Irán keményen provokál. A kérdés csak az lenne hogy ennyire elmebeteg antiszemita az uj elnők vagy csak hözöng és a háttérben mást akar elérni. De azért kétlem, inkább hajlok arra hogy elvakult vallási fanatista.
Hát szerintem a tulzásba vitt nemzeti vallás és szeretet. Azt nem merném állitani hogy a mások főlé emelt nemzetkép. De sajnos ezt minden nemzet esetében rendszeresen látom túlteng a nemzeti érzés és átfordul más nemzetek felettivé.
""az összes anti-t a zsidók találták ki...""" micsoda hülyeség. Egyetértek. Anti azt jelenti.... azt jelenti hogy az ellentéte v.minek anti-kommunizmus ellentéte ..minek? a kommunizmusnak. Anti fasizmus...ellentéte minek? a fasizmusnak.... Hát a antiszemitizmus ezekszerint csak a szemitizmusnak lehet az ellentéte amenyiben a szavak értelmét boncolgatjuk.
na hát ettöl ledöbbentem.......mindég azt hittem hogy ez igy válna globális méretü értelemmé....de ugy látszik a fájdalomban se szeretnek egyesek osztozni, sem az emberiség magasabb erkölcsiségében.
Még ekkora antiszemitizmust mint ez én még nem láttam ?????????????????????
2006-01-25 18:53
Irán védelmi minisztere szerint az ország hadserege olyan csapással válaszolna egy izraeli támadásra, amely "örök kómába" ejtené a zsidó államot.
Mosztafa Mohammed Nadzsar úgy fogalmazott szerdai nyilatkozatában, hogy Izrael "éppúgy örök kómába kerülne egy iráni válaszcsapástól, mint miniszterelnöke Ariel Saron" január 4-én elszenvedett agyvérzésétől. Hozzátette még, hogy az Egyesült Államok és Izrael "ijesztgetni próbálja Iránt, de megtámadni egyik sem merné".
"Bence György filozófus felidézte, hogy a Nagy-Britanniában élő mozlim vezetők nemrégiben azt kérték: ne külön a holokausztnak, hanem valamennyi népirtás áldozatainak legyen közös emléknapja. A konkrét esetet elemezve a filozófus kimutatta, milyen módon lehet az antiszemitizmust látszólag demokratikus érvek mögé bújtatni."
A vastagbetűs résszel totálisan egyet tudok érteni, akkor új-antiszemita vagyok?
Elég fura, hogy mostanában Chaveznek voltak primitiv megjegyzései a zsidóságra. Ugye, most azon rágódnak, hogy Dél-Amerika mennyire elbalosodott. Chavez a dél összefogását akarja az USA ellenében, az meg Izrael szövetségese. Közben az arabok barátságát is el kivánja nyerni ezzel a stilussal. Gondolom, áregyeztetésnél jól jön neki egy-két vicc az asztalnál, hogy hamarabb megállapodjanak az arabokkal.
És akkor hirtelen itthon is felüti a fejét az antiszemitizmus a baloldalon. Szerintem ez megelőző intézkedés itthonra. Csak azt nem értem, hogy ezt mondjuk 2 évvel ezelőtt miért nem tették szóvá. Szőnyeg alá lett söpörve?
Én egy kissé ideges leszek mostmár ettől a témától. Eddig a jobb volt potenciális genyó, most a bal is. Pedig az antiszemitizmus - mint tudjuk - nem pártállás kérdése.
Ostoba nevelés, szűklátókörüség, vagy esetenként üzlet. Ez utóbbi manipulálja az előzőket. Eddeig legfeljebb az ország állampolgárainak az egyik része volt potenciális nyilas, most meg a másik is.
Esetleg neveket is mondhattak volna, mert valahogy a jobboldalnál valakit mindig megneveznek.
