Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2012.04.06 0 0 2316

...ha csak fele annyira finom mint szep... akkor is egy nagyon finomsagos torta!!! :))  Profi munka!!!

Előzmény: Vanessa... (2315)
Vanessa... Creative Commons License 2012.04.06 0 0 2315

     A kep az elöbb lemaradt. Reg töltöttem fel:) kicsit benazgatok:D

Vanessa... Creative Commons License 2012.04.06 0 0 2314

Tejszines-joghurtos malnatorta husveti hangulatban:)

czifi 73 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 2313

Sziasztok.Szeretnék elnézést kérni mindenkitől,amiért rossz hangulatot keltettem a fórumban.Nem volt szándékos,valószínű,túl reagáltam egyes hozzászólásokat.Borzolt Kedélytől,külön szeretnék elnézést kérni.Nem állt szándékomban megbántani.További szép napot mindenkinek.

ZsuR Creative Commons License 2012.03.16 0 0 2312

Majusban otthon voltam.  Kostoltam par cukraszdai sutemenyt, es bizony nem voltam elgyonyorodve toluk.  Ami nagyon jo volt az a gesztenyepure - nalunk nem divat.

 

A baratoke viszont kitunoek voltak! :))

Előzmény: Vanessa... (2311)
Vanessa... Creative Commons License 2012.03.16 0 0 2311

Szia:)

 

Allategeszsegugyi szakközepbe jartam Palankra, de a Keriben volt a lanykollegium. Tudod, a laktanya mellett. 

 

Pont ma fogok egyebkent egy tortat csinalni, "megrendelesre". Sokadikat rendelik mar tölem. Ez pl laktozmentes kell, hogy legyen. Föttkremes csokoladetorta lesz, megbolonditva egy kis rumos-narancshejas kaveba aztatott /martott/ babapiskota reteggel, hazi csokimazzal/ isteni receptem van erre, meg a nagyanyamtol/  es apro-feher fondant viragokkal. Majd teszek fel kepet. Ugyis van mar jopar torta, amiröl nem tettem fel. 

 

Egyebkent egyetertek veled: A cukraszdas tortak nagyresze egyenizu. Sajnos otthon is. Persze, vannak kivetelek, de azok mereg dragak. Megveszem en azt is Mo-n neha, mert egyszeruen finomak es mivel nem otthon elek en sem, igy ha az arukat atszamolom sved koronara, akkor nevetsegesen olcsok. Viszont nem a magyar atlagberekhez merten:((( Itt meg a draga torta sem igazan mas. A svedek csibnalnak finom sutiket, de torta fronton nincsenek az elvonalban. Es azert lassuk be: 400 sek egy egyszeru ludlabtorta szerusegert azert enyhe tulzas. Az elöallitasi ara kb 120sek, de akkor mar nagyon böven szamoltam.

Előzmény: ZsuR (2310)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.15 0 0 2310

Hm... akkor egy idoben voltunk Szekszardon :)).  Ha nem tolakodas - melyik kollegiumban voltal?

 

A tortarol en is igy gondolkodom ahogy te.  En meg penzert nem csinaltam, ajandekba igen... ha valaki keri, es fizet erte, miert ne?  Ha nem jo, akkor nem keri tobbet... termeszetes kivalasztodas :))

 

Megertem a masik oldalt is, ahol a mar tanult, szakmajukban dolgozo cukrszok uzletet vedik... de azt is megertem, ha egy cukraszda olyan draga, hogy nem tudja megvenni a tortat az ember onnan.  

 

A mi boltjaink olcson arulnak tortat - de szornyu az izuk, szornyu a kinezetuk.

Aztan van par elegans bolt ahol csodaszepek es nagyon finomak.

 

En sehonnan sem veszek, inkabb sutok.  Az olcso gusztustalanul nez ki, es az ize sem jo - a dragara sajnalom a penzt, akarmilyen szep is.

Előzmény: Vanessa... (2308)
Vanessa... Creative Commons License 2012.03.15 0 0 2309

Kis kiegeszites: Az itteni pl princess tortan, amit leirtam, van egy piskotalap, egy reteg malnalekvar, egy vekony piskotalap ismet, azon vaniliakrem es egy valag tejszin, amit befednek marcipannal. Az egyik legnepszerubb sved torta.....

