A tehetségkutató műsorban énekesek, táncosok, humoristák, zsonglőrök, artisták és bűvészek mutatják meg, hogy mire képesek. A közel 4000 jelentkezőből 42 produkció jutott be a műsorba, melyben a 4 tagú zsűri (Falusi Mariann, Keleti Andrea, Fábry Sándor, Náray Tamás) és a nézők együtt döntik el, hogy ki a legtehetségesebb. A Csillag születik produkcióba az ország minden pontjáról és a határon túlról is érkeztek tálentumok. A legfiatalabb versenyző 10, a legidősebb 54 éves. A két műsorvezető Ördög Nóra és Stohl András, akik összeszokott párosként dolgoznak ismét együtt. A tehetségkutató show legjobbja egy éven át havi egymillió forint ösztöndíjat kap.
mondjuk ahhoz azért pofa kell, hogy ismeretlenül így leolston embereket - azt mondja, hogy a megjelent énekesek alkalmatlanok lennének fodrászatban söprögetni is. nem is ismeri őket, legfeljebb a dalaikat tartja gagyinak. ebből még nem következik az, hogy valaki takarítónak is alkalamatlan lenne.
amúgy nem ő hangoztatta mindig a válogatókon, hogy nem a rosszul teljesítő versenyzőt tartja gáznak ,hanem kizárólag a produkcióját és hogy élhet teljes életet anélkül is, hogy ilyeneket csinál a színpadon ?
ennek ellentmond amit most csinál, mert egy -két dalból vonja le a következtetést, hogy az illető még takarítónak is alkalamatlan lenne. érdekes.
"nem is értik igazán, amiről beszél." - őszintén szólva én sem. :-) Na jó, persze hogy értem, de az úgy hülyeség (de főleg faragatlanság), ahogy van. Semmilyen díj sem az abszolút igazság indikátora, hanem az akkori zsűri meg az épp akuális világhelyzt függvényében kihozott eremény. A Kossuth-díjhoz, az akármilyen díjhoz is lehetne ugyanilyen demagóg szövegeket rakni: hát PERSZE hogy a nyertes nem tökéletes, hát PERSZE hogy ez nem a világ létező legnagyobb és legvéglegesebb elismerése - egy adott szakma díja, amire joggal lehet büszke akit jelölnek és az is aki végül megkalpja. Ennek apropóján a díj átadásakor ennek a relatív voltániylen módon és ilyen szavakkal felemlegetni: taplóság. Aki így utálja a könnyűműfajt (én se vagyok épp a célközönség), ne menjen oda se hallgatni, se átadni - ez ennyire egyszerű.
Ha már ott van, akkor meg ne játssza a felsőbrendű tudort, mert ha valami, hát ez szánalmas, Bocs, túlpörögtem. :-)
engem az zavar leginkább puzsiban, hogy sokszor felállít egy teóriát , axiómákkal, de legtöbbször nem támasztja alá érvekkel. ha egy hasonlóan szószátyár és harcra kész kritikust konfrontáltatnának vele, elvérezne a szópárbajban.
Részben értek veled igazat, Robi a radikális dolgokban hisz, nyílván nem vontam kétségbe Lia, Hajós, Juci őszinteségét, tényleg nem...sokszor érzem Robit én is hatásvadásznak, de Ő ezt vállalta, kemény velőig hatoló szavakkal, lehet eredményt elérni ez így gondolom, bár, én személy szerint annyira érdektelen vagyok, az ilyen rendezvények iránt... amit Robi csinált "parádé" volt showműsor a tinik ezt ugyan úgy bekajálják, mint az instant fröccsöntött műanyagot, de talán elgondolkoznak...
azon mulatok, hogy a teljes média és az itt megszólalók többsége Puzsér faragatlanságát és nem-odavaló fogalmazásait egyöntetűen "keresetlen őszinteségnek" látja és láttatja. Mi okunk volna kételkedni Hajós vagy Pokorny Lia őszinteségében? (na persze ők nem voltak bortányosak). Miért volna "őszinte" dolog a legtalmibb műfaj gálaműsorában ennek a műfajnak a talmiságát szinte fenyegetve felemlegetni? Annyira szánalmas hogy a műveltség álarcával Puzsér most a szórakoztatóműfajban próbál király lenni - hát nem tette ő sem magasra a lécet. És amig a média és mi hajlandóak vagyunk ezt "bátornak", "egyenesnek" vagy "őszintének" hinni, addig nyert ügye van.
