Keresés

Részletes keresés

bolodrum Creative Commons License 2016.01.26 0 0 2581

Sziasztok! Július 9.-én indulunk nyaralni autóval  Kefalóniára a párommal,Lefkadán keresztül. 4 napot töltünk Lefkadán, 1 hetet Kefalónián. Van az autóban 2 szabad hely ,ha valaki szeretne csatlakozni,s megosztani a benzinköltséget,akkor szívesen elvisszük.

justabitof.sunshine Creative Commons License 2015.12.13 -3 1 2567

Sziasztok, új vagyok itt, jövőre tervezem az utazást Kefalóniára szeptember elején. Elkapott a nyaralási hév, karácsonyi készülődés helyett már jó ideje bújom a netet, az összes fellelhető weboldalt végigolvastam angolul, magyarul, számtalan videót megnéztem, beszámolón átrágtam magam, viszont még egy kis személyes véleményre is kíváncsi lennék. Például tavaly Zantén találtunk olyan eldugott helyeket, partokat, lejárókat, amit sehol nem említettek és azok váltak a kedvenceinkké, valami ilyesmire lennék kíváncsi, hátha van tippetek rá. Előre is köszönöm a válaszokat.

Relaxvideo Creative Commons License 2015.12.12 0 0 2561

Greno: hát persze hogy csodálatos!

3 percbe sűrítve tudom igazolni :)

köszi az Ainos videót is, végig fogom nézni!

Előzmény: Greno (2543)
Rebcsike Creative Commons License 2015.12.12 0 2 2559

http://kefallinia.hu/index.php/kefalonia-strandok

Ebből válogathatsz..Minden kavicsos strand kiváló.. ( Nekem a Petani a kedvencem)

Előzmény: Beni54 (2558)
Beni54 Creative Commons License 2015.12.12 -3 0 2558

Sziasztok. Erdekelne hogy melyik azok a partok amiket kocsival vagy gyalog is megkozelitheto es ahol erdemesebb buvarkodni. Ahol esetleg gazdagabb az elovilag. A palack nelkuli buvarkodasra gondolok itt.

Koszi 

Greno Creative Commons License 2015.12.11 0 0 2557

Kefalonia legmagasabb hegye az Ainos. Csodálatos panoráma vár mindenkire aki ide felmegy. Lehet utazási iroda által szervezett fakultatív program keretében, vagy bérelt eszközzel, robogóval, autóval vagy akár kerékpárral is.

1 órás úti film egy kerékpárról Skala-ból egészen a "csúcsig",egyéni kommentárral:

Jucuska68 Creative Commons License 2015.11.10 0 0 2556

Sziasztok!

Mi már tervezzük a jövő évi 2hetes nyaralást

Tudna valaki véleményt mondani Lassiban a Katerina apartmanról??

Előre is nagyon köszönöm.

Rebcsike Creative Commons License 2015.11.05 0 0 2555

köszi..megpróbálom..

Előzmény: tlivcsi (2554)
tlivcsi Creative Commons License 2015.11.04 0 0 2554

Szia!

Keresd Lelik Krisztinát, a Face-n megtalálod!

Előzmény: Rebcsike (2553)
Rebcsike Creative Commons License 2015.11.02 0 0 2553

Sziasztok! Tudtok-e nekem telepített idegenvezető vagy kint élő magyar származású ember elérhetőséget megadni?? Egy fontos ügyben kérném a segítségét! Köszönöm szépen!

seaheaven Creative Commons License 2015.09.27 0 0 2552

Sajnálom a füled, de hátha jövőre a horvátoknál (egy kis Lasko / Karlovacko pivo rásegítéssel) meggyógyul!

Én és még néhányan ettől függetlenül maradunk a Mythosnál és a büdös (:D) görög szigetbéli tengerpartoknál :)

Előzmény: Törölt nick (2549)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.27 0 0 2551

Ez így elég durva általánosítás, guglizd meg egy kicsit a dolgot, speciel Argostoliban konkrétan tudom, hol van a szennyvíztisztító, és folyamatosan jártak oda  tartálykocsik is, de a nagyobb településeken mindenhol van.

geodo1 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 2550

és mér a reptér közelében szálltál meg?... a többi meg: részben tényszerűen nem áll meg, részben bizonyíthatatlan feltételezés, részben butaság. a kefalóniától történt megsüketülést pedig már túltoltad, ez már nem fair.

félre ne érts: persze teljesen rendben van, h nem tetszett neked a sziget, ez egy ilyen dolog. de azért akkor, ha még az is fel van róva, h a reptérnél volt a szállásod, azért az már túmáccs egy kicsit.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.27 0 0 2549

Elmondom neked mi is béreltünk autót és szinte bejártuk az egész  szigetet! Voltuk Mirtos-on Argostori-ba, Skalan, Meliisani tónál, Droganati barlangnál,Lurdas-nál.

Tehát nem csak a szálláson ültünk!

Mondjuk a szálláshely (Ammes )jó lett volna, ha nem a repülőtér közelébe lett volna. 

