Keresés

Részletes keresés

hajnikri Creative Commons License 2007.09.20 0 0 42
Ez pedig a második próba eredménye. A férjem szerint: Variációk szénre és gyurmára.
hajnikri Creative Commons License 2007.09.20 0 0 41
Sikeresen megfertőztetek a gyurmavírussal. Ma kipróbáltam, mire vagyok képes. Hát......
A szivek és a fenyők az első próba eredménye. A madáretető a harmadik próba.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.20 0 0 40
ki kell törölni a kedvencek közül és újra be kell tenni (tudod, vindóz - lépjünk ki és lépjünk vissza), s akkor már ott is a jó címmel jelenik meg
Előzmény: 36évi (39)
36évi Creative Commons License 2007.09.20 0 0 39
lányok,
a címben átneveződtünk, a kedvenceknél megmaradt a régi, nem tom, mit kell hozzá tenni, hogy ott is javuljon. A lényeg, hogy itt fent már jó. Nem én szűrtam el a dolgot, hanem ennyi fét ki, a többit levágta a rencer, ez viszont belefért, hát ez lett. :)))
violini Creative Commons License 2007.09.20 0 0 38

Még nem hangzott el egy lelőhely,ahol kétféle süthető gyurmát is lehet kapni,sok színben. Van egy 300-400 közötti keményebb és egy 400 fölötti nagyon jó,puha.Kiadós adagok.Vannak csillámló meg asszem metálos színek is. Én a drágább de puhábból szoktam venni alapszíneket,ezeket nagyon könnyű keverni egymással a kívánt árnyalatra a puhaság miatt,élvezet vele a munka.Nálam a legtöbb a fehérből fogyott,azzal olyan jól lehet színeket tompítani.

És a hely: a nevét nem tudom,de a Ferenc körút és az Üllői sarkáról a Kálvin tér felé jobb oldalon indulva kb. a 2. bolt,van ott mindenféle kreatív kellék.

Kaoka Creative Commons License 2007.09.20 0 0 37

Lányok!

A levegőn keményedő gyurmából nem lesz minőségi gomb, mert száradásnál a széle berepedezik és a festés se lett szép. Lehet, hogy valamit rosszul csináltam, de ahhoz azért drága, hogy kidodjam utána.-:( 

mammka Creative Commons License 2007.09.20 0 0 36
Nagyon kössz a gyurmamárka ötletet,hogy megosztottad,megpróbálok rendeltetni belőle!!!
Előzmény: kdatta (15)
mammka Creative Commons License 2007.09.20 0 0 35

IOkaste-úgy voltam,mint Te: nekem is a kúp jutott az eszembe,de nem mertem leírni én sem egy darabig....:):)

Előzmény: mammka (34)
mammka Creative Commons License 2007.09.20 0 0 34
Mivel az én nővérem is gyógyszerész,gyanúsan :):) rájöttem,hogy kúpkészítővel,de addigra már más is kitalálta!!!
Előzmény: b_ildikó (13)
36évi Creative Commons License 2007.09.20 0 0 33
Legalább nézelődni csinálsz egy kis időt, azzal pihensz. :)))
Előzmény: maca58 (32)
maca58 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 32
Nagyon tetszenek ezek a gombok, de a bizsu sem elhanyagolható. Bekerült a kedvencek közé. Csak azt sajnálom, hogy most a fősuli alatt, szaporodott a hobbyk köre, amire nincs időm. :(
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.20 0 0 31
:DD Az első gondolatom - mint kisgyerekes anyának- rögtön a lázcsillapító kúp volt.. De nem mertem írni, nehogy megsértselek, hogy mihez hasonlítom a műveidet.. :DD
Előzmény: b_ildikó (29)
bvedono Creative Commons License 2007.09.20 0 0 30

Ezek a gombok nagyon tetszenek.Szóval csak annyi  a titok, hogy a hőre szársadó gyurmát kinyújtom..

Milyen vastagra célszerű.

Formával kiszúrom, vagy kivágom.

Tepsibe rakom, mit teszek alá??? Sütőpapírt??

kb. 30 perc sütőben?? Hány fokon?? Légkeveréssel mehet??

b_ildikó Creative Commons License 2007.09.20 0 0 29
Itt a piros pont!!
Előzmény: boszi99 (22)
boszi99 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 28

Kaoka!

Megkaptam, lementettem és válaszként azonnal pár mondattall megköszöntem!!

És Te megkaptad? nagyon szépek!!::-))

Előzmény: Kaoka (25)
mammka Creative Commons License 2007.09.19 0 0 27

Most értem haza és már alig győzöm olvasni!!:):) Hú,de belelkesedtem!!!!!

Évi-tündér vagy! csak legyintesz a varázspálcáddal és lám: topik.

(tetszik: "patchwork-  akár kiégés is lehetne...:):):)

Nem is tudom,mivel kezdjem: fantasztikus ügyesek vagytok!!!

Hú,ez a színes gyurmakészlet nagyon tetszik!!! Én meg megvettem az akrillfestéket jó drágán...:(

Holnap sem lesz időm gombot gyártani..:(:(

Kaoka Creative Commons License 2007.09.19 0 0 26

Lányok!

