Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Jól eltalált párosítások. A képeket nézve, voltaképpen nem is kell különösebben idősnek lenni ahhoz, hogy ilyen emlékek beugorjanak. A régi Kopaszi-gát az egy szem kisvendéglőjével (kockás abrosz, zöldborsó leves, csirkepaprikás nokedlival), a MATÁV Horváth Mihály téri épülete ("state of the art" technológia olyan 25 évvel régebbi környezetben), a kanyarban fülsiketítően csikorgó villamos - még mind érzékelhető közelségben.
Kínomban már csak nevetni tudok.... komolyan, ilyen ember ekkora butaságokat tud mondani, mégis odavannak érte.... mintha fel sem fogná mi történik körülötte. És ez irányít
Facebook dobta fel az előbb. Nekem annyira egyértelműen a 4. a helyes válasz, de a rengeteg válasz közül mégis arányában kevesen mondták azt....
Indoklásom:
mivel a bal oldali cső lentebb indul ki a tartályból, azért először abba az irányba megy a folyadék. És onnan meg már elég egyértelmű, hogy az alsó csövön folyik előbb tovább
Ha 19. század első felében egy zeneszerző sok pénzt akart keresni, egyszerű dolga volt: át kellett írnia zongorára egy népszerű opera különböző részleteit, lehetőleg a riválisokat megelőzve piacra dobni a kiadványt, majd a kasszához fáradni.