Keresés

Részletes keresés

Egy nagy felhő Creative Commons License 2021.02.02 0 0 551

Mármint ami a szegény lánnyal történt.

Előzmény: Egy nagy felhő (550)
Egy nagy felhő Creative Commons License 2021.02.02 0 0 550

Ez nagyon szomorú történet!

Előzmény: Zsebihal18 (549)
Zsebihal18 Creative Commons License 2021.02.02 0 0 549

De mitol vagy benne olyan biztos, hogy "Az inkvizíció a sátán egyik legaljasabb átverése volt!" A Revolutionary Jewish Spirit biztos nehezen olvashato, de Blade Runner linkelt egy nagyon magyar irast http://web.axelero.hu/kesz/jel/03_01/mitosz.html . Bizonyara kovettek el gonoszsagot is az inkvizicio, de eredetileg nem arra lett kitalalva, sot, zavargasok es lincselesek megelozesere inditotta a papa az intezmenyt. A fraticellik peldaul a tarsadalmi rend felforgatoikent meddig mehettek volna el? 

Tegnapelott eleg rosszkedvu voltam, olvastam ket lanyrol, felmentek egy fekete rapperhez szexelni, utana meggyikolta mindkettot es kirakta az instagramra. En hulye megneztem. Az eredeti kepet is lattam az egyikrol, 15 eves volt osszesen. Kis birka, egyszalbelu, kifestve huszonotnek.  Ha meg mindig az allam es az egyhaz osszefonodasa lenne a norma, akkor hol fordulhatna elo ilyen? A paraznak nem mennek a mennybe. De mivel valoszinuleg egesz eleteben nem volt egy ember, aki normalis utra vezethette volna, a szutyok kozkultura es a propagandisztikus kozoktatas meg meg a termeszetes osztoneit is elnyomta, talan lesz neki is egy hely. Fogadnek ra, hogy az apjaval nem, vagy csak nagyon laza kapcsolata volt. Szerencsetlen kolykok...

Előzmény: nemkelltabu (523)
fhrfl Creative Commons License 2021.02.02 0 0 548

Egyáltalán nem olyan, és nem is azt mondtam, hogy kellett tenniük, hanem azt, hogy tegyék, ha a lelkiismeretük azt tanácsolja.

Majd elszámolnak, amikor és akivel kell: nem az én dolgom. 

Ha nem kamuból viselkedsz így, akkor szerintem te így is nyakig vagy a szarban - muszlimoktól függetlenül. 

Előzmény: Blade-Runner (546)
fhrfl Creative Commons License 2021.02.02 0 0 547

Attól tartok, hogy csak bohóckodsz. 

Szétverte a zsidókat korbáccsal Jézus - ezt írja a Biblia, vagy valami az agyadban neked ezt jelzi?

Az idézet sem azt mondja, hogy Jézus megkorbácsolta a zsidókat: ha nem akarod elferdíteni, akkor te is láthatod.

Ha pl. ágyúval űznélek ki valahonnan, akkor az azt jelentené, hogy szétlőttelek ágyúval? - ugye akkor nem pont kiűzött lennél, hanem hulla. 

- próbáld meg nem poénként kezelni Jézus Krisztust, de írtam egyéb opciót is lejjebb. 

Előzmény: Blade-Runner (545)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 546

"Ha az Istentől kapott lelkiismerete azt mondja nekik, hogy korbáccsal verjék azokat, akik nem mondják föl a leckét, akkor tegyék!"

ez olyan mintha azt írnád, hogy az inkvizíció kellett. "tegyék". és "tették.".

Más.

Belegondoltál már abba, hogy mi lett volna ha a Koppányféléket nem négyelik fől és a boszikat, muszlimokat, zsidókat, talmuddal, koránnal nem égetik el?

Szentem nyaking lennénk a szarban...

Előzmény: fhrfl (544)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 545

te most NEM velem vitatkozol eistein.

Olvasd el amit beidéztem.

Értelmezd és lassan.

Ami amúgy neked van úgy hijják: demencia.

Emléxem vót egy szektavezér aki pont azt csinálta mint te. A hülye gyerek azt hitte, hogy a Bibliát lehet maszatolni. Átírni stb. Aztán egy nap rákos lett. Weszélyes vizeken sétálsz...térj meg! Mielőtt ideér Kapisztrán Szent János...

Előzmény: fhrfl (543)
fhrfl Creative Commons License 2021.02.02 0 0 544

Ha az Istentől kapott lelkiismerete azt mondja nekik, hogy korbáccsal verjék azokat, akik nem mondják föl a leckét, akkor tegyék! 

