Én is beszéltem pár ügyvéddel, és nekem is azt ajánlotta mindegyik, hogy egyelőre ne fizessek. Én most ott tartok, hogy az egyik ügyvéd ismerősöm segít megfogalmazni egy válaszlevelet, amit remélhetőleg napokon belül elküldök.
Igazából én sem értem a kamatokat, mert a koccanás óta - ami 2007 januárjában volt - senki nem jelezte felém, hogy nem fizetett a MÁV. Most meg, hogy megszűnt jogutód nélkül hirtelen elővesznek??? Ráadásul az ötvenezer forintos kárból 450 forintos kár lett? Nálam az is furcsa, hogy egy idősebb autóba mentem bele, és mégis megcsináltatták Cascora. Érdekes az egész...
Egyébként én is a Hajdu Ügyvédi Irodától kaptam a levelet, és eddig velem is mindenhol azt közölték, hogy nem tudnak semmiféle papírt kiadni az ügyről. Akkor meg mire fizessem be ezt a hatalmas összeget?
Én is ügyvédhez fordultam abban a pillanatban, ahogy elolvastam a levelet, mert úgy gondoltam "ilyen a mesében sincs". Milyen kamatos kamatokról beszélünk egyáltalán???? Nem érzem úgy, hogy köteleségem lenne bármilyen kamatot is pluszban fizetni bárkinek is!!!!!! Ahogy írtad megcsinálták az autót cascora NEM MI AKARTUK!!! Egyébként ez sem mindenkinek lehetséges csak annak a károsultnak, aki rendelkezik érvényes cascoval és a szerződésében benne szerepel!!!! Én úgy hallottam, hogy folyamatosan történek a kifizetések a károsultak felé. Csak akkor lesz bibi, ha elfogy a pénz és az állam tényleg arra fog rákényszeríteni minket, hogy polgári peres uton behajtsák rajtunk. Sokan úgy vélekednek több oldalon is olvastam, hogy jogosan kérhetik, hiába volt érvényes biztósitása az embernek.Akkor mi lesz? Mert akkor már mindent fel fognak pluszba számolni, és nem annyi lesz a fizetni való, mint amennyiről mindenki megkapta a "csekély összegű" kiss levelet. Valamit igazából tényleg ki kéne találni erre, mert ahogy te is írtad a pénz hamar elfog szállni. Egyenlőre én is a várok. Igazából én azt szeretném megtuni miből tevődik össze ez az ordenális nagy összeg??? Mert sehol senki nem add róla felvilágosítást!!! Igazából azt se értem, hogy ebben az országban már semmi sem számít. Az a baj, hogy a becsületes állampolgár szívja meg mindig a legjobban nincs rend ebben az országban. Ezért mennek tönkre az emberek, mert ott vágnak át mindenkit ahol csak tudnak. De most nem fogom hagyni!!!
