Keresés

Részletes keresés

komfort Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3697
az egyik "szerintem" szó a végén elhagyható szerintem
komfort Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3696

Bálint, tegnapi személyes igéretem szerint érdeklődtem. Kocsit megveszik, ( mit és mennyiért azt biztos, van aki tudja, én nem tudom , de őszintén nem is érdekel)... szavazást mérlegelték, de kb 60-65 ezer forint lett volna a ráfordított idő, papírok, másolások, ezért ettől sajnos elállnak...de kocsi lesz!

( szerintem a folyamatos stresszelést nem akarta már hozzátenni, pedig kaptak most ilyet is, meg én is, mert kell-e nekem ezzel foglalkoznom)

Az elektromos system tervezése idején tényleg nem tudtak mindenkit megkérdezni, de a rendszer szabványos, hatósági előírásoknak megfelel...és ha kiég, nem marad úgy örökre, ...ahol meg ég, az szerintem szerintem jó

Előzmény: fenyőbútorasztalos (3695)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3695
Andris 3693-as hsz-ára: természetesen nem az A-fm jóindulatának kétségbe vonása a kérdés, hanem az olyan tények, amikkel kár vitatkozni. Mint pl. a hónapok óta pazarolandó villamosenergia bizonyos lépcsőházi szinteken, járulékos izzócsere. Vagy a közös terület burkolása. Vagy egy korrekt áttekinthető elszámolás elvégzése. Vagy egy szerződés bebetonozása, verseny...szóval egyrészről mindenki megnézi a boltokban az árcédulát, és azt is hogy mit kap érte. Itt meg szemérmesen érintjük ezt a témát. Másrészt ha nálam egy kivitelező a villanyt beköti és ez miatt napokig ég mikor nem is szeretném, akkor bizonyára ennek nem örülök, és azonnal megpróbálok elérni megnyugtató megoldást. Szóljon nyugodtan valaki, ha esetleg nem így járna el...itt viszont ez miért nem működik? Az aki az én érdekemet kell hogy képviselje, miért magyarázkodik ezzel kapcsolatban össze -vissza? Kvázi védi ezzel.(Jó példa erre a körbetartozás: énnekem tartozik valaki, ezért neked nem tudom megadni a tartozásomat, sorry...itt meg a szerelő és az ő melósa az indok, meg hogy nem áldoz rá időt, mivel sok a munkája...bla-bla-kifogás,kifogás, kifogás....)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3694
Andrisom, múltkori beszélgetésünkre hivatkozva megkérdem: sikerült a szavazást meggyorsítani, vagy legalábbis rákérdezni, mikor lesz már? Mert én már annyiban megkönnyítettem a munkájukat, hogy elég elmenniük a Szabolcs utcai üzembe, és kiválasztani a kézikocsit. Nem kéne tendereztetéssel bíbelődni, mintha eddig bármiben is verseny lett volna, zárójel bezár..., és az is tény hogy a négykerekűt SOKKAL többet kölcsönözték ki, mint a gondnok úr által szerzett alkalmatosságot. Sőt, legyen szavazás egy 2 kerekűről is, akadnak akik szimpatizálnak egy ilyennel, megértem őket. Csak legyen már valami komunikáció ezzel kapcsolatban (ugye ezt hiányolt(uk)am.)
komfort Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3693

ezt a véleményedet tegnap tegnap sikerült átugrani, most vettem észre, hogy nem jól állok!!!!!...

ha valaki megbíz valakit tenderezésre, és megcsinálta, akkor beadhatja számláját

ha nem, akkor miért kellene AFM-nek foglalkozni egyéb teendői mellett ezzel is ( ez a kocsi minden fuvaros platóján ott van, ha pedig magam szeretnék nagy tömegű cuccot cipelni, rászervezek, segítséget kérek recepcióstól, feleségemtől, családomtól, és ha nincs más, és hozzáférek a cappcarázott alkalmatossághoz, hát istenem (még nem találkoztam egyik kocsival sem...csak ne felejtsem el visszatolni a helyére, nehogy lopásnak tűnjön fel ...kétszer ellopott kocsi lenne, ....

