszkodik, egy Micimackó szagát szereti, egy rongyos, agyonszeretgetett Micimackót, amit nem lehet pótolni még egy identikusal sem. Ma délután összedobjuk az összegyűlt pénzt és kb 10 Micimackós mesére fog jutni belőle, a többit egyenesen az anyuka számlájára küldte az a nagyon sok kedves anyuka. Engem könnyekig hatott az, hogy iskola-óvodakezdés előtt leszegényedett családok jöttek és adtak 1-2 lejt (ami önmagában nevetséges, kb egy kiflire elég, másra nem), de amikor 100 édesanya ad 1-2 lejt és abból valami igazán komolyra is futja, az fantasztikus. 

Előzmény: kicsinap (26224)
kicsinap Creative Commons License 2013.09.10 0 0 26224

Most mondjam azt, hogy ennél van még lejjebb?

Van, aki a gyerekek sírjára rakott szélforgót, plüssöt, kis angyalkákat is képes ellopni...

Előzmény: Kinga-Kaszi (26217)
Sethi Creative Commons License 2013.09.10 0 0 26223

Igazából átmenet a kisiskola és a kötelező óvoda között. Kvázi felzárkóztatja az otthon nevelt és intézményes gyerekeket egymáshoz.

Ugyanabban az épületben van, mint az iskola, de foglalkozások vannak, és igyekeznek az ütemhez szoktatni a kicsiket. Van, ahol már a betűket is megismertetik velük. De nagyon sok a kötetlen, játékos foglalkozás még. Egyfajta egésznapos foglalkoztató játszóház. Ugye nagyon fontos, hogy itt az iskola, életkortól függetlenül 8:30-kor kezdődik, és délután 3-ig tart. Ebben van 1 óra ebédszünet, amikor vagy hazaviszik enni a csemetéket, vagy bent maradnak az iskolába, és megeszik az otthonról hozott csomagolt kaját (nincs meleg étkeztetés a holland iskolákban). 3 után kérhető fizetős napközi, ami a suli méretétől függően vagy ott van helyben, vagy egy nagyobb iskolában összevontan.

Nem véletlenül divatos itt az au pair, aki suliba hordja a gyerekeket, meg ebédelteti, meg hazaviszi 3 után.

 

Mondjuk most akartak hozni valami törvényt, hogy kötelező lesz a bölcsi/ovi 2,5 éves kortól, mivel annyi a bevándorló, akik otthon nevelik a gyerekeket, és mire suliba kerülnek, még nem beszélik a hollandot, ami komoly gond a beilleszkedésnél.

 

Jaj, írok gyerekszájat, teljesen új, pár napja hallottam Enikőtől: drinkenvaló. :D Pedig korábban már mondta, hogy innivaló, de valamiért áttért erre. :D

Tibi is egyre szebben ragoz magyarul. Nemsokára jön anyu megint, itt lesz 3 hétig, szerintem megint ugrásszerűen fejlődni fog a szókincse. :)

Előzmény: csikilany (26222)
csikilany Creative Commons License 2013.09.10 0 0 26222

Sethi, mar akartam kerdezni, hogy mirol szolnak ott a suli elso evei, hogy mar ilyen koran kezdik??

Előzmény: Sethi (26221)
Sethi Creative Commons License 2013.09.10 0 0 26221

Most, hogy említetted a csupasz popsis szaladgálást, pisire egyedül ez válik be nálunk is. Fürdés előtt meg után szokott így flangálni, és van, hogy háromszor is pisil lefekvés előtt, saját kérésre. De ha én kérdezem, akkor nem kell. Illetve ha én megyek vécére, akkor követ, és ráül gatyában a bilire, re levenni már nem engedi. Kaki miatt sem szól, úgyhogy még fényévekre vagyunk az áttöréstől. Sebaj, majd leveszi suliban, ha zavarja, hogy cikizik, mert erőlteti nem vagyok hajlandó.

 

Sejtettem, hogy nem túl rózsás a helyzet, de nem gondoltam, hogy ennyire gáz. :s Hát amiket meséltek, meg amiket az iskolai módosításokról olvastam mostanában, a hajam égnek áll, egyre szimpatikusabb a holland rendszer ezek tükrében.

