Keresés

Részletes keresés

vélemény Creative Commons License 2020.02.16 0 0 27315

Gratulálok, jó kört futottatok!

Egyre több helyen kell várakozni. A San Clemente altemplomába korábban mindig várakozás nélkül be lehetett jutni.

Lehet, hogy a Vatikánnál az a jó megoldás, hogy reggel nyitásra menni a Bzilikához, és utána kb 1-re foglalni a Múzeumokat.

Előzmény: aksoko28 (27314)
aksoko28 Creative Commons License 2020.02.16 0 4 27314

Egy kicsit megkésve, de írok egy rövid beszámolót az "első rómásként" magunk által megszervezett utunkról (én már voltam egyszer, de az társas utazás volt, másfél napba zsúfolva).

 

1. nap (október 30.): A repülő 6:20-kor indult Budapestről, Rómába (Ciampino) 7:55-kor érkezett meg. A repülőtérről egy 1,50 EUR-os jeggyel az 520-as busz és A metró kombinációjával jutottunk be a városba. Előtte a pénztárból vettünk jegyeket (BIT). Az 520-as buszról a Cinecitta megállóban átszálltunk az A jelű metróra (Ottaviano megállóig mentünk). Egy gyors reggeli és a Vatikán közelében lévő szállásunk (Del Falco Boutique Rooms) elfoglalása után elsétáltunk a Piazza Navonara, ahol megnéztük a Négy folyam kútját és a Neptunus kutat, kívülről a Sant’ Agnese templomot, valamint a Palazzo Pamphiljt. Ezután kívülről megnéztük a Palazzo Madamat, amely ma az olasz szenátusnak ad otthont, majd a Pantheont. Végül szintén csak kívülről néztük meg a Santa Maria Sopra Minerva templomot (restaurálás miatt zárva tartott), majd elsétáltunk a szállásunkra.

2. nap (október 31.): Interneten előre vásárolt jeggyel és foglalt időpontra (8:30) mentünk a Vatikáni Múzeumokhoz, de hamarabb, kicsivel 8 óra után bejutottunk. A Múzeumok látogatása után megnéztük a Szent Péter teret, de a Bazilikánál hatalmas sor állt, így oda nem mentünk be. Helyette a Tevere partján és a Via Giulian elsétáltunk a Campo de’ Fiori piacra. A piacon vásárolt narancstól felfrissülve sétáltunk tovább a Gettón át Octavia csarnokához (Portico d’Ottavia), utána a mellette lévő Marcellus színházához (Teatro di Marcello). Ezután kisétáltunk a Tevere partjára, ahonnan a Ponte Fabricion (itt vettünk két akvarellt) az Isola Teberere jutottunk, aminek megnéztük a másik hídját is (Ponte Cestio). Ezt követően visszasétáltunk a Zsidó-negyedbe, ahol a Ristorante Il Giardino Romanoban megebédeltünk. Ezután elmentünk a Torre Argentina térre, ahol felülről megszemléltük a romokat, köztük Pompeius színházát, ahol Julius Cézárt megölték (jelenleg macskamenhelyként funkcionál). Utána átsétáltunk a Piazza Veneziára, útközben megtekintve a Palotát, amelyről a teret elnevezték, illetve előtte az Il Gesút. A térről megszemléltük a II. Vittorio Emanuele emlékművet, amire fel is kapaszkodtunk. A monumentális emlékműről láttuk Traianus Fórumát és oszlopát, Augustus Fórumát és Julius Fórumát is, sőt a Colosseumot és a Szent Péter Bazilika kupoláját is láttuk. Végül busszal és metróval visszamentünk a szállásunkra.

