Keresés

Részletes keresés

ertal Creative Commons License 2009.12.24 0 0 35649
Kicsit utólag, de boldog, békés Karácsonyt kívánunk kedves Mindnyájatoknak!
vidramam Creative Commons License 2009.12.24 0 0 35648
Békés/meghitt/vidám-zűrös kisgyerekes ünnepeket kívánok Mindenkinek!!!

Moka25 Creative Commons License 2009.12.24 0 0 35647
Boldog karácsonyt Mindenkinek, betegeskedőknek jobbulást!!!

Anzán Creative Commons License 2009.12.24 0 0 35646

Jobbulást! Látom, Murphy nálatok is dolgozott :-(; Nálunk is betegek a csajok (mandulagyulladnak + taknyolnak), bár ma már kissé jobban vannak; tegnap volt a mélypont.

Kincsőnek is van ovis "szerelme", de persze eddig egy szót sem szólt a kiscsákóhoz, pedig a fiú kitartóan udvarol, és remekül bókol ("jaj, de gyönyörű vagy, Kincső! Adhatok egy puszit?" - és társai :-))) )

Előzmény: netszkvid (35644)
Anzán Creative Commons License 2009.12.24 0 0 35645

Nagyon boldog, békés Karácsonyt kívánunk mi is mindenkinek!

Anzán család

netszkvid Creative Commons License 2009.12.24 0 0 35644
"Hűűű, nagyon szépek: rettegjetek, pár év és belendülnek a topikfiúk! Bár az ovis szerelem sem elhanyagolható. :-)))"

Hat Pannanak mar van egy Jacob-ja az oviban es ugy nez ki nagyon monogam, ra se nez mas gyerekre :-))))

Sok sikert ferjednek is az uj palyahoz, azert ez eleg nehez.. Hidd el a korral lecsokken majd a kalandos kedve :-) es eljon a nyugodalmas 40 es evek, legalabb 5 ev egy allasban...

Mi elegge dogrovason vagyunk, nagyon jo otlet volt nem hazautazni egy koragyerekkel. Kezdte Panna az oltas utani 4 napos lazzal, aztan raszedett egy megfazast, amit gyorsan el is terjesztett a cvsaladban. En mar 4 napja csak lazcsillapiton elek, es az egesz fejem be van dugulva, Olit igy 3 hete kohogessorozat utan el kellett kezdeni antibiotikumozni (belekente a trutyit a szemebe, meg az is begyulladt, szoval azt mondtuk, adtunk sok eselyt a sajat immunrendszerenek, de most mar nem kisertunk tovabb.... ma mar egesz rendesen aludtunk is!).
Szoval jol nezunk ki, egyedult ferj all a talpan, remelhetoleg ez sokat lendit a karacsonyfa ugyen is ....

Karacsonyfat a vegen egyutt fogunk disziteni, Panna egy hete nyaggat, hogy mi mikor diszitunk. Megoldodtak a dilemmaink, nalunk csak ajandekokat hoz a jezuska.
Előzmény: suppy (35640)
netszkvid Creative Commons License 2009.12.24 0 0 35643
Cseerge, mar nem szoktal ide irni? Nagyon regen nem lattalak.... Remelem, minden rendben Nalatok is!
netszkvid Creative Commons License 2009.12.24 0 0 35642
En is kivanok minden topikcsaladnak bekes boldog karacsonyt, babaknak, gyerekeknek jo egeszseget!
suppy Creative Commons License 2009.12.23 0 0 35641
Itt is kívánok minden topiklakónak és szeretteinek nagyon boldog, szép Karácsonyt! Teljen úgy az ünnep, ahogy szeretnétek, hogy sikerüljön!

suppy Creative Commons License 2009.12.23 0 0 35640
Drukk, hogy suliban Nektek, de főképp Pankának a legmegfelelőbbet sikerüljön találnotok!