Ami pedig szimplán röhej. :-D
(Legközelebb egy óvodai farsangon beszél majd a maszkok és a rejtőzködés álságosságáról, nem? hehe.)
helyben vagyunk. pont azért, mert nem könnyű egy iylen szitu : nem könnyű még hónapokig meg évekig újra és újra az arcodba kapni a kommentelőktől vagy az smsezőktől, hogy mekkora állat vagy, hogy nem vitted be murit meg szirotát vagy akéár némethet. nem könnyű úgy végig csinálni egy teljes X faktor szériát, hogy megkapod konkurenciának azt, akit tavaly kidobtál és látod, hogy minden héten a legjobbak között teljesít. vagy épp nem könnyű arról hallani, hogy a másik lány, akit kidobtál ,az potenciális nyertese lehet egy másik tehetségkutatónak és sokan a nagy visszatérését vérjék...stb.
bizony, ez egy nehéz helyzet volt nem csak murinak meg jennifernek, hanem gesztinek is. és biztos, hogy sokan fognak még rá évek múlva is emlékezni - talán többen, mint mondjuk domokos fanni vagy dorka halvány produkcióira a műsorból.
és pont azért, mert ez egy nem könnyű szitu, és nehéz jól kezelni azt, ha egy csomó támadás ér egy korábbi döntésed miatt még egy-másfél évvel később is , PONT EZÉRT tartom elképesztőnek, hogy milyen vastag bőr van mégis a péter arcán.
én, biztos vagyok benne, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnék, visszaváltanék nyuszi üzemmódba és nem nagyon szítanám újra a feszültséget. de ő enikőnek is simán be mert nem egyszer szólni, és most is simán flegmázik szirotáékkal. én a történtek után biztos nem mernék,egyszerűen félnék attól, hogy mi lesz, ha megint meghurcolnak amiatt, amit xy-nak mondtam vagy xz-ről nyilatkoztam.
Azért az sem lehet könnyű, hogy valakit eltanácsolsz a műsorból, majd valaki más fogja és a döntőig repíti el azt, akiből te azt sem nézted ki, hogy érdemes a 12 közé beállnia. (és most mindegy, hogy eltelt még egy év, mert nagyságrendekkel egyáltalán nem fejlődtek, így nem arról van szó, mint Gigi esetében, akinél az a 3 év látható fejlődést hozott a kora miatt is) Hiúsági kérdés, hogy ilyen rossz volt az ítélőképességem? Vagy esetleg a közönség ítélőképessége mondott megint csődöt? Szóval, nem könnyű, nyilván. És ezt Jennivel másodszor kapta az arcába.
amúgy esküszöm, a Cometen nem a celebek meg a jelöltek a legidiótábbak, hanem a közönség (egy része) . minek akar robi jót tenni ennyi lüke tinivel ? nem is értik igazán, amiről beszél.
Dzsenike jellegtelen ordibálásai, betanult manírokat is rosszul adaptáló fellépései, majd szükségszerű újabb pofára esése után újfent igazolást nyertek Geszti szavai. Szóra sem nagyon találta érdemesnek, jól van ez így. Néhány vérfanján kívül így tesz hamarosan mindenki.
érdekes ez a kérdés. szerintem geszti enikő visszatérését is elég bénán reagálta le, pozitív volt, mikor a válogatón meglátta, de érezhetően nem volt hiteles és igazán őszinte a megnyilvánulása - hogy tavaly még semmi fűszer nem volt, most meg egy tonnányi . pedig mindkét évben nagyon erős válogatós dallal jött és a Hurt után is ugyanúgy megvolt az esélye, hogy gyengébb lesz a további válogatókon. ja, és hozzátette, hogy nem bánja, hogy kirakta tavaly..
aztán az élő műsorokban elég sokszor volt vele f-sz.
arra nem tudom, emlékeztek-e, amikor az If I were a boy után Enikő azt mondta, h köszöni minden férfinak, aki megbántotta, vagy rosszat tett neki, mert ezek által lett mostanra az, aki és megerősödött tőlük. erre a "köszönöm"-re geszti beszólt, hogy "szívesen".
sztem ezzel az egy sztorival le lehet írni az egész jelenséget, ugyanezt produkálta most jennifernél is.
persze vecát, fannit és dorkát ehhez képest potenciális amerikai sztárnak tartja. LOL.
az idegesítő az egészben, hogy simán megtehetné azt is, hogy korrekt, és az igazsághoz közel(ebb) álló véleményt alkot a kegyeltjeiről is meg az általa kirakott versenyzőkről is, de ő csak a két végletre képes - az egyiket tömjénezi mint állat, a másikat meg lehúzza, ahogy tudja.
ilyen szempontból feró és malek szemlélete és megnyilvánulásai tetszenek, ők képesek árnyalt és hiteles véleményt alkotni az ellenfélről is.
NEM GESZTI VÉDELMÉBEN, mert nem tisztem, meg nem is erről szól a dolog, de veled még nem volt olyan, hogy már dafke sem gratuláltál vagy dicsértél valamit, azért, mert olyan pofátlanul és nyilvánvalóan az arcodba tolták, hogy ezt elvárják tőled? Én őszintén megmondom, bennem meg van néha ez az ellenállás.