3. nap (november 1.): Kora reggel a Via Cola di Rienzon elsétáltunk a Piazza del Popolora. Itt megnéztük Michelangelo reneszánsz kapuját (Porta del Popolo), majd a lépcsőkön felkapaszkodtunk a Pinciora. Sajnos a Santa Maria del Popoloról elfeledkeztem, így ezt most nem néztük meg, illetve a Villa Borgheset is kihagytuk a – viszonyalg – zsúfolt program miatt. A Pincio után a Via del Corso elején lévő kávézóban megvettük a reggelinket, majd elsétáltunk a Via Condotti-ig, majd azon befordulva a Piazza di Spagna felé vettük az utunkat. Az utca végén lévő Cafe el Greco-ban kávéztunk, majd megnéztük a Spanyol-lépcsőt, a lépcső alján lévő, Pietro Bernini által tervezett Ócska bárka kútját (Fontana della Barcaccia), valamint kívülről a Trinitá dei Monti francia templomot. Ezután a Museo dei Padri Capuccinihez mentünk, ahol megnéztük a csontokból és koponyákból kialakított sírkamrákat (a belépő 8,5 euró/fő). Innen lesétáltunk a Piazza Barberinire és megnéztük az ott található Tritón-kutat (Fontana del Tritone). Az útikönyvben említett Fontana delle Apit nem találtuk. Ezután a Piazza Colonnára mentünk és megnéztük a Marcus Aurelius oszlopot. Ezt követően a Trevi-kúthoz sétáltunk el, ahol rengeteg turista volt, ami miatt fotózni sem volt a legjobb. Ezután megnéztük a kút mögött megbújó kis templomot, majd elhatároztuk, hogy kimegyünk a tengerpartra, így visszamentünk a Spanyol térre, hogy metróval (B jelű) elmenjünk az Ostiense állomásra. Az állomáson szálltunk fel a tengerpartra tartó vonatra (itt van a Piramide Cestio is), amelyről a Castel Fusano állomáson szálltunk le és ott sétáltunk egyet a tengerparton. Az Ostia Anticara nem volt energiánk, ez legközelebbre marad. A kora esti órákban mentünk vissza a szállásunkra, majd felfrissülve vacsorázni mentünk a közelbe.

4. nap (november 2.): Kora reggel a Szent Péter bazilikához mentünk, ahova gyakorlatilag várakozás nélkül bejutottunk. A Bazilika körbejárása után volt egy kis időnk, míg a sírokhoz vezető bejáratot megnyitják, így felmentünk a kupolába (lifttel 10, végig lépcsőn 8 euró). Végül a lenti sírokat is megtekintettük. Ezután még a Szent Péter téren időztünk egy kicsit, eddigre a várakozó sor már körbe ért a téren. Ezután metróval (B jelű) elmentünk a Circus Maximusig (pontosabban, ami maradt belőle) ami mellett elsétálva a Santa Maria in Cosmedin templomhoz mentünk, ahol rövid várakozás után az Igazság Száját (Bocca della Veritá) néztük meg, majd a templomot és az alatta lévő kriptát. Ezután felkapaszkodtunk az Aventinusra, hogy a Máltai kulcslyukon kinézzünk, de a hosszú sor kedvünket szegte. Ennek ellenére megérte a fáradtságot, mert a mellette lévő parkból fantasztikus volt a kilátás. Innen visszamentünk a Circo Massimo metrómegállóhoz, hogy az ebédtől felfrissülve (a Vatami Avantinoban lasagna 9 euróért) elsétáltunk a Lateráni Bazilikához (San Giovanni in Laterano), az oda vezető úton pedig elhaladtunk a Case Romane del Celio (régi római lakóház) mellett, valamint kívülről megnéztük a Santo Stefano Rotondo bazilikát. A Lateráni Bazilika után a San Clemente templomhoz mentünk, előtte pont volt időnk egy kávéra a templomról elnevezett, azzal szemben lévő kávézóban. Az altemplomba sajnos nem mentünk le, hosszú volt a sor és még várt ránk két fontos hely. A Colosseum érintésével elmentünk a San Pietro in Vincoli templomhoz, ahol megcsodáltuk a Michelangelo Mózes szobrát és a főoltár alatt látható láncokat, amelyekkel Pétert fogva tartották. Ezután folytattuk utunkat Róma nyolcvan Mária temploma közül a legnagyobba, a Santa Maria Maggioreba, ahol gyönyörködtünk az arannyal bevont kazettás mennyezetben. Végül egy kis szuvenír vásárlás után fáradtan elsétáltunk a közel lévő Termini metrómegállóhoz (A vonal), majd az Ottavianon leszállva a szállásunkig sétáltunk.