 

Hát ha az ebédet, meg minden egyebet ti fizetitek, akkor az annyira nem ingyenes. :P 

 

Altatás: itt nagyon ritkán alszanak napközben a gyerekek x éves kor felett. Ez ahogy nézem megint valami kultúrális különbség lehet, németeknél is hasonlókat hallottam. Ilyenkor csak kapkodom a fejem, és próbálom kitalálni, hogy mi lenne a legjobb. :s

 

Suli nekünk is kezdődik egy év múlva, lassan én is elkezdek parázni. :( Úgy megszoktam már, hogy csak heti 3 napot intézményesek a gyerekek, fura lesz neki megszokni, hogy 5 napot van 3 helyett...

Előzmény: pacsuli (26220)
pacsuli Creative Commons License 2013.09.09 0 0 26220

Nekünk ma volt az első nap a suliban (itt az elsősöknek mindig egy héttel később kezdődik), hát mikor mentem le az osztálytól, bizony megöntöztem az egereket alaposan. Még csak most született, és már iskolás :') És aztán rájöttem, hogy Donci meg egy empátiazseni, mert ha pont most szakadt volna le rólam ő is egy lépést, akkor kimondottan rosszul érezném magam, így viszont gondoskodott róla, hogy még egy ideig velem lehessen :))) Azóta egyébként, hogy ez el lett döntve (hátrébb toltam a munkakezdést), azóta jóval nyugodtabb, meg én is, és úgy tűnik, megvan a nagy titok - le is kopogom gyorsan - : ha gatya nélkül rohangál itthon, akkor elmegy vécére tök magától, de ha már van rajta alsógatya, akkor az neki pelenka, és simán telepakolja :O Három nap alatt négyszer vagy ötször találtam a vécén ordibálva, hogy "kész vagyok", és büszkén mutatta a termést, a pisit meg sokszor csak utólag mondja, hogy elintézte. Erre csak azt tudom mondani, hogy jó reggelt, jön a hideg... Meg hát az oviban nem fog meztelenül futkosni... Na majd csak lesz valahogy :))

 

Sajnálom Vikit, mert ezek tipikusan olyan dolgok, amiket egy kicsi empátiával jóval könnyebbé tehetnék a gyerekek számára, és végülis nem ezért választották ezt a szakmát, hogy a gyerekek életét jobbá tegyék, hogy szeretetet adjanak?

 

Sethi, neked nem feleltem: igen, Nemlajos jól mondja, túl kevesen vannak ennyi gyerekre, a pelenkázás művelete túl sok időre vonná el a személyzetet a többitől. Bölcsiben nálunk négy-öt gyerekre jutott egy gondozónő. Nyilván egy-egy kivételt tehetnek, ha valamiért mesgszánják az anyukát, mondjuk mert kirúgják, ha nem megy vissza dolgozni, de nem vehetnek be tömegével pelusos gyerekeket.

Azt hogy érted, hogy mennyibe kerül az állami ovi? Hát csak az adónkba, azért állami :) Az ebédet fizetjük pluszba, a kirándulásokat, esetleg kérnek wc-papírt meg pzs-t, plusz az ajándékok a személyzetnek ballagáskor, és ennyi.

 

Kaszi, ez tényleg felháborító, eleve kórházból milyen ember lop, pláne játékokat??? :(((((( Egyetértek, sz@rjon sünt a tolvaj, a kislánynak pedig sok jót kívánok!!! Nagyon szép tőletek ez a gyűjtés!

 

A Vidámparkban mi is voltunk, így búcsúzóul (mert ugye bezár hó végén örökre :((( ), és oltári tömeg volt, pedig péntek volt. Donci nagyon élvezte, de a hullámvasútra nem engedtük fel, mert Nimóval a negyedik szülinapján voltunk, és mivel a hülye Anna és Petiben a negyedik szülinapon a rajz szerint felültek Annával, (bár a szöveg már csak anyáról szólt, ezt csak utólag sütöttem ki :(( ), ezért muszáj volt neki is, mi meg belementünk, de szegény baromira megijedt, és szerintem felnőtt korában is hat lóval kell majd vontatni hullámvasutazni :(( Nagy hiba volt engedni.

csikilany Creative Commons License 2013.09.09 0 0 26219

Miutan penteken is bepisilt, mondtam az ovononek, hogy ha nem alszik el gyorsan, akkor erdemes lenne kivinni egyszer pisilni, mert ha eszik rendesen levest, s meg iszik is egy nagyot (eleg sokat szokott inni) ebed utan, akkor o 3 oran at nem birja pisiles nelkul. Aztan meg ma is bepisilt, mondjuk ma is meg penteken is azt mondtak, hogy koran elaludt es egesz nagyot aludt. Bolcsiben meg heti 1x ha aludt... Igaz most az ovi ota minden reggel 6-negyed 7kor fent van mar...

