Keresés

Részletes keresés

Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.05.18 0 0 12330

Hát ez minden bizonnyal így van, nem is gondoltam ebbe bele.

Addig jutottam el, hogy külön engedélyhez kötött a külföldi út.

Azért köszönöm, holnap erre rákérdezem, nem mintha mostanában amúgy terveztem volna bármit is, de így, hosszú kihagyás után egy Prelog mondjuk jólesne.

Előzmény: Törölt nick (12328)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.05.18 0 0 12329

Ú, de furcsa ezen a gépen a driver.

Speciel nekem elsőre olyan, mintha egy pitbikén ülne. A trepni biztosan nem javít azon, hogy teli talppal állj meg a pirosnál, de hát... Ha kapnék egyet ingyé', azért én bevállalnám.

Nekem van 50-es robogóm, én tök jól érzem magam rajta, ha ez nem rosszabb, csak gyorsabb-erősebb, már jó.

Igaz, azzal sem mentem egyszerre 50 km-nél többet egy seggel.

Előzmény: franky71 (12327)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.18 0 0 12328

Mivel a hivatásos állomány külföldre utazási tilalma a rendkívüli jogrend bevezetésével kapcsolatos kormányrendeletben szerepel, annak megszűntével az utazás nem korlátozható.

Előzmény: Kitltott Husszein (12322)
franky71 Creative Commons License 2020.05.17 0 0 12327

Az ülésmagassághoz tartozik még , hogy borzasztó széles is az ülés , illetve  alul "trepni" van , ami méginkább nehezíti a biztos talajfogást az alacsonyabb motorosoknak. 

A 400 km biztosan vállalható rajta,  de nem nagyon járnak vele messzebbre , legalább is a népszerű motoros helyeken nem nagyon sorakoznak. 

Itt látni , hogy az Onroad-os "Macko"  hogy ül rajta , de ő is nagyon magas , nem hinném , hogy neki kényelmes lehet hosszabb távon. 

Vigyázz , csalós a "fotel" üléshelyzet , egyszer nem tudsz rendesen "együtt élni" , mozogni a géppel  , másrészt fárasztó egy idő után. 

Előzmény: Kitltott Husszein (12326)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.05.17 0 0 12326

Én 185 centi magas vagyok, nekem talán jó lenne, sőt.

A Kawához képest 30 mm-el magasabb 790/820, az talán még simán belefér, habár ennyi pénzért tutira csak próba után venném meg - ha éppen ennyit szánnék motorra.

A kicsi kerék sem zavar, sőt, hátul majdnem mint az átlag motoré, elöl meg ugyanaz. Terepre meg nem megyek amúgy sem.

Az ára zavar a leginkább, de az kizárólagosan nagyon-nagyon. A már megtett legtöbb 400 km-nél többet amúgy sem mennék egyfolytában, arra meg gondolom jó. Vagyis ha csak autópálya, azon talán lehetne többet is, de Bled, vagy a tenger hozzám pont ennyi.

Abban bízok, hogy a gyárban a mérnökök csak tudták, hogy mit terveznek.

Nem is kell több.

Előzmény: franky71 (12325)
franky71 Creative Commons License 2020.05.17 0 0 12325

Az X-Adv valóban egy gyöngyszem , az Nc-k blokkja van benne az automata váltóval.   Megjelenése után teszteltem ,  és tényleg szuper , de nem ér le róla biztonsággal a lábam ,  a "kicsi" kerék nem barátja a magyar útviszonyoknak , a robogó üléspozíció nagyon jónak tűnik  , de hosszú távra alkalmatlan , illetve az árát is kicsit túlzónak érzem.

Túrázás ügyben  az időjárás is nagyon vegyes lesz  az elkövetkező napokban ,  belföldön lehet egyet-egyet kerülni , de több napos kiruccanás nem nagyon kivitelezhető. 

Előzmény: Kitltott Husszein (12324)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.05.17 0 0 12324

Hát inkább a vírus mint a migrált. Persze ha lehet, egyik sem, de ha választani kell, inkább a vírus.

Azért nem szólnak jajveszékelnek az álhumanista buzik, ha lefújják őket ellenszerrel.

Na, ugorjunk is, ez másik topik, nem véletlenül van más nickem. :-)

A legrosszabb a tanácstalanság, mert ha tuti, akkor betervezek egy belföldi akármit, de így... csak a vakarózás van, hogy mi legyen.

Nézegettem a Honda X-Adv motorját, ha lenne ennyim rá, kéne is.