5. nap (november 3.): Az ingyenes vasárnap miatt erre a napra a Forum Romanumot, a Palatinot a Colosseot és a Castel di San Angelot ütemeztük. Reggel 8.30 előtt igyekeztünk Foro Romanohoz érni, hogy az ingyenes, 3 helyre érvényes kombijegyet kiváltsuk, ez kb. egy 20 perces sorban állással sikerült is. Először bejártuk a Forum Romanumot, majd a Palatinus egy kis részét néztük meg, végül a Colosseohoz mentünk, ahol a belépőkapukhoz sorba állókhoz csatlakoztunk. Itt egy viszonylag hosszadalmas várakozás következett, az ingyenes vasárnap miatt sokan voltak. A Colosseum megtekintése után az Angyalvár felé vettük az irányt, a múzeum látogatása előtt a Piazza Cavour és a via Cresenzio sarkán lévő trattoriában megebédeltünk. Az Angyalvárnál megint egy hosszú sorban állás következett, a Bulgari kiállítás és a várból valókilátás viszont kárpótolt ezért.

6. nap (november 4.): Reggel 5.00-kor a via Crescenzio 21. szám előtt felszálltunk a transzferbuszra, amit előre lefoglaltam és kifizettem, de nem lett volna feltétlenül szükséges, mert bőven volt hely a buszon. A repülőtéren nagyon hamar átjutottunk az ellenőrzésen, így a repülő indulásáig (8:45) bőven volt időnk vásárolni is. A repülő Budapestre 10:25- kor érkezett meg.

Manipura Creative Commons License 2020.01.18 0 0 27313

Szia! 

Ha feladott csomag nincs, metróhoz közeli szállás lesz, bátran válaszd a tömegközlekedést. (Ciampino reptér  A metro + 520 busz, vagy B metro plusz720-as busz.) Az A metroTerminitől Cinecittáig, ott buszra szállsz, összesen kb. 45-50  perc utazással a Ciamlpino reptéren vagy. 

Ha transzfer busszal akarsz a reptérre menni reggel, akkor legkésőbb előző nap foglalj online, mert először a foglalással rendelkezőket engedik fel a buszra minden társaságnál, és indulás előtt 15-20 perccel a megállóban kell lenni.

 

Előzmény: Pöttyös 08 (27295)
pandabarát Creative Commons License 2020.01.16 -1 2 27312

Az ilyen kérdésre szokták írni, hogy a google a batátunk. Tényleg minden megtalálható. Csak a saját véleményemet tudom mondani, de én ennyit nem adnék szállásért. :-)

Előzmény: sargbors (27310)
Losicica Creative Commons License 2020.01.15 0 0 27311

Igen, de sajna itt az egész országban nem találtam közvetlen tengerparti normális kempinget (bungalow-val), homokos parttal, így maradt Rimini + hotel. Egész normális, és legalább így van félpanziónk. 

Modena + Bolognát már letudjuk előbb, de láttam aquaparkot, talán San Marino, meg amihez még kedvünk lesz. Nagyon itt már nem mozognék, ez lesz a pihenős hetem :) Aztán lehet ha lesz jobb, átfoglalok. A vágy az Toszkána lett volna, de ott még esélytelen.. de hátha lesz még szállás (valami még nem foglalható a nyárra). 

 

Nem gondoltam volna, hogy pont Rómában fogok kempingezni, de örülök :) 

Előzmény: vélemény (27309)
sargbors Creative Commons License 2020.01.15 -2 0 27310

Sziasztok,

 

segitseget szeretnek kerni Toletek Romaval kapcsolatban.

 

Parommal aprilis kozepen tervezzuk, h megyunk.

Eloszor a kuponos ajanlatokat kezdtuk el nezegetni, ami kb 160k volt ebben az idoszakban 3 ejszakara, 2 fonek repulovel.