Az megostorozott sebei begyógyulnak. 

A hazugságaikat dédelgetők nem gyógyulnak meg. 

Előzmény: Blade-Runner (542)
fhrfl Creative Commons License 2021.02.02 0 0 543

Ne ragadjon el a fantáziád, amikor a Bibliából idézel! 

Ha szétvertelek volna a templomban, akkor ki sem mentél volna onnan.

- szerintem helytelen (amolyan inkvizítoros) dolog azt mondanod, hogy szétverte Jézus korbáccsal a zsidókat. Hamis, nem igaz, hazugság... érted, ugye? 

Előzmény: Blade-Runner (540)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 542

a kérdésem már csak annyi, hogy katolikus papnak, vagy ref lelkésznek joga van e ostorozni a csürhét?

Előzmény: Blade-Runner (541)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 541

erről beszéltem:

13. Mert közel vala a zsidók husvétja, és felméne Jézus Jeruzsálembe.

14. És ott találá a templomban az ökrök, juhok és galambok árúsait és a pénzváltókat, amint ülnek vala:

15. És kötélből ostort csinálván, kiűzé mindnyájokat a templomból, az ökröket is a juhokat is; és a pénzváltók pénzét kitölté, az asztalokat pedig feldönté;

16. És a galambárúsoknak monda: Hordjátok el ezeket innen; ne tegyétek az én Atyámnak házát kalmárság házává.

János 2. fejezet

Előzmény: Blade-Runner (540)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 540

Jézus megverte ostorral a zsidókat vagy nem verte meg? Ha megverte, akkkor abbban mi a Jézus mocskolása, hisz én is Jézusra fogadtam akkor

Előzmény: fhrfl (539)
fhrfl Creative Commons License 2021.02.02 0 0 539

Szétverte őket?

Ha poénnak veszed Krisztus mocskolását,akkor inkább elkerülöm a beszélgetést veled. 

Előzmény: Blade-Runner (534)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 538

Akár azt is mondhatnám az eseményről, hogy az első inkvizítor Jézus volt :D :D :D

Előzmény: Blade-Runner (536)
fhrfl Creative Commons License 2021.02.02 0 0 537

Lehet, nem csak a kólád fogyott el. 

Előzmény: Blade-Runner (535)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 536

wagy itt wan színesbe:

Előzmény: Blade-Runner (535)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 535

Szemét dolgokat ne istenítsünk, ne mondjuk már szentnek az antikrisztust! 

- egyetértesz? 

NEM

én a Szent Inkvizíciót ilyesminek tartom:

éééés még mindig evangélikus vok ééés elfogyott a kólám

Előzmény: fhrfl (532)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 534

- Persze, de ugyan mért kellene egy papnak (hacsak tényleg nem hitetlen papról beszélsz, mert akkor az nem az Isten papja) hittel vagy égetéssel, vagy bárhogyan elpusztítani valakiket? 

Mongyuk öngyilkos lesz egy Zsuzsanna nevű csaj, aki a papnak az unokahúga és a pap szeretné megállítani azokat az eseményeket...

Mit vetett be Jézus Krisztus azok ellen, akik gyalázták Isten egyházát? - segítek: nem vette el az életüket sem hittel

Korbáccsal szétverte őket. Sajnabajna egy hulla se lett. Így majdnem feledésbe ment minden...

Előzmény: fhrfl (532)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 533

A "némethsándorista beidegződés" nem gondolja azt az inkvizícióról, mint én, mert a "némethsándorista beidegződés" fél a tűztől :D

Előzmény: nemkelltabu (526)
fhrfl Creative Commons License 2021.02.02 0 0 532

"Montammá : mit vethet be egy pap pl katarok ellen. Ha parányi hitű akkor csakis a máglyát." 

- Persze, de ugyan mért kellene egy papnak (hacsak tényleg nem hitetlen papról beszélsz, mert akkor az nem az Isten papja) hittel vagy égetéssel, vagy bárhogyan elpusztítani valakiket? 

Mit vetett be Jézus Krisztus azok ellen, akik gyalázták Isten egyházát? - segítek: nem vette el az életüket sem hittel (pedig ennek a mi Jézus Urunknak csak tán akadt hit a tarsolyában), sem máglyával, sem sehogy. Mit vetett be Jézus a tévelygőkkel szemben? - igen, az életét adta értük, értünk. Meghalt értünk, nem elpusztított minket. Érzed a különbséget aközött, hogy mit tesz meg valaki Istenért és az emberekért úgy, hogy kínhalált hal általuk és értük, és aközött, hogy azt hazudja valaki, hogy Isten nevében megkínozza és elégeti azokat, akik szerinte tévelyegnek - a maga gonoszságával mélyen együttérezve? 

