Keresés

Részletes keresés

Ebesi Gyuri Creative Commons License 2013.10.12 0 0 643
Ebesi Gyuri Creative Commons License 2013.10.07 0 0 642

Elektret kispuska mikrofon olcsón eladó. Videozáshoz ideális, aszimmetrikus kimenetű. Többféle (csatlakozójú) kábel van hozzá. Digitális kézi hangrögzítőt gond nélkül kivezérel. Átkapcsolható iránykarakterisztika. Gyári dobozban, tartozékokkal. Kb. fél éves. Ár: 10e+posta.

 

 

 

 

Gy

Ebesi Gyuri Creative Commons License 2013.10.03 0 0 641

Most már itt (Muziker) sem olcsóbb. A H4N 71.500-ba került! Ez már jó ár - volt. :(

 

Gy

Előzmény: bé_csé (640)
bé_csé Creative Commons License 2013.10.03 0 0 640

A Mezzoforte hangszeráruházban mindenféle akció nélkül is kb. ennyibe kerülnek, pár száz forinttal olcsóbbak.
http://www.hangszeraruhaz.hu/studio/pc/hordozhato-felvevo/diktafon/K872

 

Ebesi Gyuri Creative Commons License 2013.09.29 0 0 639
lzolee Creative Commons License 2013.09.06 0 0 638

A helység úgy 16-18 m2 lehet, tojástartókkal körberakva. Sajnos a hangerő nagy, ehhez nekik is paradigmát kéne válltani, majd kialakul. De mindezek ellenére, egészen jó lett a rögzített anyag. Most idehaza fülessel végighallgattam néhány számot. Minden hangszer jól hallatszik, még azt kell modjam arányos is a hangerejük. Az ének a legritikusabb a felvételekben. Nagyon hallatszik, hogy a PA-ról szól, kicsit teremhangúvá vállt ezáltal. mintha a szomszédból kiabálna át.

 

Arra gondoltam, hogy a következő alkalommal a felvevőt a keverőhöz csatlakoztatom és onnan veszi majd az éneket, míg a hangszer alapokat majd a mikrofonjával. Ez is egy kísérlet, tanulás és tapasztalat szerzés. Nem csak a zenészek próbálnak, én is gyakorlom legalább a felvétel készítés tudományát...

Előzmény: Soká (636)
Soká Creative Commons License 2013.09.06 0 0 637

... helységben kétséges, hogy egy hangos...

Előzmény: Soká (636)
Soká Creative Commons License 2013.09.06 0 0 636

Amikor említetted a próbatermet, arról nekem nem az jutott eszembe, hogy egy minden bizonnyal kis légterű helységben egy hangos produkció jól szólna... Bár ehhez (is) kevéssé értek.

Előzmény: lzolee (633)
Soká Creative Commons License 2013.09.06 0 0 635

Nem tudom, nem próbáltam, de nekem tetszik, mert még mindig jobb, mint a nyilacskákat nyomogatva (felvétel közben hallatszik a nyomkodás) lépcsőzetesen változtatni a szintet. A régi CD-játszóimon is apró tekerhető hangerőszabályzói vannak a fejhallgató kimenetnek és működnek. Én inkább ezeknek a mechanikus alkatrészeknek a minőségétől félek. Az egyetlen, ami hátrányos lehet szerintem: adott körülmények között figyelmetlenségből könnyen elállítódhatnak ezek a potméterek, bár a fotókat elnézve oldaliirányból elég védettek ezek a gombok.

 

Előzmény: lzolee (634)
lzolee Creative Commons License 2013.09.06 0 0 634

Nekem nem tetszik a h6-s gép. Egy ilyen kicsi készüléken a pici potméterek szerintem nem valami praktikusak...

Előzmény: Soká (632)
lzolee Creative Commons License 2013.09.06 0 0 633

Tegnap megvolt első "zenei" bevetése a készüléknek. Eredmény minősége hagy némi kivánni valót, de erről azért a nem csak a készülék tehet. A felállás tehát klasszikus rock zenét játszó csapat, két gitár, basszus, dob, hammond orgona és énekes. Baj az volt, hogy nem a felvételt nem lehetett úgy elkészíteni, hogy a készülék mikrofonja nézi a zenekart, hanem - ahogy a helység adottságai engedték - össze-vissza álltak a hangszer erősítők. A hang így verődött ide-oda, sajnos ez hallatszott is rendesen. Minden szól mindenhonnan... Próbáltam a rögzítőt különböző poziciókba elhelyezni, hol adja a legoptimálisabb eredményt. Végül is a mértani középpont bizonyult a legjobb megoldásnak. 

 

A hangerő óriási volt, szinte teljesen le kellett venni a rögzítőn a felvételi szintet mert mindig túlvezérlődött. Meglepő, hogy a dobon a cinek hangja fektette állandóan ki. Az, hogy ott bömbölt tőle másfél méterre a Hammond leslie ládája és a Marshall gitárerősítők, arra rá se bagózott. 