Endre tényleg úgy tűnik, sok mindenben nagyfiús, érettebb. Figyelem, gondolkodás (oviban a nagycsoportos feladatokat, játékokat nyomja), kompromisszum és segítőkészség, már elég régóta meg lehet vele beszélni a dolgokat, de lehet, csak azért tűnik nekem így mert azért még is csak ő az én Nagyfiam. :-) Ugyanakkor rém(es) gyerek bír lenni. Szerencsére. Olykor meg nem annyira. Mondjuk, mikor felébredünk s még ki sem töröljük a csipát a szemünkből, 2 perc alatt már 10 dologra mondja, hogy akarom (csoki, mese a tv-ben és hasonlók), s ha nem (már pedig nem), akkor jön a hiszti.

"Apanak sok szerencset a palyamodositashoz! (az elmult nehany evben ha jol emlekszem szegenynek jutott boven ebbol...)"
Köszi! Én igen bízom, hogy sikerül!
Ami az előnye, az ugyanakkor nagy hátránya is az emberemnek: fogékony, sok dologban ügyes, viszont így nem is bír elköteleződni egy szakma mellett. Ok., hogy már nem abban a korban élünk, hogy amit 18 évesen elkezdesz, azzal is mész nyugdíjba, de nekem megnyugtatóbb lenne egy kiszámíthatóbb, nem ennyire változatos élet. Magamnak fogtam. ;-)

Láttam Pankáról és Kincsőről képeket. Hűűű, nagyon szépek: rettegjetek, pár év és belendülnek a topikfiúk! Bár az ovis szerelem sem elhanyagolható. :-)))
Előzmény: netszkvid (35636)
suppy Creative Commons License 2009.12.23 0 0 35639
Nálunk az ikrek együtt kb. 25 kg. :-))) Mostanában hagytam abba, hogy a tyúklépcsőnkön együtt vigyem fel őket az emeletre, vagy onnan le.

"sztem ők azt hiszik a lányok a másik bolygón élnek" :-D
Annyira üdítő Enikő jelenléte. Mázli, hogy nem elsőnek jött, s aztán a 2 fiú. :-s Eléggé elkényeztetett volna.

"jaj, Csanád már ötször elmondtam neked"
Hogy ezeket honnan tanulják? ;-o Néha durva szembesülni, mennyire kis tükrök: ugyanazok a mozdulatok, mondatok, hangsúlyok...

Ugye már túl vagytok a betegségeken?!

Előzmény: zsejkee (35635)
zsejkee Creative Commons License 2009.12.14 0 0 35638

hahó!

Mikulás azt mesélte, hgy nem félt, énekelt is - mmint ahogy ő énekel - és azonnal rárepült  a szaloncukorra :D fel sem merült hogy MIkulás az vki, bárki más mint maga Mikulás.

Hétvégén a Kikában meg rendesen lerohanta a helyi mikulást, beszélt neki, énekelt - karácsooooony mikulááás gyere máááár- majd begyűjtötte a szaloncukrot ami járt.

Cs. ugyanezt ÉNISÉNIS felkiláltással szerezte, és két kezét felemelte Mikulásnak :D

Ovis betegségek :( sajna mindenütt  van, de ha vigasztal lesz ez még ígyse :D no nem, tényleg erősödnek ők is ..... és legalább Nórinak atomtámadás esetén is véd az immunrendszere, mire oviba-bölcsibe megy :D

gyógyuljatok!!!!!

Előzmény: Moka25 (35637)
Moka25 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 35637
No mi volt a Mikulás-ünnepségen?? Már nem félt? Megismerte??

Marci nem félt, lelkesen mesélt, kapott ajándékcsomagot (csupa édesség), meg köhögős ÉS hányós-fosós vírust IS. Nagy sikere van, ma épp Nórin és Apán volt a sor... Nővérednek ne áruld el:)), de ezzel most kicsit elegem lett az oviból, nem viszem már, csak januárban:S Közben vmikor csak belefér majd az influ oltás.