Nem ítélem el az inkvizítorokat, de gyűlölöm és megvetem az inkvizíciót, és társait. 

Azért nem ítélek el senkit, mert nem tudom (ahogyan egyikünk se), hogy kicsodát micsoda indít gonosz dolgok elkövetésére. Nem ismerjük egymás lelkét, mert egyikünk sem Jézus Krisztus - és ha ezt méltóztatnánk felismerni, akkor lehetnénk akár Jézus szolgái, barátai, testvérei. - "uramuramozni" könnyebb az istenmajmainak csak ezeket nem ismeri Jézus Krisztus. - ebből nemigen lesz happy. 

Ha az első keresztények is az istentelen pápa istentelen inkvizítorai lettek volna, akkor mit tettek volna Pállal a megtérése előtt, szerinted? Mit tettek volna Dáviddal, szerinted? 

Szemét dolgokat ne istenítsünk, ne mondjuk már szentnek az antikrisztust! 

- egyetértesz? 

Előzmény: Blade-Runner (529)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 531

Aztán nehezményezte hogy miért akarok vele személyesen beszélni

:D :D :D :D :D :D

A nehezményezés miként ült ki az arcomra akkor amikor személyesen akartál bármit hol?

ha elhitted amit írsz, akkor szerintem keress fel egy neurológust...

Előzmény: Egy nagy felhő (525)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 530

Sajnabajna. Én kameráztam 2015-ben mikor egy szektában pancsizott egy boszorkánnyal akit mindenhonnan kiátkoztak. DE. Az az egy szekta ahova én is mentem, há az befogadta. Mer a néhai gyivis szektavezér nem érti a Bibliát.

Előzmény: nemkelltabu (524)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 529

A Biblia szerint vannak boszorkányok. Miki egér mondta.

Beszél viszont szellemi harcról, pro és kontra értelemben. Ezt az egyháznak kell megvívnia a gonosz szellemi erőkkel szemben, szellemi módon.

és szerintem belefér, ha az Egyház karddal vívja a harcot, mint ahogy több 100,000 éven át. Vagy mióta.

Az angyalok is karddal vagy tankkal vagy mivel harcolnak...

Írtál egy olyat, hogy 'hamistanítók'! Ennek lehet általános (tehát nem vallási) értelemben vett btk. kategóriája: Úgy hívják, hogy csalók! Ezek ellen megint csak a világi hatalom hivatott fellépni!

Kackac. Rengeteg szektavezér praktizál és élnek, mint Szándokán Apakulpóban.

Montammá : mit vethet be egy pap pl katarok ellen. Ha parányi hitű akkor csakis a máglyát.

Előzmény: nemkelltabu (521)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 528

Én itt nem érzem azt a fajta "hatalmasságot", amit a másik két értelemben (sátáni, ill. világi) igen. Persze ezen biztos lehetne vitatkozni... Én azt érzem, hogy a sátáni, ill. világi hatalom egy olyan hatalom, amivel azt kezdhet a tulajdonosa, amit akar. Önkényes!

Az egyház hatalma, ill. nagysága egyáltalán nem ilyen!

...és rózsaszín elefántok...

Mind a világi, mind a szellemi hatalom TARTOZIK számadással a Királyok királya felé. Akkor is, ha te kókuszkocka vagy.

Amit Páltól idéztél, abban végképp nem érzek semmi hatalmasságra való utalást! 

Ha azt hiszed, hogy azok, akik püspöki, lelkészi, pap hivatást választanak azok egyenértékűek veled vagy velem, akkor jól mellényúltál. A démonok tőled vagy tőlem nem fossák össze magukat, de a szellemi krisztusi hatalmasságoktól IGEN. 

Tudod, mint a sakk. Van paraszt meg van futó és bástya is. Bármit gondolsz velem kapcsolatban, te is csak egyet léphetsz a táblán, ahogy én.

'Brunner' olvtárs szerint szigorúan büntetendő bűn nem tisztelni a hatalmasokat!

én nem ezt mondtam. Szépen kérlek, ne legyél nő.

'Brunner' olvtárs vajon ismeri-e egyáltalán azt az istent, akiről beszél???

Kitana és Törpapa sokat mesélt róla.

