evegőn száradó vagy süthető gyurma, kerámia vagy bármiylen más anyag felhasználása gombokhoz, kütyükhöz, kiegészítőkhöz, ezek használata varrott tárgyaknál. De offolhattok is kedvetekre. :-)
Sikeresen megfertőztetek a gyurmavírussal. Ma kipróbáltam, mire vagyok képes. Hát...... A szivek és a fenyők az első próba eredménye. A madáretető a harmadik próba.
lányok, a címben átneveződtünk, a kedvenceknél megmaradt a régi, nem tom, mit kell hozzá tenni, hogy ott is javuljon. A lényeg, hogy itt fent már jó. Nem én szűrtam el a dolgot, hanem ennyi fét ki, a többit levágta a rencer, ez viszont belefért, hát ez lett. :)))
Még nem hangzott el egy lelőhely,ahol kétféle süthető gyurmát is lehet kapni,sok színben. Van egy 300-400 közötti keményebb és egy 400 fölötti nagyon jó,puha.Kiadós adagok.Vannak csillámló meg asszem metálos színek is. Én a drágább de puhábból szoktam venni alapszíneket,ezeket nagyon könnyű keverni egymással a kívánt árnyalatra a puhaság miatt,élvezet vele a munka.Nálam a legtöbb a fehérből fogyott,azzal olyan jól lehet színeket tompítani.
És a hely: a nevét nem tudom,de a Ferenc körút és az Üllői sarkáról a Kálvin tér felé jobb oldalon indulva kb. a 2. bolt,van ott mindenféle kreatív kellék.
A levegőn keményedő gyurmából nem lesz minőségi gomb, mert száradásnál a széle berepedezik és a festés se lett szép. Lehet, hogy valamit rosszul csináltam, de ahhoz azért drága, hogy kidodjam utána.-:(
Nagyon tetszenek ezek a gombok, de a bizsu sem elhanyagolható. Bekerült a kedvencek közé. Csak azt sajnálom, hogy most a fősuli alatt, szaporodott a hobbyk köre, amire nincs időm. :(
:DD Az első gondolatom - mint kisgyerekes anyának- rögtön a lázcsillapító kúp volt.. De nem mertem írni, nehogy megsértselek, hogy mihez hasonlítom a műveidet.. :DD
Sziasztok itt is! Én egyszer főztem ki gyurmát,amikor üveggolyóutánzatokat készítettem a gyerekeknek gyurmamaradékokból. Azért volt praktikus,mert olyan mint a gombócfőzés: nem lesz lapos egyik oldala sem :-))
És egy kép,ami ugyan nem gomb,de a gyurma egyik lehetséges felhasználása:
A topiknak nagyon örülök! A gombos láz engem is utólért. Készítettem ma egy adagot, míg a leányzóm aludt :o))
Vettem egy Cernit nevű készletet, ez hőre keményedő gyurma. 10 szín van a készletben.
A gyurma magában tök szép. Sem festeni sem lakkozni nem kell. A gombok nem túl nagyok.
A fenyők és a szívek a legnagyobbak. A fenyők 4cm-esek a szívek 2,5 cm. Ezeket süti formával csináltam. Azzal, aminek a közepe kiszedhető. A fenyőt pedig csak a csúcsával vágtam, azt díszítettem. A madáretetőket kinyújtottam késsel körbevágtam, majd kis sodort hurkákból felbiggyesztettem a tetőt, vágtam, gyúrtam ablakokat rá... :o))
A kicsi felejthető gombok virágnak készültek, de csúnyán eltorzultak szeletelés közben. Legközelebb beteszem a hűtőbe, hogy visszadermedjen a cucc, úgy szépen felvágható. A végén lukak bele, sütő és ott 30 perc pici résnyire nyitott sütőajtónál.
Sziasztok! Most olvasom, hogy van egy gyurmás topic! Köszönjük Évi! Nem szeretnék senkit reklámozni, de én evvel a gyurmával kreatívkodom már pár éve és mindenkinek ajánlom. Ez a hőre keményedő gyurma, sütőben 120 fokon 30 percig sütjük, én utána kiveszem és úgy hül ki, forró vízben is kifőzhető, de én még nem próbáltam, nekem a sütés vált be. Én a Bijou-M üzletében vásárolok különböző színű gyurmákat, 1114.Budapest, Bartók Béla út 11-13. A Gellért tértől 3 perc a Móricz Zsigmond tér felé. Kaphatók alapszínek, de vannak kevert színek is. Az áruk is elfogadható kb. 300,-Ft/db a nagyobbik kiszerelés. Van egy könyv is : Hegyessy Mari Gyurmaékszerek Millefiori és egyéb technikák címmel nekem is megvan, sőt a hölgyhöz járok tanfolyamokra. Röviden ennyi, holnap majd teszek fel az ékszerekről képeket, a gombjaim most sajnos, vagy szerencse elfogytak, de azért majd teszek fel azokról is. Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.