Irtunk egy facebook csoportban, ahol mindenki inkabb a sajat szervezest javasolta es hogy ez nagyon draga

Ezutan elkezdtunk nezegetni magan szervezesben, kulon repulo es szallas vagy a ketto egyben (bravofly)

Lenyegesen olcsobbakat nem talaltunk. Talan annyi, h 1 nappal hosszabb idot tolthenenk ott ebbol a penzbol.

 

Ezt a szallodat talaltuk a legszimpatikusabbnak:

https://www.hotelimperorome.com/

kb 126k lenne itt a szallas 2 fonek reggelivel.

Az erdeklne bennunket, h esetleg vki szallt mar meg itt vagy a kornyeken. Ez eleg kozel a Termini palyaudvarhoz es sok mindent olvasni rola.

Mennyire szamit veszelyes kornyeknek? Szeretnenk estenken setalgatni.

Regebben ugy emlekszem, h itt volt a migransoknak vmi ideiglenes tabora. Ezt mar felszamoltak?

 

Vagy esetleg tudnatok javasolni szallast ebben az arban?

 

koszonom elore is a valaszt!

vélemény Creative Commons License 2020.01.15 0 0 27309

 Nem volt időm írni, de pont arra gondoltam, hogy nem kell feltétlenül Nápoly környékén tölteni a tengerparti nyaralás hetét.  És pont Rimini környékére gondoltam. Persze abszolút tömegtúristás hely, de széles, homokos part,  fel vannak készülve. Ravennaba érdemes kirándulni és Bologna  is közel van. Bár Modena már kicsit távolabb.

Előzmény: Losicica (27306)
Losicica Creative Commons License 2020.01.15 0 0 27308

Köszi az infót! Felvések mindent, aztán majd feldolgozom :) 

Persze az aktuális forgalmi helyzetről mindig tájékozódok, most a sztrájtól félek, ami eddig eszembe se jutott :) 

Amúgy ami interneten angolul fellelhető, azt kb el szoktam olvasni, meg próbálok jegyet venni ahova tudok, sokszor félóra ácsorgás megspórolása is számít. 

 

Anyu töritanár, az ő korosztálya még templomba is jár, képben is van a vatikáni dolgokkal, majd megmondja mit szeretne látni mit nem, én ehhez nem értek, meg annyira nem is érdekel. Persze megnézem, de tudnék nélküle élni, így az lesz, amit ő szeretne. 

Este biztos nem leszünk a városban, mert jaj ellopnak bennünket - erről sose tudtam lebeszélni :D Pedig valami jó kis vacsi milyen jó is lenne!

 

10-15km-t nem sétálunk, mert annyit énse bírok, puhány vagyok :D Egyik nap tuti csak a vatikán lesz, ahova elég oda is vissza is a 100 perces, másnapot meglátjuk majd. Anno másutt is vettünk napijegyet, aztán nem használtuk ki, mert minden mindenhez közel volt, szóval csak az oda-vissza utat utaztuk. Majd ha kitalálja mit szeretne pontosan megnézni a Colosseumon kívül, akkor mérlegelek. 

Bár azzal nem fogok tudni számolni sajnos, milyen idő lesz. Mivel nem tengerpart, talán nem lesz párás, akkor bírjuk a sétát. Athénban majd megőrültünk, mert meleg volt + a tengerparti pára, totál kikészültünk. Egyiptomban egész nap talpon se zavart a forróság. Szóval remélem, hogy mivel az ország belsejében van, Róma is elviselhető lesz. 

 

Tudom sajnos, hogy mindent nem lehet megnézni, de úgy döntöttünk, inkább teszünk egy országkörutat és megnézzük még egyszer a számára fontosabb látnivalókat, mint hogy 1-1 városra koncentráljunk, és sok kimaradjon. Minden városban el lehetne egy hetet is tölteni, de valahogy dönteni kellett, így lesz egy alapunk legalább az országról (Illetve Anyu régebben már volt is ezeken a helyeken, csak nagyonrég.) Hop-on Hop-offról nem is hallottam még, köszi a tippet!

