Keresés

Részletes keresés

KFeri_2+4 Creative Commons License 2013.02.02 0 0 160

Sziasztok!

A házunk kb. úgy helyezkedik el, mint a 38-as bejegyzésben található képen. Az egyik oldalon a pinceszint teljesen a felszín alatt van, a másik oldalon viszont már a felszín felett. Ahol felszín alatt van a pinceszint, ott a falak zsalukőből vannak. Nagyobb (hosszan tartó) eső után, vagy most, hogy gyorsan olvadt el rengeteg hó, néhány helyen a fal alján (zsalukő alatt) beszivárog a víz a pincébe. A zsalukő ezeken a helyeken 2-3 cm magasan vizes, de a falon máshol nem látok vizes foltokat, ezért azt gondolom, hogy a szigeteléssel általában nincs nagy gond. (Lehet, hogy tévedek...) Úgy néz ki, mintha állna a víz a ház körül és azon a néhány helyen van valami rés a szigetelésen, ahol utat talál a fal alatt a pincébe. Sajnos, amikor építkeztünk, akkor nem gondoltunk arra, hogy hegytetőn gondot okozhat a talajvíz, ezért nem fektettünk le dréncsövet az alap köré. Ha ezt utólag szeretnénk megtenni, akkor milyen mélyre célszerű lefektetni? Le egészen az alaphoz (3 m)? Vagy esetleg 1-1.5 m-rel a felszín alatt, a ház falától 1-1.5 m-re lefektetve is segíthet? Tudtok ajánlani megbizható szakembereket Esztergom környékén?

Feri

nyurga01 Creative Commons License 2012.11.09 0 0 158

Sziasztok!

 

Itt sok mindent találtok a témával kapcsolatban:

 

www.aquaseal.hu

 

Ha valakinek kérdése lenne,keressen bátran a publikus mail címemen.

 

További szép estét.

gordius2 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 157

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy van-e valkinek tapasztalata kenhető vízszigeteléssel (pl.: Bitugél, Ceresit Bonobit CP44, Ceresit CR166, vagy valami más ) kapcsolatban? Mennyire jól "működnek", megbízhatóak-e ezek az anyagok?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

szkati Creative Commons License 2012.10.02 0 0 156

Sziasztok!

Nem szokványos a problémám. Egy 5 lakásos, nem alápincézett, 10 éve teljeskörűen felújított ház földszintjén lakunk. A konyha és a nappali fala közös. A konyhában cirkó, de a felettünk lévő emelettől kezdődően - annakidején- nem lehetett a kéményt bélelni.  Csak erre tudunk gyanakodni, semmi másra, mert esőzéskor a konyha és a nappali közös falán, a nappali oldalán hatalmas, vizes foltok jelennek meg. Talajvíz nem lehet, mert a foltok,  másfél méter magasságban kezdődnek  és hosszan elnyúlnak a téglák közötti malterban( gondolom én). Ezek a vízfoltok egész nyáron nem voltak láthatóak, teljesen szárazak voltak a falak, de most, amikor az első eső leesett már megjelentek a szokásos helyeken. Létezik az, hogy a béleletlen kéményből folyik a falba a víz? Ebben a falban van vízvezeték is, de azt megvizsgálták és nem ereszt. Egyéként ténylegesen csak esős időben vizes a fal. Létezik ilyen?

Előre is köszönöm a válszokat!

kruger544 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 154

Sziasztok!
Szerintetek mivel lenne érdemes vízszigetelni egy 50 cm-es kő falakból,döngölt sáv alappal épült házat?
Sajnos majdnem fejmagasságig vizesek a falak és elég dohos bent a levegő. Én injektálásra gondoltam
+ végig drén csövezni a házat kívülről. Egyébb ötlet?