Suppy,
köszönjük a köszöntést:) Olyan hirtelen fel is nőtt a kishölgy, ahogy betöltötte az 1et, csak kapkodom a fejem. Már többet megy, mint mászik, és a halandzsa-szóáradatban időnként feltűnnek igaziak is, most a legújabb a "kée" (=kérem). Nem mond sok szót, talán 10 ha lehet az apa-anyával együtt, de flottul megérteti magát velük: "Aja, deje, hamm!" meg ilyenek:))

Talizni nagyon jó lenne, akár hozzánk is lehetne jönni... csak legyünk már egyszer végre egészségesek, b.sszus!!!
Előzmény: zsejkee (35622)
netszkvid Creative Commons License 2009.12.07 0 0 35636
koszi a tanacsokat sulival kapcsolatban. A nyilt napokra szerintem elmegyunk, meg mar kialakult az a 3-4 suli, amelyik szoba jon, de vegleges dontestol meg messze vagyunk.

Suppy,
Ha nem irod, hogy az elso kep Endre, hat minimum egy 4-5 eves gyereknek gondolnam! eloben is ilyen nagyfius? (nem feltetlenul a mereteire gondolok, amit Panna a 12 kg-javal es a 98 as magassagaval igencsak alulmul, hanem valahogy olyan erett kisgyerek, na! )
Es az ikrek milyen nagyok! Akkor ezek szerint most mar konnyebb, endre oviban, kicsik alvasa beallt, ez jol hangzik! Apanak sok szerencset a palyamodositashoz! (az elmult nehany evben ha jol emlekszem szegenynek jutott boven ebbol...)
zsejkee Creative Commons License 2009.12.07 0 0 35635

jesszumpepi, nálunk a két gyerek szumma 23 kg :DDD

jó olvasni rólatok, úgy tűnik derűsen viseled :D

Nálunk nem mondhatnám, hogy nagy a versengés... sztem ők azt hiszik a lányok a másik bolygón élnek, és a mi családunkban nincs is olyan... mindenkinek megvan az aktuális kedvenc, Matyinak lízing, ha ő nincs apa, ha épp beteg akkor én, ha szekálni kell vkit akkor CS. ("jaj, Csanád már ötször elmondtam neked ) :DDD Cs. igazán velem szeret lenni, főleg új helyzetben, de azért megvan a többiekkel is, most már jóóóóóól tudja bosszantani Matyit.. mindegy mit mond, CS "DE de de  " -vel válaszol. amúgy így viccesebb, mint mikor rajtam élték ki a dackorszakot. Csak vigyázni kell, mert néha agreszorkodnak.

TAli jó terv, hozzánk is jöhettek újra, a szép új csodanagy házfelünkbe. januárban főleg, úgy túnik idén már csak betegek leszünk.

(eddig Matyi, most Cs és én, gondolom a többiek sem ússzák meg.)

legalább elfogy a tonna mandarin amit Mikulácsi hozott.

Előzmény: suppy (35634)
suppy Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35634
Köszi, mi jól, lásd alább. :-)

Meg még:
Endre hihetetlen gyorsan behozta magát beszédben: mondatok, választékosság, ragok. Most meg pótol. ;-) Volt amikor, már elég szépen ment, aztán elkezdett dadogni, majd 1 hétre megkukult, aztán, valami megint kattant benne, s azóta be nem áll a szája.
Szerencsésen alakult az oviválasztás: kis, 3 csoportos ovi, az intézményvezetőt fogta ki óvónéninek. Kezdetben örültem volna, ha a 2 közül legalább az egyik kicsit fiatalabb, de nagyon megszerette, akiket kapott, s amennyire látom, jók a szakmájukban, így már annyira nem bánom. Kezdetben nehezen viselte, hogy ha csoportösszevonás után értem be hozzá (f5), mert a kicsik túlaludták magukat du., de már azzal a pár perccel sincs gond, ha nem érek be előtte.
Ruhák: jó, hogy már nem nő olyan veszett ütemben, így még 104-110-esekben nyomja. Olyan 21 kg. körül lehet.

suppy Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35633
Isten éltesse Nórit!

