Keresés

Részletes keresés

Fodorf Creative Commons License 2009.05.27 0 0 130

 

Promontor Schola Szőlőskert és Borpincészet

Gazdaságunk a régi térképek szerint az Ó-hegy Udvari (Holfhut) dűlőben terül el. Napjainkra a környék teljesen beépült, s ma már csak a közel négy hektáros szőlőterület emlékeztet az egykor oly híres budai borvidékre. Az enyhén déli lejtésű, lösztalajú és páratlan mikroklímájú terület biztosítja a jó minőségű alapanyagot az iskola tangazdasága számára.

 

 

.

 

forrás: http://www.soos-bp.sulinet.hu/readarticle.php?article_id=7

mustár-mag Creative Commons License 2009.05.27 0 0 129
Nem, valószínűleg az egész rudat fogják egyben cserélni az alatta lévő betontönkkel együtt. ;-)
Előzmény: hörpölin (125)
Fodorf Creative Commons License 2009.05.27 0 0 127
Jó felvetés :-)
Előzmény: hörpölin (125)
Fodorf Creative Commons License 2009.05.27 0 0 126

Így nézett ki az utca tavaly szeptemberben.

 

 

Előzmény: Fodorf (124)
hörpölin Creative Commons License 2009.05.27 0 0 125
Nem akarok okvetetlenkedni, de ha a zászlórúdon vannak a testvérvárosok irányát jelző táblák, hogy cserélik majd le a zászlót (ha majd kissé megtépik a szelek)? Vagy addigra már a táblákat is elfújja a szél? :-)
Előzmény: Fodorf (119)
Fodorf Creative Commons License 2009.05.27 0 0 124

De, igen.

 

Szerintem nem lesz gond, úgy látomm több helyen is dolgoznak a kerületben járdaépítésen, pl. még az Alkotmány utcában is.

Előzmény: maszuletettbarany (122)
maszuletettbarany Creative Commons License 2009.05.27 0 0 122
Nem koszos ennek a valaminek a "lencséje" amivel a képeket készíted ?
Előzmény: Fodorf (119)
Fodorf Creative Commons License 2009.05.27 0 0 119

Testvérvárosok

 

Fodorf Creative Commons License 2009.05.27 0 0 118

Sziasztok,

 

Elkezdődött a Tanító utca járda kiépítése a napokban. Ez talán részben csökkenti a balesetveszélyes helyzetet, amely kialakult a járda nélküli útszakaszra beterelt 2 irányú buszközlekedés miatt, de szükséges lenne a másik utcákban is folytatni a járda kiépítését (Pattantyús-Kapisztrán)

 

A hírek szerint csak ebben az utcában készül el, mivel a Pattantyús utcában telekhatár vita alakult ki az önkományzat és az ott lakók között, amellyel a TV ügyvédje is foglalkozott: http://www.mtv.hu/videotar/?id=43469,

 

 

 

 

 

 

Mivel elég sok növényzet áldozatául esik a járdaépítésnek, remélhetőleg ezeket az önkormányzat pótolni fogja utána.

hörpölin Creative Commons License 2009.05.27 0 0 117

Azért anyiban igazat adnék énmárnemistudom2-nek, hogy bizonyos koszolidáltság azért felfedezhető a jobb helyről jött utasokon.

 

Bár énrajtam mást lát az, aki reggel munkába menet néz és mást az, aki délután hazafelé vesz észre. Hazafelé mintha kissé nyúzottabb lennék... reggel viszont álmos...

Előzmény: emer99 (113)
maszuletettbarany Creative Commons License 2009.05.27 0 0 114
Saját megfigyelésem szerint a budafokiak különös ismertetőjele, hogy a szomszédban laknak. A tősgyökereseknél ez azzal egészül ki, hogy a temetőben megtalálni egy pár generációra visszamenőleg a rokonokat, ennél bonyolultabban nem merném megfogalmazni a választ. A kötődés szempontjából meg mindegy mióta él itt valaki, vagy a családja, nem az számít.
Előzmény: Törölt nick (110)
emer99 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 113
A rétegződést illetően igazad van Hörpölin, én az öltözködésből történő messzemenő következtetések levonásával és a túlzott általánosítással nem értek egyet. 
Előzmény: hörpölin (111)
emer99 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 112

Ilyen következtetéseket levonni öltözetről.