Üdv Mindenki! Ehhez látom nekem is hozzá kell szólnom! Én már egy hónapja kaptam egy ugyanilyen levelet az Allianz megbízott ügyvédjétől Hajdú és Tóth Ügyvédi Irodától. Nekem 487000Ft-ot kellett volna 15 napon bellül befizetni. Nem túl jó egy ilyen levelet elolvasni.... Kissé kiborultam. Elkezdtem telefonálgatni. Hozzá teszem 2007. szept. 01-én okoztam ezt a kárt. A kár mértéke lehet hogy valós, én abban nem is kételkedem. Felhívtam először ezt az ügyvédi irodát. Nagyon tartalmas beszélgetés volt. Mondták hogy be kell fizetni és kész! Utána hívtam a MABISZ-t és kértem a telefonhoz egy jogászt. Ő is azt mondta hogy fizetni kell. Elkértem a felszámoló biztos tel. számát. Ott úgy tájékoztattak ,hogy a MÁV számlája zárolva van, milliárdok vannak rajta /bár szerintem biztos kopik az valahogy/ és ne fizessek, mert lesznek még utalások. Itt megadták az Autoconsulting számát, ahol ismét azt mondták hogy ne fizessek. Mondtam, hogy én is így gondoltam :) Vissza hívtam a Hajdú és Tóth Ügyvédi Irodát és mondtam hogy lesznek még utalások, várjuk meg! Közölték, hogy szerintük nem, én meg mondtam hogy szerintem igen, de különben sem érdekel. Utána felhívtam az Allianz-ot hogy elmondjam milyen egy gusztustalan cég, és nem érdekel hogy valakinek megelőlegezték a kárát, én nem kértem őket rá. Ezzel a ,,kedves" hölgyel 1 órát beszéltem. Megtudtam, hogy neki is van 3 gyereke és hogy Ő nem szeretné ha elhagynám ezt az undorító országot /mivel mondtam neki hogy nekem törvénytisztelő állampolgárnak itt nincs helyem/. Továbbá megpróbált rábeszélni Allianz kötelezőre és Casco-ra. Ugye milyen ,,rendes"? :) Ekkorra már nagyon elegem lett és felhívtam az ügyvédemet. Ő a DAS biztosítási jogvédő cégnek is dolgozik. Mondta hogy ne hogy fizessek, ez ez csak egy bepróbálkozás. Elmentem hozzá írt a Hajdú és Tóth Ügyvédi Irodának egy levelet, hogy nem fizetek, a 190/2004 kormányrendelet alapján a MÁV-tól követeljék a pénzt. Ez volt kb 3 hete. Azóta nagy csend. Ha esetleg valaki előrébb jár kérem szóljon! Vagy ha valakinek segíthetek esetleg egy két tel. számban írjon nyugodtan! És szerintem senki ne fizessen. Én akkor sem tenném ha 20000Ft-ról lenne szó. Tényleg! Idézést kapott már valaki?
Aki azt mondja.hogy szegény Mávos meg fogja szívni,nem igazán tud mire alapozni. Miért szívná meg? Gyilkosok,sikkasztók vannak szabadlábon ebben az országban.
Majd a bíró eldönti,addig meg senki nem tudhatja....
Azt sikerült kideríteni,hogy egyenként tárgyalják az ügyeinket.Nekem 200eFt+kamat. Az az érdekes,hogy az Allianznál valahogy mindenkinél minimum 4-szer akkora a számlaösszeg,mint amennyi reálisan lenne. Nem furcsa ez? Az is érdekes,hogy én is ki akartam kérni az anyagot,nem adják ki. Telefonáljak a központba,stb...
Független kárszakértővel meg fogom vizsgáltatni a képeket,mert egy 3*3cm-es műanyag letörése a löghárító hátoldaláról nem hiszem,hogy 200eFT!!! Akkor viszont én perelek biztosítási csalásért.
Köszi az együtt érzest. PSZÁF-nél a höly akivel beszéltem Ő is azt tanácsolta összekéne fogni. Nem vagyok lázadó típus csak gyülölöm az igazságtalan helyezeteket. Mind a két félt megértem ahogy én is benne vagyok a károkozók között, de viszont ez sem megoldás, hogy olyan összeget kérnek az embertől ami után még csak nem is lehet utána nézi SE HOL, vagy ha igen kérem jelezétek hol lehet utána nézzni ezeknek az összegeknek. Igazad van ez bármelyik biztosítóval előfordulhat amilyen viszonyok uralkodnak ebben az országban mert itt mindenki megengedhet magának mindent csak a szegény prolit hurcálják meg. Nem bíráskodom csak elkeserítő ez a helyzet, hogy ilyenkor semmi támogatást nem adnak annak aki eddig folyamatos biztosítással rendelkezik!!!
Én itt arról beszélek, hogy ha az állam kötelez valamire, akkor neki valamit garantálnia kellene ennek fejében. Mondjuk azt, hogy mivel én fizetem a kötelezőt, ő megoldja a károk kifizetését anélkül, hogy azt is rajtam hajtaná be - vagy a biztosítómmal fizetteti meg, vagy ha az kibukott, ő meg nem tudja felkajtatni az eltűnt pénzt, akkor a saját (üveg)zsebébe nyúl, és rendezi a dolgot.