 

Ma voltam a bolcsiben, mert kaptunk vissza penzt az ebedpenzbol, hogy nem volt vegig augusztusban Viki, es beneztem a gondozonokhoz. Nagyon aranyosan fogadtak :o) A vezetogondozono meg mondta, hogy nem erti, miert van ez (itt a keruletben altalanosan), hogy nem segitenek a kicsiknek se az ovonok. Hogy ugy tekintenek rajuk, mint mar kesz nagy gyerekekre, akiknek mar mindent onalloan kell csinalni. Mondjuk az oltozesnel meg hasonlo dolgoknal nincs is szuksege segitsegre, de azert nem bannam, ha abban segitenenek, hogy megismerje a terepet es beilleszkedjen...

Ma is bement a csoportba, megallt a szoba kozepen, s nezett elore. Ugy sajnaltam :o( Meg mikor mentek erte du, ult egy asztalnal, ahol az ovono is ult (tobbi gyerek mind mashol), olelgette az elefantjat meg egy jatekbabat, s nezett elore olyan kis szomoruan. Elotte nem volt semmi az asztalon, az ovono meg valami papirt toltogetett ki, ugyhogy nyilvan nem egyutt jatszottak. Kerdeztem az ovonotol, hogy szokott-e jatszani, mondta, hogy igen, de inkabb hozzajuk huzodik, s nem a tobbi gyerekhez. Mondjuk igy van ez a jatszon is, mindig az anyukakat szolitgatja, meg a bolcsiben is mindig a gondozonoknek fozott, oket puszilgatta (bar az elejen a gyerekeket is puszilgatta meg olelgette, volt is baj belole rendesen), s a nagyobb gyerekekkel szokott meg jol eljatszogatni. Na meg a picik folott szeret nagyon anyaskodni. 

 

Nemlajos, hatalmas gratula a pelus lekerulesehez!! :o)

 

Kisbabi, de jo, hogy irtal :o) Remelem, jol vagytok, s jol birjak a gyerekek a sulit meg az ovit!

 

Boribon, ti hogy vagytok?

 

Kinga, de durva ez a tortenet :o((( De milyen jo, hogy van a helyi anyukak kozossege, es igy osszefogtok!!

Jo lesz Adrinak, hogy most jartok az ovit szepiteni. Osszebaratkozik az ovonovel (vegulis most privat beszoktatas zajlik neki :o)), a hely is ismeros lesz mar neki, raadasul milyen jo, hogy o is tesz azert, hogy szep legyen majd ahova jarni fog :o)

 

Tenyleg, nem is meseltem, hogy mult vasarnap voltunk a vidamparkban. Nagyon elvezte Viki :o) alig szallt le valamirol, mar mondta is rogton, hogy "keressunk meg nekem valami izgalmasat!!" :o) Es a hullamvasut tetszett neki a legjobban, pedig nagyon gondolkodtam, hogy merjuk-e kiprobalni, o is (hogy nem-e fog felni), meg en is a pocakommal, de felultunk mind, es nagyon odaig volt erte :o) Foleg azert, hogy lehetett kozben sikitani :DDDD Az orias kereken is vigan forgolodott, hajlongott folyton, mi meg ferjjel kapaszkodtunk ezerrel :o)

Nemlajos Creative Commons License 2013.09.07 0 0 26218

Ez nagyon szép Tőled, Kaszi, a tolvaj meg sz@rjon sünt!!!