Előzmény: Vanessa... (2308)
Vanessa... Creative Commons License 2012.03.15 0 0 2308

Szia Zsu:)

 

En 1976-2003 öszeig. De Szekszardon voltam kollegista peldaul:)

 

Mas: Latom, hatalmas vita keveredett az adjunk-e el tortat vagy sem dologbol. En ugy gondolom, hogy ha valaki megveszi, szeretne, hogy csinaljunk szamara egy tortat, akkor miert is ne? En spec eves szinten többet is csinalok. Ismerösöknek fökent. Igazabol nem keresem agyon magam vele, de nem is ez a celom. Egyszeruen nekem hobbi a tortagyartas es mivel a csaladom nem egy edesszaju, igy ugy is vehetjuk, hogy aki rendeli, egyszeruen szivesseget tesz nekem. En meg neki, miutan itt nem tudna olyan tortat venni, mint amilyet en keszitek. Hogy kerek-e munkadijat? Igen is, meg nem is. Merthogy: a torta nem csak az alapanyagokbol all, hanem kell aram, gaz, stb hozza. Vagyis: Ha en ingyen csinalom meg, kizarolag az alapanyag aran a tortat, akkor a" megrendelö " keresett rajta, hiszen "kapott" tölem zsebbe penzt... Tehat: Roka fogta csuka:) Es hozzatennem: Itt egy nagyjabol egy piskotalapbol, egy reteg vaniliakremböl es egy marcipanbevonatbol allo 6-8 szeletes torta, olyan 120 sek... Bolti aron. Cukraszdaban 160-180. Tölem a normal magyar fogalmak szerinti tortat kapja meg atlag 220-250 SEk-ert. Ami ugye nem egy reteg suti es krem, es minimum is 16-18 szeletes. Hogy keresek-e rajta? Fogalmam sincs. valszeg igen. de messze nem a munkaval aranyosan. Most, hogy igy kicsit utanaszamoltam, olyan 50-70Sek marad egy ilyen tortan, de akkor meg az aramot, a vizet, stb nem is szamoltam. Bar nalam mint irtam, nem is a penzszerzes a lenyeg, hanem az, hogy igy legalabb gyakorolhatom, amit szeretek csinalni. Es nem utolso sorban: Ha valaki nem csinalja jol, akkor egyreszt sajat felelösege, masreszt ugysem kernek többet töle:)

Előzmény: ZsuR (2281)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2307

Pontosan errol van szo... sutunk egymasnak, eszunk egymas sutemenyebol.

 

Az, hogy milyen minosegu es mennyit fizetunk erte a kerdes - az meg igazan akkor tartozna erre a topikra, ha tortagyartas-eladas lenne a topik temaja.

De nem az... csak dekoralas - attol fuggetlenul, hogy magunknak vagy masnak csinaljuk.

Előzmény: Bubo.Bubo. (2304)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2306

Persze, hogy ertem - aggodok is az egeszseges, megbizhato taplalekert... de hogy ki vesz otthon gyartott torat es ki nem - abba mi nem sokat szolunk bele. Illetve, bele szolhatunk, nem hiszem hogy lesz belole mas mint veszekedes.

 

Tudod, elkezdem a sajat daralt hus igenyemet magam kielegiteni... vettem egy daralot... tul sok a bizonytalan forras, visszahivas daralt hus ugyben - most meg valami toltelekkel "javitjak fel"...

 

Tortat is ritkan veszek :)).

Előzmény: Törölt nick (2300)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2305

Maradjunk annal, hogy arrol beszelunk, hogy az otthon gyartott torta... ne menjunk le egymas ertekelesebe...