amikor még az önkiszolgáló üzletek forradalminak számítottak, nem volt család akinél ne lett volna bevásárló kosár, véletlenül is ki lehetett sétálni vele, mert előzőleg nem volt szokás bevásárlás után letenni a szatyrot, önkiszolgálók népe piti tolvaj lett pár méteren belül)

Az AFM jóhiszeműségét pedig folyamatosan nem kell kétségbe vonnod, ugye, ha valamit sokszor mondunk, akkor valakiknél ez bejöhet...inkább kérj időpontot, bejössz hozzájuk, pillanatok alatt jól éreznéd magad....a Te korosztályodból került ki mindegyikük  ( A gondnokság idősebb, tapasztaltabb kollégákat foglalkoztat, ez véletlen most, ....volt fiatal is, igyekezett is, de stresszes hely is, és egész nap nincs megállás, és van bőven "csesztetés", bocsánat jogos lakói igény és kérés, ...hagyom ott a "csesztetés" szót, bármi lehet belőle még későbbi hozzászólásokban) 

 

Előzmény: qwaevisz (3681)
komfort Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3692

hatásfok kérdésnél hülyeséget írtam, itt kevesebb mint 90-95%, a rendszerre nézve, távvezeték miatt Szerintem 20 % körül lehet, ...földben halad fűtés előre,vissza, HMV, cirkulációs vezeték, plussz a hideg víz

veszteség a több, ez járt ott a fejemben, épületen belüli csöveken is van valamennyi veszteség, de az legalább benne marad a házban

Előzmény: komfort (3688)
komfort Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3691

szia, irónia tesztelve, ha valaki, akkor én tudom, hogy semmi baj veled, ( OPNI is megvolt egyből), és értelek is

 

Előzmény: qwaevisz (3689)
callahan79 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3690
Komfort 3679-es és sq2 3682-es hozzászólását többek nevében is köszönöm.
C
qwaevisz Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3689

nem tartom magam őrültnek azért, mert ha valamiért pl. megszakadt az Internet kapcsolat, felhívom a szolgáltatómat, és elvárom tőle - hogy ahogy ideje engedi, de azért reálisan egy héten belül - kijöjjön, utánanézzen és javítsa a hibát.

 

de mindent el tudok képzelni. szokták említeni a viccet, ürge megy autópályán, hallgatja a rádiót, bemondják hogy "vigyázzon mindenki, az autópályán egy őrült szembe megy a forgalommal", mire főhősünk, "egy??? MINDENKI!"

ha így jobb, akkor majd a jövőben figyelek arra, hogy bomlott elmém ne zavarjon Téged

komfort Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3688

táblázat nálam a "verseny"-ben résztvevők összevetése, és miután egy időben pedig a VERSENY hiánya volt hetekig itt a téma, gondoltam jelzést küldök. Csak ennyit hiányoltam most is kocsi ügyben, vagyis csak ajánlatokat gyűjteni az kevés!( Te is észrevehetnéd az iróniát!)

AFM majd közgyűlési határozat szerinti beszerzésekben csinál Neked táblázatot, de ha most benyomtok oda több darab kiskocsi árlistát, miért rakja Ő azt táblázatba?

Mert ha egy lakó kéri ezt telefonon, akkor AFM kvázi maszekban teheti meg, hogy összehasonlítást készít részetekre, mintegy pótolva valaki ebbéli hiányosságát ( lehet, nem könnyű táblázatot csinálni)

Elhiszed nekem, hogy aki ide beleolvas mint kívülálló, most úgy érezheti, hogy miután bezárt az OPNI,  néhány lakó idekerült! Most úgy néz ki, hogy E épületben találkoztak a "Tiborcok", vagy békétlenkedők ( áh, nem tudom) és kiskocsi, nem is tudom hány kerékkel, szorzó, nem is tudom mire, hatásfok, nem is tudom mire, kis és nagy fa, esetleg cseresznye fa ( miért is ne), nem is tudom mire, csak legyen!