Előzmény: Kinga-Kaszi (26217)
Kinga-Kaszi Creative Commons License 2013.09.07 0 0 26217

Közben megírom, hogy mi is járunk oviba. Igaz, még csak takarítani, de ez is haladás. Most meszeltek, és irdatlan kupi van az oviban. A nagyobb játékok, amik nem voltak letakarva (babakocsi, konyha, autós pályák) csupa meszes foltok, vagy porosak, minden egy kupacba pakolva. Hétfőn hívtam az óvonénit, hogy mi a helyzet, mikor lesz szülői és akkor mondta, hogy mi a helyzet. Én meg nagylelkűen felajánlottam, hogy segítek neki. Azóta minden délelőtt 2-3 órát sikálunk, mosunk, port törlünk, fertőtlenítünk és most már van remény, hogy jövő hétvégéig befejezzük. Persze Adri is jön mindennap, legalább szokja a termet, a játékot, óvonénit. Hagytam már őket kettesben is, mikor elmentem vizet cserélni és ott felejtettem magam. A felnőttekkel mostanában elég visszafogott Adri, de a tegnap már megölelte az óvonénit, illetve a puszit sem törölte le, ami nála fantasztikus eredmény. Már összecsomagoltam az egészségügyi csomagot is (most kell bevigyem és jövőig nuku), előkészítettem mindent, csak a 16.-a kell megérkezzen. Addig még örülök annak az egy hétnek. 

 

Most hétvégén családi program van ezerrel, nagyon sok jót kitaláltak erre a hétvégére: nemzetközi kutya kiállítás, oldmobil autókiállítás (Adri egyik szenvedélye), lesz pár koncert és lézer show, úgyhogy fullban tele vagyunk. Kicsit kárpótoljuk a jövő hetet, akikor szerintem férjem ünnepélyesen átköltözik a szüleihez, hogy ne zavarjuk, ugyanis jövő héten államvizsgázik és védi a szakdolgozatát. Úgyhogy jövő héttől valódi, diplomás gyógyszerész férjem lesz (aki majdnem kupán vágott, mikor teljesen őszintén megkérdeztem, hogy nem szeretne doktorálni). Kiderült, hogy neki a 8 év tanulás, gyakorlatozás, vizsgázás pont elég egy életre. 

 

Most pedig elmesélem, hogy a tegnap mi borított ki nagyon. A kórházban kezelnek egy 4 éves leukémiás kislányt. Nagyon édes és nagyon-nagyon szereti Micimackót és a társait. Mivel gyakorlatilag a kórházban lakik (vagyis többet lakik ott, mint otthon), bevitte magával az egész sereget, hogy legalább a plüss állatai nyújtsanak neki vigaszt a fájdalmas kezelések után. Egyik kezelés közben, mikor a szobában hagyta Micimackóékat, valaki jó poénnak gondolta ellopni őket. A kislány teljesen letört. Én meg teljesen kiakadtam. De komolyan, ki csinál ilyent?! Miféle ember lopja el egy haldokló kislány kedvenc játékait? Vajon szembe tud nézni a tükörképével, anélkül, hogy késztetést érezne, hogy leköpje azt? Szóval én megértem,h ogy a rablás is egy életforma, ezért lehet bankot rabolni, Rolex órát és Apple laptopot lenyúlni, amivel meg tudok békélni, de nem és nem tudom elfogadni, hogy beteg kislányok elnyűtt kedvenceit lopkodjuk. Ez már az imoralitásnak egy egész különleges fokozata, ami engem személyesen vérig sért. Mert ilyent nem lehet csinálni! Már 5 éve tanulok pszichológiát, de ha életem végéig is tanulok, akkor sem fogom megérteni, hogy ilyent miért csinálnak egyesek. 

 Az Édesanyák csoportban pedig összefogtunk, már több, mint százan vagyunk, akik segítettek a gyűjtésben. A kislány egy nagy halom Micimackó sereget fog kapni, puzzle-t, társasjátékot, hátizsákot, bögrét, posztert, könyvjelzőt, kifestőt, természetesen mind Micimackósat. Pénzt is gyűjtöttünk, amiből megvesszük a Micimackó bölcs meséit meg a százholdas pagony 18 kötetéből a megjelenteket. Egyikbe majd beírjuk mindazok nevét, akik hozzájárultak az új Micimackó gyűjteményhez.  Azért, hogy ő is, meg az anyukája is lássák, hogy minden emberre, aki aljas módon ellopja egy kislány kedvenceit, 100 másik ember jut, aki viszont segíteni akar.  

