Keresés

Részletes keresés

_fatu_ Creative Commons License 2006.08.25 0 0 66
ez a kamatadó megelőzés elsősorban nem az embernek jó, hanem a bankoknak, de elsősorban az államnak: neked megéri, mondják, mert nem adózol a hozamból, tedd a pénzed a szept 1 előtt a bankba. a bankban több pénz lesz, több lesz a haszon, ezáltal többet fizet az állam felé: a legjobban az állam jár. az ugye nem valami fair, hogy a levámolt pénzen felül még a hozamot is megadóztatják, tehát duplán kap az állam, a nép rovására. mert nem úgy intézi mindezt a kormány, hogy valamit nyújt az embereknek ezért, hanem belekényszeríti őket ebbe a helyzetbe. ismét megköszönhetjük. okos dolog ez a kamatadó, de nem a hozamok 20%-ából fog az állam nagyot kaszálni, hanem, hogy mindenki a bankokba teszi a pénzét.
xoyiev Creative Commons License 2006.07.31 0 0 65
Nézd meg az erste reklámkampányát, hatalmas számokkal hirdetik, hogy "akár" évi 20,5% haszon, utána apró betűk között megtalálod, hogy a garancia csak kb. 3%-ra vonatkozik.
Kérdés, mi lesz szeptembertől a kamatadó miatt a tőzsdéről a "kisbefektetök" biztos, hogy átmennek más tőzsdékre, a bankok is kezdenek trükközni, hogy még augusztusban kösd le a pénzed az adóelkerülés érdekében - tartok tőle, hogy olyan "nagy" haszon lesz, mint a kárpótlási jegyért részvényt akciók esetében. Annak fogja megérni, akihez beteszed a pénzt. :-((

Nekem 3-4 millió kellene egy cég beindításához, de semmilyen értelmes hitelajánlatot nem találtam, már a pénzintézetek is átmennek "lakásmaffia" szintre, olyan feltételeket szabnak, hogy 1-2 éven belül ne tudja fizetni az adós a részleteket és máris viszik az ingatlant - készülnek az újabb pár éves növekvő infllációra. :-(((
Előzmény: lzleo (62)
erie232323 Creative Commons License 2006.07.31 0 0 64

Garázs/Lakás bérbeadás szerintem se buli. Már, ha nem luxus lakás, bár igazából annak is csak a felső kategórája lehet (kis)üzlet.

Miután a garázs kb. 2mill körül mozog(hely függő), a bérleti 25%-a adó, azzal egyértelmüen nem éri meg bérbeadni.

Lakásnál szerintem ugyanitt vagy. Felénk nagyjából 50ezer a bérleti díj, átlagosan, átlagos lakásra. Annyit kb. 10millió kamatozik a bankban - jelenleg még kamatadó nélkül. Az 50bérleti 25%-a adó. (Én befizetem az ilyeneket, mert mindig akad "jószomszéd") Szóval - most - nem éri meg albérletezni, mert a kamattal jobban jársz. Ráadásul a lakást fel is kell újjítani egy idő után, merthogy... Luxuslakásnál hasonló a helyzet, csak mások a számok.

Szerintem bérbeadni üzlethelyiséget jó, ha jó helyen van. Abból sohase lesz túlépítés mint a lakásoknál, mert jó helyre nem lehet túlépítkezni. A mezőn meg nem ér semmit az üzlethelyiség. Persze ez meg nem 1milla alatti befektetés :-)

Előzmény: zmedve45 (49)
Loof Creative Commons License 2006.07.11 0 0 63

Sziasztok! Nagyon érdekeses ez a topik, direkt valami ilyesmit kerestem amikor felregisztráltam.

 

Én is valami két lábon álló befektetést keresek, beleraknám abba a garázsba is a 2 milliót ha lenne, de nincs éppen ezért engem is inkább a fél milliós kategória mozgat.