Előzmény: franky71 (12323)
franky71 Creative Commons License 2020.05.17 0 0 12323

Igen , most majd jön a következő "rettenet" , a második hullám , de addig is a migráns majd kitölti a két járvány közti űrt... :-) 

Itt egy cimbora a NAV-nál dolgozik , ő is lemondta a júni eleji négy napos Bari -s , bérrobogózós kiruccanásunkat , pedig ha így folytatják a határnyitogatást ,még a végén  lesz valami a dologból :-)

Előzmény: Kitltott Husszein (12322)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.05.16 0 0 12322

Nem, a munkahelyem miatt. Nekem (nekünk) meg van tiltva külön parancsig, addig miniszteri engedély kell. Nyilván a határőr ezt nem tudja, de ha valami baj van és kiderül, repülök.

A kormány ősszel szerintem számít részleges kiújulásra, úgyhogy nekünk nem hiszem, hogy könnyítenek. Bár ne lenne igazam.

https://www.hellovidek.hu/otthon/2020/04/23/koronavirus-ekkorra-varjak-a-jarvany-masodik-hullamat-magyarorszagon

Előzmény: franky71 (12321)
franky71 Creative Commons License 2020.05.16 0 0 12321

Külföld a kockázat miatt nem  játszik? Márhogy amig ki nem derül ,hogy a járgány tartogat-e még meglepetést?  

Mindenütt nyitnak az országok , a hazatérős két hét karantént szerintem jövő héten törlik nálunk. 

Részemről  ha más nem lesz ,egy Bledes kiruccanást csinálok akkor ,de úgy gondolom Montenegro meg az Albánok sem fogják tétlenül nézni ,hogy más országok lenyúlják a túristáikat , és rövidesen ők is nyitják a határokat , és arrafelé szívesebben mennék , persze csak ha az itteni két hetet megszüntetik.

Előzmény: Kitltott Husszein (12320)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.05.15 0 0 12320

Vége a szigorúságnak, elkezdem a rendszeres motorozásokat, sajnos nekem a külföldi motorozás egyelőre nem lehetséges.

Előzmény: franky71 (12319)
franky71 Creative Commons License 2020.05.15 0 0 12319

Szlovénia megnyitotta határait EU-s állampolgároknak. 

Sem teszt  sem katantén nincs. 

Már csak az a kérdés , ha kimegy valaki pár napra motorozni ,visszafelé idehaza játszik-e a két hét karantén? :-)

Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.05.08 0 0 12318

Aha!

Itt is van, holnap beépítem azon öt perc alatt, pár tízezer km távolságra ezt a problémát le is rendeztem.

Előzmény: Kitltott Husszein (12257)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.04.29 0 0 12317

A legolcsóbb módja, hogy a gyártó a motorpalettáját bővítse, sok-sok új vevőt szerezzen.

De nem rossz ez, mert ha működik, miért csinálna másképpen?

Leveszi a polcokról a különböző alkatrészeket, más-más párosításban összecsavarozza őket és kész az új motor.

Előzmény: franky71 (12316)
franky71 Creative Commons License 2020.04.28 0 0 12316

Szóval a három régebbi modellnél ( er6f,er6n, versys )  fogták a blokkot , vázat , kerekeket ,abból építkeztek.

Az f és az n jobban testvérek , mert ott a tank , az első villák , illetve a hátsó lengőkarok is tök egyformák. 

Versysnél a futóműre rágyúrtak picit , ott raktak előre egy fordított  teleszkópot , hátra meg egy látványosabb lengővillát. A hátsó lábtartót nen akarták egyben az elsővel ( mint a másik kettőnél ) inkább oda felcsavaroztak egy segédvázat , ami tartja az utas lábtartóit. 

5-6 éve még megalkották hozzá a Vulcan 650-et , ugyan az a blokk , talán a váz is , futómű más. 

Mindig hangolják , finomítják a felhasználáshoz , egy kis befecskendezés , vezérlés , gyújtás... Máris lentebb , vagy fentebb ideális a teljesítmény , nyomaték.  

2008 óta a Versys is erősödött 4 LE-t  papíron , és a testvér modellek is gondolom. 

Előzmény: Kitltott Husszein (12315)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.04.28 0 0 12315

A Versysnél a hátsó villa és az ülés alatti rész a más csak?