 (Tudom, ennél nagyobb tragédiák is vannak a Földön, de engem teljesen letaglózott, az igazságérzetemet olyan szinten sértette, amelyről nem is tudtam, hogy létezik. Köszi, hogy elolvastátok, jó volt kibeszélni.)

Boribon Creative Commons License 2013.09.07 0 0 26216

He-he, naná, hogy jobb. Ha nem lenne jobb, nem adnánk neki oda a gyerekeket :))

Előzmény: Kinga-Kaszi (26173)
Nemlajos Creative Commons License 2013.09.06 0 0 26215

Sajnálom a rideg óvónős és verekedős történeteket :(

 

Itt nincs beszoktatás, az első naptól kezdve ott is alszanak. Bercivel nem is volt gond, bár a délelőtt folyamán párszor elpityeredett, de szépen eszik és alszik is bent. Döme sírta el magát első nap, de azóta úgy látom, szívesen jár.

 

A szobatisztaság kérdése is milyen fura, hogy mennyire pánikoltam, de úgy látszik, Berci csak megtréfálni akart, 4. napja, hogy éjszakára sem kap pelust, mert felesleges (szerintem hamarabb lett ágytiszta, mint szobatiszta).

Szóval én már csak egy gyereket pelusozok ;)

Előzmény: Nemlajos (26214)
Nemlajos Creative Commons License 2013.09.06 0 0 26214

egy óvónő délelőtt, egy délután, plusz a dadus, ez úgy 27 gyerekre. Tökre megértem, ha nincs kapacitás pelenkázni.

Egyébként itt a csoportban láttam már pelust, valószínűleg csak alváshoz kaptak a nagyon picik (itt tényleg vannak egészen apró gyerekek is, el se hittem, mikor láttam, a nagyobbak öltöztetik őket, mert a Bercié vegyes csoport. Hát, nekem nagyon ambivalens látvány volt).

 

Az van, hogy Berci rögtön első nap kakált az oviban a wc-be, dél körül szólt, hogy neki most már nagggggggyon kell kakálni. Azóta is minden flottul megy, egyetlen egyszer ajándékozott meg engem itthon egy adaggal, de az oviban minden rendben.

Négy napot járt, a pénteket továbbra sem adom, az anyanap, mindkettőnek :)

Első nap büszkén rohant be, második nap zokogott, harmadik nap biggyedt a szája, negyedik nap nagyon kellett pisilnie, úgyhogy puszi után rohant a wc-re.

Meglátjuk a jövő hetet, egyelőre úgy néz ki, kár volt így parázni.

 

Egyébként itt is felújítások vannak, az udvar használhatatlan, úgyhogy más játszóterekre járnak (már a kicsikkel! :O) játszani, ilyenkor Döme és Berci mindig vált pár szót a kerítésnél :) Egy ilyet azért baromira meglesnék :D

 

Virágzik a szívem, ez van :)

Előzmény: Sethi (26206)
kisbabi Creative Commons License 2013.09.06 0 0 26213

Sziasztok! Már százezer éve nem jártam erre. Nálunk nagyon zajlik az élet. Mesi iskolás lett, Vince nagycsoportos, Bence pedig 11 hónap bölcsi után ovis. Mókuska csoprotos. Én már tavaly október óta dolgozom, és az esetek 80%ában azt sem tudom merre vagyok arccal. Küzdök az idővel állandóan (és a háztartással :P ) Remélem a topikban mindenki jól van ,és gyarapodtak a tesók is :)

Trollka74 Creative Commons License 2013.09.06 0 0 26212

Aranyosak az óvónénik, hogy vittek neki sünit :)

 

Én délben pelenka nélül altatom, 70-80%-ban bepisil vagy bekakil. Éjjelre viszont kap pelust, mert mindig rengeteget pisil bele, ha csak 1 pisi lenne benne, akkor megpróbálnám késő este megpisiltetni és kora reggel megint, hogy hátha úgy kibírja, de így hogy tele van szinte  reggel a pelus, egyenlőre reménytelennek érzem, hogy mostanság ágytiszta lesz, de szerintem erre még bőven ráérnek.

Előzmény: pacsuli (26210)
Trollka74 Creative Commons License 2013.09.06 0 0 26211

ÁÁ, ez elég kegyetlenül hangzik, hogy nem engedik ki wc-re, nem hogy örülnének, hogy szól...