 

Részvény alapom van...szinte kockázatmentes ebből adodóan szabadszemmel alig látható kamatot fizet. Tehát banki, tőzsdei dolgokban most nem gondolkodom.

 

Olyan valamit keresek amibe befektetek, de azon is múlik a befetetésem hogy belerakom a munkámat, amit nagyon szívesen belerakok.

 

Például most a fix munkám mellett elkezdtem ezüst ékszerekkel foglalkozni, beleraktam pár százezret, nem azt mondom hogy ez az évszázad biznisze, de 5 hónap alatt volt 100 vásárlom ebből van 6 aki rendszeresen kéthetente megjelenik újjabb vásárlás céljából.

 

Tehát lassan eljutok arra az árúkészlet szintre, amit már a lakásról árulós kategóriában nem nagyon érdemes tovább fokozni, csak szinten tartani, tehát jöhet valami újjabb mellékes, időmbe és lelkesedésembe még belefér.

 

Tehát várom az alacsony befektetési összegű ötleteket.

 

A végcél egy non-stop abc összehozása, de ahhoz még sok kell.

Tippeket és drukkokat szívesen fogadok.

lzleo Creative Commons License 2006.06.14 0 0 62
lzleo Creative Commons License 2006.06.14 0 0 61
Sziasztok!

Nem nagyon értek a befektetésekhez, úgyhogy lenne egy kérdésem, hátha van itt valaki, aki ki tud okosítani.

A HVB oldalán találtam egy ”HVB TRIATLON 4 TŐKEGARANTÁLT ALAP” lehetőséget. Azt írják, hogy ” Most a világgazdaság fejlett piacain kívül a "BRIC"-országok (Brazília, Oroszország, India és Kína) dinamikus tőzsdéinek hozamából is részesedhet - teljes tőkegarancia mellett.” ” Az Alap három eltérő kockázati szintű befektetési csomagot tartalmaz: dinamikus, kiegyensúlyozott és konzervatív portfóliók találhatóak benne. A portfóliók eltérő eszközösszetételei más-más kockázati és hozamlehetőségeket, azaz különböző befektetési stratégiákat takarnak, hiszen eltérő arányban tartalmaznak részvény-, ingatlan- és pénzpiaci befektetéseket.”

Ez mind szép és jó, de aztán a Kezelési Szabályzatot olvasva én úgy értelmeztem a dolgot, hogy a befektetés 80 százaléka fix hozamú tőkegarantáló betétként lesz befektetve, tehát az a tőkegaranciát alapozza meg, és csak a többi kb 20 százalék lesz megforgatva a részvény- ingatlan- és pénzpiaci befektetések portfóliócsomagban. Tehát ha befektetek mondjuk 1millát, akkor abból csak 2 kiló lesz megforgatva az alapban. Jól gondolom?

És ha mondjuk tegyük fel a 2 kilóból csinálnak 4-et  2009 decemberéig, akkor is az 1milla befektetésemhez viszonyítva az csak 20 százalék, ami 3 évre nem túl sok. Jól logikázok?

gsmcoder Creative Commons License 2006.06.13 0 0 60
pl. van olyan őrült angol , sajnos a sitejára már nem emlékszem, aki beöltözik egy maskarába mint batman és kerékbilicseket flexel le, a videót felnyomja a honlapjára, és dől a látogató meg a reklám/affiliate bevétel. A sok user meg ír neki a blogjába hogy nekem vágd le:)))))) PPC kampányba ne fektess, ott már iszonyatos a verseny és kicsinál a konkurencia, kivéve ha tényleg vmi nagyon egyedit adsz. A magyar piac nagyon vékony, a külföldi meg magyarként árut szolgáltatva igen nehéz. Bizalmatlanok a vevők a isztjuropien söplájertől. szerintem az utazási/nyaraltatási programajánlatok affiliat-je még nyereséges idehaza is. Főleg ha van helyismereted megcsinálhatod a Raab.hu vagy paralia.hu, vagy mallorca.hu-t. Kimész, tapasztalsz és kontaktokat gyűjtesz, majd jutalékért árulód a szállást, jegyet, utat. Évente 4-5 millióan mennek külföldre és előtte minden 4. ember rákeres a neten!!!! webelésre van még tuti ötletem (MO-n még egyedülálló lenne) és szolgáltatást adna online elktronikusat. USA-ban már telített. Csak egy direktory, semmi saját.
Előzmény: Tomi Filth (58)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.13 0 0 59