Bár a motor kifejlesztése lehet a legdrágább, azt hagyják mindenhol "eredeti" állapotában, bár ott is variáltak az Er-6-hoz képest, nagyobb a nyomaték és kisebb a ménes? Mindezt alacsonyabb fordulaton.

Előzmény: franky71 (12314)
franky71 Creative Commons License 2020.04.28 0 0 12314

Nem csak egy motor , hanem egy váz is...   

Igy még inkább az "apróságokra" hárul , hogy a négy motor ennyire különböző lehessen. 

Előzmény: Kitltott Husszein (12313)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.04.27 0 0 12313

Ja, így már vágom.

Igen-igen, egy motor, a többi meg változik. Csak nekem az ilyen nagyon extrém magasítás a szokatlan. A régihez néztem magasítót, de az pár centisek voltak, ilyenre nem is emlékezem.

Előzmény: franky71 (12312)
franky71 Creative Commons License 2020.04.26 0 0 12312

Nem értem...  ezt Kawasakiék  csinálják.

Er6-n , Er6-f , Versys , Vulcan egy blokkot és vázat használ , csak az "apróságok" teszik a 4 motort teljessen mássá...

Előzmény: Kitltott Husszein (12311)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.04.26 0 0 12311

És rendszámosak is lesznek azok a motorok?

Előzmény: franky71 (12310)
franky71 Creative Commons License 2020.04.25 0 0 12310

Kérem szépen , ha egy blokkból meg a hozzá tartozó vázból három ( bocsánat négy , mosmár Vulcan is van ) tök más tipusú motort akarunk faragni , akkor bizony szükség van néhány szokatlan alkatrészre :-)  

Előzmény: Kitltott Husszein (12309)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.04.25 0 0 12309

És ez gyári magasítás?

Mondjuk nálam ilyen szóba sem jöhet, nekem így is eléggé lógatja az orrát (idom) így aztán végképp fura lenne.

Az 5 ezer körüli összeg tényleg elhanyagolható, nem is értem, miért nem gondoltam erre. De majd most!

Előzmény: franky71 (12308)
franky71 Creative Commons License 2020.04.25 0 0 12308

Ez a gyári kormánykonzol . Hát van rendesen...

Biztosítás.hu  , ott utazás   , motorral,  hová  , mikor , merre , stb. 

Majd kidob egy listát a különféle cégek ajánlataival , ott lehet böngészni , ki mit ajánl -mennyiért. 

A három.négy éjszakás egy személyes motoros túra , 5 ezer körül szokott kijönni.

Előzmény: Kitltott Husszein (12307)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.04.24 0 0 12307

14 centi magasítás???? Ennyit még sohasem hallottam motornál. Amúgy nekem érdekes módon a talpam fájdul meg, valahogyan az egész súly a relatíve vékony lábtartó keresztmetszetén nyugszik. Pedig csizmát hordok és mégis. Amikor már sokat ülök rajta, a lábamat már hátrább kell raknom, mert alapból ugye kb. ott van, ahol a csizma sarka kezdődik, vagy a talpam közepe kb.

Olyan érzés, mint amikor meztelen talppal egy vasrúdon állnál.

300 km az egy seggel történt. Bled ugye 400, az is egymenetben, igaz akkor két alkalommal 15-20 percre megálltunk. Meg nagy része autópálya, úgy kicsit gyorsabb.

Ma megjött a neutral kapcsoló, csak éppen nem az, összekeverték a csomagokat és valami szart akartak rám melegíteni.

Kezdődik a várakozás elölről.

A motorszállításos biztosítást megnézem, neked mennyibe fáj egy ilyen?

Előzmény: franky71 (12306)
franky71 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 12306

A vázunk ugyan az, ezért gondolom hogy a fenék-lábfej pozíció is hasonló , viszont a Versysen van egy jó 140 mm -es kormánymagasító , ami nem csak emel , hanem rendesen közelít is a vezetőhöz . Ehhez még egy viszonylag magas kormány is tartozik , ami megadja az enduros üléspoziciót .  A 172 magasságommal igaz , hogy alig ér le a lábam , viszont ha már fent vagyok nagyon kényelmes a testtartás . Ez az egyik , amit nagyon szeretek benne. 

300 egy menetben neked , az  egyszerre , vagy egy nap ? Csak mert a napi a lényeg , az mindegy , hogy ki hogy osztja fel. 

Egyszerre én sem megyek többet , de az első meg az utolsó napra bevállalom a 6- 800-at , ha kell , de akkor annak legalább fele pálya.