 

Végeredmény: mi tagadás kicsit dobozhangú vagy inkább teremhangú lett az egész. A nagy hangerő miatt zengenek a falak, rezonál minden és ez hallatszik is a végeredményben. De mindezek ellenére hallgatható lett a felvétel, és ezt elismerték barátaim is. Ők is örültek a lehetőségnek mert van mire gyakorolniuk otthon, hibáikat korrigálni, viszonthallhatják hol tévesztettek.

 

Van-e valamilyen megoldás a magas hangok csillapítására. Úgy érzem abból van inkább túl sok.

 

Később említettem, lehet majd beszerzek külső mikrofonokat is hozzá, majd ebben is kérnék segítséget ilyen esetekre melyek a legmegfelelőbb típusok. 

Soká Creative Commons License 2013.09.06 0 0 632

Hasznos plusszok (is) a H4n-hez képest, de azért arra lennék kíváncsi, hogy pusztán hangminőségben lehet előrelépés szerintetek? A kérdésemben ott leledzik, hogy szerintem: nem igazán :)

 

Előzmény: Ebesi Gyuri (631)
Ebesi Gyuri Creative Commons License 2013.09.05 0 0 631

A Zoom honlapján (is) megjelent a H6-os: http://www.zoom.co.jp/downloads/h6/software/

 

Gy

Soká Creative Commons License 2013.09.05 0 0 630

"nyilván körültekintőbb mikrofonozásra van szükség egy orgonazene rögzítésére"

 

Igen is, meg nem is :) Szerintem könnyebb, mint egy sokszereplős zenekar/szólista/stb. esetében, ahol vagy van módod beleszólni a szereplők elhelyezésébe vagy nem. Orgona esetében szinte szabad a kezed a mikrofon elhelyezésében. Én azt javasolnám, hogy menj el a templomba délelőtt, amikor próbál az orgonista és egyszerűen csinálj próbafelvételeket úgy, hogy az orgona tengelyében előre-hátra tologatok a mikrofonállványt. Aztán otthon meghallgatod, és megpróbálod eldönteni, hogy melyik pozíció a kevezőbb. (jegyzetelj, hogy tudd melyik felvétel hol készült) De elvileg a templom környezetében akadnia kell olyan embernek, aki előre megmondja neked, hogy hová érdemes tenni a mikroont, vagy hová nem :)

 

Rockzenekar-ügyben 0 tapasztalatom van.

Előzmény: lzolee (627)
lzolee Creative Commons License 2013.09.04 0 0 629

Igen! Ezzel szoktak a problémák lenni... Eleinte még mindenki rendben van, aztán egyre csak hangosodik mindenki felfele. Amikor már átcsap az egész hangorkánná és az énekesek már felteszik a kezüket, hogy képtelenek túlharsogni mert az egész gerjedéses katyvasszá olvad össze, no akkor jön az, hogy mi lenne ha kimennénk egyet cigizni... :-)

Előzmény: Ebesi Gyuri (628)
Ebesi Gyuri Creative Commons License 2013.09.04 0 0 628

Arra én is! A hangszerek arányát előtte lőjjétek be.

 

Gy

Előzmény: lzolee (627)
lzolee Creative Commons License 2013.09.04 0 0 627

Ebben mindenképpen igazad lehet! Bár nem láttam még ilyen felvétel technikáját, nyilván körültekintőbb mikrofonozásra van szükség egy orgonazene rögzítésére. Valóban örömködésről van szó, mi másról a készüléket magamnak vettem tanuláshoz és szórakozáshoz. Technika amin hallgatom szerintem teljesen jó (onkyo, sony, teac és revox készülékeim vannak), ennél lényegesen drágáb cuccon se hallottam jobb hangot...

 

Holnap lesz első zenekari bevetése a gépezetnek. Barátaim próbáját szeretném rögzíteni vele, ismét tapasztalat szerzés a készülékkel... Klasszikus rock zenekar, két gitár, basszus, orgona, dob és két énekes. Elég jó a próbaterem akusztikája, megfelelően van csillapítva, kíváncsi vagyok mit produkál a készülék :-)...

 

 

Előzmény: Soká (626)
Soká Creative Commons License 2013.09.04 0 0 626

"Kíváncsi vagyok, mit tud visszaadni abból a hangból, amit ez a monumentális hangszer, produkál egy jó akusztikájú templom belsejében."

 

Ez azért erősen függ majd attól is, hogy milyen hangsugárzón próbálod a "visszaadást" reprodukálni.. :)

Csodára (mondjuk egy high-end lemezhangra) azért ne számíts. De arra jó, hogy örömködj vele. Csak keress egy jó akusztikájú templomot és kérj engedélyt az illetékestől. Nem ártana egy magas állvány. És ne felejtsd el kikapcsolni az ilyen-olyan szűrőket, meg dinamikai kompresszort!!!!