Én olyan dolgok árúsításán gondolkodom, ami a hétköznapokon szinte mindig használatosak, minden társadalmi réteg használja.

 

Jó de konkrétan mit? Élelmiszer pl. nem megy a neten. Ruha pláne nem.

A bizalommal az a probléma -mint említettem-, hogy szerintem te sem vásárolnál olyan helyen, ahol nincs fizikális üzlet a háttérben. Mert ha mondjuk nyitsz mittomén egy PDA webáruházat, egyéb műszaki, vagy pl. egy játékáruházat, de nincs mögé üzleted, akkor a vevő tartani fog attól, hogy a többtízezres, esetleg százezres termékét hova viszi majd vissza ha netán meghibásodik? Tehát a garancia miatt érdekes. Ha olyasmit árulsz, ahol az ilyesmi nem annyira lényeges -pl. vitaminkészítményeket :-))-, akkor talán próbálkozhatsz bolti háttér nélkül is.

Előzmény: Tomi Filth (58)
Tomi Filth Creative Commons License 2006.06.13 0 0 58

Webáruház:

 

Sok-sok információt gyűjtöttem már, de még mindig keveset. Én olyan dolgok árúsításán gondolkodom, ami a hétköznapokon szinte mindig használatosak, minden társadalmi réteg használja. Ezek a termékek 2-3 féle árszintet is alkothatnak, de lényegében minőségben ugyanazt nyújtják, esetleg az egyik "SZEBB" mint a másik. Viszonylag olcsón előállítható termékek, sajátkezűleg gyártott, nem pedig nagyüzemben elkészített tömegtermékek...

 

Az árukészletet én olyan 1-2 millió forintban saccolom (kezdetben), természetesen egy kezdeti típusválaszték mellett! Merthogy ne bukojon nagyot az ember, ha tényleg úgy jár ahogyan írtad, hogy nem alakul ki bizalom a vevőkben a irántad.

 

Tudom nem olyan egyszerű dolog ez, de nem is mondtam hogy az! :) És természetesen mindezt én úgy tervezném, hogy munka mellett másodállásként, nem feladni a biztosat a bizonytalanért.

Előzmény: Törölt nick (56)
Tomi Filth Creative Commons License 2006.06.13 0 0 57

Valaki nem itt írta, hogy a garázsokért adozni kellene, ha mindent legálisan akarunk csinálni? nemtom...

 

Amit leírtál az igaz, teljes mértékben. Garázsnál nagyobb a bruttó nyereséged, de az ingatlannak meg felmehet az ára, és túladhatsz rajta, majd megint vehetsz egy másikat olcsón, azt rendberakod, és akkor megint mehet előről... Viszont pénz, pénz, pénz...

 

Tudjátok, van az a reklám, hogy "nagy dolgok akkor születnek, ha észrevesszük az emberek hétköznapi szükségleteit" -> Ki kell menni az utcára, és megkérdezni ki mit akar, mit hiányol az életéből! :D:D

Előzmény: KOPPANYI (54)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.13 0 0 56

Nekem van két webáruházam. Sajnos nem olyan egyszerű mint amilyennek látszik.

Egyrészt árut mindenképp kell készleten tartanod, és attól függően mivel kereskedsz, az 1millió élből rá is mehet a raktárkészletre.

