Keresés

Részletes keresés

nolcsi122 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 659

Kedves SZOKIMI !

Küldök én Neked egy jó nagy adag sajtot, csak ki kell rántani és már eheted is.

Nagyon egészséges étel a sajt, bár mindenki sokat tudna belőle vásárolni és fogyasztani.

Előzmény: szokimi (658)
szokimi Creative Commons License 2007.11.13 0 0 658
Hááát, én is urbanizált gyerek voltam.....annak is a sűrűjéből, fincsi nyócker...de ott is volt lábasjószág....csak kevés ruha volt rajtuk:) Viszont lovon hamarabb ültem, mint hogy járni megtanultam. A nagybátyám vidéken élt, neki voltak lovai. Nagyon szerettem őt is, meg a lovait is, de sajnos már elég régen meghalt.
A disznóhusit én nem eszem meg....a többit is elég ritkán....viszont rántott sajt függő vagyok.
Előzmény: nolcsi122 (656)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.11.13 0 0 657
bocs. de az előbb valami galiba történt..remélem már  bekerült a mangalica coca képe.
Előzmény: szokimi (655)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.11.13 0 0 656

Kedves SZOKIMI !!

Köszönöm, hogy reagáltál a beírásomra. Sajnos sok gyerek - főleg városiak - az ilyen lábas jószágokat,- vagy  némely  tájegységen  hasznonállatnak is nevezik őket, - csak képen vagy filmen láthatják. Az állatkertekben is sokféle állatot látnak, de érdekesebb nekik az, ha afrikai állatokban gyönyörködhetnek mint a hazánkban is élő állatokban. Mondjuk embere válogatja.

Most egy mangalica coca képét rakom be, nagyon finom a húsából készitett mindenféle disznótoros.

Előzmény: szokimi (655)
szokimi Creative Commons License 2007.11.12 0 0 655
igazából, birkára gondoltam, amikor az önéletrajzi ihletésű szösszenetet írtam....
kicsit elkapkodtam, egy-két dolgot kihagytam...
igen, a bari biztos lábasjószág
Előzmény: nolcsi122 (653)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 654

..és a kecske, ők adják a finom sajt alapanyagot .
Előzmény: szokimi (647)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 653

Ugye a birka lábasjószág? Remélem igen.
nolcsi122 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 652

Kedves  szokimi !

Remélem a tehén már lábasjószág.. hiszen a tej amit ad  nagyon fontos  élelmiszer.

Elnézést, ha a lovat is ide soroltam, de régen  kocsi elé fogták, szántottak,fuvaroztak vele,  az ember  segitsége volt a földmüves  munkákban.

De ugy tudom, hogy a birka és a kecske is lábasjószág...de ha tévednék akkor javitsál ki, nem fogok megharagudni.

Köszönettel.

vörösmacska Creative Commons License 2007.11.12 0 0 651

Sziasztok, Szép Jó Reggelt MINDENKINEK.

Nekem ugyanez volt a meggyőződésem, hogy a lábasjószág a baromfi. Örülök, hogy utánna néztél, én nem tettem volna, mert biztos voltam benne, hogy úgy van ahogy gondolom.

Ez sem rossz: baromfi.

Nem tudom, hogy más nyelvekben hogy van, de a magyar nyelv, szerintem nagyon logikus. Persze ez biztos azért van, mert az anyanyelvem.

Ma már az, hogy barom, egy elég goromba szitokszó, régen a legtöbbet használt megnevezése volt a nagytestű haszonállatoknak, ott is inkább a szarvasmarháknak.

Igen a néphit szerint a legtisztább állat a ló, a legokosabb meg a kutya, a macska meg kell, mert megfogja az egeret a házkörűl, meg a padláson meg az istállóban.

A lóval kapcsolatban ez azért alakult ki, mert nem iszik akármilyen edényből.

A kutya meg, falka állat lévén ragaszkodik a falkavezérhez ( jó esetben a gazda), és teljesíti annak minden kívánságát.

A macska meg azt mondja, csináljatok amit akartok, addig én megfogom ezeket a kis szőrös vakarcsokat, mert nem bírom hogy állandóan rágcsálnak és motoznak és nem hagynak aludni. Mellesleg még jól is lakom, mert nem is olyan rossz ennivalók.

Mindent egybevetve, egyes etológusok szerint(pl. Csányi professzor), a kutya értelmileg és érzelmileg valahol az állatvilág és az ember(világ) között van.

A macska meg máig is elég függettlen, de ezzel együtt nagyon tud ragaszkodni, a vele jól bánó emberhez.