Kazánok legtöbbje tud 90-95 %-os hatásfokot, nálunk ez biztosan több ( rendszert illetően), mert a lépcsőházakhoz földben jut el az energia. Lakótelepen pár centi hó esés után látszik a vezetékek nyomvonala, ( 30-35-40 % mínusz a teljesítményben lehet,  ( ezért is van, hogy max 150 fokos forróvíz vezetékeket is építenek, és nyomás esések után végponton ott a 90-100 fokos víz)

nyomvonalat figyeltem elmúlt télen, nálunk nem látszott a kertben, ( pedig volt hideg is, és 3 cm hó is) tehát azért nem lehet akkora veszteségünk,

Egyébként  ezekről, meg minden másról sokan sokat írtak véleményt, észrevételt, de úgy látom mindegy, csak AFM ne legyen! Biztos meglehet oldani, és aztán? Benne lesz a lehetőség,hogy ettől csak többet fizetünk ...a kevesebbért.

Előzmény: qwaevisz (3687)
qwaevisz Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3687

Bár Önnel ellentétben én nem tudom pontosan Bálint és AFM közti levelezés szövegét, azonban szerintem is hiba volt az Ő részéről (is) a közösség nevében való nyilatkozás. azt azonban nem hiszem, hogy ezzel ártani akart volna pl. Önnek, vagy Papagen.-nak, hogy ne tudjon cipekedni hétvégén (ez persze nem mentesít semmit). Ha így gondolja (hogy ártani akart), akkor szerintem keressék meg egymást személyesen, mert ez esetben a fórum már nem lehet asztala egy ilyen ellentétnek.

sg2 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3686

Szerintem nincs 50%+1 tulajdoni hányad az Ön kezében, hogy mindeki nevében nyilatkozzon

 

Köszönöm, pont ezt a reakciót szerettem volna látni! :)  Felhívom a figyelmedet, hogy volt aki ezt hivatalosan írásban is megtette.

Előzmény: qwaevisz (3684)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3685
Ha megérted, ha nem, ismét elismétlem: a kézikocsi NEM CSAK mosógép szállítására alkalmas! Befér a szűk ajtón is, liftbe is. MULTIFUNKCIÓS -ha úgy tetszik. Mindenki használhatja BÁRMIRE, nem csak mosógép szállítására, de dobozos szállításra is, nagybevásárlásra is. Azzal meg nem tudok mit tenni, hogy Te csak a kötekedő rosszmodorú lakót látod bennem. Lássad, ha neked meg ezzel lett a lelkibékéd megnyugtatva. És ezen a ponton ezt a stílusú társalgást befejezettnek nyílvánítottam részemről.
Előzmény: sg2 (3682)
qwaevisz Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3684

senkinek nem volt fontos a kerekek száma, ill. a kocsi erdete, mindenki elvolt a két járművel, senkinek nem volt gondja

 

Szerintem nincs 50%+1 tulajdoni hányad az Ön kezében, hogy mindeki nevében nyilatkozzon (még akkor sem, ha úgy értette, hogy mindenki = mindenki - "hősök")

 

Ez meg csak úgy a hajónaplónak: sajnálom hogy a mai emberek nagy részének az irónia fogalma teljesen idegen állatfaj. Megyek, generálok is magamnak pár táblázatot, ha már utasítottak rá, én meg "hősiesen" teljesítem is, jobb dolgom úgy sincs, a hősök unatkoznak mint Hiro a Villains első részében :))

Előzmény: sg2 (3682)
sg2 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3683

Generáljak véletlenszerű adatokat (lehetőleg jo sokat, hogy átláthatatlan legyen) egy programmal a kézikocsik külféle éghajlaton és bolygófelszínen mért abszolút és relatív teherbírásukról?

 

Szerintem generálj.

