Szeretett Mesterünknek, Tanítónknak nyugodalmas névnapot kívánok (kívánunk?). Valamint előmenetelt a hárfajátékban, és duzzadó sikereket az élet minden területén.
Igen, Bobby a világ legjobb énekese, mindenben ( a te szavaid szerint).
Mondom, hogy nem érted az érveket, legalább ne vallanád be, pedig még példabeszédet is tartottam,Neked bizonyára Mózes szava is kevés lenne, ne haragudj, de ez a csökönyös ragaszkodás az alapvetően hibás értékrendedhez kissé rombolja azt a képet, amit magadról felállítottál.Csak az a gond, hogy ezt nem veszed észre.
Gratulálok az elért teljesítményedhez, zenéből esetleg négyes (de csakis az ötödik hely miatt), emberismeretből, érzelmi intelligenciából és vitakultúrából elégtelen.Osztályt kéretik itt ismételni. Ja, és matekból is megbuktál:D (no jó, ezt vedd poénnak).Csá!
Nagyon helyes, látod, csak bekullogtál a kis ketrecedbe. Csak tudnám, miért kell ehhez egy moderátor, miért nem éred fel saját ésszel. Na, mindegy, itt vagy, maradj is itt szépen :-D
Érdekes, én nem mondom rád, hogy torz a szemléleted. Neked miért van szükséged arra, hogy ezt mondd nekem (érvek helyett)?
Érvek helyett? Folyamatosan érvelek, de akkor úgy látszik nem érted azokat, alacsonyabbra kell vennem a szintet, mert az absztrakciós készséged zenész létedre nem igazán fejlett.(valszeg ezért nem lettél mérnök:D)
Ehh, de nem is erölködöm, nézd, ha nem fogadod el egy idősebb (remélem nem tévedtem, 36 vagyok), talán tapasztaltabb ember megfontolandó tanácsát, legyen. De ha én nem vagyok "kompetens", akkor mondom, kérdezz meg egy olyan embert, akire "emberileg felnézel" és elfogadod a tanácsait., helyes e ez a magatartás, helyes e az érvrendszered. Ha ő azt fogja mondani, hogy igen így tovább, akkor fejet hajtok, és elismerem, hogy helyesen cselekszel.
"Azért említettem McFerrint, mert ő popban, jazzben, klasszikus éneklésben és egyebekben is világelső. "
Te ezt komolyan mondod? Ennyi elég nekem a 'szakmai kompetenciád' -ról és hozzáértésedről. Ne írj már ilyen ostobaságokat, vagy pedig fogalmazzál pontosabban, és nem 'művészi szabadsággal'. Tudod, úgy mérnök módra és akkor nem fog teszem azt az operatársadalom felzokogni, hogy új világelső énekes lett Balázs szerint kikiáltva.
"Nem egészen. Még mindig csak arról van szó, hogy valaki - talán éppen te - magasan kvalifikált énekesnek nevezted a Manowar énekesét, mire én hoztam példának egy valóban magasan kvalifikált énekest, Bobby McFerrint"
Rég nem erről a kérdésről volt szó, ha nem vetted volna észre,és Te sem erre reagáltál. Pusztán megpróbáltam rámutatni arra, miért torz az általad képviselt zenei-ideológiai-logikai rendszer, miért generálsz vitákat, és miért kellene kissé a vitakultúrádat fejleszteni.(én megértem, hogy inkább gyűlöljenek, mint sajnáljanak, de szerintem Te sem érzed jól magad ebben a szerepben)
De ha már személyeskedés: ismeretlenül is tisztelem édesanyádat, mint egyetemi tanárt. Kérdezd már meg tőle egyszer, hogy vajon helyesen viselkedsz e szerinte , vajon jó e ennek a szerepnek a felvállalása egy nyilvános fórumon? S ezt mint szülő és pedagógus mondja meg neked. Nem hiszem, hogy meg fog ezért dícsérni.
És még egy jó tanács: attól, hogy elismered azt, hogy néha tévedsz, nem leszel kisebb, pusztán hitelesebb.(ez frázis volt, de igaz).
Nézd, azt vallom, hogy városban teljesen értelmetlen dolog állatot tartani. Bármilyet. Vidéken rendben van, meg lehet enni egy idő után, vagy megfogja az egeret.
Nem lehet, hogy egyszerűen arról van szó, hogy "lusták"? Ha megvan a tuti, akkor minek elcsavarogni. Persze az állatok nem csinálnak morális kérdést az étel vagy szabadság kérdéskörből (egyébként az emberek sem, csak nehezebben vallják be, mert azt hiszik ciki enni, pedig csupán szükséglet).
És közben ilyen gyöngyszemeket is talál az ember a sárban:
"Gerald Durrell több helyütt írja, hogy az érzelmi alapú állatvédelemmel az a baj, hogy antropomorf módon közelít az állatokhoz. Sajnálja a "szegény, bezárt" állatokat, és isteníti a "szabad" állapotot. Pedig az állatok nagy része számára a szabadság nem akkora kincs, szívesen lemondanak róla önként is, ha cserébe gondoskodást (=ételt, meleget) kapnak. A varjú remek példa erre, hiszen ha fiókakorától neveled, kötődik hozzád, visszajön akkor is, ha szabad kijárása van. Ezért aztán a fogság kissé sötét szó. Én inkább az örökbefogadást használnám."
Az jut eszembe, hogy öreg nénik szoktak azzal nyugtatni a parkban, hogy "ne féljen fiatalember, nem harap a Bodri" - csak azt nem tudni, hogy erről a tényről az adott jószágnak is van-e tudomása.