Előzmény: czifi 73 (2298)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2304

off - az SZJA bevallást bizony én szoktam csinálni magamnak és még néhány ismerősnek, de csak a nagyon jól átlátható dolgokat - on

 

abban azért egyetérthetünk, hogy kisebb közösségekben működhet ez a "szívességből megsütök tortát másoknak" módi (itt ezen a topikon is sok ilyen cukrászhajlamú hozzászóló van, profibb vagy kevésbé profi tortákkal), végül is a lakodalmakra is így készülnek sok helyen a sütemények, én is csináltam sütit már lakodalomra, és hál'istennek ritka a megbetegedés

 

ettől viszont nem lehet biztos megélhetést remélni, és fizetés-kiegészítést sem

 

kedves cukrászhajlamú hozzászólónak elsősorban a stílusával van a gond

Előzmény: Törölt nick (2303)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2303

Bizony, pont most volt egy ügy (nem is tudom, hol olvastam) de 2 barát építekezett egyikük házánál és sajna pont akkor járt arra velemi felügyelő (munakügy/apeh) és szépen megkínálták a tulajdonost egy kis bírsággal, mert már egy ideje létezik, hogy magánszemély is bejelenthet munkavégzésre háztartásban (nem feltétlenül háztartási) munkában dolgozót. 

 

off

Hál' istennek elég sok munkám van, de ettől függetlenül bizony csak röhögni tudok azokon, akik saját maguk eszkábálnak bevallást, ami után mehetnek ellenőrzésre és fizethetnek bírságot, vagy ami még szebb, egyik ismerős ismerőse saját maga fejezte be cégének zárását, felszámoló kérte is tőle a pénztárban "lévő" 3-4 millió forintot, aminél csak lesett szerencsétlen, mint a lukinyúl :) aztán miután nem tudta előteremteni határidőre, ment is a feljelentés sikkasztásra. 

on 

 

Szóval, most majd lesz húsvéti sütés-főzés, és én majd jól megsütöm (kevés az esély rá, idő- és tehetség híjján) vagy ami még jobb, a helyi szuper cukiban megveszem, ami kell. 

Előzmény: Bubo.Bubo. (2302)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2302

ha valaki konkrétan megkér valakit, hogy csináljon meg helyette valamit, akkor manapság az 500-1000 ft körüli óradíj a szokásos, pl. takarításért, ablakmosásért, betegápolásért, gyerekvigyázásért, ezért gondoltam, hogy egy torta elkészítésénél is lehet ezt alkalmazni

 

és igen, tudom, ez a legfeketébb jövedelem, de azt hiszem, ha bartereznének - cserekereskedelmet folytatnának (csere-szívesség), azt sem nézné jó szemmel az adóhatóság (mintha már építkezni sem lehetne kalákában szabályosan)

Előzmény: Törölt nick (2295)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2301

1. Nem kellene az első nem tetsző szóra agresszíven reagálni, mert ezzel csak ezt éred el: egyre randább dolgokat vágtok egymás fejéhez.

 

2. Nem feltétlenül van nálad a bölcsek köve, és attól mert pozitívan gondolkodónak hiszed magad, még nem biztos hogy ez így is van (szerintem pozitívan gondolkodó nem ír le ilyen dolgokat).

 

3. Ez itt az internet, itt van hely arra, hogy a vessző után hagyjál egy üres helyet, nem sms-t írsz. Nagyon bután néz ki így, amit közölni akarsz. A sok felkiáltójelet, nagy betűt szintén érdemes arra tartogatni, amikor tényleg kiabálni akarsz.

 

4. Borzolt alapvetően az aggályait írta le, alapvetően te sem szeretnéd, ha a gyerekeid az oviban/bárhol ennének olyan ételt, ami fertőzött lehet. (megismétlem: hallottam én már olyan napokig tartó betegségről, amit lagziban megevett, csupa jószándékból készített sütemény okozott...)

 

5. Ha szívességből csinálsz tortát, és biztos vagy abban, hogy nem lehet belőle senkinek baja, ettől még csinálhatod (semmi közünk hozzád), kérhetsz is érte, amit akarsz, kis közösségekben tényleg így megy ez. Itt nem kell a bizonyítványodat magyarázni. Fényképeket, ötleteket mindenki szívesen lát, de egy ideig érdemes a konkrét topik-témára szorítkozni.

 

Előzmény: czifi 73 (2298)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2300

Értesz, nem értesz, nekem 8, de az ilyen hozzáállás bosszant. Kérdezz meg egy szakembert, mi a véleménye az ilyenekről. 