Aztán elvileg kell valami üzlethelyiség is. Néhányan próbálkoznak csak úgy, lakásból árusítani, és végülis ez sem lehetetlen, de azzal számolni kell, hogy ebben az esetben a forgalom valószínűleg meg sem közelíti majd azt ami valójában lehetne, mert a vevőknek nem sok bizodalmuk lesz egy olyan áruház iránt, aminek nincs fizikális elérhetősége, üzlete. Főleg a garancia miatt probléma ez. Az most más kérdés, hogy fizikai üzlet hiányában jogilag elvileg nem is nyithatsz webáruházat, de ezt gyakorlatilag lehetetlen ellenőrizni. Szóval meg lehet próbálni, de maga a webáruház önmagában nem befektetés vagy vállakozás, csak egy kereskedelmi jellegű vállakozás egyik értékesítési formája, csatornája, lehetősége. Vagyis elsődlegesen inkább azt kell eldöntened, milyen termékekkel szeretnél kereskedni, annak van-e piaca itt, milyen célcsoportnak kívánod értékesíteni stb... Meg kell gondolni mit teszel ki webre...

És ugye a reklám sem egyszerű. Sőt, az egyik legnehezebb feladat megtaláltatni magad a mai az iszonyatos kínálatban. Vagy pedig további sok lét költhetsz egy netes reklámkampányra. De ha jól átgondolod, és ügyes vagy, akkor meg lehet belőle élni sokmilliós befektetés nélkül is. De ez voltaképp sima kereskedelem.

Előzmény: Tomi Filth (51)
KOPPANYI Creative Commons License 2006.06.13 0 0 55
elírás: hozamok helyett kamatok
Előzmény: KOPPANYI (53)
KOPPANYI Creative Commons License 2006.06.13 0 0 54

Én az eddig elmondottakból úgy ítélem, a garázs volt az egyik legjobb ötlet. Szerintem - bár lehet, hogy tévedek -, ha pl. 2 millióért veszel egy garázst Budapesten és azt ki tudod adni havi 20 ezerért per hó, az már 1%-os havi bruttó nyereség - adó nélkül persze.

Ha viszont 10 millióért veszel valahol egy panelt, és azt adod ki, max havi bruttó 50 ezret kereshetsz vele, így az már csak fél százalék. Ennyit talán egy közönséges ingatlanalap is elért az eddigiek során.

Előzmény: Tomi Filth (51)
KOPPANYI Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53
Ez az ún "garantált alap", amiről írtál? Mert az alig jobb, mint a banki hozamok...
Előzmény: erie232323 (45)
KOPPANYI Creative Commons License 2006.06.12 0 0 52
Akkor úgy tűnik, a szőlészet nem az a befektetési forma, amivel tartósan nyereséget lehet elérni... :-( Azért kösz.
Előzmény: Tomi Filth (41)
Tomi Filth Creative Commons License 2006.06.07 0 0 51

Nem titok, 8%-ra adtam kölcsön a pénzem, az öregem unokatestvérének. Sztem ez egész türhető így, pláne hogy dolgom sincs vele...

 

A garázs témát én szívem szerint kihagyom, igazából az csak akkor éri meg, ha van vagy 50 garázsod, vagy egy parkolóházad!

 

Valmi kisebb WEBÁRUHÁZ is megérhetné. :) Jelenleg valami ilyesmi jár a fejemben, egyelőre csak érdeklődésképpen... Gyűjtöm az adatokat, információkat, okosodok... :)

Előzmény: zmedve45 (49)
raber2 robert Creative Commons License 2006.06.07 0 0 50
Korábbi beírásom óta az európai részvényindexek tovább gyengültek. Elérkezettnek látom az időt arra, hogy részvényalpokba rakjam át a pénzt. Jónak ítélem meg a magas osztalékú európai részvények alapját, a gyógyszeripari részvényalapot. A fejlődő régiót egyelőre kerülöm.
Előzmény: raber2 robert (47)
zmedve45 Creative Commons License 2006.06.05 0 0 49

Szia!