Előzmény: lzolee (625)
lzolee Creative Commons License 2013.09.03 0 0 625

Igen megjött a masina! Bocsánat egy picit valóban távol voltam a fórumtól. Egyrészt valóban a készülékkel molyoztam vittem ide-oda, felvételeket készíteni vele. 

 

Minden várakozásomat felülmúlta a végeredmény. Mint Gyurinak is említettem, nem elsősorban zenei felvételek készítésére vettem a gépet. Zárt helységben, előadások felvétele volt a fő cél ahol bele kellett kalkulálnom a terem zajait (visszhang, környezeti zajok). Kicsit féltem attól, hogy milyen lesz a végeredmény. Ez idáig minden diktafon elvérzett ettől, inkább a szomszédságomban ülők nyüzsgése hallatszott, az előadó szinte épphogy... 

 

Kicsit féltem attól milyen lesz az eredmény, de a Zoom nagyon jól teljesített (!), azt kell, mondjam minden várakozásomat felülmúlta. Nem csak a szöveg érthetősége maradt kiváló, de - és ez volt, ami nagyon kellemesen érintett - kifejezetten szép volt a hang minősége. A környezeti zajok nyilván itt is bele hallatszódtak a felvételbe azok nem voltak annyira zavaróak. 

 

Ismerkedve a készülékkel örömmel láttam, hogy van benne felül áteresztő szűrő, amelyet beállítva a mély dübörgő zajokat sikerült eltüntetni és a dinamika kompresszort bekapcsolva még jobbak lettek a felvételek. 

 

Készítettem Gyuri útmutatásai alapján kábeleket hozzá, hogy lehessen külső műsorforráshoz (egyéb készülékekhez) csatlakoztatni és felvételeket készíteni. Szeretnék hozzá venni még egy rendes táskát, tartó állványt, távirányítót aztán majd - esetleg később - mikrofonokat. Hozzáteszem a két beépített mikrofon különlegesen jó minőségű.

 

Ami a felvételek készítését illeti, keresek, olyan zenei témákat ahol lehet tapasztalatokat szerezni vele. Szeretnék elmenni egy orgonahangversenyre is. Kíváncsi vagyok, mit tud visszaadni abból a hangból, amit ez a monumentális hangszer, produkál egy jó akusztikájú templom belsejében. 

Előzmény: foveon (622)
Ebesi Gyuri Creative Commons License 2013.08.26 0 0 624

Megjött. Ezért egy időre elveszítettük Őt. ;)

 

Gy

Előzmény: foveon (622)
foveon Creative Commons License 2013.08.25 0 0 623
foveon Creative Commons License 2013.08.24 0 0 622
No meggyutt?

Előzmény: lzolee (621)
lzolee Creative Commons License 2013.08.12 0 0 621

Ma jött egy levél az Electro-Startol, hogy a csomagot feladták. Nagyon várom, hogy megérkezzen! Épp néztem, hogy az áfának 19%-t számoltak! Nem mindegy ám, hogy 27 vagy 19...!

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.10 0 0 620

Egyenlőre nem,teljes takaréklángon vagyunk.Nem látni itt semmi jót!

Előzmény: Ebesi Gyuri (619)
Ebesi Gyuri Creative Commons License 2013.08.10 0 0 619

Nem bizony. A Muzikernél az a top termék! Vettél már?

 

Gy

Előzmény: Törölt nick (618)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.10 0 0 618

Igazad van!Most drága megint,csak  akciósan szabadna megvenni.A H1 sem rossz!

 

Előzmény: Ebesi Gyuri (617)
Ebesi Gyuri Creative Commons License 2013.08.10 0 0 617

A H4N a legnagyobb darabszámban eladott digitális hangrögzítő. Nem véletlenül. Ár/érték aránya verhetetlen. Főleg, ha a tengeren túli árakat vesszük alapul.

 

Gy

Előzmény: Törölt nick (616)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.10 0 0 616

A H1 árát is megemelte a kis köcsög..

 

Előzmény: Ebesi Gyuri (614)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.10 0 0 615

Én fórumozok az elmés topikon,de fehér holló a postai csomaglevél felbontása.Töltő,akku kinából jön,de még sosem volt felbontva a csomag.Nincs postaköltség,és töredékáron jön minden,viszont sok a gagyi áru.

Előzmény: Ebesi Gyuri (614)
Ebesi Gyuri Creative Commons License 2013.08.10 0 0 614

Nem. Akkumulátort rendeltem egy PDA-hoz. Igaz, annak félreérthető a röntgen árnyéka...

 

Gy

Előzmény: Törölt nick (613)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!