Az öltözködés nem mindig pénzkérdés, divat, ízlés, igényesség, életkor függvénye is. Pl. kinek mi számít jól öltözöttnek.

A véleményem továbbra is az, hogy ilyen fokú általánosításnak nincs értelme.

 

Az őslakos-betelepülő kérdéshez: viszonylag a fiatalabb korosztályhoz tartozom, vidékről kerültem ide. Mióta itt lakom,  még soha nem éreztem, hogy kívülállónak, "jöttmentnek" kezeltek volna. Nem is tartom ezt a kérdést igazán fontosnak, ahogyan szerintem a korosztályom, vagy a nálam fiatalabbak sem.

Mindenki jöttment egy kicsit, az ősei ki tudja, honnan települtek ide. A gyermekeink pedig már őslakosok, hiszen ide születnek.

Egy a fontos: ismerjük, szeressük lakókörnyezetünket, és ha tudunk, tegyünk is érte.

 

Előzmény: Törölt nick (110)
hörpölin Creative Commons License 2009.05.27 0 0 111

Jó napot mindenkinek!

 

Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra, ami nem is politika, meg nem is a múlt, jelen, jövő topik mézédes "csak a szépet, csak a jót" hozzáállásával indít. A buszos topikban meg nem vagyok érintett. Magamról annyit: itt születtem és néhány év kivételével itt éltem le fél évszázados fennállásom idejét.

 

emer99:

Egyáltalán nem butaság a (104), hiszen mint annyi más helyen, itt is rétegződött a lakosság. Sőt, ezek a külömbségek csak nőnek, hiszen a Péter-Pál utca felett a domboldal már egész kis Rózsadombbá nőtte ki magát, míg külső-Nagytétény értéke egyre csökken már hosszú-hosszú évek óta (ólomszennyezés, autópályák, stb.)

 

 

maszuletettbarany Creative Commons License 2009.05.27 0 0 109
Hát erre csak közhelyes választ tudok adni, ha vakaródzik egy kutya, rágja magát, vagy csak úgy látszólag minden ok nélkül nyöszörög akkor érdemes alaposan átnézni, erdő, füves rét stb. után pláne, akkor is ha "tünetmentes".
Előzmény: Törölt nick (105)
emer99 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 108

Talán nem sértő, de túlságosan leegyszerűsített, már majdnem butaság.

Bocsánat.

 

Előzmény: Törölt nick (104)
mustár-mag Creative Commons License 2009.05.27 0 0 106
Igen, ez egy érdekes kérdés, hogy pl. a tősgyökeres budafoki* honnan ismeri fel a másik tősgyökeres budafokit? Vannak-e olyan tulajdonságok, amelyek alapján egy tősgyökeres budafoki megkülönböztethető mástól? Ha önálló arculatot akar a kerület, nem kellene együttműködnie a tősgyökeres budafokinak a "betelepülő idegenen"-nel? Hiszen mind a ketten ugyanazokra a kérdésekre keresik a választ, csak az egyikük belülről átélve, a másikuk pedig külső szemlélőként.


