Keresés

Részletes keresés

szollár Creative Commons License 2006.04.14 0 0 9

Tudod, ott - számomra ez jött át - általános problémákat feszegettetek. Ezért is írtam, hogy egy - egy konkrét probléma inkább adna segítséget az előrejutásban.

És ezt a topicot szeretném így működtetni.:)

Előzmény: Törölt nick (7)
Kolompár Esthajnalcsillag Creative Commons License 2006.04.14 0 0 8
Érdekes kezdeményezés. :)
Én (is) arra vagyok elsősorban kíváncsi, hogy hogyan oldod meg a nemverbális kommunikáció hiányát. Nekem sokáig nagyon hiányzott a fórumról, és bevallom, sokszor úgy érzem, elbeszélünk egymás mellett..
Előzmény: szollár (6)
szollár Creative Commons License 2006.04.14 0 0 6

Hiánypótlásnak szánom. Valóban, abban igazad van, hogy nem tud majd olyan eredményt fölmutatni, mint egy személyes konzultáció, de azokban az esetekben, amikor valakinek még nincs meg az elszántsága, hogy - fölvállalva saját magát, arcát és problémáját - direktben szakemberhez forduljon, legyen ez egyfajta hiánypótlás, akár a régi időket idéző Veres Pali bácsi-féle "orvos válaszol" rovat, némiképp fölülemelkedve a megfellebezhetetlen igazság kinyilatkozásán, és helyette inkább a népi bölcsességre alapozva.

De azt gonolom, hogy ehhez hasonló gondolatokat fogalmaztam meg a bevezetőmben is.:)

Előzmény: Törölt nick (5)


szollár Creative Commons License 2006.04.14 0 0 4

Köszönöm a segítségedet. Látom Te gyakorlott topic-ozó vagy, ha ezt itt így kell mondani.

Én most ismerkedem ezzel a műfajjal..

Célom, hogy mint gyakorló pszichológus, szakmailag segítsek olyan embereken, akik nem szívesen mennének el egy "agyturkászhoz", viszont érzik, hogy egyhelyben topog a társas kapcsolatuk, vagy akár szexuális gondokkal küzdenek.

Ezért hoztam létre euz a fórumot, mintegy virtuális rendelőt, és alapvetően ilyen indittatású megkereséseket várok...

De minden egyéb építő megjegyzést is szívesen fogadok, ami a munkámat segítheti.:)

 

Előzmény: locsemege (3)
locsemege Creative Commons License 2006.04.14 0 0 3
Rosszul értelmezted, ez mást jelent. Azt, hogy itt a Fórumon van egy nullázásnak nevezett szokás, ami arról szól, hogy a topikindító hozzászólás utáni első - a nullás -, hozzászólásba bele szokás fűzni valamilyen módon a 0-t. :)
Előzmény: szollár (1)
locsemege Creative Commons License 2006.04.14 0 0 2
De azért érdemben is: vannak normaként elfogadott viselkedési szokások, amelyeken ha változtat valaki, az kellemetlen érzéseket okozhat a környezetének és neki is. Csak egy példa: amikor még nem voltak elterjedve nagyon a mobiltelefonok, engem (is) nagyon zavart, ha valaki tömegközlekedésben, járművön telefonált. Ma már általános, elfogadott szokás. Nem zavar, legfeljebb az, ha valaki hangosan beszél, és ezáltal az életét osztja meg a többi utassal. Racionálisan nézve ez sem kellene, hogy zavarjon, hiszen semmilyen kárt nem okoz vele. Bár nehezményezem, hogy elvonja a figyelmemet a saját gondolataimról.
Előzmény: szollár (-)
szollár Creative Commons License 2006.04.14 0 0 1

Ez számomra azt jelenti, hogy neked nem jelent gondot a párkapcsolat teremtés.:)

Ellentétben sok fiatallal...

Előzmény: locsemege (0)
locsemege Creative Commons License 2006.04.14 0 0 0
Nem 0 hely van ismerkedésre.
Előzmény: szollár (-)
szollár Creative Commons License 2006.04.14 0 0 topiknyitó
Baráti üdvözletem minden kedves érdeklődőnek.

Pszichológusként azt tapasztalom, hogy a mai világ egyik legnagyobb konfliktus-forrása a párkapcsolati frusztráció. „Nincs megfelelő hely az ismerkedésre” mondják a szociológusok, bár ha körülnézek, azt látom, hogy talán ez lehet a legkisebb gond.

Nézzünk csak meg pl. egy metró szerelvényt, amikor üresen beáll a megállóba, és elkezdenek az utasok beszállni…

Az első leül az egyik korlát melletti helyre. A második ettől a helytől lehetőleg a legtávolabbit választja. A harmadik vajon hol foglal helyet…?

Természetesen a két, már foglalt hely között, egyenlő távolságra mind a két utastól…

Az ember, társas lény, de ha beszállsz egy liftbe, mégsem vagy hajlandó beszélgetni az útitársaiddal. Ha már valaki köszön, az csodaszámba megy…

Vagyis nem hiszem, hogy a párkapcsolati problémák kialakulásának és a nem megfelelő működésének a külső körülmények lennének az okai, sokkal inkább vélelmezem, hogy belülről fakadó, tévesen értelmezett „énképek” kisebbrendűségi komplexusok azok, amelyek torzítása miatt kerülnek kapcsolataink sok esetben zsákutcába.

Ezt a fórumot azért hoztam létre, hogy megteremtsek egyfajta „virtuális” önismereti klubot, egy olyan helyet, ahol mindenki őszintén beszélhet párkapcsolati problémájáról.

Őszintén, hiszen a nicknév teljes ismeretlenséget biztosít mindenki számára.

Hiszem azt, hogy az ide bejelentkező „klubtagok” birtokolnak akkora élettapasztalatot, amelyek egy valóságos önismereti csoport működésének megfelelően át tudják segíteni a gondokkal küzdő társaikat a párkapcsolati, önismereti, vagy akár szexuális természetű problémáikon. Olyan „tagok” írásait várom, akik valós gondokkal küzdenek, de – akár idő vagy bátorság hiányában – ezidáig még nem kérték szakember segítségét.

Nos, kedves Barátom, itt az alkalom, élj vele…

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!