"...de ha nem kéne akkor mit csinálnál ha beléd mennének??"
Hát azt, amit így is csinálnak sokan, (volt MÁV-osok - bár lehet hogy egy-két veszített per után): fizetnék, mint a katonatiszt. Pont ez a felháborító, hogy fizette a MÁV-os a kötelezőt, kárt okozott, és most úgy néz ki, hogy fizetheti a kárt is. Ennél akkor már valamivel jobb lenne úgy fizetni a kárt, hogy nem csapolják még le tőlem pluszban a kötelezőt (a semmiért).
ha újrakötéssel olcsóbb lesz a díjad, akkor másik kalkulátor (biztosítas.hu) kimutatja, mennyi ha ottmaradsz, mennyi ha újra kötsz. Csak pontosan add be az A...-t előzmény (jelenlegi) biztosítóként is. Lusta vagyok kipróbálni neked a biztositastipp.hu-t:)) Novemberben fel kell mondani, legkésőbb dec végéig ujra kötni.
Neharagudj, hogy neked írok közvetlenül, de a leírtak alapján az ested megyegyezik az enyémel csak az összeg tér el. Nekem jóval többről szól a levél holott csak egy ajtó horpadásról volt szó 800e Ft amit 15 napom belül kéne átutalnom. A levelet szintén tegnap kaptam. Viszont ma reggel minden létező és ezzel foglalkozó intézményt felhívtam: MABISZ, Hitelintézeti és felszámoló Kht., PSZÁF mindenki elutasított hiába rendelkezem felelőségbíztósítással 2000 óta és még egyetlen kocanást sem okoztam. Ezt azért írom, mert ez sem én okoztam, csak én vagyok a tulajdonos és üzembentaró és így engem vesznek elő, holott ott sem voltam. Én csak aláírtam az okozói nyilatkozatott, hogy a másik fél tudja rendezni a kárát. Nem értem eddig mire fizetem 8 éven át bizósítást. A Máv-nál 2006 óta voltam az utolsó pilanatig minden csekket befizetem, még is hülyének nézzik az embert. Kértem tájékoztasanak a pontos összegről mennyi volt a károsult kára- (még is tudjak mihez viszonyítani erre a horibils összegre) - a válasz: ERRŐL NEM ADATOK FELVILÁGOSÍTÁST!!! Kérdezem én: Mit kell nekem ki fizetni, milyen kamatos kamat? Milyen összegből szülték meg a kamatot? Erre sem adtak semmiféle VÁLASZT!- egyszerűen nem tudtak mit mondani erre. Sokan minket szidnak volt Mávosokat "mi tehetünk róla". Soha nem sikaztottam, nem loptam-csaltam és hazudtam még is "leprásként" kezelik az emberek a helyzetet. Ne haragudj kicsit zavarosan írtam le a helyzetett,de annyira zaklatott vagyok, hogy nem tudok napri rendre térni.
Írtad, hogy polgári peres útra vinnéd az ügyet. Én személy szerint konzultáltam az ügyvédemel aki nem sok esélyt lát erre a kilátástalan helyzetre. Egy probát megér, de kalkuláld bele azt is mi van ha elveszíted? Nem azért írom mert beszari vagyok és nem merrek perre menni, de nekem akkor már 1milló forintomba kerülne a max. 150e Ft-os kár.
Ha esetleg tudsz valami biztósat akkor írj. Köszönöm a TÜRELMED, HOGY VÉGIG OLVASTAD!!!! üdv: Csak egy a sok közül!!!!!!!!!!
