Keresés

Részletes keresés

Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2540

Először csak feltételeztem, hogy onnan dolgozott, de utánanézve már látszik, hogy a Mitokhinban nincs ilyesmiről szó. A dezinformáció mértéke sem világos, mert egy könyvtől meg egy levéltől még nem vezetődött meg senki.

De Mohrenschildt is inkább CIA-s mint KGB-s, egyszerűen bemártották Oszival a KGB-t. Inkább ez vall titkos műveletre, mint direktben Oszi + KGB + Sárkány.

 

 

Előzmény: bloki (2539)
bloki Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2539

Nem érted a rovatot. Magam nem kívánok bizonyítani itt semmit. Csupán tálalt gondolatiágod fonákságit világítom meg, a többi - Files-, Fetzer- templomoslovagos- háttérhatlmas, Dianás, jetis, Nessys - fantazmgóriával egytemben.  A hatásfok diszkrét növelése érdekében beindítok itt is egy felsülés-számlálót.

A nyilvánvalót egyébként sem kell bizonyítani. A nyilvánvalót meg kell ismerni, és merni kell elfogadni. A Pacepa-könyv tartalmát nem ismerem, soha nem idéztem belőle, nem érveltem vele, csupán azt említettem meg néha vele kapcsolatban, hogy illenék néktek figyelmet szentelni neki, mert az önként felvállalt kereső-kutatómunkátokat jó irányba terelné, ami egyelőre kesze-kusza. 

 

Te magad írtad, hogy Pacepa a Mitrohin dossziéból dolgozott. Ha ez igaz, akkor munkáját, és a Mitrohin anyagait csak akkor minősítheted a rovattéma aspektusából, ha megismered őket, és érdemi kifogást tudsz tálalni. A másfél év alatt semmi érdemi kifogást nem tudtatok találni, csak logikátlanságtok, ismerethiányotok, értetlenségtek kerül rendre felszínre.

 

 

 

 

http://storico.radiovaticana.org/ung/storico/2005-05/36782.html 

Előzmény: Zottjoghurt (2538)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2538

Mondom, kezdel belegabalyodni ebbe a KGB teórába. Nincsenek bizonyitékaid, kapaszkodóid, csak a Pacepa regény. A pápamerénylet infóit is kevered már.

- Aki a SZU-ból emigrált, az valszeg utálta a rendszert, igy a KGB-t is. Lsd. még Kubai emigránsok. Miért szervezkedne a bef. állam vezetője ellen?

- Mitrokhin nem tudhatott a pápamerényletről. Ilyesmiről nem írnak megrendelőt 3 példányban, hogy aztán odaadják egy aktakukacnak iktatásra.

- A Stazi irattárból kerültek elő levelezések ezzel kapcsolatban, ergo az olaszok is innen értesülhettek róla.

- Mitrokhin csak dezinformációról ír JFK ügyben, tehát Pacepának sem lehetett semmilyen konkrét forrásanyaga a merényletről, főleg nem a kivitelezéséről, Oswald beszervezéséről, megbízásáról.

 

Ergo a Pacepa könyv fikció.

 

Ha van valami konkrét bizonyítékod, jó lenne ha sorolnád, mert igy nem jutunk előbbre.

 

 

Előzmény: bloki (2536)
bloki Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2537
Bedőlsz ilyen lózungnak, sokadszorra, az meg hidegen hagy, hogy George de Mohrenschildt (emigráns orosz családból) hozta össze Mrs. Paint és Oswaldékat, vagyis a számodra oly fontos raktári elhelyezkedésben kiigazodni segítő információt elsinkófálod. Az illető a vizsgálati meghallgatás helyett az öngyilkosságot választotta.
Előzmény: Zottjoghurt (2535)
bloki Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2536
A Mitrohin-dossziét a pápamerénylettel kapcsolatban említettem, hogy az olaszok tláltk benne csemegéznivalót, amiről láthatóan nem tudtál.
Előzmény: Zottjoghurt (2534)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2535

Jól éreztem én, hogy ez a Mitrokhin archiv is egy KGB-s trükk. Egyszerű önfényezés, marketing.