(* vagy tétényi)
Előzmény: kertvarosi (103)
kertvarosi Creative Commons License 2009.05.26 0 0 103
de mondjuk van olyasmi, amitől valaki jellemzően mondjuk budafoki vagy tétényi? Tudom, hogy ez kvázi megválaszolhatatlan, de talán érted, mire gondolok. Én pl. Nyugat-Dunántúlról származom: a középiskola alatt néhány külső jegyből és verbális megnyilvánulásból simán meg tudtam állapítani, hogy az illető soproni, győri vagy óvári. Vagy később Budapesten hogy ki 2. vagy 12. kerületi.
Szóval hogy van-e arca kifelé a kerületnek, a kerületi polgárnak.
Előzmény: Törölt nick (97)
maszuletettbarany Creative Commons License 2009.05.26 0 0 102
Még annyi jutott eszembe a kullancsos témával kapcsolatban, hogy a kertben ebből a szempontból is talán érdemes lehet kutyát tartani. Inkább abba másszon bele mint a gyerekbe, de ez csak egy ötlet, nem tudom hogy a gyakorlatban működik-e.
Előzmény: Fodorf (14)
mustár-mag Creative Commons License 2009.05.26 0 0 101
A levél közzétételével nem az volt a célom, hogy az aktuális hatalomba v. rendőrségbe vetett bizalmunkat elveszítsük. Azt már elveszítettem.
Előzmény: KrauszCs (99)
maszuletettbarany Creative Commons License 2009.05.26 0 0 100
Szerintem meg felelőtlen játék csak az egész, valaki elindít egy ilyen ostoba levelet és amikor visszakapja, örül neki, milyen jól sikerült a tréfa. A lenti levél csak a félelemkeltéssel próbálkozik, ennél sokkal gonoszabb az a fajta, ami a jóérzésű emberek segítőkészségével operál, pl. rendkívül ritka vércsoportú csecsemőnek "gyűjtenek" vért emailben...
KrauszCs Creative Commons License 2009.05.26 0 0 99

Szerintem ezeknek a kamu leveleknek, e-mailoknak az a célja, hogy az aktuális hatalomba v. rendőrségbe vetett bizalmunkat elveszítsünk, és esetlegesen önigazolást nyújtson olyan szervezetek létrehozásában, mint pl a Gárda.
Ezek e-mailoknak mindig az a lényege, hogy a gonosz rendőrség (v hatalmi ág) nem nyomoz az ügyben (nem intézkedik), és hozzátesznek, kreálnak valami misztikusan sejthető ki nem mondott, gondolatmenetet, hogy miért nem.

Ezzel véletlenül sem állítóm, hogy olyan qvajó a közbiztonság, és azt sem, hogy a Gárdának, míg betartják a játékszabályokat nincs jogosultsága a társadalomban.

Egyébként a link lényege:

„Felkerestem az ORFK-t, ahonnan az illetékes Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitányságra irányítottak, ahol Kocsis Tünde sajtóreferenstől megtudtam: a rendőrség nem tud ilyen esetekről, még csak hasonló bejelentés sem érkezett hozzájuk. Ő is felhívta a figyelmet arra, ha a levélben foglaltak valóban megtörténtek volna, mind a rendőrségnek, mind az elrabolt gyerekek szüleinek érdekükben állna tájékoztatni a közvéleményt.”
Előzmény: Törölt nick (98)
kertvarosi Creative Commons License 2009.05.26 0 0 95
igen, ezek lehetséges kapcsolódási pontok.
Az otthon-érzést azért számtalan dolog kialakíthatja bennünk: én pl. egy amerikai nagyváros "embertelen" légkörében éreztem magam a lehető legjobban eddigi nem is olyan rövid fennállásom miatt - a munkahelyemen találtam olyan arcokat, akiken keresztül a város érdekessé, az enyémmé vált.
Az intézményesített közösségek is csak úgy működnek, ha a benne lévőket valóban érdekli a közösség célja, tevékenysége és a többiek, nem?
Mitől érdekes a 22. kerület? Ártatlan kérdés, mielőtt valaki ebbe is belekapaszkodna és mögöttes értelmet keresne... :-)
Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.25 0 0 94
Hát ez elég szánalmasra sikeredett helyzetelemzés.
Előzmény: Törölt nick (92)
kertvarosi Creative Commons License 2009.05.25 0 0 91
Bizonyára az "otthon vagyok" érzése a legfontosabb minden helyhez-ragaszkodásban- de ahhoz lehet, hogy maga az elhatározás kevés?
Mondjuk egy esetleges újrakezdésnél: amikor ilyen vagy olyan okból új lakóhelyet választasz/kényszerülsz választani magadnak és kiköltözöl egy lüktető belvárosi kerületből, (ahova számtalan módon kötődsz, de ami élhetetlenné válik számodra) például a 22.-be gyakorlatilag nulla helyi érdekkel - mondjuk csupán a friss levegő miatt. De kötődni akarsz, hiszen nagy döntést hoztál - sokféle szempontból. [Ha nem akarnál, nem vernéd a billentyűket itt pl. .... ] Az ember elfogadja, hogy ő talán soha nem lesz "bennszülött", de a gyereke talán igen.
Előzmény: Törölt nick (84)
project1 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 90
illető = áldozat
project1 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 89
Tehát a korábban említett betörés, amikor a házigazdát is megtámadta a behatoló idén tavasszal történt a Campona fölötti Művelődés utcában (ma találkoztam újra azzal a helybélivel, aki mesélte az esetet, az ő szomszédja volt az illető).