Mikulikkal egyet értek! Ez olyan,mint a fogorvos.Ha van egy lyukas fogad muszáj elmenni hozzá.De akkor már a legjobbhoz megyek:) Egyébként nem lehet tudni,hogy később felviszik az árat vagy sem ezzel nem érdemes most számolni.Annyit tudok,hogy szerettem volna felvenni hitelt egy banktól kb 10 milliót....de ez a gazdasági recesszió nagyon nem jó hatással van rá.A törlesztő részlete havi 80ezer forint lenne...és ez még csak recesszió.Mekkora kamatlábbal rendelkeznek majd a hitelek ha tényleg válság lesz?:S:S:S De ez egy másik téma volt.Szóval ajánlom ha már kötelező akkor jól fésüljük át a gondolatokat és a lehetőségeket. Én azért nem szeretném ha "kihúznák a fogam" :)
ha kiszámolod abban nincs semmi.Mivel nem kell semmi mást tenned csupán párat klikkelned. Szóval hajrá ;) Kiváncsi vagyok mit dob majd ki neked! Bár szerintem ugyan azt amit nekem is,hogy megéri. Én kicsivel kevesebb,mint 50%-al spórolok. Lesz helye a pénznek nem mondom ;)
Nekem is az A..... gyütt ki legolcsóbbnak a biztositastipp.hu -n :) Namármost én jelenleg is az A.....-nál vagyok.. Nem tudjátok, hogy ilyenkor újra kell kötni, vagy elég ha náluk maradok??
xeniah részben igazad van! De mégiscsak kötelező biztosításról beszélünk.Rendben van,hogy fizetni kell...de ha nem kéne akkor mit csinálnál ha beléd mennének?? A MÁV meg nem azért ment tönkre mert kis csóró cég volt....csupán azért mert kirántottak a kasszából 1 milliárd forintot.Ez egy magyar cég volt...de az Allianz...annál más a helyzet szerintem! Amúgy valóban olcsóbb lehet ha újrakötöd a biztosítást de még azzal is lehet spórolni ha másiknál kötsz egy újat (nem gondoltátok volna mi?:) ) De számoljátok ki ha nem hiszitek: www.biztositastipp.hu Itt mind a 15 biztosító megvan jah és xeniah sajnos nincs olyan funkció,hogy melyik fog csődbe menni hamarosan:) (bocsi de ezt nem tudtam kihagyni) Én már tudom,hogy hova fogok jövőre fizetni és mennyit ;)
"Mert a MÁV-osok már csak tudják milyen az mikor sz*rban van az ember :S"
Azt tényleg tudjuk, de azt nem, hogy hogyan lenne elkerülhető egy újabb ilyen crach. Most az Allianznál vagy annyiért vagy olcsóbbért lehet kötni, mint a MÁV-nál, ez egy neves cég, mégsincs a MÁVos bukta után olyan érzésem, hogy szuper dolog az, hogy most mindenki oda átköt. Egy biztos, hogy ha valami gond lesz az Allianz-cal is, a kormány nem fog mellénk állni, és megint rajtunk csattan az ostor. Mi hiába tartjuk be a törvényeket, fizetjük a kötelezőt, ha utána mégiscsak nekünk kell a felelősséget vállalnunk a károkozásért. Akkor minek fizetni a kötelezőt? Hogy valakik meg tudjanak gazdagodni...
én megnéztem egy kalkulátoron és az jött ki, hogy ha újrakötöm ugyanannál a biztosítónál, kb. feleannyi lesz a kötelező, mint idén volt.. nem gyenge.. :O szerintetek ilyen tényleg van, vagy valami gond van a kréta körül?