Előzmény: qwaevisz (3681)
sg2 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3682

Én már nem vitatkozom veletek, rájöttem teljesen felesleges, mert olyan szintű negatív előítéletet látok bennetek a gondnokunkkal és a közös képviselettel kapcsolatban, hogy az ellen érveket teljesen felesleges felhozni. Szinte tényként mondjátok, hogy a mostani az rossz, és bármi más csak jobb lehet. Az aki az indulástól kezdve részt vett az épület üzemeltetésében annak nem fogadjátok el a véleményét, mindenki másnak aki azt se tudja hol van a Mandala meg szakértőnek van beállítva. Úgy beszéltek arról amit csináltok, mintha Ti lennétek a nagy hős önfeláldozó harcosok az AL ellen vívott ősi harcban, és mindenki más aki nem így gondolkozik, annak biztos érdeke van mást mondani, meg "prémium lakó" (külön köszönöm qwaevisz fórumozótársamnak a megtisztelő címet), meg ellenségei a közösségnek, stb.

Leírtam többször, nem az volt a bajom a gyűléssel, hogy volt, hanem az, hogy nem annak lett beállítva amire egy ilyen gyűlés alkalmas, vagyis: a lakók tömeges, és emiatt egyszerű tájékoztatása, hanem úgy, hogy na ott majd jól sarokba lehet szorítani az ellenséget, és a sarkunkra kell állni, erőt kell képviselni, mert itt minket minden szinten átvágnak. És a mai napig nem érti, hogy csak azért mert papírra van írva, az emlékeztető nem egy beszámoló, főleg úgy nem, ha egyoldalúan van kiadva.
Amúgy nem a hozzáállással van a bajom, jó ha valaki óvatos, és utána akar számolni a dolgoknak (pl. HMV és fűtés díj), de ha ilyen stílusban végzi ezt a védekezést, ami most már átment támadásba is, akkor az bizony árthat a közösségnek. Lásd. kiskocsi téma, ahol korábban senkinek nem volt fontos a kerekek száma, ill. a kocsi erdete, mindenki elvolt a két járművel, senkinek nem volt gondja, de a hősöknek ez nem volt elég, nekik akció kell, ők követelnek valamit, a gondnok ezt betartotta, most meg lehet pislogni hogy de hát mi ezt nem is így, meg nem is úgy akartuk, és különben se tessék már ránk fogni semmit, mi csak jót akartunk a közösségnek, még ha nem is ez jött le, és a közösség ezt nem is tudta. Kedvencem az amikor leírod a gondoknak írott levélben hogy nem bűnbakod keresel, de azért az a személy aki megvette a kocsit anyagi felelősséget vállalhatna... Aztán meg hüppögünk hogy miért kell szavazás egy ilyen egyszerű témában, és miért nem veszi meg egyszerűen a képviselet azt amelyiket most nem XY, hanem ZS lakó kért, miért nem csinálja meg mégegyszer ugyanazt, amivel egyszer már megtámadták. Csak mondom, a mosógépünket kétkerekű kocsival hozta a szállító, talán azért mert azzal be tudja tolni a gépet bármelyik szűk előszobán és fürdőajtón, és a padkán is simán felhúzza, nem úgy mint egy négykerekűt. De nem baj ha ez most már nem lesz lehetséges, mert a lényeg hogy van felelős, példa lett statuálva, a lelki világa meg mindenkinek rendben van.

Előzmény: fenyőbútorasztalos (3680)
qwaevisz Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3681

Generáljak véletlenszerű adatokat (lehetőleg jo sokat, hogy átláthatatlan legyen) egy programmal a kézikocsik külféle éghajlaton és bolygófelszínen mért abszolút és relatív teherbírásukról? persze kitérnék a gyártás során felhasznált szennyező anyag kibocsátásra, az EU zöld program által előírt szabványok százalékpontos ismertetésére, és frankó kis 50 oldalas grafikon melléklet is lenne..

 

Ne haragudj András, de én már nem értem az egészet. Ha fenyőfabútor asztalos készít egy egy táblázatot, mindenféle tulajdonsággal, paraméterrel, kutyafülével, akkor TELJESEN JOGOSAN benyújt egy számlát a lakóparnak, kb. 100.000+FA-ról, és ez a költség a hónapban szépen levonásra kerül az AFM a havi díjszabásából, mivelhogy az AFM munkáját végezte el, amiért amúgy fizeti 257 lakás tulajdonosa.