Közel nem olyan nagy szám mint ahogy hirdetik!

A víz jó meleg, de nem igazán tiszta! Szó szerint büdös volt!! Nem hiába mondják, hogy ne dobjuk a wc papírt a wc-csészébe!!

Konkrétan beleengedik a fekáliát a tengerbe!! Ott szedtem össze valami vírust aminek köszönhetően megsüketültem az egyik fülemre.

Számomra csalódás volt az egész ár érték arányban nem érte meg!! 

Előzmény: seaheaven (2546)
fabyen82 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 2548

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy nem utazási irodával, egyénileg milyen lehetőség van kijutni a szigetre? 
Charter repjegyek kb. milyen árban vannak, ha vannak egyáltalán és honnan lehet hozzájutni? Autós megoldás nem igazán lenne jó, picike gyerekekkel nem szeretnénk vállalni. 

geodo1 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 2547

teljesen osztom a véleményed. mert persze van olyan, h valami nem jön be; de ha annyira sikerült felkészülni, h elhisszük, h egy görög szigeten nem lehet quadot/motort/autót bérelni (miközben kb. 7485 helyen lehet), akkor azért mi is benne vagyunk abban, h nem úgy sikerültek a dolgok...

Előzmény: seaheaven (2546)
seaheaven Creative Commons License 2015.09.27 0 0 2546

A leggyengébb úticélokra is sokan esküsznek :)

Általános tapasztalat, hogy szinte mindig csak az egy helyben maradó nyaralók fanyalognak - akik max befizetnek 1-2 gyenge fakultatívra - és így már bő tapasztalattal felvértezve, bátran elmondhatják, hogy nem jött be be a hely, és nem is értik miért dicsérik olyan sokan. Én az elmúlt években kb. öt hetet voltam Kefán és még egy csomó mindent nem láttam, pedig tekertem 2000 km-t a bérautóba.

Egyébként a sziget nem is való mindenkinek, ám aki kicsit is utána olvas, nagyjából már leszűrheti, hogy jó lesz-e neki, vagy sem.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.27 0 0 2545

Én is ezeket tapasztaltam! Nem egy akkora szám mint amennyire futtatják!!!

Én is idén voltam először  Kefalónián (szerintem utoljára)  maradok Horvátországnál, bár ahogy nézem ez a migrás ügy eléggé betehet a  következő évek nyaralásainak!

Előzmény: Terka2 (2542)
Terka3 Creative Commons License 2015.09.26 0 0 2544

Nem ellenkampányolás volt a célom, én csak leírtam tapasztalataimat. Ettől még Kefalonia valóban szép, csupán többet vártam tőle. Ennyi.

Greno Creative Commons License 2015.09.25 0 0 2543

egy rövid zenés filmet ajánlok figyelmetekre Kefaloniáról. Ne higyjettek az ellen kampánynak, Kefalonia szigete csodálatos.

Terka2 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 2542

Pénteken jöttünk haza Kefalóniából, ahol egy szép hetet töltöttünk el.

Először jártam Görögországban, Unitravel szervezésében, Skalaban, a Villa Dízisben volt a szállásunk.

Csalódással indult a nyaralásunk, szerettünk volna autóbusszal eljutni Fiskardoba, Argostoliba.

Ki volt tűzve egy lejárt menetrend, busz nem jött egyik nap sem.

Hosszas érdeklődés eredményeként megtudtuk, hogy szept. 1-től naponta egy busz megy Argostoliba,  ennyi.

Szerettünk volna quadot bérelni, de csak olyan információkat tudtunk itthon begyűjteni, hogy erre ott nincs lehetőség.

Skalaba lehetett bérelni, Samiban, Lassiban is, de nem vittünk jogosítványt.

Mindenért kárpótolt bennünket két szép hajóút, az egyik Fiskardoba, a másik Ithakába.

Mindkét esetben visszaúton delfinek kísérték  Poros környékén a hajót.

Óriási élmény volt.

Szállásunk jó volt, a víz, valamint a hőmérséklet szintén.

Felhőt sem láttunk egy hétig.

Bevallom többet vártam a szigettől, mint amit kaptam, nem valószínű, hogy gyakran fogok Görögországba járni.

Maradok az Adriánál, nekem jobban bejött Horvátország, Montenegró.

Ettől eltekintve kívánok mindenkinek kellemes időtöltést Kafalónián, ott még tombol a nyár.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.08 0 0 2541

Nem tudom szeptemberben van-e elég autójuk, de ők az ajánlott autókölcsönző:

http://www.pefanis-carhire.com/

A reptéren is fel lehet venni az autót, lehet érdemesebb lenne ott felvennetek, majd ott leadnotok.

Előzmény: Tusykk (2540)
Tusykk Creative Commons License 2015.09.08 0 0 2540

Sziasztok!