Előzmény: Manipura (27307)
Manipura Creative Commons License 2020.01.15 0 0 27307

Helyi lakos vagy vendégmunkás Rómából ritkán ír ide, max. olvas minket néha. 

Ha tudunk valamit megosztjuk, de mi is magunknak keressük az információkat a várható eseményekről, időjárási előjelzésről esetleges sztrájkról stb. online hírek, weboldalak alapján konkrét dátumhoz. A régiek közül kevesen írunk ide már.  Ha valaki kérdez biztosab lesz, aki utánanéz, de saját ügyét legjobban mindenki maga gondozhatja. A szállásadóktól sem árt érdeklődni, és javasolt tájékozódni. A google térképnézet, valós idejů buszos útvonalfigyelés általában segíti a terepen az eligazodást. A helyi kôzlekedési vállalatok mint pl. Atac honlap, a moovit kōzlekedèstervező javasolt.  

Azt azért nem árt tudni, hogy napi 10-15 km gyaloglás simán összejön, és hogy Rómában mindig rengetegen vannak, sok vonzó látnivaló van, így sok ácsorgás, megtorpanás és meglepetés,  rácsodálkozás, toporgás, lépcsőzés és domboldal meg ezer más élmény  is vár rátok. 

A Musei Vaticaniból alaposan készüljetek fel, és számítsatok arra, hogy nagyon elfáradtok majd szellemileg és fizikailag is. Olvasgass, keress itt is beszámolókat, de a hivatalos oldalról is tájékozódj a benne lévő 14 múzeumról, épületekről leghíresebb szobrokról festményekről, az egyes szintek térképes alaprajzáról a több mint 100 teremről, udvarokról, gyűjteményekről! 

Kalkuláld ki, hogy a 100 percig érvènyes jegyekkel vagy napijegyekkel jártok-e jobban! A Város felfedezése 2-3 napban lehetetlen, sok sétával lenne

az igazi, és ne hagyjátok ki az esti Rómát sem. Talân egyik napra érdemes lenne beiktatni Hop-on Hop-Off buszt is.

 

Előzmény: Losicica (27306)
Losicica Creative Commons License 2020.01.14 0 0 27306

Direkt emiatt foglalok amúgy lemondhatót. Minden, amit foglaltam legrosszabb esetben is 1 héttel előttéig ingyen lemondható, még ha így drágább is. 

Most idén nyáron Görögország sokkal húzósabb volt, és bár az első pár napban alig aludtam, de végigcsináltuk. Nem mondom, hogy minden előtt órákat álltunk, de sehol se rohantunk, amit akartunk az általunk megszokott haladós tempóban, de azért alaposan megnéztük. 

 

Most végül úgy tűnik a végén 8 éjjel Rimini lesz, ami szerencsére nincs annyira a világ végén, mint az eredetileg tervezett csizmatalp, így akár át tudunk ruccanni, ha valami még kimarad Bologna és környékén. Illetve pont a rizikó miatt nem 2 éjjelt, hanem 3-at foglaltam Rómában is, valahogy majd megoldjuk. Ha kell, mi kelünk reggel 4-5kor is, ha sztrájk vagy egyebek miatt rizikóssá válik a helyzet, amit sok turista nem tesz meg :) Egyedül a közlekedési tumultustól félek, mert azt annyira nem szeretem :) 

 

Amúgy van itt a fórumon helyi lakos? Szóval ha itt figyelem az eseményeket, akkor értesülhetek esetleg róla, ha váratlan esemény várható? 

Előzmény: Manipura (27303)
Losicica Creative Commons License 2020.01.14 0 0 27305

Nah igen, pöttyet drága :) 12 ezret kifizetni azért, hogy álljak egy órácskát vagy sem, kicsit sok. Főleg, hogy Anyu nem is beszél angolul meg hasonló nyelveken, szóval neki maga az audioguide is tök felesleges. Ha nincs hivatalos módja, akkor marad a helyben figyelés, hogy van-e lehetőség. 

 

Rómára 3 éjjelt foglaltam, ami 2 teljes nap, és előző du is már vagyunk, vagy utolsó nap után is tudunk még maradni, 4 napból valamikor csak lesz közlekedés remélem. 

