Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 197
Ezt így általánosságban kijelenteni nem szerencsés.Azt gondolom, hogy ahogyan fiatalodik az állomány ez egyre kevésbé jellemző a rendőrökre.
Előzmény: AAAaaa (194)
dusan77 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 196

Ha te rendőr lennél, adott szituban mit is csináltál volna??? Elfutsz? Védekezel? Támadsz? Olyan kiélezett helyzetben, amikor a rendőr csontja is tört, nem mindig tudod rögtön, hogy túlzott voltál-e? Voltál te már valaha ilyen kiélezett helyzetben? Aligha, akkor meg minek akarod megmagyarázni, hogy mi kellene tenni?

Az ilyen jellegű megmozdulásokban a végrehajtó állomány tapasztalatlan, mert ilyenre nem nagyon volt még szükség. Nem ő a hibás azért, mert olyat kellett csinálnia, amit addig nem. Talán odafenn kéne keresni a felelősöket.

Előzmény: AAAaaa (191)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.12 0 0 195

Es ott utana rogton ki is vizsgaljak az ugyet es azokat a rendoroket ugy zavarjak el az allamonytol mint a veszett kutyakat.

Vagy nem.

Előzmény: AAAaaa (191)
AAAaaa Creative Commons License 2008.02.12 0 0 194
"Láttam amerikában rendőri intézkedést kocsmai balhénál."

Gondolom azt is lattad ami Mo-on szokasos, hogy a rendor elotte veluk egyutt iddogalt...
Előzmény: dusan77 (184)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.02.12 0 0 193
Ez úgy ahogy van, hülyeség. El kellene olvasni egy közgazdasági tankönyvet, egy kultúrország-beli szerzőtől, mielőtt észosztásba kezdesz.
Előzmény: AAAaaa (188)
dusan77 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 192
Tökéletesen egyetértünk abban, amit leírtál. Nagyon szomorú, de ez a helyzet.
Előzmény: ghoezeke mate (189)
AAAaaa Creative Commons License 2008.02.12 0 0 191
"Ilyen kiélezett helyzetben bárhol a világon előfordulnak túlkapások, nálunk sokkal régebbi demokráciákban is."

Es ott utana rogton ki is vizsgaljak az ugyet es azokat a rendoroket ugy zavarjak el az allamonytol mint a veszett kutyakat.
Ehelyett Gergenyi rogton a vedelmebe vette oket.
Nagyon nagy kulonbseg.
Előzmény: dusan77 (173)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.02.12 0 0 190
A nettója a tényleges fizetése. A többi a virtuális (a valóságban nem létező) közteher. Ilyen egyszerű.
Előzmény: Törölt nick (187)
ghoezeke mate Creative Commons License 2008.02.12 0 0 189
Ebben a ti vezetőitek is nyakig benne vannak, mert cinikusan, aljasul hazudoztak 2006. októberében. Pontosabban ez a mai napig tart, fogcsikorgatva hátrálnak az igazság elől. Ha tisztességesen intézték volna, nem lett volna Civil Jogász Fórum, és nem lenne mára ennyire szétzilálva a testület tekintélye.
Aztán hátráltok a jogvédők elől is egyfolytában. Én az első alkalommal feljelentettem volna rágalmazásért a jogvédőt, például a túllihegett roma-ügyekben, nem egy volt. Tudniillik rasszizmussal vádolnak egy közönséges bűncselekmény elleni fellépést. Még az államrend elleni szervezkedést is hozzácsapnám a vádhoz.
Előzmény: dusan77 (184)
AAAaaa Creative Commons License 2008.02.12 0 0 188
Akkor tegyuk mar rendbe itt a dolgokat.
Ma magyarorszagon kb fel-egy millio ember teremt erteket. Ok azok akik egy tomb fembol, muanyagbol mobiltelefont, agyagbol tanyert, cseszet, vetomagbol kenyeret keszitenek. Ok kepesek arra, hogy 1000 forint alapanyagbol 10000 forint erteku arut gyartsanak. A 9000 forint kulonbseg 5%-at megkapja az aki eloallitja az erteket, a maradek 95%-on pedig osztozik a szolgaltato szektor (fodrasz, vendeglos, szinesz) illetve az allam.