Tegnap futottam össze Csibussal, ideje már találkozni! S persze a többi topiktagokkal is! Igaz, a lakásunk elég kicsi, de sebaj! Az ontopikok az emeletet vehetnék birtokukba, míg az offok a lenti részt.
Férjuram kitalálta, hogy munkát vált. Igazán örülök, hogy nem 2 diplomás autósfutárként szeretne nyugdíjba menni, de ez azt jelenti, hogy szombatonként képzi magát, így elég zsúfolt nekünk karácsonyig, de akár a 2 ünnep között? Akkor ovi úgy sincs.
A nagy karácsonyi rohamok után pár nappal kisimulva nálunk? (Uram erről még nem tud. ;-) )

Netszkvid, hazautaztok az ünnepekre?
Előzmény: Moka25 (35619)
suppy Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35632
A mozdonyleosztáson jót derültem! :-)
Előzmény: Moka25 (35615)
suppy Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35631
Szuper kis pasi! :-)
Előzmény: vidramam (35611)
suppy Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35630
Ha még aktuális: esetleg a Macikávé? Sokaknak az jött be.

A tejjel, akármennyi van, tényleg érdemes kitartani! Pláne ezzel a fránya, vírussal teli időszakban!
A napi 1 szopit még mindig tartom az ikreknek (már ők is olyan, nagyok, kedden töltötték be a 1,5 évet). Igaz, szerintem már csak nagyon kevés lehet, de érzelmileg is kell nekik, így talán még kihúzzuk egy darabig.

Hogy vagytok? Tesóügy?
Előzmény: Zoya77 (35607)
suppy Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35629
"úgy látom, hogy az ellenkező nemű kistesóhoz inkább viszonyulnak rajongással a nagyok, mint azonos nemű versenyző esetén."

Leírtad: versenyző. A 2 fiam nem győz kakaskodni. Anya kegyeiért is. Sőt, azért főleg! Enikő meg boldogan csücsül egy szál maga Apaisten ölében. :-)
Előzmény: JÉGmadár (35605)
suppy Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35628
"csak en latom ugy, hogy a 3 eves korosztaly borzaszto nehez elviselni?"

Nem csak Te. Endrém amilyen tündér, figyelmes, partner, kezelhető bír lenni, máskor meg nem is ismerek rá. Nyafog, hisztizik, piszkálódik, elhagyja magát. A kicsik meg pillanatok alatt ellesnek tőle minden marhaságot, tiltott dolgot. Nemegyszer hallom, hogy sutyorogva valami csintalanságra biztatja a kisebbet, aki persze lelkesen megteszi, amit Bátyusisten mond.
Lénárd is veszettül bír akaratoskodni, nyafogni. Napi többször hálát adok az égieknek, hogy nem 3 fiam van, s a sok fiúgyermekes ismerőseimre gondolok.
Törp, csuklasz néha? ;-)
Enikőt teljesen más fából faragták. Igazi nőci: be nem áll a szája, imád öltözködni, meg néha nyafog is, de teljesen másképp, s mások miatt, mondjuk ha jogos sérelem éri.

"De konyorgom, mikor novi mar ki?!!!! "
Úgy kamaszkorukra? :-D
Előzmény: netszkvid (35603)
suppy Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35627
:-)))
Előzmény: Zoya77 (35598)
suppy Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35626
A srácom méretei alapján én már a gimin gondolkozom. :-D

Komolyra fordítva:
Nem tudom, hogy van ez odakint, de arra emlékszem, olyan 4 év körül kezdődik a suli. Itthonról kiköltözve fura lehet, már most azon agyalni, hogy hova is menjen, mert más 3 évben gondolkodni, mint jóval hosszabban.
Előzmény: zsejkee (35625)
zsejkee Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35625

hú, iskola??? én is lemaradtam a felnövésről :D

Csanival jártunk Petőbe hipotónia miatt, aztán Matyival meg most, mert a bölcsiben mondták hogy mégis furán fut. (zanzásítva :))

Sulinál nálunk lízingkidnél a szempontok: oviból barátaival együtt, milyen a tanítónéni, el kell-e vinni máshova ha sportot v. zenét akarsz később, ne legyen a világ másik felén, ha esetleg van vmi nehézség akkor milyen módszerrel tanítanak.