A párommal most megyünk szeptemberben Kefalóniára a Rosas Beach apartmanba (Lourdhata). Nézegetjük a fórumokat és pár kérdésre még nem kaptunk választ és bízom abban, hogy néhány tapasztalt utazó tud nekünk segíteni :)

Kérdések:

• Van lehetőség valahol quad bérlésére? Főleg ott a déli part környékén érdekelnének a lehetőségek.
  • Emellett tudtok ajánlani jó és viszonylag olcsó autórobogó bérlési lehetőséget?
  • Repülővel megyünk és onnan majd taxival tervezünk eljutni a szállásra. Inkább ott érdemes fogni taxit vagy jobb, ha előre book-olok egyet? A kereső kb. 30€-t hozott ki.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget :)

Pisti

Wezir Creative Commons License 2015.09.02 0 0 2539

Szia!

Lehetne pár kérdésem a Pefanis apartmanról?

Előzmény: rekureku86 (2496)
Bandesz1986 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 2538

Sziasztok! Jön valaki szeptember 4-én Svoronatába? Van valakinek tapasztalata, hogy a helyben van-e autóbérlési lehetőség?

kószák egyike Creative Commons License 2015.08.27 0 0 2537

Köszi!

Előzmény: Relaxvideo (2533)
Szolke Creative Commons License 2015.08.25 0 1 2536

Sziasztok!

Mi most jöttünk haza Kefalóniáról.

Néhány dolgot szeretnék megosztani, hátha segít másoknak.

Mi a Grand tours-szal voltunk. Buszos utazás volt.

Az odaút 27 óra volt, a visszaút pedig 26 óra. csak elsőre tűnik vészesnek. Simán ki lehet bírni. 3-4 óránként pisiszünet van és pihenő. 2-3 filmet levetítenek a buszon. illetve 1/3-át átaludtuk az útnak.

7 éjszakát töltöttünk Skala-ban. Ebből igazán produktív nap 5-6 volt, a többi megérkezéssel és pihenéssel telt.

Néhány infó:

Szállásunk: Hermes apartman. Ez itt az "elit" szállás.

Jellemzői:

- A mi szobánkban nem volt feltakarítva megérkezésünkkor. Mi söprögettünk és mostunk fel.

- Állt a víz a fürdőszobában

- a fürdőszobában egy fogmosópohár volt az is olyan vízköves, hogy már algásnak nevezném.

- a konyha annyira hiányos volt, hogy a két fő részére a következők álltak rendelkezésre. 2 lapostányér, 1 kistányér, 0 mélytányér, 2 villa, 1 kanál, 1 felespohár, 2 korsó és egy 2 literes lábos.

szóval a hely hagyott némi kívánnivalót maga után.

A klíma 20 euro egy hétre.

Amit ajánlok. Ha először megy valaki Kefalóniára, akkor menjen el a fakultatív programokra.

Mert:

- Az autóbérlés kb: 50 euro egy napra + benzin.

- A programok szuperek és kb 15-32 euro / főre rúgnak.

- Marcsi (az idegenvezető) nagyon felkészült és sok érdekességet mond az utak folyamán.

- a szigettúra alkalmával mindent bejártok, amit érdemes és a buszban mindent lehet látni. (javaslom a busz jobb oldalára üljetek, mert arról több a látnivaló)

- a következő túrákat javaslom még:

- Két beach túra

- Ithaca túra

- Myrthos beach túra

Mások mondták, hogy a hegyi túra is nagyon szuper volt. Azt kihagytuk.

Ahova nem juttok el túrával, de érdemes megnézni.

- Assos

- Fiskardo

A motor bérlés kb 20 euro / nap (min. 3 napra kell bérelni)

Marcsi nagyon segítőkész, felkészült és mindenben tud segíteni. NE lepődjetek meg a stílusán. Ő ilyen.

A görögök nagyon kedvesek, mindig mosolyognak és mindenben segítenek. Ha megtanultok pár szót, akkor azt nagyon értékelik.

Van egy hely Skalaban, amit nagyon ajánlok: Captain's House

Ez egy koktélbár. Fenomenális. Minden koktél 7 euró, de akkora mint egy ház. Megéri benézni.

Az árak:

Étteremben az ital horror. Egy sör 3-4 euro (boltban 1 Euro)

Az ételek árai, mint itthon az étteremben, de nagy adagok.

Kb ennyi. Szuper volt.

Borsihun Creative Commons License 2015.08.21 0 0 2535

Milyen áron dolgoznak ezek a kompok? pl,ha autóval akarok oda-vissza menni :)

Előzmény: iatti (2481)
Relaxvideo Creative Commons License 2015.08.20 0 0 2534

Illetve inkább Agios Sostis, de már úgyis össze van nőve a 2 település.

A híd a buli szigetre vezet, mi csak így neveztük.

Előzmény: Relaxvideo (2533)
Relaxvideo Creative Commons License 2015.08.20 0 0 2533

Laganas, ahol teknősökkel úszhatsz.

Egészen pontosan itt:

https://goo.gl/maps/GsCEN

Előzmény: kószák egyike (2532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!