Kedves Tímea! Én a Kartagoval utazom. Nekik vannnak a legjobb áraik. Egyiptomban remekül lehet napozni februárban, de a tenger alkalmatlan a fürdésre. Zöldfokin melegebb van és az óceánba se fagysz bele. Itt a látnivaló sokkal kevesebb, de pihenésre kiváló.
Szisztok...Tudna valaki segiteni..hogyan melyik utazási irodával érdemes.a Zöldfokira menni? Esetleg bécsi indulással... Még valami....Egyiptomban volt valaki februárban? A két hely között vacilálok...a lényeg , hogy meleg legyen...Egyiptom...jóval olcsóbb...viszont félek..nincs annyira jó idö.... Üdv Anna
A Vila do Farol az egy olasz szálloda. Ott mindíg voltak standard olasz ételek: makaroni, milánói, rizottó, stb. Aztán volt mindig valami marhaszelet. És volt mindig hal. Legalább háromféle módon elkészítve. Héha volt sült csirkecomb is.
Köretnek volt mindig rizs, krumpli és zöldség.
Itt a reggelinél csak egyféle felvágott (gépsokaféle) volt és egyféle (trappista sajt). Többfajta zsemle, kenyér és péksütemény ( croisant). Tojásrántotta ( sima és sajtos), tükörtojás, sült baconszalonna. Volt sült(?) virsli is. Túl szárazra sütötték ( főzték). Ez volt az egyetlen, amit kipróbáltunk, de ehetetlen volt.
Úgy jöttünk el, hogy nem tudtunk mindent végigkóstolni. De én főként halat ettem. Sültcsirkét otthon is tudok. :-))) A szállodán kívül nem ettünk semmit.
Szia Krisztina! Idén februárban voltunk, az indulás előtt mi is aggódtunk az időjárás miatt. Szél van, de nekem nem volt zavaró. Néha borúsabb volt az idő, de minden nap tudtunk napozni is. Strandolni nyugodtan lehet, a szállodában nem fűtötték a medencét, de szerintem nem is lett volna szükség rá.
Tudnátok segíteni, jan - febr. milyen az idő?? 24 fokot látok.. mennyire lehet strandolni? szeles? felhős? A szállodákban szokták fűteni esetleg a medencét??? Akinek van tapasztalata, kérem ossza meg.
Amikor mi ott voltunk, akkor 1 nap kivételével jó idő volt. A rossz idő ott azt jelenti, hogy borult az ég és jobban fúj a szél. Ami állandóan fúj.
Ez október vége volt. Állítólag most kezdődik ott is a tél. Ami azt jelenti, hogy nem 30-35 fok lesz, csak 25-30. Ami itt azt jelenti, hogy Afrika felől fúj a szél, ami száraz. De nem tudom, ezt csak elbeszélésből ismerem. Voltak, akik már harmadszor jártak itt. Azt mesélték, hogy "rossz" idő sohasem volt.
Mi egy félnapos katamarán kiránduláson voltunk. 12.45 körül szedtek fel a szállodánál. A hajóút 14 órakor indult. Max. 18 fő. Kimegy az óceánra, lehorgonyoz az oroszlán-szikla tövében és ott lehet búvárkodni (pipával, szemüveget és pipát adnak, de én a sajátomat használtam). Én egy pici halrajon kívül nem láttam semmit, de igen kezdő "búvár" vagyok.
De lehet itt fürödni, úszni is. Valamint lehetett horgászni. Talán 45-60 perc az itt eltöltött idő.
Közben lehet inni ( sőr, kóla, stb) és adnak szendvicseket is.
A visszaúton a személyzet ( egy fiú és egy leány) műsort is ad. A fiú dobol, a leány táncol és be is lehet szállni.
Mindez kb. 50 Euró/fő. Kb. 18 órára értünk vissza a szállodába.
Nekem tetszett. A kikőtőben van másjellegű ajánlat is. Mi bálnát, delfint nem láttunk. A kikötőben láttunk egy teknőst úszni. A teknősök tojásrakóhelye védett, állítólag nem látogatható.