És.Ha jól emlékszem a Balczó ügy is "Chavez jellegű" volt. Eszmefuttatása révén. A katolicizmus volt az irányadó benne, és nem az etnikai "különbözőség". Javitsatok ki, ha rossz a gondolatmenetem.
fölmész a www.hirtv.hu-ra, aztán az "élő adás" menüponot választod... (persze van videoarchivum is, így a főbb műsorokat le lehet tölteni (ha nem lenne elég gyors a neted az online nézéshez)
aktuális műsorok: http://www.hirtv.hu/multimedia?
archívum (több évre visszamenőleg): http://www.hirtv.net/?tPath=/multimedia/musorok
sajnos a hugom lányárol van szó és ez nagyon rosszul esik nekem...de hát ilyen a sovinizmus akárhonnan jön is.....szerb román magyar vagy izraeli palesztin mindenképen fájdalmas. Sajnos hir-tv nálam nincsen de valahogy érzem mindkét nép fájdalmát és azt az emoncionális örületetet ami a közel keleten folyik.
ÉLEDŐ új antiszemitizmus. Tulajdonképpen valahol azt látom, mint gondolkodó értelmiségi hogy ezer év szenvedés és az áldozatok százezrei után és pont ennek következményeként indult 1948- tol a zsidó nép győzelmi menetelése. A nehéz ezer év hozadéka az utolsó ötven év mintha az övék lenne. Többet értek el, mint valaha. A hatalom a médián keresztül eléggé nyilvánvaló és a világpolitikára gyakorolt befolyás egyértelmű, hiszen bármilyen belpolitikai hírt ugyanúgy, mint az USA-ban Magyarországon is bemondják, mint fontosat, ami Izraelben történik. Hát akkor mi itt a probléma? Talán lehet, hogy egy kicsit csendesebben kéne uralkodni? Elég sok dühös emberel beszéltem, és ahogy látom divat Amerika ellenesnek lenni, dühösek az amerikaiakra, mert katonailag erősek és megpróbálnak valamilyen rendet hozni a világban, persze saját szájízük szerint, ami szerintem természetes és mintha túlságosan is Izrael pártján állanának. Feltételezem, hogy az, Amik szeretnének kevésbé egyértelműnek látszani de, hát melyik amerikai elnök engedheti meg magának, hogy ne legyen egyértelmű Izraeli politikája. Szerintem egyik se. Holott az arab világ is egyre nagyobb súlyt képvisel a világpolitikában. Hát akkor mi a baj? Ahogy én látom elsősorban csendesebben kéne létezni. Nem kéne más nemzet nemzeti érzéseit provokálni, ahogy az antiszemitizmus. Hu alapelveiben is benne van pl. a magyar nemzeti érzelmet nem kéne provokálni, hiszen ez az évszázad rettenetes volt erre a népre és országra nézve…(talán a jövőben ennek is lesz pozitív hatása.) Remélem, ezért itt nem leszek rettenetesen leszólva valami turulfattynak kikiáltva …. remélem. Ja és még egy csak egy megérzés, nem kéne túl sokat beszélni az éledő antiszemitizmusról, hiszen a régi közmondás azt mondja: ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik.
Baromság. A britek kivonulását a mandátumterületről, és két új állam létrehozását ENSZ határozat rendelte el. A britek nem olyan nyulak, hogy néhány robbantás miatt elmeneküljenek, ha maradni akartak volna.
nos, anno a zsidók is úgy érték el, hogy a britek kivonuljanak, ahogy most a palesztinok teszik. Napi 20-30embert nyírtak ki a terroristák (khmmm... szabadságharcosok) Aztán a britek is belementek egy-két becstelen válaszcsapásba, minek következtében nemzetközi tiltakozások sora következett... (mint ahogy most is ezekért kap Izrael bírálatot) Érdekes, hogy az akkori brit bírálókat, nem antiangolozták le... Vagyis kicsit furcsa ez a kettősség... Én ugyanúgy elítélem a román, szerb, zsidó praktikákat, míg zsidó barátaim ez utóbbira számtalan magyarázattal tudnak érvelni. Ebben hasonlítanak a már megemlített szerb származású barátomra, aki szintén számtalan magyarázatot tud a saját kormányának becstelenségeire... (amit írtál arról szerb csajsziról, aki már egyenesen szerb-ellenességel vádolta a magyarokat, asszem jól példázza, hogy születik meg az emberek fejében a "végső-érv")
A két mozifilmel kapcsolatban már én is hallottam ezt az összehasonlítást... hát igen... Melyik kormányzat mit tart fontosnak. (illetve milyen magántőkét tudott felsorakoztatni a két producer) Asszem a Honfoglalás film környékén(1996) már lehetett érezni, hogy az ország ketté fog szakadni...