Ancsesz77 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 153

Az én telkemen nem áll a víz, mert az a mennyiség ami leesik azt a föld elszívja.Az esőcsatorna vize pedig el van vezetve tartályokba. Neki meg kellett volna csinálnia a kerítését a háza mellett, mert nem  tudom mennyire látszik a képeken amit beszúrtam, de a háza előtt és után van készítve kerítés, de a ház vonalában lespórolta, de ha csinált volna kerítést úgy ahogy kell, vagyis folytatja abban a vonalban ahogy a telek többi részén(eleve nem érne föld a házához, csak az alapnál) akkor nem ázna a háza fala, ja és persze szigetelnie sem ártott volna.

Én nem kibúvót keresek, de ne velünk akarják már helyrehozatni azt, amit jó pár évvel ezelőtt elszúrtak.

Előzmény: nopánick (151)
Ben__ Creative Commons License 2012.07.25 0 0 152

Sziasztok!

 

Pincehelyiség fala elvileg vízzáró vakolattal lett vakolva a nem megfelelő szigetelésből adódó vizesedés miatt.

A nedvesség átszivárog a falon elég nagy felületen. Nincsen csőtörés, egyszerűen nedves a fal. Ez elképzelhető vízzáró vakolatnál, vagy a mesterember esetleg a sokkal olcsóbb sima vakolattal csinálta?Hogyan lehet ezt kideríteni?

 

Üdv!B

nopánick Creative Commons License 2012.07.23 0 0 151

A saját vízet a saját a telkén belül mindekinek

mindig úgy kell elhelyeznie-elvezetnie, hogy

a szomszédos ingatalannak ez ne okozzon gondot...

 

Vagyis h aa csak eleső víz nem tud onnan elfolyni,

így átáztatja a te telked talaját és ettől aztán

vizesedik a szomszéd fala... akkor biza téged fognak

kötelezni a MEGFELELŐ vízelveztés kialkítására!

 

Mert a probléma a te hatáskörödön belül keletkezik...

A hiányos víz elvezetés okán.

 

 

Úgyhogy, higy a szomszédnak és oldd meg a vized elvezetését a fala közeléből.

Addig, amíg csak azt kéri ...és nem kéri pl. a falai kijavítását,

hisz a károsodásukat a te hanyagságod okozta.

Előzmény: Ancsesz77 (143)
qasztics Creative Commons License 2012.07.21 0 0 150

 

Azt nem értem, hogy a mosolygó ügynökök megelégedett ügyfelek képe mellé miért nem illesztenek be ilyen képeket is.

qasztics Creative Commons License 2012.07.21 0 0 149

Utólagos vegyi szigetelésnél általában szilikon, sziloxán, mikroszilán emulziókat vagy akrilgéleket lehet a falakba injektálni, de ezekhez injektáló felszerelés kell, mert általában nyomás alatt történik a bejuttatás.

Amennyiben a falak nem túl nedvesek a Dryzon is alkalmazható, ahhoz nem kell komoly berendezés. ( Bitimpex 0613622473)

Az aquapol ügynökök, termékforgalmazók honlapján megismerheted az összes egyéb szigetelési technológiát, korrektül leírják mindnek a hátrányait, kivéve az aquapol, mert az az egyedűli üdvözítő megoldás.

Amúgy ha valaki kételkedik a hatásosságában, érdemes megkérdezni a BME szerkezettanszékén oktató mérnököket, igaz ők nem olyan képzettek, mint némely plébános, de esetleg elmondják, hogy a hiteles mérés egy technológia hatásosságáról úgy történik, hogy előttem a falakból mintát vesznek, és szigetelés után is folyamatosan mérik.

A mérést akredittált intézet, cég végzi, tehát nem a képzettség nélküli személyek, akik nemrég még Amvay értékesítők, reluxa ügynökök, taxisofőrök voltak, és az aquapol sugár hatására megvilágosodtak.

Ha ma valaki el akar adni egy átlagos festéket, vasalót , takarót, stb a legbiztosabb, mód beleírni nemlétező egyetemek nemlétező tanszékének kitalált professzoraira, vagy a Nasa-ra hivatkozni.

