Fonyódtól Cellig utaztam tegnap ezzel a vonattal. Fonyódon kapott egy remot Csörgőt (szemből jövő vonatot úgy hozta hogy volt egy sima Csörgő is mögötte (a sima a 112-es volt, a remot talán 309-es?, a sima vitte tovább, mi meg megkaptuk a remot gépet)
Ha igaz, az eső akkorr zavart nagyon, mikor hordták a követ, az alapnak való murvát, földet, stb..
Mivel az alap, amire kerül a kavics már helyén van, sőt kavics is, akkor már az eső annyiban zavaró hogy a mérnök, technikus csajoknak csúny alesz a haja.....
Akkor elmaradtak, és azt nem lehetett behozni. Bő egy hónapja lehetett hallani 2, sőt 4 hét csúszásról is. Ha összeérnek a sínek, és már járható 60-40-vagy 20 km/h-val, akkor már ó,. A biztber is működik, akkor már járható. A vonatok nappal billegnek, éjjel meg készre reszelik a vasutat.....Ha igaz az elkészülte után éjjel is fognak dolgozgatni, gondolom akkor szabályozzák készre. A lényeg hogy járható legyen....
Elvileg még eg hetet kell kibírni. Igaz gondolom éjjel reszelgetik még egy kicsit a vasutat, és akkora dél felől érkező répákat/üreseket az Alföldről, ille. fentről, pl Ácsról érkezőket meg nappal. Az ütemes menetrendbe belefér.....
Tegnap Középrigócon jártam és a 6-os főútból a sellyei vonal átjáróját elbontották. A fényjelzőket leszerelték, az utat leaszfaltozták. Ez a vonal is lassan elfogy...
Elvileg szeptember 1-től (a nyári menetrend végétől) visszaáll a normális helyzet. Egyik rádió a napokban be is mondta, hogy a nyári menetrend végével a Balatonra vitt vasúti kocsik és mozdonyok visszakerülnek eredeti helyükre és a hivatásforgalomban közlekednek tovább.
Egy valami érdekel engem most.Az,hogy a bűzmotok meddig rontják itt a levegőt a 41-en?Mert ha holnap még a bz-kel szórakoznak akkor az kevés lesz,mert holnap már több diák is utazni fog kollégiumba,iskolába.És nekik szerintem kevés lesz.
Csak tudnám, hogy minek Taszárra a személyforgalmat is beleszámolni? Az állomás relative messze van a házaktól, főleg ha azt vesszük, hogy egy nagyon forgalmas főúton lehet egyedül eljutni a vasútállomásra. Azt ne is említsük, hogy sok busz megy be a település utcáira külön.
Állítólag szeptember 1-től amíg a 41-est át nem adják addig a 30-as csak a személyszállító vonatok elől lesz kizárva és amikor átadták a 41-est utána állnak neki a 30-asnak.Legalábbis egyik ismerősöm ezt mondta.Írtad,hogy Taszár-Kaposvár-Elág. között félúton vannak a felújítással:A cukorgyári gödör és a szennyvíztározó az megszívatta a kivitelezőket.
A kaposvári elegyek a 60-ason jönnek-mennek. Szerintem a dunaújvárosi/ferencvárosi vonatokat is a 60-asra viszik le. A 20-asra felvinni elég nagy kerülő lenne, főleg hogy a 36-osra nem engednek tehervonatokat.
Ma délután Taszáron már élénk forgalom volt. Az üres és rakott köveskocsikat már itt cseréli ki a Nohab. Taszár és Kaposvár-elág között kb. félúton jár az aljfektetés. Taszár-Baté között már a többedik vágányszabályozás is megtörtént. Messziről nagyon jól néz ki a pálya!:-P
Szeptember 2. és 5.-e között Kaposmérőben elbontják a 7. számú kitérőt az első vágányból. Ez a kis csonkavágány az utolsó maradványa a Kaposvár-(Kaposmérő)-Barcs vasútvonalnak.
A vasúton léteznek csodák, márpedig ha ezt átadják szeptember 1-jén, akkor ez igazi csoda lesz! Durván 7 km pályát kell még lefektetni, amely a mai napon még sehol sem volt. Ezt beszabályozni többször, rendezni a terepet, visszakapcsolni és kimérni a biztbert, a felsővezetéket, Kaposhomokon a magasperont megépíteni.
Ma a környéken 30 mm körüli csapadék hullott, földmunkát ilyen időben nagyon nehezen lehet végezni.
De ha át is adják, félő hogy a kapkodásnak súlyos következményei lesznek... Ne legyen igazam és vissza kelljen szívnom mindent szeptemberben...!