Előzmény: vélemény (27304)
vélemény Creative Commons License 2020.01.14 -1 2 27304

Bármilyen látnivalót keresek, ez a getyourguide elsőként jelenik meg. De csak most kattintottam rá először, ezekkel az árakkal meg tudják fizetni, hogy ők jelenjenek meg elsőként. A szégyentelen helyett én inkább a pofátlan jelzőt használnám.

Előzmény: Manipura (27303)
Manipura Creative Commons License 2020.01.14 0 0 27303

Ez például egy szégyentelenül nem olcsó, ellenben  kellően drága soron kívüli bejutást ígér. Lehet belépőket kombinálni az oldalon pl. a Musei Vaticani vezetett  vizitekkel is. 

https://www.getyourguide.com/rome-l33/skip-the-line-stpeter-s-basilica-with-audioguide-t47164/

 

Ismerve a közlekedést és a sztrâjkra való hajlandóságot, meg saját bizonytalansági faktoraitokat, bizonyára óvatosabb lennék minden előre foglalással.  Pár éve egy régebbi fórumozó veszített kb. 50 €-t a külvárosi szállás+ adott napi sztrájk miatt. De reméljük, esetetekben minden és mindenki a feszített rapid tempót szolgálja és bírja.

 

Emergency 911! Próbáld meg végigvinni a foglalást, és szerintem a végén a fizetésnél találod a választ. Utólag a voucerek jegyre váltásakor a jegyirodában  kell az ingyenes belépő jogalapját  igazolni.  Lehet hogy 2x2 jegyet/időpontot kell foglalj, ha az ingyenesség okát is rögzíteni kell.

Előzmény: Losicica (27302)
Losicica Creative Commons License 2020.01.11 0 0 27302

Köszi, sajnos itt nincs ingyenes lemondás, csak március elejéig. Anyu már 78 éves, sőt most lesz 79, és bár lekopogom remekül tartja magát, azért az ördög nem alszik. Ezért bár drágább, de mindenhol olyat foglaltam, ami pár nappal előttéig lemondható, messze még az augusztus. 

 

 

Szóval hivatalosan nincs elővételes jegy, de jó pénzért megoldható :D Jaj nem szeretem az ilyet, hogy kuncsorogjak embereknek, de majd meglássuk, köszi a tippet :D

Előzmény: Emergency911 (27300)
sotolon Creative Commons License 2020.01.11 0 0 27301

Ezt az újfajta "skip the line" lehetőséget nem ismerem. De ha megállsz egy kicsit az átvilágító kapuk közelében és figyeled a történéseket, akkor hamar kiszúrhatod az ebből élő nem hivatalos bizniszmeneket :)

Folyamatosan hordják át az embereket - akár kisebb csoportokat is - a kapukon. Azt nem tudom, hogy mennyi a tarifa, de kérdezd meg valamelyiket.

Előzmény: Losicica (27298)
Emergency911 Creative Commons License 2020.01.11 0 0 27300

Ha a római szállásotok még nem fix, nézd meg a Booking-on a Villa Monte Mario-t. Szerintem nem rossz, benne a reggeli, zárt udvarban a parkolás, a busz közvetlenül előtte (913), tiszta és óccsssóóó. Apácák üzemeltetik.

Előzmény: Losicica (27298)
Emergency911 Creative Commons License 2020.01.11 0 0 27299

A Colosseumos jegyfoglalással lenne nekem egy kérdésem, sajnos eddig nem nagyon találtam rá választ:

Négyen utazunk, 2 felnőtt, 2 gyerek.

A két felnőtt Roma Pass-szal, a gyerekeknek nem veszek, mert a belepők ingyenesek, nekik csak 3 napos BTI-t veszek (38,5 vs. 18EUR...).