Sosem hiányoznak a honlapról a megelégedett kundschaftok  levelei 

 

 

Előzmény: Gyurma60 (141)
Ancsesz77 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 148

Csak általánosságban kérdezem, tudom, hogy nem vagytok bíróság.

Előzmény: Dunit (144)
Ancsesz77 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 147

Kedves Dunit!

 

Próbáltam jó képet beszúrni.A kerítéssel talán meg tudná akadályozni a viz falhoz folyását , én legalábbis arra gondolnék. A ház két végén befejezte a kerítést, pedig a háza mellett folytatnia kellett volna, de gondolom spórolásból ez kimaradt.

Ha mégis bepanaszol, szerinted kinek adnának igazat?

Én amit a leeső esőből össze tudok gyűjteni megteszem, vannak leásva tartályok, de ami a ház mellé a földre esik nem tudom összegyűjteni és gondolom ez áztatja a szigeteletlen falat.

Előzmény: Dunit (145)
Dunit Creative Commons License 2012.06.20 0 0 146

 van egyáltalán olyan anyag ??

 A felszivárgás ellen a legjobb a falszigetelés ami vízszintes és építésközben kell azt beépíteni -. Útólagosan is lehet, de drága mulatság.

 pl. létezik az un. beinjektálásos módszer, de ott is a falakba és nem a falakra kell injektálni.

 hogy mennyit ér ?? Hát ....

 ja, látom jól írtad a falakba spriccelik, igy is lehet mondani, mi a szer neve , nem to'm, de nem massza, hanem valami folyadékféle.

Előzmény: Gyurma60 (141)
Dunit Creative Commons License 2012.06.20 0 0 145

 A kerítés meg nem csinálás hogyan függ össze a pince vizesedésével ?

Ezt nem érteni.

Ja,  ha nincs kerítése akkor Ti is  panasszal fodulhattok ellene a jegyzőhöz, hogy átjön a kutyája, a macskája, sőt  nem is kell lennie kutyájának, csak annyi kell a panaszhoz, hogy átjönnel a kutyák.

 Mi még jó régen a tanácsi időkben  így jártunk. Az egyik szomszéd panasszal élt atanácsnál ellenünk, hogy hiányos akerítés, csináltassuk meg. hát meg lett csinálva olyan hogy aki ránézett sirva fakadt.

 A panaszos szomszédunk azóta meghalt, a kerítés még mindig áll,  igaz befuttatva nővényzettel, így nem is ol'an borzalmas !!

 tehát ha ők 'feljelentenek'  - ti meg panasszal fordultok ellene a kerítés hiánya miatt  !

 De a kerítés létesítésének vannak jól körül írt szabályai, azt kell figyelembe venni.

Előzmény: Ancsesz77 (142)
Dunit Creative Commons License 2012.06.20 0 0 144

 Sok mindent mondhat a szomszéd. De ha problémája van, ilyen esetben akkor nem feljelent, hanem bepanaszol, vagy a biróságra megy.

  Lehet persze feljelenteni is. Pl. ha kislányokat molesztál vagy az éjszaka lop a szomszéd, akkor feljelentheted  - akár névtelenül is.

 Viszon ilyenkor panaszra mehet először a jegyzőhöz, majd feljebb és feljebb, akár Strassburgig is. 

 Ha van pénze és ideje.

 

 

    "Szerintetek kinek van igaza?" 

 Mik vagymunk mi ? biróság ??

 egyébként mindenkinek van joga panaszra menni és pereskedni bárkinek  bárki ellen csak ki kell fizetni az illetéket.   Egy eccerű panasz bejelentés nálunk már 15 eft -nál kezdődik. Csak a jegyzőhöz !

Előzmény: Ancsesz77 (142)
Ancsesz77 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 143

   

 

Elnézést elfelejtettem beszúrni a képeket.