 

Amit az egyik oldalon elvársz, azt a másik oldalon úgy takargatják, mintha csalnának, lopnának, és mindez a világ legtermészetesebb dolga volna.

 

Az egyértelmű, hogy Bálint nem dönthet a teljes lakóközösség nevében. Számomra az is egyértlmű, hogy ellenben az AFM dönthet! Hiszen nekik a lakóközösség (bár lakásvásárláskor kényszerítve, de ez itt most lényegtelen) bizalmat szavazott, hogy minden körülmények között egy észszerű, és a lakók érdekeit figyelembe vett döntéseket hoznak, vállalva ezekre a teljes felelősséget. Amiben úgy látják, nem képesek felelős döntést hozni, kiírt szavazás fejében a lakókra hárítják a felelőséget, melynek a lakók részéről bizony díja van (egyértelmű), ellenben azt is mutatja, hogy az adott kérdéskör olyan mérvű, melyben a megbízott döntéshozó döntésképtelen, alkalmatlan.

Namármost hogyha az AFM egy kiskocsit sem tud megvásárolni saját felelőségre, akkor szerintem inkább nyisson olyan boltot, ahol nem kell felelős döntéseket hozni.

Amit Bálint tett, az eddig majdnem a legtöbb (talán utánad), amit a 257 tulajdonos közül bármi tett egy közösség érdekében. Az AFM-nek írt levelei alapján az AFM-nek lett volna dolga az adott "táblázatot" elkészíteni. Vagy azt akarod mondani, hogy azt nem tudta megtenni, mert az AFMnél lévő előre gyártott táblázatokban nem volt benne az a kiskocsi, amit Bálint talált az Interneten??

Előzmény: komfort (3679)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3680

Andrisom, jó hosszú levelet kaptam...

A kazánhatásfokkal kapcsolatban a Te véleményed esetleg különbözhet másokétól? Csak szerettem volna a 80%-ra rákérdezni, mintha rémlett volna hogy ennél ez a modern kazán többet tud. A kazán teljesítménye is titok, nem adhatod közre?

 

A rokonságom semmilyen puncsos játékban soha nem vett részt, én nem is ajánlottam soha se magamat, se mást. Ja, a fákkal kapcsolatban ismerős rokonára hivatkoztam, rosszul tettem. Vissza is szívom, akármilyen baráti ingyen árért hozott volna csemetét, azért is engem tenne felelőssé P és G ha kiszáradna a többi, és a csere kérvény miatt sértődötten az összes állományt kiszednék és elzárnák, pusztaság és sivatag okozója lennék.

 

Még mindig nem kaptam egy deka ellenérvet sem hogy miért ne kéne egy ilyen 4 kerekű. A kéken már véresre vertem az újjaimat...a billentyűkön, ez ügyben már elmondtam minden érvemet, ki kerestem a legközelebbi és legolcsóbb vételű eszközt, nem sajnáltam rá a méregdrága időmet és energiámat, lám ezt is félre lehet érteni, hivatkozva diagrammokra és összehasonlító táblázatokra, amiket persze nem prezentáltam...(milyen fontos most számonkérni egy eccerű "szakszervezetitől" olyan ismérveket, amiket soha nem kért számon senki-de még csak távolról sem!- attól az illetékestől, aki ezért van busásan fizetve, pláne magától nem tartotta fontosnak a minimális tájékoztatást)

 

Remélem örülsz a lakógyűlés eredményeinek, hogy voltak kedvesek és megtiszteltek minket a magasságosok -ha már elintéztem minden ezzel kapcsolatos logisztikát, és még becsületből le is alkudtam fillérekre a bérletit, nehogy az a vád érhessen: önkényesen pazarlom a közös pénzét, netán rokoni szálak fűznek az iskola mitfáreréhez, és jutalékot kapok...

