"mikor MINDEN kartya tranzakcioert piizt kernek multevben 3honapnyi kartyatranzakciok utan kb 10e ft-ot perkaltam mire bejutottam hozzajuk es masik csomagba rakattam"
eleve hogy kerultel egy ilyen csomagba? nem igazan tunik tudatos, atgondolt dontesnek.
nyugi! :-) hosszabb távon minden bank kb egyforma. vagy folyamatosan böngészed, hogy melyik ajánl vmilyen akciós csomagot, és állandóan váltogatsz, vagy elfogadod, hogy a bankolás nem olcsó.
a legdurvabb ha sajat automataban megnezed az egyenlegedet es azert is pénzt kérnek! na EZ a durva! szinte nulla szolgaltas de piiizert!
amugy en mar csak arra hasznalom hogy csak legyen a kartyam... a havi 150e ft ingyenes felvetelhez...
legutobb 200e kivetelert kertek 2400ft-ot.... ez meg OK ha elmegyek a kincstarba es kiulom a sort? akkor ott is kb ennyit kernek.... 200e-2000....
most olyan van ha van rajta havi 150e ft nyi mozgas kifizetes akkor ingyen van a szamlavezetes utalasok 100e ft-ig ingyen van az felette fizetos
na de van meg durvabb csomag!
mikor MINDEN kartya tranzakcioert piizt kernek multevben 3honapnyi kartyatranzakciok utan kb 10e ft-ot perkaltam mire bejutottam hozzajuk es masik csomagba rakattam
Van az ugynevezett alapszamla amit kurvara nem akarnak adni gondolom nem eri meg nekik :)
ha azt akarod hasznalni megy a kummantas!!! nem lehet csak ugy atrakni!!!
- le kell zarnod az osszes szamladat azt jelenti ha van mindenfele kozuzemi automatikus fizetesed? na akkor bumlizhatsz a szolgaltatokhoz esetleg meg a NAVhoz is etc
- masnap uj szamlat kell nyitnod
aztan kiderult ha lezarsz? 6 honapig nem lehet ujat nyitni.... meg szerencse nem zartam le teljesen elozonap!
szoval az ugyfelezok nehany helyen sotétek... egyik A-t mond ami masnapra a masiknal mar B-t.....
Basszus, az milyen csomag, ahol fizetni kellene a saját ATM-es kp. felvételért? Nézd meg alaposan a díjjegyzéket, mert lehet, hogy az éves kártyadíj nullázható. Én DKJ-t szoktam venni, így nincs kártyadíj.
Hát, én ma megdöbbentem a Raiffeisennél. Megkaptam a bankkártyám, beaktiváltam egy ATM-nél. Vettem ki egy ezrest. Az 1000 Ft kivételéért 1500 Ft-ot számolt fel. Oké, idegen automata volt, de a sajátból is egy ezres lett volna, mint utólag kiderült. Basszus... nyilván én vagyok hülye, el kellett volna olvasni a díjjegyzéket, de ki a franc gondolta, hogy ilyen vérszívók. Csak utólag döbbentem le. A 60 ezres nyitási bónuszból 10 ezer lejön a jövő évi kártyadíjra és 1500 most. Azért még így is megéri. :)
5000 Ft tranzakciónként. Ha jól gondolom, akkor ez azt jelenti, hogy 100 eFt és 10 mFt értékű, pl. 2027/Q1 után is azonos összeget, 5000 Ft-ot kell fizetni. Gondolom a Kincstárnál már nincs a fogadásért fizetnivaló. Vagy ott is van? Nem vagyok benne, tudom, Te a K&H-nál kened-vágod ezt. Ott mennyi ez a díj?
Az o rendszeruket nem ismerem, de arfolyamot minden papirra jegyeznek, aztan hogy keszlet van vagy nincs, az abbol nem derul ki.
Mennyi naluk a transzfer? Ez egy eleg fontos kerdes tud lenni. Mert ezek a verszivok ugye allomanydijat szednek, tehat a kincstarba menekitjuk a friss szerzemenyeket :)
Még nincs a Raiffeisennél értékpapírszámlám. Csak bankfiókban nyitható. Tudnál nézni valami konkrétumot: mondjuk tudok venni náluk 2027/Q1 vagy Q2 FIX-et? Előre is köszönöm!
De ha már megvettem, inkább a most kb 2%-os EMÁP-ban (remélem jól írtam :-D ) parkoltatom, mint az eurós bankszámlámon. Tavaly augusztusban a PEMÁP 8+, az idén pedig 5% körüli hozamot fizetett, most az is csak 2,65-öt fog.
Az OTP euró rövid kötvény alap mostanában egy kicsit összeszedte magát, de az elmúlt ötéves átlaghozama 1,5%...
Ami nem egyenlő azzal, hogy érdemes eurós állampapírt venni. Az Euribor tud ám negatív is lenni,és jó sokáig az is volt, a most futó EMÁP kamata meg negyedével csökkent indulás óta.
ok, most emáp, nem ez a lényeg, hanem az, hogy vannak akik úgy gondolják, a mostani áron érdemes eurót venni. az alig 2%-nál nagyobb hozam nem sok, de a magyar gazdaság nagyon pocsék állapotban van, hatalmas és folyamatosan növekszik a GDP-hez viszonyított adósság. és vannak, akik úgy gondolják, a forint már most jelentősen túlértékelt és csak a 6,5%-os kamat tartja még benne a lelket.
Az már vagy öt éve nincs, és az utóda PEMÁP sincs, EMÁP van. Amivel csak az a baj, hogy hiányzik az elejéről P-betű, tehát nem prémium, azaz nincs kamatprémium.
Elég sovány ajánlat, az eurós infláció alatt fizet, annak érdemes beszállni, aki a forint gyengülésére játszik úgy, hogy a kamaton+gyengülésen többet remél keresni, mint a forintos papírok hozama.
Nekem is jön, de eddig nem bontottam fel futamidő vége előtt, ezért csak a hozamfizetéskor kaptam SMS-eket, illetve tavaly sok mindent egy tranzakcióval tettem át bonusba, azaz nem volt pénzmozgás a bankszámlámon.
Más. Tudom, hogy most már csak alig 2% a hozam a PEMÁK-on, de szerintem már csak a diverzifikáció miatt is érdemes mostanában eurót venni, illetve PEMÁK-ba tenni.
Nyitottam egy számlát a Raiffeisen banknál. Felmerült bennem, hogy esetleg, talán náluk is van lehetőség lakossági állampapírok másodlagos ("használt papír") vételére. Tudtok erről valamit? Mondjuk 7%-os FIXMÁP, ilyesmi. Tényleg kezdő Raiffeisenes vagyok, igazából csak a teljesíthető 60 eFt miatt nyitottam náluk számlát. Ha esetleg lenne náluk "használt papír", akkor még értelme is lenne a dolognak.