Ancsesz77 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 142

Sziasztok!

Szerintetek ha a szomszédnak ázik a pincéje, és azt mondja, hogy miattunk ázik akkor igaza van?

Csatoltam két képet.

A tetőnkről lejövő esővíz el van vezetve, akkor elvileg csak attól a víztől ázhat, ami a földre esik, ebben az esetben neki kellett volna a házát szigetelni ugye?Vagy megcsinálni végig a kerítést a háza mögött és nem lerövidíteni, mint ahogy tette?

Már ott tartunk, hogy fel akar jelenteni.

Szerintetek kinek van igaza?

Gyurma60 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 141

Szisztok...

Meg tudnátok mondani,hogy mi annak a masszának a neve,amit utólagosan szoktak a falakba bespriccelni a felszivárgás ellen? És hol lehet beszerezni az ilyet?

Előre is Köszönöm....

Kono3 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 140

A dryzone-ról eddig még sosem hallottam rosszat. A falátvágással a falban lévő csöveket is átvágják (víz-villany)?

Előzmény: tanca1 (108)
Gacmo Creative Commons License 2011.11.08 0 0 139

egy epitesz ismerosom egy viznyelo godorrel oldotta meg a beazast. egy 0,5mx0,5mx0,5m vagy esetleg melyebb, nagyobb godor, amiben a viz osszegyulhet eso idejen aztan csak ki kell szivattyuzni.

Előzmény: keleti123 (135)
aaaaaaa2 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 138

Üdv,

 

Ezekre a kérdésekre tudna nekem valaki válaszolni? A hőszigetelős topikban nem válaszoltak.

 

(45 vm-es mészkő fal, szuterén, kb. 1,60 m a földben, salétrom, vízszigetelés)…

 

 

  1.  A költségek miatt kérdezem: hogy alul, a pincerész falán (földben 1.60, felül 50 cm) kívülről a vízszigetelést és drénezést és hőszigetelést megcsinálhatom-e úgy, hogy egyszerre csak két oldalt, aztán 4 év múlva a másik kettőt? 

 VAGY:

Meg lehet, DE akkor a hőszigetelő anyagot el kellene hagyni, (csak a kenhető kátrány), mert hőhíd lesz a

sarkoknál? Magyarul félig lehőszigetelni nem lehet a pincefalat, ha jól gondolom?

 

2. Ugyanennél a szuterénnél - pincénél ha elhagyom a szuterénfal hőszigetelését, később az emeletet be lehet burkolni? /Egy építész ezt mondta/…

 

 

3. A kenhető kátrány a jobb, vagy a bitumenlemez? Azt hallottam, hogy a kenhető rugalmasabb, és ezért jobb…

Kono3 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 137

A legjobb megoldás az, ha körbeássa, és kívülről szigeteli. Ettől sajnos csak rosszabb megoldások léteznek.

 

Ha ez kivitelezhetetlen, akkor használjuk a belső oldali szigetelést, impregnáló habarccsal, ill. vízszintes szigeteléssel. Ennek a problémája, hogy bár a belső oldalon már nem jelenik meg a nedvesedés, sőt, a falban sem fog tovább felszívódni, a fal szerkezete így továbbra is vízben áll, és a fagyás idővel károkat okozhat.

 

Ha nincs más megoldás, a belső oldalon mindenképpen az anyaghoz kötő rendszereket kell alkalmazni, mert nem tudja más módon biztonságosan rögzíteni. Ezek az ún. vízzáró habarcsok, vakolatrendszerek.

 

http://ezermester.hu/cikk-2630/Utolagos_pinceszigeteles

 

Mi magunk is forgalmazunk utólagos vízszigetelő rendszereket (bitimpex.hu). Az oldalunkon sok hasznos információt talál ezekkel kapcsolatosan.

 

 

Előzmény: keleti123 (135)
Kaktuszok_ Creative Commons License 2011.09.22 0 0 136

Sziasztok!