Szuper ez a topik!

Kaoka Creative Commons License 2007.09.19 0 0 25

Boszi!

Megkaptad a mélemet?

Előzmény: boszi99 (24)
boszi99 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 24

Fantasztikus, mi mindent csinálsz!!!

nagyon klasszak!!::-))

Előzmény: ertimar (23)
boszi99 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 22
Kúp készitővel!!!
Előzmény: b_ildikó (20)
boszi99 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 21

sajnos a piros pont nem az enyém!::-))

?????

b_ildikó Creative Commons License 2007.09.19 0 0 20

Egy kis segítség: gyógyszerész vagyok...... :-)))

(Jó éjt, holnap jövök csekkolni)

Előzmény: Némakertész:) (18)
boszi99 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 19

Hú!!!

nagyon ügyesek vagytok!!

Ertmar: köszi, hogy a lelőhelyetés az árát  is megírtad!

Kdatta: ezt eddig titkoltad!!!nagyon jól néznek ki, és az a gyurma is szimpi!

kíváncsi vagyok, holnap mi lesz a választék...

ertimar Creative Commons License 2007.09.19 0 0 23
Sziasztok!  Én ezeket alkottam, de már régebben, az utolsó képen van pár gomb , de ezeket még tavaly készítettem.
Némakertész:) Creative Commons License 2007.09.19 0 0 18
kdatta, violini, nagyon tetszenek:D:D:D

ildikó, a tiéd is, még én sem tudom, valami mandulafélének néz ki némelyik ( a dundibbak) félbevágva... de biztos nincs igazam :D
violini Creative Commons License 2007.09.19 0 0 17
Nálam szabad a gazda!
violini Creative Commons License 2007.09.19 0 0 16

Sziasztok itt is! Én egyszer főztem ki gyurmát,amikor üveggolyóutánzatokat készítettem a gyerekeknek gyurmamaradékokból. Azért volt praktikus,mert olyan mint a gombócfőzés: nem lesz lapos egyik oldala sem :-))

És egy kép,ami ugyan nem gomb,de a gyurma egyik lehetséges felhasználása:

Előzmény: ertimar (14)
kdatta Creative Commons License 2007.09.19 0 0 15

Sziasztok!

A topiknak nagyon örülök! A gombos láz engem is utólért. Készítettem ma egy adagot, míg a leányzóm aludt  :o))

Vettem egy Cernit nevű készletet, ez hőre keményedő gyurma. 10 szín van a készletben.

A gyurma magában tök szép. Sem festeni sem lakkozni nem kell. A gombok nem túl nagyok.

A fenyők és a szívek a legnagyobbak. A fenyők 4cm-esek a szívek 2,5 cm. Ezeket süti formával csináltam. Azzal, aminek a közepe kiszedhető. A fenyőt pedig csak a csúcsával vágtam, azt díszítettem. A madáretetőket kinyújtottam késsel körbevágtam, majd kis sodort hurkákból felbiggyesztettem a tetőt, vágtam, gyúrtam ablakokat rá... :o))

A kicsi felejthető gombok virágnak készültek, de csúnyán eltorzultak szeletelés közben. Legközelebb beteszem a hűtőbe, hogy visszadermedjen a cucc, úgy szépen felvágható. A végén lukak bele, sütő és ott 30 perc pici résnyire nyitott sütőajtónál.

A készletA színekEzeket sikerült összehoznom :o)
Előzmény: 36évi (-)
ertimar Creative Commons License 2007.09.19 0 0 14
Sziasztok!  Most olvasom, hogy van egy gyurmás topic!  Köszönjük Évi!  Nem szeretnék senkit reklámozni,  de én evvel a gyurmával kreatívkodom már pár éve és mindenkinek ajánlom. Ez a hőre keményedő gyurma, sütőben 120 fokon 30 percig sütjük,  én utána kiveszem  és úgy hül ki,  forró vízben is kifőzhető, de én még nem próbáltam, nekem a sütés vált be.  Én a Bijou-M üzletében vásárolok különböző színű gyurmákat,  1114.Budapest, Bartók Béla út 11-13. A Gellért tértől 3 perc a Móricz Zsigmond tér felé. Kaphatók alapszínek, de vannak kevert színek is.  Az áruk is elfogadható kb. 300,-Ft/db a nagyobbik kiszerelés. Van egy könyv is :  Hegyessy Mari    Gyurmaékszerek Millefiori és egyéb technikák címmel  nekem is megvan, sőt a hölgyhöz járok tanfolyamokra. Röviden ennyi, holnap majd teszek fel az ékszerekről képeket, a gombjaim most sajnos, vagy szerencse elfogytak, de azért majd teszek fel azokról is. Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.
b_ildikó Creative Commons License 2007.09.19 0 0 13

Valamikor én is dolgoztam levegőn száradóval, asszem Das massza néven futott. Társasjáték bábuk készültek belőle.

Tálcán a még száradófélben levők, a többi akrillal festve, lakkozva.

Piros pontér' ki lehet találni, hogyan formáztam! :-)))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!