A tíz liter feletti, ráadásul dupla falu ételhordó badella nem jellemzően háztartási edény. Talán ezért található a nagy konyhai termékek között. (Ha esetleg nem lenne világos) Mi a horribilis ár? A 30ezer?
Eladó vált 17 db rekesz amihez adok 140 db koronazáras és kb. 20 db csatos üveget. Ezen felül egy karos korona lezáró valamint üvegszárító is eladó. Továbbá adok hozzá kupakot és csatot is.
Jellemzően Budapesten esetenként Székesfehérváron átvehető. Érdeklődni lehet a n.marton86@gmail.com.
Türelem. Talán kicsit hamar tetted hűtőbe. Érdemes egy üveget pille flakonba palackozni. Nyomás változást lehet kézzel érezni.Hasznos lehet: Sörfőzés otthon egyszerűen könyv, emlékem szerint letölthető.Sorforum blog. régi írásait átnézni .
Baj lehet, hogy a lepalackozott söröm, csak öt napot hagytam szobahőn, és utána tegnap ment a hűtőbe.. Aggódok, mert lett egy fél üveggel amit ma kinyitottam és ma rákóstoltam és nem nagyon volt bubis. Nem tudom, hogy azért volt-e mert a palack csak félig volt, vagy valami félrement? Kinyitáskor szisszent rendesen😊
Greg Hughes, Házi sörfőzde című könyv, sok recepttel. Emlékeim szerint letölthető.Valamint gugli a barátunk. Egy blond ale recept: 90% pilseni .5% ebbey maláta, 5% cukor. Saaz,mittelfuh komló.Élesztő:t58, lellemand ebbey. OG 1.062 ,IBU 20.
Sokat fog még változni.Alul oltás is okozhat ,íz hibát. Mellék ízek döntően az első egy két nap alatt keletkeznek.Célszerű az erjesztést az élesztőnek megfelelően alacsonyabb hőmérsékletről kezdeni,majd fokozatosan emelni.
Nyugodtan rakjál bele még egyet. Minél hamarabb, annál jobb, ne akadjon meg az erjedés. Simán bele is szórhatod, de igazság szerint jó lenne neki egy kis hidratálás (rajta van a zacskóján, hogyan kell csinálni). De szigorúan csak forralt és visszahűtött vízzel!!!