 

Én éppen egy tusoló burkolásához készülök. Sok padlólap között válogattunk és egyszer csak jött az ötlet, mi lenne, ha vízzáró beton (AQUANIL VÍZZÁRÓ CEMENTESZTRICH C-25) felületére süllyesztenénk válogatott kavicsokat. A cél: vízzáró, csúszásmentes felület. Lenne-e valami hátránya? Kivitelezhető? Elegendő egyáltalán a beton vízzáró képessége?

keleti123 Creative Commons License 2011.07.26 0 0 135

A pincém ázik be, de csak egy helyen, kb 1,5 méterrel a talajszint alatt, de csak az egyik sarokban és csak ha esik az eső. a többi része csont száraz, de ennek köszönhetően penészednek a dolgok. Oldalról valószínűleg nem férek hozzá, csak ha egy lécsőt megbontok vagy aláások. Belülről leht velemit injektálni vagy van valamilyen megoldásra javaslat. Valószíműleg vagy a víz vagy a szennyvíz bevezetésénél sérűlhetett a szigetelés mert ezek vannak ezen a tájon és addig nedves a fal. Köszönöm előre is ha van valakinek jó ötlete.

inf3rno Creative Commons License 2011.07.24 0 0 134

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy van e tapasztalata valakinek az air gap technology ill. elektroozmotikus vízszigetelési módszerekkel?

Leginkább az utóbi ára érdekelne.

nanoci Creative Commons License 2011.07.18 0 0 133

Sziasztok,

 

 

érdeklődnék ha van itt szakember, hogy tufa esetében az acéllemez besajtolás kivitelezhető-e megfelelő-e, vagy inkább maradjunk az injektálásnál.Utóbbiban gondolkodtunk, de most azt olvastam, hogy az első is alkalmazható tufánál is, még magasabb hatásfokkal.

Van itt valaki Kelet Mo.-ról, vagy tudtok szakembert erre a részre?

 

Előre is köszönöm!

fal szig. függ Creative Commons License 2011.05.28 0 0 131

Szia.

A lemez sem olcsobb,sőt valamivel drágább minta vegyi szigetelés!

És bármelyiket is választod szorozd meg 2-vel.

A járulékos munkák(értem itt a vakolat leverését,mert azt is le kell

cserélni légáteresztőre,ill. glett és egy új festés!!!

Aztán még kívülröl is el kell zárni valahogy a vízet.

A szigetelésre kaphatsz ill. van folyóméter ár akár a neten is,de

bármelyiket is választod elötte fel kell mérni és utána kapsz konkrétat.

Ja és kalkulálj a járulékos munkákkal,mert csak akkor kapsz garancát,ha azt

is mindenképp megcsináltatod!

 

Előzmény: anikoko (129)
hopepe61 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 130

Ajánlanám a Gravomágnese falszárító: működhet? topikot . ott mondent megtudsz az aqva poolról!

Előzmény: anikoko (127)
anikoko Creative Commons License 2011.05.25 0 0 129

Ezért kérdezem....Mert gyanús a dolog, ezért néztem utánna....De akkor mit javasoltok? Volt olyan ötlet, hogy fémlemezeket dugdosnak a téglasorok közé, de ez egy "részletekben" épült ház, más és más anyagból és méretekkel, tehát ez kilőve...Viszont ez egy 70 nm-es családi ház, ez injektálásos módszerrel nagyon drága (ha valaki foglalkozik ilyennel akkor kérnék árajánlatot erre). Ezenkívül ötletek??????????????? köszi előre is!!!!!!!!

Előzmény: Gyurco78 (128)
Gyurco78 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 128

Ha te hiszel abban, hogy egy plafonra lógatott "izé" megállítja a vizet, akkor használd...

Kb. mint a mágneses gázfogyasztácsökkentő, annyira lehet hatásos.

Előzmény: anikoko (127)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!