maszuletettbarany Creative Commons License 2009.05.25 0 0 88
Másik, régebbi ügy amikor vmit hoaxnak hittem és nem volt az: amikor egy ijesztő tv beszélgetés tartalmát e-mailben elküldte nekem valaki, gyanakodtam, hogy csak a szokásos hoax & rémhíripari remek, viszont nem tűnt teljesen hihetetlennek, ezért rákerestem és sikerült is megtalálnom a beszélgetést a dunatv oldalán:

http://www.dunatv.hu/eletmod/ujdroggbl.html?query=zacher

A hasonló levelekről sokszor az első rákeresésnél kiderül, hogy kamu. A témában kedvenceim a nigériai csalók és főleg azok akik veszik a lapot és a csalókat verik át, visszaírnak, hitegetik őket, hogy már elküldték a pénzt, csak másik városban lévő bankban lehet személyesen átvenni, stb, stb. :)))
Előzmény: mustár-mag (87)
mustár-mag Creative Commons License 2009.05.25 0 0 87
Az az igazság, hogy én nem tartottam annyira elrugaszkodottnak a történetet, hogy eleve kételkedjem benne, mert lehetett hallani már hasonló történetekről.

(Ez egy kicsit más téma: egy kárpátaljai kamionos mesélte nekem, pl. hogy az ukrán útonálló maffia (bizonyos körzeteket kisajátít magának Ukrajnában, hogy az ott áthaladó kamionokat megvámolja) nem csak ukrajnában működik, hanem már Budapest határában az M3-as kivezető szakaszánál, a Shell kútnál is ott vannak előőrseik. Igaz, ők csak az ukrán rendszámú kamionokkal foglalkoznak, de kösz szépen!)
Előzmény: Törölt nick (83)
mustár-mag Creative Commons License 2009.05.25 0 0 86
Irígylésre méltó a magabiztosságod a lánclevelek ügyében!

Manapság annyi borzalomról lehet hallani (szervkereskedelem, rabszolgatartás, sexrabszolgák tartása, kábítószerfüggésbe taszítás, kiterjedt pedofil hálózatok működése stb. stb. stb.). Az erkölcsi korlátok eltűntek, nem túl sok sok pénzért (pár száz ezer forintért is) akár bérgyilkosságot is vállalnak erre szakosodott külföldi "szakemberek", az adóforintjainkból fenntartott rendőrségünk pedig olyan mint a napon hagyott vaj....

Lehet, hogy lánclevél volt az alábbi levél (lehet, hogy valaki éppen az eltűnt gyermekek világnapjára - most tudtam meg, hogy éppen ma van - így akarta felhívni a figyelmet) de a lánclevéltől függetlenül a téma azért létező probléma:

pl.:

http://www.napiaszonline.hu/bunugy/eltunt_gyerekek_4619
Előzmény: HG4I (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!