 

Nálunk Bende annyira beszokott, hogy már haza se akar jönni... épp gondoltam tegnap, hogy milyen szar anyának gondolhatnak mások, hogy a gyerekem inkább az oviban marad, mint hogy hazajöjjön.

 

Tegnap már ott ebédelt, egyenlőre ez lesz a maximum, mivel még nem ágytiszta. Viszont olyanokat megevett, amit itthon még csak meg sem kóstolt és ez nagyon jó hír. Baránál semmit nem javított a evésén hogy oviba került.

Előzmény: csikilany (26209)
pacsuli Creative Commons License 2013.09.05 0 0 26210

:O Ilyet már máshonnan is hallottam, hogy a gyerek nem mehet ki alvásidőben a vécére, inkább bekakáltatják-bepisiltetik, ez szerintem olyan kegyetlenség :(((( Próbálják meg ők két órán keresztül fekve visszatartani :((( Basszus, örül az ember, hogy végre szobatiszta a gyerek, nemhogy nem engedem ki, ha szól!!! Most erre nem ideológia, hogy közösen elintézik ebéd után, mindenkinek számtalanszor van, hogy akár félórán belül újra kell menni, mert mondjuk többet ivott, több leves volt, vízhajtósabb kaja volt, felfázott, netán meghajtja, stb, hadd döntse már el a gyerek, hogy mi érez!

Ismerősömnél egyébként egyenesen nyilvánosan összeszidták ilyenkor a gyereket, hogy miért nem intézte el, amikor kiküldték őket, szegény gyerek tökre szégyelte magát :((

 

Mi nem haladunk egyébként sehogy :) Továbbra is pelenka a téma, de nézem a jó oldalát, mivel csak novembertől dolgozom, addig is együtt vagyunk :))) Voltak az óvónők családlátogatáson, hoztak Doncinak saját kezűleg gyártott kitömött sünit - merthogy Süni csoport :)) - meg leültek velük játszani a szőnyegre, nagyon jól érezték magukat a gyerekek, de mondjuk őkelmét ez sem motiválta különösképp a vécézésre :)

Előzmény: csikilany (26209)
csikilany Creative Commons License 2013.09.05 0 0 26209

Nagy csend van... ki hogy halad??

 

Viki ma mar bent aludt. Tegnap mar nem tiltakozott olyan hatarozottan, ugyhogy elsiklottam folotte, reggel is csak 1x mondta, hogy nem akar, de aztan elkacagtuk a veget, ugyhogy inkabb szindarab volt... Nem volt semmi gond, allitolag jol elvolt... Csak alvas vegere aludt csak el, igy sokat nem aludt (persze, ketten sirdogaltak, meg volt egy kis joves-menes is, igy en se tudnek aludni, barmilyen almos lennek... amugy remenykedtem, hogy aludni fog, a heten minden nap 6-fel7 kozott kel, kb 1 oraval kevesebbet alszik, mint maskor szokott - de o mondjuk bolcsiben is ritkan aludt, pedig itthon mindig szokott).

 

Mondta az ovono, hogy a vegere bepisilt. Aztan amikor du a jatszon kimentunk pisilni, Viki magatol mondta, hogy "Az egyik Gabi neni azt mondta, hogy nem kell nekem pisilni." - "Mire mondta?" - "Mert azt mondtam, hogy pisilni kell."  - "Mikor mondtad?" - "Alvas kozben." - "S akkor nem tudtal kimenni?" - "Nem." Hat basszus, akkor persze, hogy bepisil :o(((

 

Azota ket anyukaval beszeltem a jatszon, egyiknek a lanya 3 eve ebbe a csoportba kerult, novemberben kezdtek, mar mindenki beszokott addigra, s neki nem ment sehogy a dolog. Azt mondta, semmivel nem segitettek az ovonok. At is mentek masik csoportba kovetkezo evtol. Masik anyukanak meg a fia egy masik csoportba nem tudott beszokni, o is azt mondja, hogy ot se segitettek az ovonok a beszokasban. Ok ovit is valtottak, nem csak csoportot... Amugy nagyon magasztaljak ezt a ket ovonot mindenhonnan, de ha a gyerek nem tud beszokni, akkor hiaba jok... :o( Hat, nagyon remelem, hogy nekunk nem lesz gondunk, s mi is a tobbseg taborat gyarapitjuk majd...