"Én nem kétlem, hogy a Szirota család csalódott az elvárásaiban, azonban nem kellene ebből bulvár-haknit kreálni. Hacsak Jennike nem döntött úgy, hogy sutba dobja az énekesi karrier tervét, és megelégszik a kiszeltüncis celebséggel."
Ne haragudj, de megkérdezhetem, hogy Te hány éves vagy? :-)
"Szirota Jánosnak legalább van indoka elfogultnak lenni, hiszen a lányáról van szó. Neked mi az indokod, hogy kiakadsz egy vadidegen ember (egyébként elég egyszerűen megérthető) elfogultságán? "
Látom Te erősen anifan vagy, no sebaj, kell a kontraszt :-)
"Nincs ebben semmi különös, már akkor, ha nem várod el, hogy hasraessenek a közepeske lányod előtt."
A jóérzés azt diktálja, ha Jenni közepeske lett volna, is illett volna pár szép szót, vagy emberi megnyílvánulást tanusítania, hiszen tudta ki az a Szirota Jennifer, nagyon is jól tudta, és tudja! - És nyilván nem csak az ismerősöktől értesült róla, hogy valami miatt ez a kislány bejutott a döntőbe...
ez nem a seggnyalásról szól... ez egy sokkal mélyebb elégtételt követelő történet, és valóban nem apukának kellett volna ezekre rákérdezni, hanem Péternek önként dalolni :-)
Épp hogy reálisan áll a dolgokhoz, elmondta, lehet 10-20 év múlva tud majd kiköltözni, idén csak ki szeretne menni pár hétre, hogy felmérje mik a lehetőségek, nincs ebbe semmi rózsaszín...
Igazi gerinctelen törtető kretén ez a Geszti :-) Rosszúl esett volna mondani neki 1-2 szép szót, az hogy nem nézte a CsiSz-t hülyeség szerintem, még ha így is volt, biztosan nyomon követte, ezeket a pénzsóvár búlvár majmokat kéne kiírtani a médiából... Egyetlen egy önzetlen megnyilvánulása nem volt, minden leélt pillanata csak annak függvénye, mennyit hoz a konyhára...
A bulvár-haknit a _bulvár_ kreálja. Nem a Szirota család.
Ez akkor lenne igaz, ha a papa "No comment" megjegyzését interpretálták volna. De nem így történt. A papa nyilatkozott a vele történtekről. Vagyis aktív részese volt annak, hogy ez megjelenjen. Akkor meg miről beszélsz?
"- Az viszont nagyon rosszulesett, ahogy Geszti Péter reagált a sikerére. Találkoztam vele, és megkérdeztem, mit szól Jenniferhez. Flegmán választolt. Azt mondta, ő nem is nézi a Csillag Születik adásait."
A jelen idő szvsz arra enged következtetni, hogy mindez a verseny alatt volt. Ráadásul akkor nem azt kérdezte volna az apja, hogy "Mit szól Jenniferhez", hanem azt, hogy "Mit szól Jennifer helyezéséhez"
A kiakadásról: Az az ember mindenkin kiakadt, aki a címlapra röpíti a lányka nevét. Illetve persze, hogy nem akadt ki, de kell a pénz, kell a blikk címlap.
És Gesztinek, aki eltanácsolta a lányát, miért kellett volna most másként viselkednie. Arról nem lett címlap, hogy Geszti nem gratulált MJE-nek, arról nem lett címlap, hogy Geszti a Quantumnak "azt sem mondta, hogy fapapucs"
Nem válogatom meg a szavaimat? Milyen illetlen kifejezést láttál?
És bizony minden relatív, főleg, ha az ő tekintetében te le tudod írni, hogy az elsők között ott van. De természetesen jogod van hozzá, hogy a te képzeletbeli listádon az élmezőnybe sorold. Csak éppen nem kéne ezt elvárni másoktól.
Én nem kétlem, hogy a Szirota család csalódott az elvárásaiban, azonban nem kellene ebből bulvár-haknit kreálni.
A bulvár-haknit a _bulvár_ kreálja. Nem a Szirota család. Ha nincs más hír (a mindig előszedhető fogyókúrán kívül), akkor csinálnak. Ez mindig is (az utóbbi 10 évben biztosan) így működött. Nézz egy kicsit a dolgok mögé!
(Amúgy Jenny papája őszinte ember, és nem válogatja meg, kinek mit mond. Ezt sürgősen át kéne gondolnia, most, hogy a lány közszereplő lett. Szép dolog a szókimondás, de a bulvár nem kímél, hamar ellene fordíthatják a saját, szövegösszefüggéseiből kiforgatott szavait. Érdekes, hogy az összes nagyobb port felvert sztori apukán keresztül került a bulvárba, Jenny vagy nem reagált, vagy udvariasan hárított, vagy meg sem kérdezték.)