Előzmény: nemkelltabu (520)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.02.02 0 0 527

"Aztán nehezményezte hogy miért akarok vele személyesen beszélni"

Legyél szíves idézd be az imélt, fórumon hszólást, amiben személyesen akarsz bármit... vagy az sms-t, akármit...

Megkérdezhetem, hogy milyen gyóccereket szecc? vagy a sör bent rekedt?

nemkelltabu Creative Commons License 2021.02.02 0 0 526

...Hmmm. Ezek a "szuperszellemi" megérzései... Itt is reklámozza őket. Akárhogy is, de én ezt simán hites, némethsándorista beidegződésnek hiszem, ami a tudata alatt máig működik...

Jó, ennyit az OFF -ról bocs, és kösz!

Egy nagy felhő Creative Commons License 2021.02.02 0 0 525

Régebben beszéltem vele. Aztán nehezményezte hogy miért akarok vele személyesen beszélni, hisz magándolgaim kapcsán történt megnyilvánulása miatt  mocskolódónak neveztem. (meghalt feleségem halálát tudta be nekem)

És hát tényleg.

Azért írtam idevezt, mert nem titok, ő maga nyiltan tette ezt.

Előzmény: nemkelltabu (524)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.02.02 0 0 524

Ha jól tévedek, ti személyesen is ismeritek egymást?

Előzmény: Egy nagy felhő (502)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.02.02 0 0 523

"...Szerintem akár az Özönvíz, ugyanúgy a Szent Inkvizíció is Isten ítélete volt..."

Nem!!!

Az inkvizíció a sátán egyik legaljasabb átverése volt!

Gondold el, ha én -mondjuk- tudatában lennék annak, ami tőled morális értelemben a lehető legtávolabb áll, amitől igyekszel a lehető legjobban elhatárolódni, és erre én elkezdeném azt a dolgot művelni, miközben azt hangoztatnám mindenfelé, hogy a te nevedben teszem. Csöppet sem lennék aljas, igaz-e? ;-/

A természeti katasztrófákkal amúgy is bánjunk itt óvatosan!

Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy isten büntető szándéka okán következtek be. Lehet, hogy némelyek igen, mások meg nem, de ki tudja biztosan?

Másrészt az inkvizíció azt hirdette magáról, hogy az egyházat képviseli. Miközben az egyház teljesen világos instrukciókat kapott Istentől az újszövetségben, mely instrukciók a lehető legtávolabb állnak az erőszaktól!

Tehát az inkvizíciót az egyházzal (azaz isten szellemének képviseletével) azonosítani nem csak, hogy talány (mint mondjuk a természeti katasztrófák esetében), hanem a lehető legnagyobb istenkáromlás!!!

Előzmény: Blade-Runner (519)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.02.02 0 0 522

"...A hatalmasoknak nagyobb  ítélete is lesz..."

Ott nem hatalmasokról beszél! Hanem tanítókról!

Te próbálod állandóan hatalmasoknak nevezni az egyház ilyen-olyan tagjait.

"...Mindenkit tiszteljetek, az atyafiúságot szeressétek; az Istent féljétek; a királyt tiszteljétek.

Ez normális esetben még csak a köztörvényes bűn kategóriáját sem üti meg!

Navégre, há ezért kellett az inkvizíció..."

Szerintem te magad becsmérled az istent azzal, ha úgy gondolod, az ő akarata szerint való a tisztelet erőszakkal történő kicsikarása.

"...az inkvizícióról dumáltunk... nekem egyedül a Krisztus Úr, de ez nem jogosít fel arra, hogy katolikus liturgiákat összevizeljek és közben borosüveget törjek a szobraikon...

Evanként (is) elítélem a szoborkultuszt, DE ez nem jogosít fel, hogy összekenjem verébszéklettel a rkat szobrokat. Nem tom érthető e így..."

Az itt felsorolt cselekedeteknek van btk. -s relevanciája, tehát megint csak a világi hatalom az illetékes az elkövetők fizikális (értsd: akár pénzbeni!) megbüntetésére!

Az egyháznak erre sem adatott istentől erőszak joga!

Ha az elkövetőt a világi büntetésen kívül még máshogyan jónak látná isten megbüntetni, akkor arra majd vagy a végső ítéletkor, vagy pedig egyéb, jelenkori módokon, de mindenképpen egyházi erőszak nélkül fogja megtenni! Mivel az egyházi erőszak a lehető legtávolabb áll tőle!

Ez az, amit semmiképp nem akarsz megérteni, látom.

Előzmény: Blade-Runner (507)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!