Azért kicsit nyitott szemmel kell járni a világban.Nem szabad elhamarkodottan dönteni.Át kell azt is gondolni,hogy melyik biztosítóhoz akarunk átmenni.Mert azért a kis biztosító nem biztos,hogy rossz....de hát kis ember kis lábon áll..könnyebben fel lehet lökni.Szóval én inkább stabilabb biztosítót néznék ha váltanék.Szerencsére én a sajátoméval meg vagyok elégedve és szerintem újra is fogom kötni vele mert...mert megéri na:)(amúgy az Allianz-ról beszélek) De mindenkinek a saját joga eldönteni,hogy hova akar menni.Érdemes valamilyen kalkulátort keresni a neten...elég népszerű lett az én körömben.Kényelmes,pontos és lényegében rizikó mentes is mert van olyan hely ahol árgaranciát vállalnak.(az online kedvezményről nem is beszélve)
másik..emberek előttünk a világ az interneten.Utána lehet nézni bármelyik biztosítónak,hogy mennyire lenne biztos a döntés ha váltanánk. Mert a MÁV-osok már csak tudják milyen az mikor sz*rban van az ember :S
Igen, de a kár 2007 januárjában történt. Akkor még volt működő biztosító is a szerződéshez. Két évig mi történt? Mert engem senki nem értesített a mai napig arról, hogy a MÁV nem fizetett az Allianznak, és arról sem, hogy ekkora összegű kárt hoztak ki. Nem tudom hova rakni a dolgot, de szerintem nem leszek egyedül vele, és nem én leszek az egyetlen, aki a pereskedést választja a jogtalan fizetés helyett.
Sajnos ez egy világos - de nem egyszerű - jogi helyzet: a ptk szerint a kárért az okozó a felelős, és ha azt tőle nem vállalja át a biztosító (akármilyen!!! oknál fogva), akkor az az ő kettejük ügye, ehhez a károsultnak semmi köze. Tehát a károsult (vagy akire ezt a jogot átruházza pl.: a kárának előzetes megtérítéséért cserébe) a károkozótól követelheti a kárát, aki ezt áthárítja - ha tudja!!! - a biztosítójára. Ezért perlik az okozókat.
A PSZÁF honlap is igazat mond, csak nem ilyen direkten: "van felelősségbiztosításod" nem azt jelenti, hogy egyszer valamikor aláírtál, hanem azt, hogy van egy élő érvényes szerződésed - és ehhez sajnos egy működő biztosító is kell. Ha nincs biztosító, nincs szerződés.
A Károkozó a MÁV ÁBE-t perelhetné, de az jogutód nélkül megszűnt:(
Meg szeretném kérdezni, hogy léptél-e már előre valamit az ügyedben. Hasonló cipőben járunk. Nekem 2007 januárjában volt egy koccanásos balesetem, amelyben én voltam a hibás. Akkor elismertem a kárt, aztán azóta semmi hír nem volt róla. A mai napon azonban kaptam egy levelet az Allianz ügyvédjétől, hogy fizessek nekik 450.000 forintot - mindenféle kamatokkal együtt, amikor most hallok először az ügyről - mert a Máv nem fizetett nekik. Ebben a levélben a Ptk. több bekezdésére hivatkoznak, gondolom te is hasonló levelet kaphattál. A károsult elvileg megcsináltatta a kocsiját Cascora. Amit nem értek, hogy hogyan, amikor egy idősebb autóba mentem bele, ráadásul 50.000 forintnál nem volt több a kárja.
Ha valaki tud segíteni az ügyben kérem írjon, mivel felháborítónak tartom az egészet, és nem áll módomban kifizetni ezt az összeget.
matchbox: És? Az, hogy ma vannak Regionális Közigazgatási Hivatalok (melyek működnek), szintén kormányrendeletben van szabályozva. Holott az alkotmány (és alkotmánybírósági határozat!) szerint 2/3-os törvény kellene hozzá.
A PTK szerintem olyat is ír, hogy elvárható gondosság, ami miatt talán mérsékelhető a kártérítés összege, vagy esetleg megoszást írhat elő.
A biztosítók nem véletlenül kezdték peresíteni az ügyeket, hanem azért, mert biztos lesz, aki inkább fizet, minthogy perre menjen és ügyvédet fizessen. Olyan is lehet, aki elbukja a pert, pedig igaza lenne.