Összeségében az embertől függ, hogy milyen egyedet tenyészt, és mivé neveli azt!

Már megint sokat beszéltem, bocsi!    

Előzmény: lazarinum (650)
lazarinum Creative Commons License 2007.11.11 0 0 650

Sziasztok!

Érdekes ez a "lábasjószág" kifejezés, én mindig azt hittem, hogy a baromfiak gyűjtőneve, de kiderült, hogy én sem jól tudom, ezért kicsit utánanéztem és ezt találtam: _  "Egyes agrárfilozófia iskolák tanítása szerint a "lábasjószág" kifejezés valójában a pata tagadása,tehát minden olyan állat, amelyik az udvarban él, de pata nélküli, az a lábasjószág." -

Ettől függetlenül valóban az egyik legszebb, legtisztább állat a ló, de szerintem a legokosabb a kutya, főleg, ha fajta tiszta németjuhász.Azért kedvelem a vizslát,foxit és mindennemű szép kutyát, a macskákat csak elviselem (bocs. a cicakedvelőktől),a szárnyasok közül a hattyú a kedvencem, ma mégis libát küldök, mivel Márton napja van és ünnepe a libához kötődik.

Márton ludja
Teresa7 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 649
Nekünk most lett a héten újra egy magyar vizslánk. Előtte is volt Picur, de ő tetanuszban elpusztult. De van kuvaszunk is, meg cicáink (4 + 2 db).

Nagyon szépek a cicáid!:))
Előzmény: vörösmacska (648)
vörösmacska Creative Commons License 2007.11.11 0 0 648

Köszönöm az elismerést.

Szép lehet a vizslád. Én is szeretem a kutyákat is, különösen a magyar fajtákat, több figyelmet érdemelnek mint amit kapnak. Családon belül is egy német vizsla van. Már nagyon öreg, nem is tudom pntosan hány éves, de tízen felül van. Egy nagyon aranyos jószág, a hét végén vele voltam, mert a gazdiknak családi programjuk volt. Naponta kétszer mentem a Gellért hegyre sétáltatni, mert a macskáim miatt ide nem hozhatom, és a macskákat sem hagyhatom egyedül.

Grisenka, Sámson, Tiziána
Előzmény: nolcsi122 (644)
szokimi Creative Commons License 2007.11.11 0 0 647
Nem, a lovacska nem lábasjószág, de azért nagyon köszönöm!
Csak szeretnék egy lóhoz hasonlítani.....nagyon szeretem őket.
Előzmény: nolcsi122 (646)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 646

Nem tudom, hogy a ló lábasjószág-e, de nekem ez tetszik, remélem Neked is.

Sajnos itt nem lehet kettőt egymás mellé rakni, ezért kétszerre tettem fel a libát és a lovacskákat...

Előzmény: szokimi (643)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 645

Jót kacagtam az írásodon.

Keresek egy libát...meg egy lábas jószágot is,..ha az tetszik.

Előzmény: szokimi (643)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 644

Igazán nagyon jók a képek. Ügyes vagy!

Ahány fórum, annyiféleképpen szokás a képfelrakás,  de itt  először én is segitségre szorultam.

Ilyen gyönyörű  magyar-vizslánk volt...
Előzmény: vörösmacska (642)
szokimi Creative Commons License 2007.11.11 0 0 643
Azt én sem tudom, hogy Atapatát milyen állatok veszik körül, de topicos háziállatnak fel tudom ajánlani magam...az adottságaim megvannak hozzá:
1. a disznó és az alkohol közti összefüggést nem ecsetelném.....
2. ha felbosszantanak, akkor tudok ugatni is
3. de többnyire dorombolok akár egy kiscica
4. és, ha jókedvem van szárnyalok, akár egy sas....bár az nem háziállat
5. ....de a liba most következik....hogy a Kill Bill-ből idézzek, néha elég jól játszom a hülye ...át
6. és végül, "másnaponként" bárgyú vagyok akár a lábasjószág
Előzmény: nolcsi122 (639)
vörösmacska Creative Commons License 2007.11.11 0 0 642

Őt úgy hvják, hogy Absnitzli, Dagikámcicám, NEEGYÉLMÁRANNYIT!

