Jobb lenne ezeket a dolgokat tényleg szóban megvitatni...Visszatérve a találkozóra, nekünk jó a csüt és péntek 7 körül is. Csak tisztázzuk kik tudnak eljönni! :-)
Na, én is bejelentkezem, eddig lusta voltam regisztrálni:-) D. épületben, fenn lesz a lakásunk, ha egyszer elkészül. Bár általában elég optimistának tartom magam, azért lassan kezdenek rángásaim lenni, meg depis pillanataim, ha a Cordia-ra, meg az építkezésre gondolok.
Én még ilyen tökölődést nem láttam és ennyi magyarázkodást nem hallottam senkitől, mint a Cordia-tól... Én több építkezést is lebonyolítottam már, és hát igazából úgy látom, hogy ha meg volna az akarat, pár hónap alatt ezt is be lehetne fejezni... vagyis gyakorlatilag én tavaly nyáron nem tudtam elképzeli, hogy ez nem lesz kész decemberre, pedig nekem is 2009 április volt a határidő. A lakások több mint 60%-a el van adva, a cég egyébként stabil... mintha az akarat, a szándék hiányozna...
Na sebaj, inkább iszok egy pohár vörösbort lefekvés előtt:-)
mi is hasonló helyzetben vagyunk, azaz nekünk is a meghosszabitott átadás jul 30.
Viszont ami érdekes, hogy ha most befizeted a plusz pénzt, és utána lemondod, akkor mi van. Mert elméletileg (szerződés szerint), ha elállsz, akkor a foglaló kétszereést kapod vissza!!!!! Nekünk most 20% van befizetve. (10% foglaló + 10% részlet). Nade, ha most befizetek meg 20-30%-ot és azt mondom oktoberben (julius + 3 hónap), hogy nem kell, akkor mi lesz? Nálatok ez, hogy van rögzítve?
Továbba minket nem nagyon vigasztal. hogy ha nem lesz 2. ütem. Jó, persze nem lesz építkezés, de azért hülyen fog kinézni csak úgy magában az a két (A-B, C-D) épület. Elméletileg az volt, hogy már most elkezdik tavasszal csinálni a következő ütemet!!!
mi is csatlakozunk hozzátok. Most találtam meg a fórumot...
Mi a C tömbben vettünk lakást még 2007 szeptemberében. Aggódtunk, aggódunk mi is eleget, de most mi is úgy látjuk talán elindult valami. Mi elég közel dolgozunk, így hetente akár többször is ki tudunk nézni az építkezésre. Kezdetben mindenki nagyon kedves, segítőkész volt, majd egyre nehezebben lehetett elérni Józsit is... itt kicsit már gyanús volt a dolog.... Van egy ismerősünk, aki egy egy nagy ingatlan irodahálózatot vezet és ő megnyugtatott , hogy Madárheggyel kapcsolatban ne aggódjunk, mert az első ütemet be tudja fejezni a Cordia. A következő ütemekkel már lehet probléma, de ez nekünk talán azért jó, mert nem építkeznek mellettünk...:)Mi élünk az akcióval, és nem csak az 50%-át, hanem gyakorlatilag a teljes vételárat megfizetjük, mert nem akarunk az ÁFA emelés miatt többet fizetni.
Ami nem tetszett, hogy kötbér csak abban az esetben jár, ha teljes hónap(ok)at csúsznak, vagyis ha augusztus 30-án megtörténik a műszaki készrejelentés, akkor nem kapunk egy fillér kötbért sem, pedig a július 31-hez képest is csúsznak. Persze a legfontosabb az lenne, hogy minél előbb költözhessünk.
Mi a napokban voltunk az irodában egyeztetni, és ott már azt mondták, hogy azoknál, akiknek a szerződésében 2009.ápr.30. volt az eredeti átadási idő - mint nekünk is - náluk is legjobb esetben szeptemberben történhet meg a műszaki készrejelentés, és októberben a birtokbaadás. A beköltözést is októberre jósolták. Kicsit szkeptikus vagyok, mert ha most októbert mondanak, könnyen lehet hogy még 1 hónapot számolhatunk rá.
Mindenkinek üdv, talán Szilveszterkor már együtt koccintunk a Szomszédokkal...:)))
Sziasztok! Jelszó felejtés miatt új néven, de ismét vagyok (korábban rscordia). Nekem a péntek 7 jó lenne! És szumoéknak köszi a fotókat, jó látni, hogy már nem lehet belátni :-)!
Mi előtörlesztünk úgy néz ki, a + 5% áfa nem igazán "jön be".
A szeptemberi időpontnál készrejelentést v. műszaki átadást hallotatok??? A készrejelentésnél elvileg ill. a szerződés szerint már meg kell lennie a használatbavételinek, a műszakinál nem.
Sajnos ezt a szeptemberi átadást mi is hallottuk...bár mi igazából nem is számítottunk korábbi átadásra, csak reménykedtünk, hogy nem nekünk lesz igazunk!
Fel kéne pörgetni a fórumot, a Cordia Madárhegy fórum izzik, pedig jóval kevesebb a beköltöző. Tiszta karnevál a fórum, ha betesznek egy új ablakot vagy ha szombaton megjelenik egy segédmunkás a munkaterületen....:)
sehol senki?? semmi új hír? nagyon hallgattok.! :-) jó lenne hétvégén összehozni végre egy találkozót a háznál (becool, szundiék, rscordia, adamski stb.és azok, akik csak olvassák a fórumot!:-))
Mi most sétáltunk a "házunknál" és nagy meglepetésünkre, szooombaton, délután 16:00 órakor munkások tömege dolgozott a házon. Hihetetlen látvány volt! :-))) Vakoltak, válaszfalakat bontottak stb.stb. és valóban egyre több nyílászáró került a helyére. RSCordia! a te nyílászáróid már bent vannak! :-) Ha így haladnak, még van esélyünk a nyár végi költözésre!:-) hajráááááá, csak így tovább!
A fényképekhez képest jóval több ablak van már benn (főleg az A és B épületben) és a hőszigetelés+vakolat is szaporodik a falakon. Na és pesrze a nagy különbség a fotókhoz képest az a 4 jómunkás ember akit rajtakaptunk a munka közben! :)