A műszaki hibát én is úgy látom , hogy nyugaton autómentő viszi a márkaszervízbe egy vagyonért , Albániába meg lovasszekér a helyi kovácshoz némi komázás vagy piálás után :-) 

De mint mobdottam , egy jó motoros utasbiztosítás elég sok mindent lefed. Persze annak a napodnak már annyi , vagy lehet , hogy az egész túrának is akár , de  részemről ezt vállalom az élmpnyekért :-) 

Előzmény: Kitltott Husszein (12305)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.04.24 0 0 12305

A térképes útvonalra ránézve nagyon-nagyon hosszúnak tűnik számomra. Érdekes lenne megnézni, egy Versys mennyivel másabb az ülés szempontjából mint egy ER-6F, sokszor itt dől el, hogy ki-meddig merészkedik.

Nekem a Suzuki GS500F egy menetben 300 km, de az utolsó 50 már nagyon nem volt kellemes. Előtte sem, de az már annyira, hogy az hajtott csak, hogy hazaérjek.

Én a déli emberekkel fenntartásokkal vagyok. Amikor régen nagyon sokszor jártam Graz-ba, ott sohasem voltak rossz érzéseim, tudtam, ha baj lesz, nem lesz olcsó, de biztosan hazakerülök, míg amikor délre jártam, akkor valahogyan más volt az érzésem.

Habár... volt egyszer a 90-es évek elején, hogy forintot váltottam dinárra, jó sokat, mert ott (Szabadka) vettem az építkezésemhez a csapokat, akkor a kávézóban a helyi neppernél nem volt annyi dinár mint ami a forintért járt volna, hanem mondjuk a fele, kikapta a kezemből a kb. havi fizetésemet (akkoriban) odaadta a fele dinárt és a söntés mögött kilépett a hátsó ajtón és eltűnt. Mondtam is a havernak, lehet, hogy most dupla árfolyamon váltottam a forintot.

Kértünk egy kávét, jól felkavartam és megjegyeztem, hogy nem sajnálják a cukrot a buzik a kávéba, ott van fél kiló az alján.

Ugye ebből látszik, hogy akkor ittam életemben először "olyan helybéli" kávét, amikor beleittam, azt hittem megfulladok.

És a faszi egy pár perc múlva visszajött és a hiányzó dinárt hiánytalanul leszámolta a kezembe, pedig simán leléphetett volna, mert úgysem tudtam volna mit csinálni még a rendőrségen sem.

A félelmem még mindig a műszaki problémákra terjed ki, ezért félnék Albánia felé indulni.

Koszovóba útlevél hiányában be sem léphetnék, alapból kerülővel kéne mennem. Lehetne csináltatnom útlevelet is, de a régi elkeveredett, és ha így csináltatom, úgy meg a duplája, és semmi nem sarkall az ilyesformán megújításra, mert a 90-es éveke eleje óta nem volt szükségem amúgy sem útlevélre.

Ja, Olaszországban tényleg más közlekedés, amikor Rómában voltam, első nap elájultam amit láttam. És ennek ellenére még talán koccanást sem láttam, pedig a fák tetején is haladt a közlekedés.

Előzmény: franky71 (12304)
franky71 Creative Commons License 2020.04.23 0 0 12304

A nagyjából-útvonal így néz ki , ennyi kell az induláshoz , a szállást majd kiadja , meg azt is  , hogy három , vagy négy megalvás lesz. 

A tapasztalataim jók. Három  fő okát látok: 

- Ha tehetem , előszezonban megyek , ilyenkor még jobban örülnek a vendégnek , még türelmesek , nem fáradtak , nem unják a túristákat. 

- Egyedül vagyok , egy motorral egy távoli helyről , az ilyen mindenkinek rögtön  szimpatikus.

-  Természetesen mindenütt maximálisan udvarias , és nyilt vagyok mindenkivel . 

Ilyenformán a legtöbb magánszálláson egyből "befogadnak" , időnként etetnek , igen gyakran itatnak ,  este bekeveredem a társaságba , és angolos ,oroszos , mutogatós , netán rajzos formában megy az eszmecsere.  De akár még egy szállodában is  másképpen kezelnek , mint egy sima turistát. 

Albánia egy másik világ , úgy mondják az utolsó kaland Europában. 

Észak felől szoktam érkezni , egy pici határátkelőnél. Bódé , sorompó , nagykönyv ,rekamié...