 

Ha valóban megbízol az illetőben és a kialkudott kamat > jegybanki alapkamat környéke, akkor jól tetted. Ez a legegyszerűbb.

 

A garázsos témához hozzátenném, hogy a ingatlan szerzésekor illetéket kell fizetni, amely garázs esetében (nem vagyok benne biztos) mintha 10% lenne. A bérbeadásból származó jövedelem pedig külön adózó jövedelem a bevallásodban és 25% szja-t kell fizetned utána. Már ha bevallod, de ez már egy másik kérdés. Ezzekkel együtt a hozam nem biztos, hogy jobb, mintha egyszerűen lekötnéd egy évre a pénzt.

Mindenesetre, a kamatadó jelenleg (nem biztos, hogy sokáig) 0%.

 

Üdv,

Z

Előzmény: Tomi Filth (48)
Tomi Filth Creative Commons License 2006.05.23 0 0 48

Egyelőre kölcsömadtam a pénzemet, nem sok kamatra, de legalább több, mint amit a bankok adnak, és tudom, hogy biztosan visszakapom! :) Ez a legjobb megoldás sztem, amit tenni lehetett most!

 

Tomesz!

Előzmény: raber2 robert (47)
raber2 robert Creative Commons License 2006.05.17 0 0 47

Nekem nem befektetés, de még csak nem is jövedelemforrás a szőlő. Kikapcsolódás a rohanásból. Üzletre, befektetésre egyáltalán nem ajánlom senkinek.

 

 Akinek most van egy kis felesleges pénze, gondban van, hogy hova tegye. Ugyanis a forint nagyon sérülékeny. A forintárfolyam sorsa talán sohasem volt még ennyire bizonytalan. A részvénypiac pár nap alatt esett több mint 10 %-t itthon. Az európai tőzsdék szintén jelentősen estek. Nagyon valószínű, hogy tovább esnek a részvényárak. Mikor érdemes beszállni a részvényalapokba? Nehéz kérdés, nem könnyű a válasz. A hosszú kötvényalapok sem látszanak jónak, hiszen kamatemelkedésre lehet számítani a fejlődő és a fejlett piacokon egyaránt.

 

Szerintem most euroban vezetett pénzpiaci alapok, rövid kötvényalapok a megnyugtatók. Persze, ha valaki nem riad meg a kockázatól, szereti az izgalmakat, megpróbálkozhat a devizában jegyzett részvényalapok forgatásával, illetve deviza és forintalapok váltogatásával. Erre jó konstrukciót kínál a www.biztositasitippek.hu weblap.

Előzmény: erie232323 (46)
erie232323 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 46

:-) Szerintem nem lehetetlen, mert azért van 1-2 ilyen ember mutatóba.

De persze nem állítom, hogy könnyű.

Nekem még azt tanították, hogy a minimális telekméret - ahhoz, hogy ne legyen veszteséges - 10, de inkább 15 ha. Akkor érdemes elkezdeni töprengeni, hogy mihez kezdjen vele az ember. Addig inkább csak hobby kategória.

Naés a szőlő, az az egyik "legmacerásabb" növény. Sok pénz kell bele, munkás és kényes növény. Nem véletlen kerülnek a jobb borok literjei annyiba amennyibe.

És való igaz. A szőlészek ritkán gazdag emberek.