Hogy jussunk be a Colosseumba? Regisztrálok időpontot a Pass-hoz, és fizetek 2x2Eurot. A gyerekeknek hol regisztrálok? Mivel nekik nem lesz PASS-uk, ezért ha ugyanott regisztrálom a 4 jegyet, akkor a 2 gyerekjegy nem lesz PASS-hoz köthető, abba lehet, hogy belekötnek.... Egy bejáraton engedik be a Pass-osokat, és az ingyen jegyes gyerekeket?

Nekem ez még egy kicsit káosz, légyszi segítsetek!

Köszönöm!

Losicica Creative Commons License 2020.01.11 0 0 27298

Köszi! Nekem is nagyon tetszik, ezért is szerettem volna megnézni, de hogy a Bologna - Róma útvonalba ekkorát kerüljünk csak amiatt, hogy körbesétáljuk, az annyira nem éri meg :( Majd még kiderül, hol találok tengerparti szállást, mert Toszkána nagyon szimpatikus lenne, és akkor max elruccanunk, de ez még a jövő zenéje, egyelőre feladtam a tengerpartot, majd 1-2 hét múlva újra nekifutok :( 

Én ezeket a pici városokat nem ismerem, ott van Modena mellett, +-10km igazán nem számít :) Cittanova-ban van a szállásunk oda, és azt mondta ismerős, aki volt mindkettőben, hogy a Lamborghini az sokkal jobban ilyen családias meg emberbaráti, inkább oda menjünk, a Ferrari az eléggé technikai csak. Így lett ez. 

 

És ha már Róma: én továbbra se találok sehol skip the line jegy lehetőséget a Szent Péter Bazilikába. Ha valaki látta, hogy létezik valóban, ossza már meg velem ezt az igencsak értékes infot, hogy lehet hozzájutni :) Köszi!

Előzmény: Emergency911 (27297)
Emergency911 Creative Commons License 2020.01.11 0 0 27297

Tavaly voltunk Pisaban. Ha nem fizeted ki a 18EUR-t, csak kívűlről körbejárod, akkor is fantasztikus. A fizika megcsúfolása... :) Nekünk nagyon tetszett!

Modenában nem Lamborghini múzeum van, hanem Ferrari!  Véleményem szerint azonban sokkal érdekesebb a Maranello-i másik Ferrari múzeum...

Ha Lamborghini-t szeretnél, akkor Sant'Agata Bolognese lesz a megfelelő! Ott a gyár, és a múzeum is!

Előzmény: Losicica (27282)
merybu Creative Commons License 2020.01.09 -1 0 27296

A Terminiből 20 percenként indulnak vonatok 20 percenként, 6 órára kint vagy. 05:28 *Roma Termini érkezés05:59 CIAMPINO REPÜLŐTÉR tartam  0h 31 'Változások: 1 VonatRegionális 7205 VonatCiampino Airlink CI101ár   2,70 €-tól Ez vonat és busz kombinált jegy.

Előzmény: Pöttyös 08 (27295)
Pöttyös 08 Creative Commons License 2020.01.09 0 0 27295

Köszi szépen a segítséget! Visszafelé a reptérre már korán ki kell érnünk,mert háromnegyed 8 -kor indul a gép Budapestre.A metró és 520 -as busz csatlakozás hajnalban is jó lehet? Bár gondolom hajnali 5 körül is jár már a metró.Ha mégis a transzfer buszok egyikét választanának , visszafelé a reptérre szintén meglehet a buszon is venni a jegyet?Vagy a Termininél árulják?

Előzmény: Manipura (27292)
Balmádi Creative Commons License 2020.01.09 0 0 27294

Köszönöm szépen a részletes információkat!! :)

Előzmény: Manipura (27252)
llaci10 Creative Commons License 2020.01.08 0 0 27293

Ezzel hasznos egy kezdő számára, érdemes rá felhívni a figyejűlmet.

Előzmény: Manipura (27292)
Manipura Creative Commons License 2020.01.08 0 3 27292

Ciampino reptérről 2 helyijáratos busz visz a két régebbi metróhoz. 