 

The main message the reader comes away with after plowing through almost a thousand pages is the same one gleaned from the earlier books: the Soviets were incredibly successful, albeit evil, spymasters, and none of the Western services could come close to matching their expertise. Bravo the KGB

Előzmény: bloki (2513)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2534

Látszik, hogy a témában csak a Jurnalul félig leforditott Pacepa cikkét olvastad. A Mitrokhin doksikban milyen elterelő műveleteket emlitenek? Egyedül egy könyvről és egy levélről tudunk eddig.

 

George de Mohrenschildt, a member of the Dallas Petrolium Club, a friend of H.L. Hunt, an ex-Nazi spy, and a CIA operative who would commit suicide when he was about to be interviewed for the HSCA reinvestigation in 1977-78.

 

George de Mohrenschildt önmerénylete

Előzmény: bloki (2533)
bloki Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2533

Értelek én, de nem gondolkozhatom helyetted, dolgozni meg nem szándékozom. A képet magadnak kell megalkotnod, olyat, amilyet jónak látsz, olyan módon, ahogyan akarod. Mrs. Pain nev és története mellé adok egy másik nevet: George de Mohrenschildt. Szerintem,  a véletlent kizárhatod ezek után.

Előzmény: Zottjoghurt (2532)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2532

http://dallas63.neobase.hu/content/ruth-paine

 

Ez mind szép, de még most sem tudjuk, hogy ez véletlenül történt, vagy tudatosan rakták oda 1 hónappal a merénylet előtt.

Ezt hogy deríted ki?

 

Nem tudom, mi nem világos ez ügyben.

 

1. Ha véletlenül került oda, akkor csak bekattant, mint az összes többi elnökmerénylő. (Elég nagy rá az esély. Sokan akartak igy bekerülni a történelembe)

 

2. Ha tudatosan, akkor meg bármelyik más szervezet is lehetett, nem csak a KGB. A sok furcsa körülmény erre utal. (lövések a dombról, stb, stb.)

 

 

 

 

Előzmény: bloki (2531)
bloki Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2531

Hátha javul még egy kicsit a renomém a szemedben, ha leírom, hogy Mrs. Pain és az Oswald-házaspár ismerettsége egy házibulin történő találkozással indul, a merénylet előtt egy évvel. A találkozás nem véletlen, a házigazda tudott a nő az orosz nyelv iránti érdeklődéséről, ezért szólt neki, hogy jöjjön. Aztán közös gyereksétálgattatások, barátság.

Költözések, munkakeresés fűszerezte a mindennapokat. Mikor, megint éppen munka nélkül volt Oswald, jól jött neki Mrs. Pain jelzése, aki testvére révén értesült a raktárbeli lehetőségről. Így delikvensünk igen gyorsan, október 15-étől a Texas School Book Depository alkalmazásába került. Feladata rendelési szelvények kitöltése, valamint dobozok hurcolászása. Volt még öt hete. Az életéből.

 

Előzmény: Zottjoghurt (2530)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2530

a merénylet előtti, közbeni és utáni időszak fontos tevékenysége volt a dezinformálás az elkövetői kör részéről.

 

Hosszú idő után ez az egy jó meglátásod volt. De ezt eddig is tudtuk, illetve mások is észrevették. pl. Garrison.

Előzmény: bloki (2529)
bloki Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2529

A számodra sok zavaró körülmény nem véletlenül van. Egyrészt a koherens kép kialakítása láthatóan nem célod. Másrészt, ha célod is lenne, tudnod kellene az információkban kiigazodni, folyamatosan tudatában lenni annak hogy a merénylet előtti, közbeni és utáni időszak fontos tevékenysége volt a dezinformálás az elkövetői kör részéről.

 

Oswald elhelyezkedésének történetét meg neked kellene feltárnod, hiszen téged foglalkoztat iszonyatosan, és te tartod rendkívüli jelentűségűnek. Egyébként Oswaldot Mrs. Pain juttatta be a Tankönyvraktárba. Feleségének barátnője. Derítsd ki, hogy hogyan lettek barátnők!

Előzmény: Zottjoghurt (2527)
bloki Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2528

Nem valaki írta a könyvet, hanem Pacepa. A román titkosszolgálat főnöke. Remekül ismerte a kommunista külföldi befolyásszerzés metodikáját, hiszen koordinálta azt. Nem akárki. Világeseméynekbe látott bele, alakítója volt pl. az izraeli-arab ügyeknek, személyes ismerője volt Arafatnak, Kadhafinak is az. Stb. Mikor kiugrott, óriási káosz keletkezett a szovjet blokkban. Szóval, illenék több alázattal közelíteni ténykedésére, ismerethalmazára. Koherensebben fogalmaz ő náladnál. Amit itt felmutatsz, az igen gyenge.