 

Amugy az egyik ovonore mondta parszor, hogy ot szereti a legjobban, s vidaman is jon ki amikor varom kint, ugyhogy remelem, hogy rendben lesz...

csikilany Creative Commons License 2013.09.03 0 0 26208

Ooo, ez rosszul hangzik :o( A verekedos fiu is, meg az epitkezes is... Nalunk is akartak boviteni a bolcsit, ugy volt, hogy majustol koltozni kell, senki nem tudta hova, aztan semmi nem lett meg belole... Nem is bantam :o)

 

Itt a kornyekrol mindneki ebbe az oviba jar, ez a korzetesunk, jokat szoktak mondani alapvetoen. Egy gyereket vittek el, de ot is egy verekedos fiu miatt, egyebkent ugyanabba a csoportba jarnak tobben is ismerosok, es jol megvannak. Az ovonoket is dicserik, nekem is szimpik voltak, es vegulis most is azok, csak ez fura nekem, hogy ilyen diplomatikusak, s nem kozvetlenek, kedveskedosek. S a jatekot is inkabb csak felugyelik, s nem az van, hogy mondjuk a kicsikkel leulnenek kozosen jatszani valamit, hogy osszefogjak oket, megismerjek oket, s megszoktassak veluk a kornyezetet. Ok ugy tengnek-lengnek, nem ismernek semmit es senkit. Nekem ez irto fura... Amugy ket anyukaval is beszelgettem ma reggel (delelott eljottem, mert Viki most is folyton jott ki hozzam - siman elengedett :o)), mindketto direkt hozzajuk iratta a gyereket, mert hogy milyen sokan dicsertek oket, az egyik meg ovono is, mondta, hogy nyilt napon ahogy vegigjarta a 3 csoportot, ok voltak a legszimpatikusabbak, mindenkeppen hozzajuk akarta iratni a gyereket. Tehat jokat hallani. Biztos jo lesz majd, csak fura, hogy az elejen nem figyelnek jobban a beszokokra...

 

Allitolag az evzaron is magasan szarnyaltak az eloadasukkal a tobbi csoport folott... Szoval szakmai szempontbol rengeteg dicseretet hallani. De azert jo lenne, ha kicsit anyaskodobbak is lennenek... :o) Legalabbis Vikinek tudom, hogy ez fontos...

 

Nalunk nem merult meg fel a teso tema, de remelem, nem is fog, mert tegnapi ket anyuka is szaladt haza a kistesohoz, ugyhogy van, aki mar kapasbol igy inditott, hogy van otthon teso.

Előzmény: pacsuli (26202)
Trollka74 Creative Commons License 2013.09.03 0 0 26207

Sajnálom, hogy ilyen ridegek az óvónők :(, de lehet, hogy ez később változik majd, ha már megismerték egymást.

 

Bendének is megvolt az első nap az oviban. Másfél órát volt nélkülem, nem volt semmi gond, evett, ivott, játszott. Holnap 1 órával többet lesz.

Előzmény: csikilany (26201)
Sethi Creative Commons License 2013.09.03 0 0 26206

Hány gondozó van hány gyerekre, hogy nincs kapacitás? Most már kezdek tényleg kíváncsi lenni. Mennyibe kerül amúgy az "állami" bölcsi/ovi, hogy ennyire visszaélnek ezzel? :o

 

Capy, már akartam kérdezni, nálatok nincs leültetős-gondolkodós bünti? Vagy te hogy fegyelmezel?

Előzmény: pacsuli (26205)
pacsuli Creative Commons License 2013.09.02 0 0 26205

Azt mondják, hogy nincs kapacitás pelenkázni. De gondolom, ez egyéni jóindulattól függ. Barátnőm kislánya csak pelusba vot hajlandó kakilni, kérte mindig. Az óvónő mondta, hogy ráadja ő, ezen ne múljon már, hogy kirúgják az anyukát, mert nem tud visszamenni dolgozni. Majd megoldódik, mondta. Meg is oldódott pár hónap alatt tényleg. De simán válazthatják a kevésbé fárasztó, anyaszívatós módot is, mint mikor hazaküldik alvás előtt, mondván, hogy úgyis otthon vagy a kistesóval...

 

Tényleg, Vikit engedik majd bent aludni?

Előzmény: Sethi (26198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!