Előzmény: raber2 robert (43)
erie232323 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 45

Erdőben akkor van pénz, ha vágásra érett. Ha csemete, akkor kell hozzá 30 év, hogy láss is belőle valamit. (Nem véletlen van nagy forgás 1-1 eladó vágásérett terület körül :-)

Igaz, hogy vannak állami támogatások(mezőgazdasági területre=>erdőre is), de ebből igazából nem lehet nagy profitot kihozni.(szerintem)

A legnagyobb támogatást a fásszárú energianövényekre lehet kapni, de szerintem annyit egy sima folyószámla kamattal is kihozol :-)

Most ami legtöbbet ígér az a mindenféle alap. Minél nagyobb a kockázat annál nagyobb %-ot emlegetnek, de persze nem garantált... Viszont a pénzed tuti, hogy visszakapod, vagyis nem lesz tőkeveszteséged. Legfeljebb az inflációs értékét bukod. Ráadásul nem a Te fejednek kell főnie amiatt, hogy mibe fektessék.

Előzmény: KOPPANYI (20)
Tomi Filth Creative Commons License 2006.05.15 0 0 44

Mi csak akkor az egyszer csináltuk, azóta sem sosem. Tudod szakértelem hiányában nem is nagyon menne. :) Ami bor lett a szőlőből természetesen nem volt versenyképes a hozzáértők borával, de a pálinka nagyon jó volt, szerették... Egy kicsit hagytunk, majd 3 év után vették elő az öregék, tettek bele pár szem mazsolát is amikor elrakták, és valami hihhetetlen finom volt aztat mondták ...

 

Tudom, hogy sok munka van a szőlővel, nem is vitatom...

Előzmény: raber2 robert (43)
raber2 robert Creative Commons License 2006.05.15 0 0 43
Nekem is van szőlőm.  Az enyémet minden évben rendesen meg kell metszeni, pótolgatni a kipusztult tőkéket, javítgatni a támrendszert, kaccsolni, kötözni. Azután meg permetezni vagy úgy 10-szer egy évben. A bort megfelelően kezelni, deríteni. Ha ebből valaki hasznot tud csinálni, akkor nagydíjat érdemel.
Előzmény: Tomi Filth (41)
gsmcoder Creative Commons License 2006.05.15 0 0 42

Az lehet az oka, hogy az olaj kezd tartósan drágulni (miért ne végül is)?

Az eu is támogatja, sőt fokozatosan előírja az ethanol és biodízel részarányának (bekeverés) a növelését. Nálunk azon megy a kormányzati vita, hogy mezőgazdaságot (paraszt ethanol üzemek:) vagy a mestersésges ethanol kapacitásokat (MOL) témogassák e az eu-s lóvéból. Nem kétséges ki lesz a nyerő:)

Előzmény: Kilátó (19)
Tomi Filth Creative Commons License 2006.05.15 0 0 41

Szőlő...

 

Annakidején amikor a TSZ-eket privatizálták (vagy mit csináltak mittomén :) ) lehetett bérelni sorokat... Csak azért, hogy ne maradjon ugy parlagon... Akkor mi béreltünk 2 sort, olyan 300m volt a kettő együtt, összesen 3000 Ft-ért. :) vagy 2-3 alkalommal kimentünk és kigazoltuk azt a két sort, majd mikor jött az ősz, akkor leszüreteltük, és lett belőle 900 liter must, és 114 liter pálinka... :) A mustból mikor bor lett, szépen aladigattuk, meg a pálinkát is... (mondanom sem kell, a pálinka hamarabb elfogyott mint a bor :D )

 

Asszem valami 20.000 Ft tiszta haszon lett belőle, de ez volt vagy 15 éve. Dolgoztunk rajta két napot maximum. Egy a szüret, egy a préselés...

Előzmény: KOPPANYI (40)
KOPPANYI Creative Commons License 2006.05.13 0 0 40

Kicsit kanyarodjunk vissza a tőzsdétől. A garázsban én is látnék lehetőséget, de ahogyan alább megjegyezték, 1 millióból a fővárosban nem lehet garázst venni. Esetleg valahol vidéken, de ott nyilván a havi bevétel is kisebb.

 

 A Haszon múlt havi számában olvastam a földvásárlásokról, igaz ott 10 milliós befektetést Ha mondjuk 1 ha balatoni szőlőt vennénk, az talán kijöhet 1 millióból, csak nem igazán tudom, hogy egy szőlősben mi az üzlet.