 

Az elnökgyilkosság Kremlbéli eredetének felismeréséhez nem szükséges Pacepa könyve, de még Oswald személyének az ismerete sem. Helyes világlátással nem rébusz az eset. A társadalomtudományokban is vannak szabályok, törvényszerűségek, miknek szemmeltartásával kiigazodhat az ember, nem mellesleg a társadalmi események is a fizika síkján zajlanak.

A gyanút nem kellett terelni, az eredendően megvolt. Nosenkót e gyanú oszlatása miatt küldték, hogy akadályozza a tisztánlátást. Ezért lépett működésbe a Sárkány-hadművelet.

Előzmény: Zottjoghurt (2526)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2527

Az a baj, hogy rengeteg más zavaró tényező is van. Tanúk, akik látják és hallják is a lövést a dombról. Julia Mercer, aki látja Rubyt a merénylet elő pár órával a dombnál, amint kitesz egy puskás embert. Szóval, ha a KGB szervezte, akkor nem csak Oszit vonta be. Ezt titkosították volna az egészet 2038-ig?

LBJ felesége két egymás utáni lövésről számol be. Ezt nehezen adhatta le egy ember. http://dallas63.neobase.hu/content/lady-bird-johnson

Előzmény: bloki (2525)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2526

Valaki ír egy könyvet, amiről megjelenik ugyanaz a cikk minden újságban, erre megörülsz, hogy végre megint a KGB-s cikk.

Mondom, elég rövidlátóságra vall rögtön arra következtetni, hogy csakis a KGB bérelhette fel Oszit, mert járt a SZU-ban és a KGB is megfigyelte.

Több esélye van annak, hogy valakik pont igy akarták a KGB terelni a gyanút, és Oszit használták csalinak. Szegény KGB meg állhatott neki sárkányt eregetni. Biztos voltak nagy fejmosások és titkos kivégzések emiatt Moszkvában.

 

Előzmény: bloki (2522)
bloki Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2525

És, hol, mikor hogyan gyakorolt Oswald a spontán merényletére? Vagy, mostmár olyan istenadta tehetségnek tartod, hogy rutintalanul is le tudta lőni az elnököt?

 

Előzmény: Zottjoghurt (2524)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2524

Utána kéne járnod, ki és hogyan rakta Oszit a raktárba. (Tudom, nem érdekel)

Ha a KGB, akkor spongyát rá. De ha random került oda, akkor lehet, hogy csak bekattant Kennedy-re, mert nem mehetett el Kubába.

Előzmény: bloki (2523)
bloki Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2523
Legyen már füle és farka ennek az esernyős történetnek!
Előzmény: Zottjoghurt (2521)
bloki Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2522
Az lenne a logikus és etikus, ha már pocskondiázod a könyvet, hogy magad írj valami konkrétumot, amitől a szemedben hiteltelen. Főleg, ha te is úgy látod, hogy benavidestől nemigen várhatjuk a beigért tájékoztatót.
Előzmény: Zottjoghurt (2520)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2521

Az emberek még csak nem is integetnek, nap ellen meg kalapot és a kezüket használják. Orlando meg majdnem kiesett az útra, úgy nyújtózkodott (jelzett), mögötte a karótnyelt esernyős társával.

 

Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2520
Ezt majd megválaszolja Benavides, de szerintem már rég nem foglalkozik a témával.
Előzmény: bloki (2518)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2519

Itt van az Oswald levél Huntnak, csak egy óvodás hiheti, hogy ez Oszi kézírása. Egyfejű ez a KGB-sárkány.

http://www.maryferrell.org/wiki/images/6/60/Photo_hsca_ex_506.jpg

 

Forged letter from Lee Harvey Oswald to E. Howard Hunt attempting to incriminate Hunt in the Kennedy Assassination

http://en.wikipedia.org/wiki/Mitrokhin_Archive#Disinformation_campaign_against_the_United_States

 

Előzmény: bloki (2518)
bloki Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2518
Mi a kitaláció Pacepa könyvében?
Előzmény: Zottjoghurt (2515)
bloki Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2517

A KGB mivel dolgozik kevésbé maga ellen? Nem érted te a helyzetet. Egy történelmileg eleve vesztes, kommunista, lágeralapú rendszer titkosszolgálata mely cselekedetrendszere nem önleleplező, önblamáló?