és MINDIG van valaki akinek a tesója odajár, sztem a játszótéren is gyűjthetsz infot :D Itt pl. két olyan iskola is van, aminek az alsója hűdejó, de felsőből sorra viszik el a gyerekeket. Mi a nyolcat végig egy helyen akartuk. Itt angolul tanul, a másikban német és angol is van. De a legjobban az jött be hogy az egyik tanítónénije (a kettőből) nagyon passzolt hozzá lelkivilágban. a többibe meg belerázódott - és mi is :D

Mikolt Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35624

iskolavalasztasnal van az ovodaban mindig egy olyan alkalom, amikor az ovodavezeto meghivja a korzetes iskolak kepviseloit, es egyszerre lehet talalkozni minddel. valamint vannak nyilt napok is.

azt erdemes elore eldonteni, hogy mit tartotok fontosnak sulivalasztas elott. legyen-e kulonora? legyen olyan tanitoneni, akit messze foldon megeloz a hire? legyen minel kozelebb a suli? tanitsanak nyelvet alsotol? legyen benne napkoziotthon? hova mennek a gyerek baratai? van-e egyeb speci kivansag?

netszkvid Creative Commons License 2009.12.04 0 0 35623
Zsejke, nagyon birom a stilusodat, gondolom eloben is ilyen jozan nem komplikalt lehetsz, terelgeted a gyerkocoket, semmi panik, higgadt, derus optimizmus...

Arra emlekszem, hogy Marcival jartal Fejlesztobe, de Csanival is? (biztos az a szakasz nekem kimaradt, bocs)

Kepzeljetek, ma megkaptam Panna iskolai jelentkezesi csomagjat. Februarig kellene dontenunk hogy jovo januarban melyik suliban kezd. Ez lesz Panna eletevel kapcsolatban az elso sulyosabb dontesunk, huhhh... anelkul, hogy lennenek sajat tapasztalataink az iskolakrol itt szemelyesen, nehez donteni, hisz az otthon megszokott szempontjaink ebben (sem) alkalmazhatok. (szomszedok meg vallasos iskolaba kuldik a gyereket, azt meg en nem akarom, tobbi baratunk meg nem ebben a keruletben lakik, ahhh)
zsejkee Creative Commons License 2009.12.03 0 0 35622

hi!

Jesszumpepi, VM, hát Korai Fejlesztőbe nem kell járnotok :D

Móka, hangosan felröhögtem a Thomas and his Family leosztáson..... Apa fel is horkantott itt a jobb páholyban fekve! (Szombatot ne feledd!!!)

Suppy, amúgy minden oké a szekérderék gyerekkel? Endre már 140-es ruhát hord?

Mi Matyival most keveredtünk ki egy pompás tüszős mandulából. Csekély hozadéka volt, hogy legalább aludt napközben. Legalább háromszor :D és másodpercek alatt ment 39 fölé a láza :(

Holnap jön a Mikulás (szereposztásban Apa) a bölcsibe. nagyon kiváncsian várom, tavaly ugyebár sírva elrohant a sarokba, szegény uram tiszta lelki beteg volt, mi meg azon aggódtunk nehogy felismerje.... hát a sarokban bőgve háttal a Mikulásnak nem ismerte meg :D

suppy Creative Commons License 2009.11.28 0 0 35621
Fingerfood. :-))))
Most válogatom épp az idei képeket, s eszembe jutott ez.

Majd igyekszem magam behozni! (Már vagy 3-4 éve...)

vidramam Creative Commons License 2009.11.27 0 0 35620
Na, a fingerfood még egy remek móka lehet.... :-S Valld be, hogy lelkes híve vagy, és csak kitaláltad a kanálundoros sztorit, hogy leplezd! ;DD

Nóri nagyon édes, a szemöldöke tiszta bátyus, a többit nem tudom megítélni, mert már homályosak az emlékeim Marci hasonló korú kinézetéről...

Haja :DDD (Anya, kend a hajadra ezt a tortát, jó? Nem kened??? Hát jó, akkor majd én!)
Előzmény: Moka25 (35619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!