A kötelező felelősségbiztosítás egy kormányrendeletben van szabályozva. A károkozó felelőssége viszont a PTK-ból következik. Szerintem ez magasabb rendű jogszabály. Tehát egy polgári per nagy valószínűséggel megáll. Nem véletlenül kezdték el a biztosítók peresíteni az ügyeket.
matchbox: "A károkozók fogják megszívni. Az Ő felelősségük egyértelmű. Kötöttek egy szerződést, h ezt a biztosító vállalja át. De a biztosító nem tudja. Visszaszáll a felelőség rájuk."
Ehhez képest a PSZÁF oldal mást mond. Az azt mondja, hogy amennyiben van kötelező felelősségbiztosításod, úgy mentesülsz a kártérítés alól.
Ráadásul aki kötelező biztosítást köt, az a tőle elvárható gondossággal jár el. Aki meg még mindig azon a lovon ül, hogy "de olyan olcsó volt a MÁV, hogy látni kellett volna, hogy szar", az magyarázza már meg, hogy idén az Allianz hogy tud szintén ugyanolyan olcsó árakat mondani? Most akkor az Allianz csaló?
Itt az államnak és a MABISZ-nak kellene helyt állnia.
Trabanttal nem lehet összetörni egy Ferrarit? Alapvetően hibás a rendszer. Egy segédmotoros kerékpárral is lehet milliós kárt okozni. A károkozók fogják megszívni. Az Ő felelősségük egyértelmű. Kötöttek egy szerződést, h ezt a biztosító vállalja át. De a biztosító nem tudja. Visszaszáll a felelőség rájuk.
Én speciel amiről tudomásom van, azoka alapján megvárom a dec. végét, jövő év elejét. Addig nem perelek senkit, nem rángatok fölöslegesen senkit. Kiderül hogy fizet-nemfizet, és utána ha kell saját pénzen fogok pert kezdeni bárki ellen. Engem ha rosszul hangzik ha nem, nem érdekel honnan vagy kitől jön a kártérítés, csak jöjjön. Ha megállapodunk peren kívül a kárösszeg fele körül, én még olyanba is belemennék jól átgondolva. Őt és a kialakult helyzetet is megértve. De sajnos én sem állok úgy anyagilag hogy párnám alatt van pár száz arra hogy bárki miatt elverjem bármire bármerre.
Majd kiderül. Ez egy oylan helyzet amilyen még sosem fordult elő magyarországon. A nagyokosoknak nevezett palik sem tudják mi a teendő ilyen esetben. Viszont azt érzi a biztosító a károsult hogy lépni kell mert ez így lekvésbé sincs rendben. Ha nem kapnak pénzt a károsultak akkor alapjaiban reng majd meg a kötelezőnek mondott biztosítás szisztémája... És sztem lesz egyfajta felháborodás is. Igazából ezt az egészet azoknak kéne letisztázniuk akik összekeverték a sz*rt. És nem átkenni az okozókra, vagy a károsultakkal lenyeletni. De mint tudjuk különös országban élünk ahol bármit le lehet nyomni a majmok arcán...
A bíróságnak fogalma sincs,hogy mi a teendő az egyesület megszünésekor kialakult helyzetről. A kérdés kit szivatnak meg. Aki befizette a csekket és perlik,vagy akinek nem fizeti a kárát a Máv. Csak azt nem értem,hogy lehet az Allianz olcsóbb,mint volt nekem a Máv anno. Ők voltak a legjobban felháborodva,hogy nevetségesen alacsony a Máv árpolitikája. Kérdezem én: miért nem a Máv vezetőit perli be a kedves Allianz biztosító? Megint a normál dolgozó szívja meg. Egyébként ha nyerne is a perben,mit tudnak csinálni? Letiltják a fizetéseket? Munkahelye se lesz addigra az embereknek. Elárvereznek egy házat 200eFt miatt? Ki az a bíró aki egyeseknek 1millio Ft kifizetést ítél meg? Akinek mondjuk egy trabantja volt csak és azzal okozott kárt. Adnak részletfizetést majd? Nevetséges. Ezt senki nem gondolhatja komolyan.