A pápamerényletnél sem értesz valamit, de azt nagyon nem. Konspirálnia nem azért kellett Moszkvának, mert ezzel el tudta volna titkolni azt, hog ő van a háttérben, hanem elsősorban azért, hogy a merénylet kivitelezhető legyen, vagyis az elhárítás kijátszása miatt. A megfelelő helyen úgy is tudják, hogy mi a helyzet az elkövetői körrel kapcsolatban. A hadviselő felek érezni szokták egymást.

A Sárkány-akció egyáltalán nem bonyolult, része az ideológiai diverziójuknak, amit az egész világon hosszideje folytattak, folytatnak, a magasabbrendűnek, a jobbnak látszódás miatt. Lételemük.

Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2516

Nem tudom, mi a bűnpártolás az usá-ban, de szerintem Marina azt követett el, amikor nem jelentette a hatóságoknak a Walker-merényletet. De amikor Hosty náluk járt és beszélt vele, akkor is lapitott. Ha megemliti a fészerben a puskát, akkor most nincs ez a fórum.

Utólag viszont furcsa, hogy a Warren nem vádolta meg bűnpártolással, hiszen utólag minden kiderült a Walker incidensről, és hogy tudott róla Marina.

Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2515

Romániába érkezett az az orosz tábornok, tehát mindenképpen belillet volna a könyvbe, ha megemliti ez a fontos eseményt.

Ha a Vörös horizontokban megemliti, talán még hihető is lenne ez a másik könyve. Igy tisztán látszik, hogy csak kitaláció.

Ezt gondolom látják a könyvkiadók is.

Előzmény: bloki (2513)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2514

A pápa merénylet is jól mutatja, hogy többszörös áttéteken keresztül rendelte meg a KGB a merényletet, hogy már az elején se legyen kapcsolat hozzájuk.

A JFK-nál viszont egy az egyben Oszit bizzák meg, akiről csak az nem tudta, hogy kapcsolatba került a KGB-vel, aki nem akarta.

Ehelyett inkább bonyolult sárkányakcióba kezdenek. Lehet, hogy hazugok a KGB-sek, de biztos nem hülyék. Minek dolgoznának maguk ellen ennyire?

Előzmény: bloki (2509)
bloki Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2513

A Wikipédiából kiindulni az viszont többet nyom a latban, igaz?

Pacepa könyvében mi a nonszensz?

 

A Vörös Horizontokat olvastam anno, nem emlékszem, hogy a Sárkány hadműveletről lenne benne szó. Egyébként az a könyv a román kommunista rezsimről íródott, tehát dramaturgiailag nem illeszkedik a tartalmába az elnökgyilkosság. Szőr mentén érinteni meg nem lett volna szerencsés.

Előzmény: Zottjoghurt (2511)
bloki Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2512

A németek mellett mások is tájékozódtak a pápamerénylet kapcsán. Például az olaszok, ők Mitrohin anyagaiból rakták ki a képet. Egyébként, a pápamerényletben miféle racionalitást látsz, amitől indokoltabbnak látszik a szemedben az elnökmerényletnél? Azt nem gondolhatjuk, hogy Moszkva a Svájci Gárdában látta a Nyugat territorriális terjeszkedésének letéteményesét.

 

A nyugodt lelkiismeret nem szüli a mentegetőzésnek szánt dezinformálás igényét egy gaztett kapcsán.

Előzmény: Zottjoghurt (2510)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2511

Ezért mondtam, majd ha a Stazi archivumból előkerülnek a Sárkány műveletre vonatkozó doksik is, akkor már kezdhetünk hinni a KGB történetben..

Ilyen másolt doksikra való hivatkozás elég necces szerintem.

Pacepa meg végképp nonszensz. Nem alaptalannul nem forditották még le egy csomó nyelvre. Lényegében nem is tud róla a világ.

 

Ha már a merénylet után beszámolt neki egy orosz tábornok a KGB érintettségéről, akkor a Vörös Horizontokba is megírhatta volna, hiszen saját fülével hallotta.

Benne van a könyvben?

 

 

Előzmény: Zottjoghurt (2510)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!