Igen, de amikor hétfőn kérdeztem akkor, még fent volt az expressz-en egy tamron 28-78 60.000 ft- ért, de most néztem, hogy már elkelt. Akkor maradok inkább a cserélgetős megoldásnál 16-45 és 55-300 párossal, ha egyszer kijön a lépés.
A tamron 28-75/2,8 (130 eHUF) a medikernél majdnem ugyanannyi mint az edigitalnál vagy szintén a medikernél a 17-70/4 (140 eHUF). A 16-45 meg újonnan kijön ezek feléből. Ha lenne keret a 28-75-re és kell a nagylátószög, akkor inkább a 17-70 szerintem.
Neked és a többieknek is köszönöm a hozzászólást, de csak most kerültem gép közelébe. A tamron 28-70-ben azért gondolkoztam, mert kirándulás esetén nem kellne cserélgetni jelenlegi duplakit-et, mert többször kellene a nagyltószög, mert 50-mm gyujtotáv kevés. A pentax 17-70 is néztem de az elég drága használtba meg nem gyakran fordul elő. De ha a 16-45-pentaxnak jobb a képe akkor lehet, hogy majd inkább arra gyüjtök
De, értem, és nem véletlenül, elütésből írtam. :) Volt benne nemkevés szándékosság. Minthogy abban is, hogy 28 alatt viszont a Pentax alázza a Tamit...
Mint ahogy nem véletlenül írtam azt sem, hogy 28-ig a Pentax 16-45 veri a Tamron 28-70-et. APSC-n a Pentax nagylátószögű objektív némi tele tartománnyal, míg a Tamron kistele, ami allig ekv 50 alól indul. Nagyon nem egy kategória, nagyon más a felhasználási lehetősége a két objektívnek. Szerintem.
28 alatt mindenképp a Pentax képe a jobb, 45 fölött viszont nagyon beerősít a Tami, sőt, azt is mondhatnám, hogy nagyon veri a Pentaxot. A kettő közötti szűk részben talán a Tamron fényereje hozhat némi előnyt, de nem biztos. Mire van szükséged, nagylátóra vagy kistelére? Ismerősöm C-n használta a Tamron 28-70-et, neki tetszett.
Érdeklődnék, hogy a pentax 16-45/f4 vagy Tamron 28-75/f2.8 objektívnek jobb-e a képminősége? Valaki használta már ezt a Tamront? Válaszotokat előre is köszönöm.
Nem vettem, csak kölcsönöztem egy közeli kartácstól próbára. Jó volt, csak közben Janekkal elkezdtünk faragni egy másikat, így ennek a beszerzését felfüggesztettük. De am láttam már pár helyen, ebayon 16 körül volt a múltkor a k100-as grip, ami a képen látszik. Javaslom egyeztess egy K100-as kartáccsal próbára, mielőtt beinvesztálsz. Ki tudja, jó-e Neked is, úgy mint nekem volt akkor. :)
Igen ! Gabeesz kartács ha jól emlékszem k100d "Dician" féle gripjét aplikálta fel.Egész jól nézet ki, én is gondolkodtam rajta, hogy megcsinálom, de elkeztem gyüjtteni K5-re. 2315-ös hsz volt.
Beraktam egy képet 1/800 záridővel, meg egyet 1/30 záridővel. A kettő között bármi lehetséges az aktuális világosság függvényében. Tök sötétben nem fog sikerülni a háttér (Holhoz képest előtér).