Ez az ertekteremto reteg elvarja az allamtol, hogy a befizetett adok (jarulekok, levonasok) fejeben legyenek utak, korhazak, rend, iskolak. Az a fel-egy millio ember tartja el a maradek 9 milliot - vagy mert fizet a szolgaltatasokert vagy mert az adojabol fizetik a nyugdijakat, a kozalkalmazottakat.

Tehat erteket, ami penzt is jelent csak ok termelnek.
Termeszetesen egy tanar, aki rendes embereket nevel, egy orvos, aki egeszsegesen tartja es egy rendor aki megvedi az ertekteremtoket is hasznos es ertekes munkat vegez a tarsadalomnak, de nem noveli az ertektermelest.
Előzmény: Hosszu_eso (171)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 187
Most már tényleg utoljára: a közteherviselés nem csak nettó befizetést jelent. Egy fegyveres szerv alkalmazottja nem a jogilag neki garantált bruttó bért kapja meg, hanem csak annak a nettóját. Eddig - remélem - egyet értünk. Azzal, hogy csak nettó összeget kap, lényegesen mérsékli az állami kiadásokat. Gondolom, még ebben is egyet értünk.
Ha most ezek után is azt állítod, hogy azzal, hogy csak nettó bért kap, közvetve nem járul hozzá a közteherviseléshez, marhaság. Hiszen ha teljes bruttót kapna, a kieső pénzt megint a versenyszférai alkalmazottaktól vonnák le... Érted már?
Előzmény: Hosszu_eso (176)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 186
Ha Gyurcsányt alaposabban megnézed a TV-ben néha rajta is látszik.. :-)
Előzmény: macmester (26)
dusan77 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 185

Mondjál egyet azok közül, amelyeket megsért a kormány???

2010-ben ugyanugy fogom védeni Viktor papát is. Én az alkotmányt védem ,nem a hatalmat, ezt kikérem magamnak. Engem nem érdekel ki a vezér, a munkám végzem.

Előzmény: Hosszu_eso (183)
dusan77 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 184

Igazad van a hivatástudatot illetően, csak egy apró bibi van. Bizonyos törvények, szabályzók változtatásával, komolyabb felszereléssel, jobb, nagyobb hatáskörrel, igazolványokkal több esélyünk lenne túlélni dolgokat. Láttam amerikában rendőri intézkedést kocsmai balhénál.

Gyerekek, ha azt itt csinálná a rendőr, mindenki terrorról beszélne, diktatúráról, de ott a bentlévők tök természetesnek vették, hogy itt a rend őre, és onnantól coki volt.

Előzmény: pária (177)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.02.12 0 0 183
Jól mondod. Az ALKOTMÁNYOS rendet. Ez az, amit folyamatosan megsért a kormány.
Ti pedig a fennálló hatalmat véditek, nem az alkotmányos rendet.
Előzmény: dusan77 (179)
pária Creative Commons License 2008.02.12 0 0 182
Jó:),nem veszünk össze ezen.
Ja,még fülemből is kettő van!
Előzmény: Hosszu_eso (180)
pária Creative Commons License 2008.02.12 0 0 181
"úgy láttam, hogy nem a rendőr kezdett dobálni,gyújtogatni,
kocsit borongatni,hivatalos személyt verni,törni-zúzni." Én is
határozottan úgy láttam,mint kiváncsiskodó,több színtéren is Blaha,Deák tér.A rendőri túlkapásokat persze elítélem én is.
Előzmény: dusan77 (173)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.02.12 0 0 180
Szerintem is hagyjuk.
Egyébként te meg kétorrú vagy. (Körülbelül annyi ennek a mondatnak is az igazságtartalma, mint a tiédnek.)
Előzmény: pária (178)
dusan77 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 179

Ja, és valamit tudomásul kéne venni.

A rendőrnek az alkotmányos rendet, ha tetszik neki az aktuális politika, ha nem, KÖTELESSÉGE FENNTARTANI.