 

Egyébként a torta klassz :) 

Előzmény: ZsuR (2297)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2299

Bocccs, de biztos, hogy ilyen nem fordulhat elő, sem én, sem pedig azok az ismerőseim, akikkel egy társaságba járunk, vagy akikhez a gyerekemet elengedem, nem vásárolnának ilyen szutyok helyről ilyen kinézetű tortának nevezett akármit. 

Előzmény: czifi 73 (2298)
czifi 73 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2298

Úristen! Ezt nem hiszem el mennyire sötét vagy.Remélem,,hogy egyszer az életben,JÓL ÖSSZEFOSOD MAGAD EGY FEKETÉZŐ,OTTHONPANCSOLÓ,TORTAHUSZÁR TORTÁJÁTÓL!!!!!! Minden jóóóót,És további jó piszkákódást.

Előzmény: Törölt nick (2294)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2297

Borzolt - igazan nem ertelek... ha valaki sut tortat es a masik megveszi-megeszi, miert art az neked?  Nem egy cukraszdaban arulja... nem fogsz vele szupermarketben talalkozni (bar ott is elofordulnak, a tisztasagi szabalyok ellenere esetek, amit jobb nem tudni).

 

Felejtsuk el.  Felvetetted, megtargyaltuk, de nem menjunk bele egymas ertelmi kepessegeinek a biralataba, az mar OFF topik.

 

Inkabb nyujtok neked egy beke jobbot, azaz egy tortat, amit szeretnek megcsinalni, de nem volt ra idom meg...

 

Előzmény: Törölt nick (2294)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2296

Terveztem menni erre a tanfolyamra is - de nem igazan futotta az idombol... erdekes - es a szinek olyan szepek!!!  

 

A "Wilton"-nak volt egy masfajta nagyon erdekes virag keszito tanfolyama: http://www.wilton.com/classes/advanced-gum-paste-flowers.cfm?cmp=ss-classes&ICID=advanced-gumpaste-flowers@ss-classes1 de ide sem jutottam el... kellenem meg vagy 10 ev ma es holnap koze :))...

Előzmény: Bonia (2293)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2295

Egyébként pedig 500 Ft óradíj nemhogy 1000...  irreálisan sok egy ilyen tortáért. Mennyi idő egy torta? 3-4 óra? 2e munkadíj és plusz alapanyag? Nemár, azon már nem csak ilyen pancsolt vacakot lehet kapni, hanem normális cukrásztortát is. 

Előzmény: Bubo.Bubo. (2253)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2294

Üdv Anikó, gondolom, rám céloztál, szerinted én rosszindulatú vagyok, és veled szemben egyáltalán nem állok pozitívan a dolgokhoz.

Persze korábban mintha azt mondtad volna, hogy nem törődsz a negatív kritikával. Erre viszont azt mondom, hogy a buták tesznek így (a szint látszik azon is, ahogyan írsz), nyugodtan kivehetted volna minden véleményből azt, amit hasznosíthatsz.

És hát, bizony. Valószínű hozzád sem áll majd pozitívan az az anyuka, aki az ovistársa szülinapján eszik a maszektortádból, aztán beteg lesz. És majd miután seggberúgnak, és rádküldik az ántszt, meg az apehot (remélem, meg is történik, csak a "3om" gyermekedet sajnálnám) majd visszaveszel a nagy arcodból. 

 

A buta hozzáállásodtól függetlenül (és a vevőid érdekében) kívánok neked szalmonella- és fosatásmentes ténykedést.

Előzmény: czifi 73 (2292)
Bonia Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2293

Nagyon csinos :-)

 

Engem  húzott karamell cukorvirág-késztés érdekelne. Rácsodálkoztam nemrég, milyen szépek. Találtam linkeket hozzá. Van aki próbálta már ?