Jelentkezem a bódé előtt , ők feltápászkodnak a szolgálati rekamiéról,  egyik a nagykönyvbe bejegyez mindent . Ki , mikor , mivel , milyen számú útlevélell ,forgalmival , zöldkártyával , stb . lép az országba. Természetesen a dokumentumokat előtte alaposan áttanulmányozza ( néha mindkettő ) Aztán megszületik a döntés: Mehet. Aki nem könyvel , az kikisér , rátehénkedik a sorompón az ellensúlyra , felemelkedik a kar... Szabad az út Albániába. 

Esküszöm , mint Kosturica...  imádom :-)

A hegyi utak kihaltak , de kecske , birka , ló , stb. bármelyik beláthatlan kanyarban szembe jöhet , erre figyelni kell.  A táj tényleg  olyan , hogy csak néz az ember , és hát bunkerek itt-ott . Bunkerország , egy személystől a közösségiig mindenfelé. Valamelyik vezetőjük ebben látta a fennmaradás biztosítását , igy még a kertekben is bunkerek vannak néhol... Meg a tengerparton , meg az út szélén , a hegyoldalban. 

Az emberek szegények , elmaradottság van valóban , de nem rosszindulatúak.  Minél nagyobb helységben járok , ez annál kevésbé látványos . 

A közlekedés nem egyszerű , főleg városon.  Vezettem Görög , Olasz nagyvárosokban autót-motort egyaránt , ahol brutál a káosz meg a forgalom , de rugalmasak ,rutinosak ,  figyelnek egymásra , és olyankor én is élvezem a forgalmat. 

Ezek bután vezetnek , figyelmetlenül , kiszámíthatatlanul . Nem sok motor van ,nem számítanak rájuk,  nagyon résen kell lenni.

Olcsó minden , az emberek segítőkészek , nem éreztem magam soha veszélyben. 

Előzmény: Kitltott Husszein (12303)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.04.23 0 0 12303

Ja, ennyire előre is lehet tervezni?

Én eddig csak a szállást néztem, néztük ki.

:-)

Megnéztem az említett utakat, amúgy tényleg nagyon jól és csábítóan néz ki. Mint előítéletes ember, azért az albánoktól tartok.

Előzmény: franky71 (12302)
franky71 Creative Commons License 2020.04.23 0 0 12302

Azt én is használom , amikor télvíz idején megy a tervezés , nagyon sokat segít. Albániánál főleg nagyon hasznos , mert térkép alapján sokszor ugyanolyan jelölésű a vadonat új , szuper út , mint a sziklacsapás.

Ott az SH20 , nagy kedvenc , motoros paradicsom , készen van , gyönyörű a táj , lent tavasz van , fent havasak a hegytetők , és egy lélek nincs sehol .

Alatta SH21 ( ugyan olyan jelöléssel )  , el lehetne menni rajta Theth-be , ami azért nem gyenge , de egyszer csak félúton vége az aszfaltnak , és jön a murva , meg a sziklás makadám , csak rendes enduroval , vagy terepjáróval járható. 

A tengerparton is érdemes lemenni végig , idén ott akartam Görögbe átkelni , ott Korfuval szemben ,hogy a Meteorák legyen a végcél , de nem tudom mikor nyitják meg a határokat . 

Előzmény: Kitltott Husszein (12301)
Kitltott Husszein Creative Commons License 2020.04.23 0 0 12301

A minimum a Balaton.

Nyilván egyszer megnézem a Tisza-tavat is, meg a Fertőt is motorról, de általánosságban igaz, hogy nekem kikapcsolódás a víz. A várak is érdekesek lehetnek, de nekem nem az az elsődleges. És hegytető, vár, az nekem egy nap, utána mit csinálok? Elmegyek a másik várhoz? Persze tök jó képeket látok a guglin, mert nekem esténként két, évek óta tartó szokásom van, vagy a gugli mapson nézelődök, vagy failokat nézek és közben szól a zene, ez teszi ki a gép előtt töltött időm 50%-t.

https://www.google.hu/maps/@46.8945954,12.7485448,3a,90y,349.12h,69.32t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipNpJN0hYwqj0MprJtUKnm5FIeUMFIYt1zxaH3_n!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNpJN0hYwqj0MprJtUKnm5FIeUMFIYt1zxaH3_n%3Dw203-h100-k-no-pi0-ya40-ro0-fo100!7i11000!8i5500?hl=hu

Ha annyi pénzem lenne a tengerparton vennék házat.

Előzmény: franky71 (12300)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!