Ha mások nem válaszolnának időben( az elutazásod előtt ) esetleg keress rá a Googleban a következőkre: Coin vagy Gigli vagy La Rinascente. A Firenze utikönyvem ezt a három bevásárlóközpontot ajánlja. Én ugyan egyiket sem kerestem fel, mert nem a vásárlás volt az elsődleges célunk. A La Rinascenteről leírtakat olvasva, bizony bánom. A Santa Maria Novellához nagyon közel van a Piazza da Republican, oda gyalog sétáltunk. A leírás szerint a 4. emeleten a háztartási részlegen keresztül jobbra egy kis lépcsőn lehet felmenni a tetőteraszra, ahonnan szép kilátás nyílik a városra, miközben capuccinóval és süteménnyel kényeztetheted magad. Ha sikerül eljutnod oda, kérlek írd meg a tapasztalataidat.
Firenzében, vagy a környékén létezik olyan jellegű bevásárlóközpont, mint Budapesten a Mammut, vagy Westend? Amennyiben igen, hogyan lehet megközelíteni az SMN-től?
Én a Homelidays oldalán találtam erre a szuper helyre. E-mailben történt meg a foglalás és el kellett utalni egy bizonyos összegű előleget. Szeptemberben 2 főre és 8 éjszakára 380 euro volt összesen mindennel együtt, még kauciót sem kellett fizetni (4 férőhelyes egyébként). Ráadásul központi helyen van, a via Toscanellán, a Pitti palotával szemben, a Ponte Vecchiotól 5 percre. A tulajdonosnő nagyon aranyos volt és ott is volt a megbeszélt időben.
A ház 3 szintes, ez a középső lakás és teljesen úgy néz ki mint a képeken, nagyon hangulatos és fel van szerelve mindennel. Csak annyi negatívum volt, hogy a felső olasz lakók kissé hangosak és szeretnek énekelni is, de hát olaszok. :)
Pisa-Firenze között remek vonatközlekedés van, kb. 1,5 óra a menetidő, a jegy ára azt hiszem 5,80EUR Néhány vonat a reptérről közvetlenül indul, a többi a Pisa Centrum átszállással.
Aki esetleg kihagyta Firenzében a Casa Buonnaroti-t, annak szívből ajánlom a jóval közelebb eső, bécsi Albertinában lévő Michelangelo kiállítást, mert fantasztikus! Nagyon jól összeállított anyag, egy csomó helyről, szuper videókkal!
Ezt pontosan meg tudom mondani, mert vasárnap jöttünk haza Firenzéből és mi is vettünk bérletet. Ha szemben állsz a SMN-val, akkor az épület jobboldalán áll egy (régi) busz fixen. Ez a bérletpénztár, hétvégén is nyitva van. Minden ajtajában van egy kassza. :)
A tesódék valóban sokat vesztettek. A Rómában kiállított 24 mű, Caravaggió legjobb alkotásai, melyeket több helyről kértek kölcsön.Így például Firenzéből az "Alvó Cupidó",a "Bacchus", és az "Izsák feláldozása" látható volt tavasszal a római kiállításon is. Valószínűleg nem értek hozzá, de a művésznek 96 festménye ismert, ami szerintem - korai halálát is figyelembe véve - nem éppen kevés, még akkor sem, ha több témát gyakran többször is megfestett. Nem a képek kevés száma miatt kell kölcsön kéregetni, hanem azért, mert a világ legkülönbözőbb helyein találhatók.
Köszönöm. Gondoltam, hogy ez "Caravaggio és követői" kiállítás. Viszonylag kevés műve maradt meg, csak így lehet kiállítást rendezni a műveiből. Én elég sok festőt ismerek de Manfredi és Cavarozzi képeit nem láttam, illetve ha láttam is nem maradt meg. Riberat persze ismerem- most megyek Spanyolországba-, Spadarino neve rémlik, de képet nem tudok kötni hozzá. A tesómék mennek jövő hónapban Firenzébe és mindenképpen látni szeretnék a Caravaggio kiállítást. Ugyanis tavasszal Rómában nem jött össze. Ott a Quirinalen a nagy kiállítóteremben voltak a képek, a tesómék pedig elkavartak és bementek a Mercati Traianiba. Ott is ki volt írvh nagy betűkkel , Hogy Caravaggio. Bent derült ki hogy csak fényképmásolatok vannak, jó minőségűek, eredeti méretben, de mégis csak fényképek. Az őr azt mondta, hogy " Caravaggio oroginal copyright" . Azóta, ha valamit elszúrunk, akkor mindig ezt mondjuk.
Mi a Galleria Palatina - királyi lakosztályokra vettük meg a belépőt, és ezzel lehetett
bemenni, a földszinten, a galleria palatina oldalán volt, külön kiállításként.
Kb. 30-40 kép lehet, valóban a Pittiből és az Uffiziból volt több, de más helyekről is, pl. Washington, New York , London. A kiállítás Caravaggio és mások is, akiket ideírok, számodra biztosan ismertebbek, mint nekem voltak:
Bartolomeo Manfredi: Krisztus az orvosok között, Az adó megfizetése,
Meg tudnád mondani, hogy hol van a Pittiben a Caravaggio kiállítás és kb hány kép van? A netes leírás alapján nekem úgy tűnik hogy elsősorban a saját, Firenzében levő képeiket gyűjtötték össze, de valószínűleg tévedek.
Pisaban van külön jegy a dómra és a keresztelőkápolnába vagy csak a mindenre érvényes- toronyra nem- kombijegy?