 

Azon is gondolkoztam, van-e lehetőség a trópusi növények termesztésében. Itt is inkább az értékesítéssel lehetnek gondok, ha csak valakinek nincs éppen egy virágüzlete.

S.Zola Creative Commons License 2006.05.08 0 0 39
Én a helyedben vennék rajta Mol-t, Richtert, és ülnék rajta. Meg esetleg Fotexet.
Vagy rakd be egy részvényalapba.
Előzmény: Tomi Filth (37)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 38

en is hasonlokeppen indultam kb 3-4 eve..
marmint nulla hozzaertes, viszont volt naponta nehany szabad oram....

Kérdésem a legeslegelső sorban, hogy semmi Tőzsdés tudás nélkül tudok valamit kezdeni a pénzemmel? Kihhez kell forduljak először, hogy ne lehúzás legyen a végeredmény, hanem nyereség? Tehát léteznek olyan cégek, személyek, akik eme kis pénzeket összefogva, némi % haszon ellenében beterelik a tőzsde piacterére a pénzemet?

 

tudas nelkul nem.

azt tudod megtenni, hogy kivalasztasz egy befektetesi alapot, rajuk bizod a penzedet.

 

Vagy magánszemélyként egyszerűen fogjammagam, dobjam be valamelyik részvénybe, vegyek rá egy marék nyugtatót és altatót, és majd 5 év mulva lessek rá?

 

vegul is ez sem rossz taktika, de ebben az esetben a regota futo nagy cegek kozul kellene valasztani, es fel kell vallalni a rizikot hogy az 5 ev alatt az arfolyam ingadozni fog, es szigoruan ragaszkodni kell az 5 evhez.

altalaban a "befektetok" nagy resze nem vasarol 5 evre.

viszont ez nem jelenti, hogy ez rossz megoldas. SŐT!!!

ebben az esetben tanacsos szetosztani a lovet 3-5 meghatarozo cegben...

 

Egyáltalán az elindulásról szívesen vennék pár szót, pár jótanácsot, tippet... :)

 

konyebb lenne ajanlani, tanacsot adni, ha erdekelne a doolog, es lenne ra idod is.

akkor azt javasolnam, hogy olvass sok gazdasagi cikket, hireket.

es akkor szinten azt javasolnam, hogy nezz korul a kulfoldi ertekpapirpiacokon is...

Előzmény: Tomi Filth (37)
Tomi Filth Creative Commons License 2006.05.08 0 0 37

Szval pl. vagyok itt én, aki mindennapjait a megszokott munkával tölti, fiatal, rugalmas emberke, aki minden hónapban félretesz kevés pénzet. Mostanra akadt neki kb. 1 misije, és még vagy 5-6 évig nem szándékozik nagyobb összeg kiadásáról... Tehát a meglévő pénzecskéjét nem a bankban akarja kamatoztatni, hanem mondjuk a Tőzsdén, de NINCS hozzá tehetsége, és annyi felesleges ideje, hogy seperc beletanuljon a tőzsde életébe.

 

Kérdésem a legeslegelső sorban, hogy semmi Tőzsdés tudás nélkül tudok valamit kezdeni a pénzemmel? Kihhez kell forduljak először, hogy ne lehúzás legyen a végeredmény, hanem nyereség? Tehát léteznek olyan cégek, személyek, akik eme kis pénzeket összefogva, némi % haszon ellenében beterelik a tőzsde piacterére a pénzemet?

 

Vagy magánszemélyként egyszerűen fogjammagam, dobjam be valamelyik részvénybe, vegyek rá egy marék nyugtatót és altatót, és majd 5 év mulva lessek rá?

 

Egyáltalán az elindulásról szívesen vennék pár szót, pár jótanácsot, tippet... :)

Előzmény: Törölt nick (36)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!