(holnap reggel 9-kor lesz egy film a HírTV-n a palesztinokról. )
hát ahogy nézem egy két embert kitiltottak mert tulságossan elfogult véleményeket raktak fel ide....persze csak az egyik oldalon.....erre meghal a topik...nincsen ami mozgatja tovább egyforma vélemények nem érdekes.....de tegnap este gondolkoztam és számomra igen jot tesz ezzel foglalkozni mert valahogyan észreveszem a bennem szünnyadó zsidó-ellenességet vagy inkább azt hogy mitöl lettem lelkemben dühös a zsidókra....ugymond.....holott SINGER az iró kedvencem és még a haverok többsége is a TELEKI téren nőttem fel ott meg minden második ember zsidó volt és én még hirét se hallotam sőt azt sem tudtam ki zsidó ki nem mert ez nem volt téma se az antiszemitizmus....aztán jött a rendszerváltás és egyszerre mindennapostéma lett....meg veszély....észrevettem egyszerre ki zsido ki nem.......a tv-ben elkeztek erröl minnél többet beszélni én is elkeztem érdeklődni hát aki keres talál..!!!!!!....most nemrég kioktattak hogy az azért gusztustalan hogy a honfoglalásra nem tudtak pénz teremteni de a sorstalanságra gond nélkül adott a kormány.....na most ez irigység vagy féltékenység vagy antiszemitizmus kérlek válaszoljatok....de ha lehet ne tiltsatok le mert akkor végleg meghal ez a topik is.....
"""elrobbant, öngyilkos, terrorista... blablabla Van egy szerb származású haverom. (az anyja szerb.. enyi a kapcsolódása, amúgy világ életében itt lakott) A szerb háborús bűnöket a mai napig tagadja. A magyarveréseket is kitalácónak tarja.. Ha szóba kerül a társaságban, akkor kiborulva és sértődötten hazamegy... Tükröm, tükröm...""""
hát ez marha jó ..az én sogorom boszniai szerb.....micsoda sovinizmus...böfög elő belőlle....egyfolytában a gonosz németekröl mosmár a bosnyákokrol is, meditál. Ami ledöbbentett a lánya aki ugye félig magyar egyszer csak azt mondta nekem hogy csak azt nem érti hogy a magyarok mért gyülőlik a szerbeket??? tükröm tükröm.... Hát igen itt meg lehetne a lényeget ragadni, de ehhez magas erkőlcsi tisztaság és egyenlő elvek tiszteletben tartására lenne szükség, ezt pedig még egyetlen nemzet esetében sem látom. Ami most a legnagyobb veszély a zsidóságra nézve hogy saját felelőtlen ujmutogatásának hozadéka az uj antiszemitizmus lessz. Persze mikor irom ezeket az irásokat lélekben sokszor ..már félek megint le fognak antiszemitázni....ez lasanként olyan félelem mint amikor a cigányt lecigányozzák vagy a zsidót lezsidózzák...ördőgi kör.. nem enged tisztán itélni....gondolkozni, hanem megprobál összemosni..... bánta nem kibogozni megoldani
azt írtam, hogy nem volt kötelező beengedni 5,5 milló embert egy dunántúlnyi területre. Mert az alapprobléma ebből adódik. Erre te azt írod, hogy kötelező volt, mert törvény mondta ki... (...nem értem. Van valami nemzetközi törvény, amit kivételesen be akarnak tartani, és ami azt mondja, hogy kötelező minden zsidó vallású embert beengedni? ) Vagy ez valami izraeli törvény? Mert ilyenek Ceausescu is hozott a saját örömére, és ezzel magyarázni a betelepítést elég gyenge.