Természetesen túlkapások nélkül.

pária Creative Commons License 2008.02.12 0 0 178
Te nem vagy teljesen logikus,de most már inkább hagyjuk.
Előzmény: Hosszu_eso (171)
pária Creative Commons License 2008.02.12 0 0 177
Jó,csak lelőtték.(Illetve nem jó.)De ha nem megy rendőrnek
kisebb a valószínűsége a "hivatása",vagy csak a foglalkozása
gyakorlása közben történt halálesetnek.Ezért gondolom azt,
aki rendőrnek áll,az hivatástudattal is kell(ene)rendelkezzen.
Előzmény: Törölt nick (166)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.02.12 0 0 176
Nem fogom mindenkinek külön elmagyarázni. Vagy képes egy ember gondolkodni, vagy nem. Ha nem képes, akkor nyugodtan gondolja csak úgy, hogy a közalkalmazottak hozzájárulnak a közterhekhez. Igaz Gyurcsány tanítóbácsi fél évig magyarázta az országnak, hogy nem járulnak hozzá, de ez úgy tűnik felesleges időtöltés volt részéről.
Előzmény: Törölt nick (160)
Commander Pepe Creative Commons License 2008.02.12 0 0 175

R.I.P.

Csodálom a másik rendőr lélekjelenlétét, hogy nem lőtte szitává ezt az állatot. Persze jobb így, mert csodás jogrendszerünkben még őt ítélnék el érte.

Előzmény: dusan77 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 174

Ja.

Számít rá, csak nem törvényszerű.Azonkívül tragédia, mikor egy fiatal ember meghal.Főleg így.

Két kicsi gyereke maradt édesapa nélkül...

Előzmény: tollas (165)
dusan77 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 173

Franky.

Te erősen nem vagy tiztába dolgokkal. 2006 őszén a politikával volt bajotok. Ezta  poltikát (sokszor) sajnos a rendőrnek meg kell védenie. Ez a munkája, ebből él, ebből tartja  a családját. Én ot voltam, de úgy láttam, hogy nem a rendőr kezdett dobálni, gyújtogatni, kocsit borongatni, hivatalos személyt verni, törni-zúzni. Ilyen kiélezett helyzetben bárhol a világon előfordulnak túlkapások, nálunk sokkal régebbi demokráciákban is. De a hozzád hasonló korlátoltak ezt ugy állítják be, hogy micsoda terror szervezet a rendőrség. Tudod mit? Akkor se kérjél rendőrt, ha bármikor bajba kerülsz. Hívd a nagyon okos gyújtogató csürhét, meg a idióta Gárdád, és majd ők segítenek neked. Mindjárt az jön ki belőle, hogy 2006 őszén a tünztetők voltak a fasza gyerekek, a rendőrök meg a huligánok. Ilyen szemellenzős kétszínű embereket, mint te el kéne különíteni, hogy ne szítsák a tüzet. Engem arra tanítottak a szüleim, hogyha baj van, akkor észérvekkel kell küzdeni, nem csürhe módjára. Ha neked, meg a hozzád hasonlóknak legközelebb nem fog tetszeni vmi, akkor már ölnöd is lehet??? Mert ha kárt okozni, gyújtogatni, garázdálkodni lehet, gondolom ezt is.

Ja, és a nevem ellenére magyar vok.

Szeretem az olyan hozzászólásokat, ahol rendőrellenes megnyílvánulások vannak. Mindjárt kiderül, hogy nincs ránk szükség. Akkor se kelljünk ezek szerint, ha baj van.

ghoezeke mate Creative Commons License 2008.02.12 0 0 172
Ne keverj ide hamis érveket! Ha a mellettem állót mellkason lövik csak kedvtelésből, akkor nincs jogom Rambót vagy Petrocellit játszani. Azonnal úgy kell reagálni, hogy az elkövetőnek esélye se legyen ismételni.
Éles különbség van egy csőre töltött fegyver és a bírósági tárgyalás között. Karosszékből ez nem mindig érzéklhető.
Előzmény: uselessjunk (162)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.02.12 0 0 171
Nincs így!
És aki ezt közalkalmazottként nem érti meg, az nem érdemli meg a fizetését. Úgy gondolom, logikai analfabétizmussal nem szabadna senkit sem felvenni a közszférába.
Előzmény: pária (157)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 170

Szolgálat teljesítés közben halt meg, tehát a hivatása miatt vesztette életét.

Előzmény: Törölt nick (166)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 169
,,Hülyének lenni meg alanyi jog! :-)"
Így igaz.Látod,neked sem tiltotta meg senki. :-)
Előzmény: Törölt nick (164)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.02.12 0 0 168
Az állam nem tud hozzájarulni a közterhehez, hiszen a közterheken kívül más bevétele nincs. (A hitelfelvétel nem valós bevétel, hanem előre elköltött közteher.)
Előzmény: Törölt nick (156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!