Előzmény: nolcsi122 (640)
vörösmacska Creative Commons License 2007.11.11 0 0 641
Még a rendes képek kűldéséhez is béna vagyok, mem ám ilyenekhez. Nagyon jó!!
Előzmény: nolcsi122 (640)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 640

No jöjjön egy cica is...

nolcsi122 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 639

Atapata!  Nem tudom van-e kutyád vagy macskád..én rakok fel Neked egy háziállatot ha nem haragszol érte..

vörösmacska Creative Commons License 2007.11.11 0 0 638
Most van egy kis időm, lekicsinyítettem a képeket, megprobálom átkűldeni. 
Előzmény: vörösmacska (636)
szokimi Creative Commons License 2007.11.11 0 0 637
:) ez durva...még nem hallottam
Előzmény: Törölt nick (624)
vörösmacska Creative Commons License 2007.11.09 0 0 636
Bocs a kép nem ment át, és nem kísérlatezem vele tovább
Előzmény: vörösmacska (635)
vörösmacska Creative Commons License 2007.11.09 0 0 635
Szia! Nagyon jók, meg aranyosak a képek. Ha sikerül, én is mutatok valamit:
Előzmény: lazarinum (634)
lazarinum Creative Commons License 2007.11.09 0 0 634
  És még egy édi kutya-macska barátság:
Előzmény: lazarinum (633)
lazarinum Creative Commons License 2007.11.09 0 0 633

Szia!

Igazán szép,tartalmas bemutatást írtál a madarakról. Egy kis félreértés történt,én ugyanis egy macskás képet akartam küldeni, de valami miatt nem sikerült,és te az előző, hattyús képemre válaszoltál.

Most megpróbálom mégegyszer átküldeni azt a képet, amit szerettem volna.

Előzmény: vörösmacska (632)
vörösmacska Creative Commons License 2007.11.09 0 0 632

Sziasztok! Szép jó reggelt mindenkinek!

Most folytatnám a tegnapi gondolatot a madarakról.

A rigó félék fészekhagyók, ezért van az, hogy még nem tudnak repűlni, de már elhagyják a fészket. Az aljnövényzetben bújnak meg, amikor a szülők etetni jönnek, akkor hangos csettintéssel jelzik, hogy hol vannak. Ezt a jelzést ismerik a ragadozók is (pl. macska, nyest, szarka), és ebben a stádiumban pusztul a legtöbb közülük. Éedekes mikor az öregek időben észreveszik a fenyegető veszélyt, rikácsolásnak is mondható riasztással figyelmeztetik a fiókákat, mire ők elnémúlnak és teljesen megmerevednek. Ez teszi lehetővé, hogy a ragadozók nem mindig veszik őket észre.

Említettem a Szarkát! Ő is erdei madár volt. Ahogy szűkül az erdei élettere úgy ő is beköltözik a városokba. Itt talál megfelelő mennyiségű táplálékot, fészkelő helyet, mondhatni, hogy ideálisak a létfeltélek a számára. Szerintem nagyon szép madár, de egy kegyetlen dúvad, ugyan is az énekesek fészkét is képes kifosztani. A Duna parton vad kacsa fiókát is láttam rabolni. De ez már egy másik történet, és majd egy más alkalommal beszélek erröl is.

Elnézést, hogy ilyen hosszadalmas voltam!

Sziasztok!VM.

Előzmény: vörösmacska (631)
vörösmacska Creative Commons License 2007.11.08 0 0 631
Nagyon szép madár a Hattyú, és nagy igazság a kép felirta. Nagy kár,hogy egyre szűkül az élőhelye, és ezért foglal magának újat, mint pl a Balaton. Azért kár mert az újra elfoglalt területeken már mások laknak és ő azoktol jóval erőssebb és kiszorítja az őshonos fajokat.Ezzel együtt érdekes megfigyelni az alkalmazkodó képességét. Az igaz, hogy ez nem csak a hattyúra jellemző, hanem a madávilág több fajtájára is.
Pl. a városi galamb, eredetileg szírtí galamb volt, vagy a fekete rigó erdei madár volt, ma meg tele vannak vele a városok, annyira, hogy a leg forgalmasabb területen, ha talál egy zsebkendönyi zöld területet aminek a közepén van legalább egy bokor, az biztos, hogy oda fészkel, és az autó forgalom közepén szaladgálnak a még röpképtelen fiókák.

Majd később folytatom, mert most az egyik macskám nem hagy írni.
Előzmény: lazarinum (623)
lazarinum Creative Commons License 2007.11.08 0 0 630

Szia! Köszönöm a kedves fogadtatást, most csk bekukkantottam ,még sok elintéznivalóm van, lehet, hogy csak este 7 után érek rá!

A kis vakond aranyos, a meséjét is nagyon szerettem. De ez is édi nem?

Előzmény: atapata (625)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!