A kikötőben van más, egész napos ajánlat is. Például átmenni Boa Vistára. Ezt nem próbáltuk ki.
Hirdettek még cápahorgászatot is, de a mi idegenvezetőnk ellenpropagandát csinált. Környezetvédő és a cápák pártján áll. És én sem vagyok bagy horgász.
Van még a kinálatban az üvegfenekű hajó. ezt sem próbáltuk ki.
Ha nem akarod a szigetet elhagyni ( repülővel), akkor a kinálat kb. ez:
- Szigettúra
- Katamarán sétahajózás
- Üvegfenekű hajó
- Horgászat
- Cápahorgászat
- Quad, buggy, gépkocsibérlés
- Búvárkodás és szörfözés (kite)
Most holtszezon volt, aránylag kevés turistával és így az éjszakai élet sem volt valami nagy. Annak a szeronja a karnevál idején van. erről látsz képet itt is. Mi sötétedés után nem mentünk be a városba.
Köszönöm. Jól hangzik nagyon. :-)
És az időjárásról tudsz valamit? Néztem több oldalt, de nem találtam pontosat.
Hajókirándulást is nézegettem. Azon voltál esetleg? :-)Mit érdemes kipróbálni?
Vannak óriàs tekik és delfinek? :-)
Az időjárás miatt izgulok, jó lenne ha jó idő lenne.
Mi a szigettúrát a Karthago helyi "képviselőjénél" fizettük elő. Ez 30 Euró volt koponyánként és egy félnapos túra volt. (Korábban egész napos túrák voltak, de kikerült belőlük az ebéd.)
Az idegenvezető javasolta ( ez egyébként az ő üzlete), hogy erre az első napokon menjen el mindenki. Itt meg lehet látni, hogy milyen a sziget, lesz egy első benyomása és nemi helyismerete és aztán már azt szervez, amit akar.
A túra:
- Santa Maria keleti részén a régi sólepárlók megtekintése
- A sóbánya és a sófürdő meglátogatása a vulkáni kráterben. Megálló közben a falu halászkikötőjében. A sóbányába 5 Euró a belépő és 1 Euró a zuhany használata. Itt van WC és büfé.
- A délibáb megtekintése a pusztaság közepén.
- A "blue eye" megtekintése. (Tengerparti barlang kürtője)
- Megállás egy halászfalu kikötőjében. Bámészkodás és shopping.
Ez kb. 9-14 óráig tartott. Azaz a szállodába még vissza lehetett érni ebédidőben.
Mi január vègén mennénk Zöld-foki szigetekre,azon belül is Sal szigetére.
Akkor ott milyen idő van? Volt már valaki akkor? Esős e nagyon?
Néztem a Sal szigettúrát is. Kipróbálnánk szívesen. :-) Azon volt esetleg valaki?
Visszafelé a sali repülőtér vámmentes boltjában nem érdemes piát vásárolni ( folyadékot), mert azt a liszaboni repülőtéren nem engedik fel kézipoggyászban a gépre. Ez arra az esetre vonatkozik, ha a poggyász végigmegy Pestig.
Az más eset, ha valaki hozzájut Liszabonban a pogyászához és bele tudja rakni.
Egy korábbikérdésre még: A Telenor (leánykori nevén Pannon) minden további nélkül működött. A percdíj állítólag 750 Ft/perc, de majd jön a meglepeti. :-))))
Gyorsított alapimmunizálási séma (0., 1., 2 hónap) alkalmazása esetén az utolsó oltástól számított 12 hónap múlva egy emlékeztető oltás beadása szükséges.
Kivételes esetekben, pl. utazás esetén, amikor nincsen elegendő idő a fenti sémák egyikére sem, akkor 18 éves kortól lehet a 0., 7., 21. napon az első három részoltást adni, amelyet egy év múlva egy emlékeztető oltás követ.