1. A 720-assal Laurentina  B metró végállomáson lehet átszállni,

2. az 520as busszal pedig az A metró Cinecitta vagy Subaugusta állomásaira jutunk. A Ciampino reptéri végállomáson figyelni kell melyikre szállsz, a Terminire mindkét metró elvisz, de amúgy a szállás függvényében érdemes arra szállni amelyik útbaejti azt. Az A vonalat preferálom látnivalók, utazóközönség tekintetében is.

   A720-as busz is ugyanott áll meg ahol az 520-as. 

(Előző hsz-ben google keresés csak 720-ast  mutatott, de a megálló szempontjából ugyanoda kell menni. ATAC logo  Fermata  felirat is jelzi. 

Előzmény: Manipura (27290)
llaci10 Creative Commons License 2020.01.08 0 0 27291

Bocs, hogy bele koty. 520-ast írsz, a mellékletben 720-as van.

Előzmény: Manipura (27290)
Manipura Creative Commons License 2020.01.08 0 0 27290

Segíteni próbálunk, rajtad múlik elfogadod-e. 

Ciampino kis reptér. Automaták, információs pultosok angolul is tudnak, pár egyszerű mondat előre megtanulható leírható. 

Amikor leszálltok a gurulópálya után bementek egy épületbe, aztán a csomagok érkeztető szalagjai következnek, a kiirást nézed meg, ha van olyan csomag amit nem kézben visztek. A wc-re is innen lehet bejutni. Az "Uscita" felirat segít kijutni az érkezési váróba.  Ott információs/ ticket/biglietti kasszánál vagy automatában megveheted a BIT típusú jegyeket vagy ha több naposat akartok venni azt is. Előre döntsd el mi éri meg. 

Jeggyel a kezedben kilépsz a váróból.  

Ahogy a gurulós bőröndökkel járható rámpán jössz ki az épületből már látod is az 520-as megállóját. 

Van egy régebbi képes leírásom, nagy része változatlan. Kis előkészülettel kinyomtatott segédletekkel tök egyértelmű lesz, bátran vágj bele! Az 520-as megállóját keresd pár fejmozdulattal körülnézve. 

Ciampino reptér képes összefoglaló. 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=131335436&t=9188752

 

 https://images.app.goo.gl/SZ1yaWNfnvDvLscm8

 

Előzmény: Pöttyös 08 (27289)
Pöttyös 08 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27289

A Sitbus és az AirportBusexpresS is megbízhatatlan?Nekem a legegyszerűbb mód kellene a bejutásra a taxin kívül.Persze lehet,csak én reagálom túl a dolgokat.Most fogok először repülni is, ezért kicsit parázok előre!

Előzmény: Jahno (27286)
sotolon Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27288

Szia,

keress inkább bármilyen más bejutási módot (például az 520-ast, amit lentebb már javasoltak), mert a Terravision elég tróger cég. Simán ott hagynak ha bármi gond vagy tömeg van, pláne éjjel vagy hajnalban. Akkor meg úgy hirtelen nem sok választásod lesz, csak a drága taxi vagy lekésed a gépet.

Előzmény: Pöttyös 08 (27273)
Losicica Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27287

Amint írtam Milánó nem rajtam múlik, az Utolsó Vacsorát annyira meg akarja nézni, hogy azon kívül kb az egész nyaralást is kihúzhatnám :D 

A tengert meg nem hagyom ki, mert azzal kb lefelezném a nyaralást, és így igazságos, az első héten rohangálok a múzeumok miatt, amik Őt érdeklik, cserébe a második héten pihenünk. Évente 1 hét pihi azért jár :) 

De jham, ez nem az a csoport, meg most próbálom az igényei szerint összerakni Rómát, ezzel elleszek egy ideig. :) közben fel-fellobbanó lelkesedéssel keresem a vágyott partszakaszt :) 

Előzmény: Jahno (27286)
Jahno Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27286

Milánót én is lehúznám, ott Bergamo/Como az érdekes, meg persze olaszoknál sok más is, de ez nem az a csoport, meg amúgy is túltolod. Ha görögöknél eleget lógtatok a tengeren, akkor itt simán kihagynám. Ha ezek útba esnek, akkor meg már Garda Lucca is kellene ugye (:-

Előzmény: Losicica (27271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!