 

 

 

 

Előzmény: ZsuR (2291)
czifi 73 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2292

Szia.Nagyon tetszik a tortád,ötletes,és szép,de biztos fincsi is volt.Egyébként köszönöm,hogy kiáltál mellettem.Nagyon jól esett.Te átláttad a helyzetet,és megértetted,egyes emberekből meg csupán a rosszindulat beszélt.De gondolom azért mert az élet más területein is így áll a dolgokhoz"ROSSZINDÚLATUAN!!!!De engem ez abszolút nem keserít el,sőőőőt,NAGYON ÖRÜLÖK,HOGY ÉN NEM ILYEN VAGYOK,ÉS A KÖRNYEZETEMBEN AZ ISMERŐSEIM,BARÁTAIM SEM.Pozitív gondolkodású vagyok,a rosszat elengedem a fülem mellett.Ez így van jól.Üdv:Anikó

Előzmény: ZsuR (2291)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2291

:)) HA mar ingyen torta... a kolleganom kislanyanak keszitettem :)) nagyon regen...

 

czifi 73 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2290

Manci 28.Desszertmester.hu  innen szoktam rendelni ételfestéket.Nagyon szépek a szinek,kb:2 hete rendeltem én is pirosat nagyon szép.Szép napot.

czifi 73 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2289

Sziasztok.Először is megköszönném a hozzázóláskat,negatívat,pozitívat egyaránt.A pozitívnak örülök,a negatívval meg nem törődöm!!!!!Borzolt Kedély:itt nem nagyüzemi sütésről van szó,csak arról,hogy a barátnőm megkér csináljak a lányának,férjének,akárkijének tortát,elhozza a hozzávalókat,én elkészítem.DE NEM KÉREK PÉNZT ÉRTE!!!! Az,pedig ,hogy ő szeretné megfizetni a munkámat,/ugyanis azt az időt eltölthetném bármi mással,pl:gyerekeimmel/az már az ő dolga.Nem hiszem,hogy ezért pálcát kéne törni felettem.Egyébként nálunk is van cukrászda,de sem fondant bevonatú,sem pedig forma tortát nem lehet náluk kapni.Ha most valaki,pl.a gyerekének szeretne autós ,vagy bármilyen más formályú tortát venni,akkor én mért ne csináljam meg.Az alapanyagot mindig meghozatom,a tortát elkészítem,eljönnek érte,megkérdezik mivel tartoznak.Soha nem kértem semmit,de senki sem ment el úgy ,hogy ne adott volna érte pénzt.Bocsánat 1-szer volt ilyen,1 Hello Kitty-s,és 1 autós tortát csináltam,másfél napi melóm volt benne.Eljöttek a tortákért,megköszönték,és elmentek.Nem kiabáltam utánuk,hogy HÉÉÉÉ NEM FIZETTETEK!!!Egésségükre váljék.Örömet okoztam kettő gyereknek.Ennyi,én nem is ragoznám zovább,semmi értelme.Ilyen felfogású embereknek kár bármit is mondani,úgyis neki van igaza.Köszönöm azoknak akiknek tetszenek a tortáim.Szép napot mindenkinek.Anikó

manci28 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2288

Pirosat akartam írni.

manci28 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2287

Sziasztok!

 

Hol lehet venni szép pitosra festő ételszinezéket?

 

Czifi szerintem nagyon klasszak a tortáid. Én is házi sütögető vagyok, és nagyon élvezem. A parázs vitában pedig ZsuRnak adok igazat. Nincs abban semmi rossz, hogy valaki a közeli ismerőseinek pénzért sütöget. Nálunk az oviba is beengedik a házi sütit, ez egy kis falu,  és nem tudok róla, hogy egyszer is járvány lett volna belőle.

Borzolt kedély a Te álláspontodat is megértem, és a hapcinak is meg van az oka, de ahol nincs 20km-es körzetben olyan cukrászda, ahol finom és szép tortákat lehet kapni, akkor az ember megköszönö, és megfizeti a szomszéd asszony tortáját. Persze reménykedik, hogy nincs rossz akarója aki esetleg feljeleni. Ez szerintem vidéken sokszor így működik, az ember abból csinál pénzt, amiből tud, és boldog, ha elismerik a munkáját. Akinek meg nem tetszik az nem kér  belőle.

 

Ez csak az én véleményem, nem akarom tovább szítani a tüzet.

 

Bonia esetleg MERTO áruházban lehet, hogy van ekkora tálca.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!