Nemzeti jelképeknek nevezhetjük azokat a szimbólumokat, melyek csak egy bizonyos állami közösségre jellemzőek. „Nemzet” alatt ebben az esetben tehát az államnemzetet értjük, nem vitatva el az említett konglomerátum részeinek autonómiához, önálló jelképek használatához való jogát. Az 1868:44. tc. szavaival: „Magyarország összes honpolgárai …politikai tekintetben egy nemzetet képeznek, az oszthatatlan egységes magyar nemzetet, melynek a hon minden polgára, bármely nemzetiséghez tartozzék is, egyenjogú tagja”.
Tudom, hogy nem erre írtad be, de kritikai megjegyzéseként a szobornak: kár, hogy a restaurátorok két külön fej töredékeiből állították össze ezt a "jóvágású" ifjoncot.
The monument also contained representations of the cities of Mesopotamia that had been conquered. This is Harran, which was famous for its temple of Sin, the moon god, represented on the banner. No Roman can have seen this without feeling some delight, because Harran was the scene of the infamous defeat of the Roman commander Crassus, the triumvir. After the victories of Lucius Verus, the death of Crassus had finally been avenged.
A bibliai idézetekből eléégé sok mindent ki lehet olvasni.Ajánlom szíves figyelmedbe Zavaczki János: A Biblia titkai c. szerény művét. Ha nem jutsz hozzá szívesen idézek egy-két kiolvasást, amin meglepődsz, majd elgondolkodol.
Azt írta, hogy az asszír domborműveken az emberek karórát (!) viselnek... :DD Ez volt az egyik "bizonyítéka" az elfeledett ókori technológiákat illetően...
Én is kiakadnék, ha kerekes-rugós szerkezetű karórára gondolnék. Szerintem kihajtható árbocú napóra van a kezén (? ....)))) ? ) Vagy olyan lyuggatott lappal fedett, speciálisan csiszolt ékkőbetét,(szeletekből) amely más-más nap(fény)beesési szögnél más és más lyukjánál világít ki.:))) Mekkora ötlet !?
Köszönöm, hogy egyàltalàn vàlaszra méltattad kirohanàsomat..melynek oka nem is annyira ebben a témàban keresendö, hanem ugy àltalàban az egész forumon. Itt csak az utolso csöpp volt, amelytöl kicsurrant a pohàr. Ha ritkàn is, de velem is elöfordul, hogy kedvem tàmad föladni és "becsapni az ajtot". De ne aggodj, ez nem tart sokàig..
Nem olvastam végig az egész témàt soha, igy nem tudom, hogy pl. a Szent Koronàrol volt-e màr benne szo? A Történelem rovatban nagy vitàk vannak erröl, de ott is mint mindenhol a személyeskedésig, sértegetésekig feszitik a hurt, amit én undoritonak talàlok, igy inkàbb hozzà sem szolok... Hogy nem tudna mindenki egy kis eröt venni magàn, hogy elkerülje ezeket? Kàr...
A képeket nézegetve jutott eszembe Nemere István egyik megjegyzése, amin kiskoromban szó szerint kiakadtam... Azt írta, hogy az asszír domborműveken az emberek karórát (!) viselnek... :DD Ez volt az egyik "bizonyítéka" az elfeledett ókori technológiákat illetően...
Márcsak azért is kérdem, mert én úgy gondolom, hogy hamennyiben van egy FÓRUM: beszélgető/megvitatótér, annak vannak szekciói-részterületei-alfórumai, akár, nevezetesen:FILOSZ, ÉLETMÓD,GAZDASÁ,HOBBI stb.
Ezeknek vannak rovatai, mint pld. a FILOSZ-nak: Alternatív,Magyarulez,Rejtélyes...,stb., míg ezek felölelnek/magukba foglalnak különféle témákat, úgymint: Nemzeti ..., A magyarok...satatöbbi. Én rendkívülien pártolom a magunk elnevezéseit, az anglománsággal szemben. Tudom, hogy régen voltak deákos emberek, de az elmúlt.Próbálnánk-e megőrizni amink még van ?
Ez az internet fórumos kifejezés nyilván a görög latin topika (egy téma) kifejezésből származik. Ha baloldalt kicsit lejjebb a "Keresés" menüpontot megnézed, a lenyíló almenűpontok között több lehetőség közül választhatsz:
A Dr. úr nem Akadémiai doktor, hanem jogi. Nem vitás, hogy szokatlan a szövege, ami az egyébként részletesen már korábban megtárgyalt információkhoz képest semmi újat nem tartalmaz.
A te látogatásod elsősorban neked lehetett hasznos, hiszen megtudhattad, hogy a Krisztus szónak semmi köze a kereszthez. Egyébként egy keresztény műveltséggel rendelkező, illetőleg angolul, németük tudó személy részére ebben nem lett volna semmi új.
Természetesen jogod van elköszönni, de nem tartom jogosnak az ajtó becsapását.
A magam réséről köszönettel tartozom a Topicba íróknak, nagyon sokat tanultam tőlük.
Tisztelettel minden felebarátom iránt, így irántad is:
Kedves Mogica! Megajánlottad, hogy szívesen átadod a turul madárra vonatkozó ismereteidet. Én csak a rakamazi turulról, Attila zászlóján (piros) található karvalyról, Emese álmáról, és az Erdélyi címer sasmadaráról tudok. Kérlek, tárd fel a további összefüggéseket.
Màr megbocsàss...de nem értem , hogy mi a problémàd Werbo"czy-vel kapcs.? Hol irta azt a cikk, hogy W. habsburg-pàrtisàggal vàdolhato? " A vàgàsos rész értelme W. Istvàn (Hàrmaskönyv) korfelfogàsa szerént 4 folyònk: a D. T. D. s a Sz.. Szeréntem meg régenten a több vàgàs tovàbbi nagy folyoink - mint a M. meg a V. - miatt vala." Ennyi az egész.
Különben, kezdek belefàradni az ilyen hülye, dedòs hadakozàsokba, ami itt folyik. Csak azért irtam ebbe a topikba, hogy fölhozzam, hogy ne süllyedjen el, de kàr volt. Fölösleges idöpocsékolàs. Ràgodjatok csak tovàbb mindenki a sajàt féligazsàgàn, (de amelyröl azt hiszi, hogy a teljes igazsàg), csipkedjétek, sértegessétek egymàst és a tudosokat vagy mükedvelöket, szàmomra ez nem megfelelö hely. Adieu!
A Werbőczy-címeren egyébként a győztes griff nem Krisztus-keresztet hordoz a fején, hanem egy "dingir"-jelképet, ahogyan azt más hasonló ábrázolásokon megszokhattuk már...
Sokan éppenséggel árulónak minősítik, így a Wikipedia is annak tartja, csak épp nem Habsburg-párti renegátnak... Szulejmán nevezte ki Budán a török uralom alá került magyarok bírájává.