 

Tulajdonképpen fogást lehet bárkin találni. Azon is lehet, akitől joggal várna el az ember segítséget(nem rád gondolok itt!!), és azon is lehet, aki ezeket számon kéri.

Pl. a kézikocsi: illetékes felelőséget vállal, de a bűnbak szerepét rám osztja. A következmény kollektív felelőseit pedig kiterjeszti mindenkire. Mert hogy én döntöttem...ha én dönthettem volna, előbb veszek 4kerekűt, és utána zárom el a meglévőket. Mert én azon lennék, hogy véletlen se okozzak kellemetlenségeket senkinek(habár nem vagyok szakmenedzser). Hogy miért nem írnak ki még mindig szavazást erről, ez miért nem olyan sürgős mint a drákói "b....meg" itélet, ők a tudói, ezt is kértem már napokkal ezelőtt, ha én lennék a döntnök, már minimum szavazhatnánk...

 

"Súgók", "tippadók", nekem ezek a kifejezések kifejezetten sértők. Ha azokra az szb-kre és közösképviselőkre gondolsz, netán szakemberekre akikkel konzultálok bizonyos kérdésekben, megnyugtatok mindenkit: ezek nem pirotechnikusok...

 

Ha gondolod, szomszédi barátságunkra való tekintettel megsűrgetheted a kocsis szavazást, én hálás lennék érte, remélem ez miatt még nem lesz kellemetlenséged, csak mert én kérem(amúgy utolsó lakó)

 

Puszilok mindenkit:-)

Előzmény: komfort (3679)
komfort Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3679

nézzétek, a munkáimmal, munkahelyemmel kapcsolatosan infót nem adok, nem szeretném, ha önös érdekében bárki rám hivatkozna, engem személyes céljai érdekében felhasználna,

.....és egyébként is valahol majd határt kell húznod, mert nem biztos, hogy a rokonság jobban és olcsóbban üzemeltet, ha pedig keresztül viszed közgyűlésen az akaratodat Imréék korrekt átadást csinálnak veletek, megismerheted a Mandala "műszaki tartalmát", szerződést köthetsz, ellenőrizhetsz

ha benézel a kazánház ablakán, látni fogod ami érdekel

személyesen is bármikor beszélhetünk, "taligák" versenyeztetéséről pedig hiányoltam a táblázatban való összevetést, kritériumokat, amelyeknek megfelelni kell egy ilyennek, pontozást az egyes tulajdonságokról, egyik miért előnyösebb egyes tulajdonságaiban, mint egy másik, értékeik, hogyan állnak az áraikhoz képest, és így összeállhat egy kerek anyag, amit közre adsz ( vagy nem), de mindenképpen könnyebb így dönteni, és felelősségre vonás esetén nem kell sokat magyarázni, mert eddig inkább csak a szöveg volt több, mint amennyit ilyenkor egyáltalán tenni érdemes

aztán még: közös képviselet munkatársait zaklatottságunkban sem kell le "húszévesezni", rájuk sértő megjegyzéseket tenni, pláne akkor amikor szívesen elfogadták meghívásotokat iskolai lakógyűlésre, és megtiszteltek Titeket egy emlékeztetővel ( természetesen közös költségen), így aztán egy kicsit legitimnek tűnhettetek, személy szerint én is kaptam, bár jelenlévők nem csináltak saját nevükkel, aláírásukkal egy névsort, mely melléklet lehetett volna. (Így már kicsit sem legitim, név nélkül )

tehát bármit teszünk, csak végig gondoltan, megfontoltan,... és rokonságra, és súgókra nem hagyatkozva, mert akkor néha úgy tűnhet, hogy Csernus műsorába is jók lennénk

mégegyszer mondom személyesen jobb véleményt cserélni, így a leírt szöveg személytelenebb, és valaki még sértőnek is érezheti, bár soha nem szándékom, inkább egy jó sör nálunk

Előzmény: fenyőbútorasztalos (3678)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.11.19 0 0 3678

Kedves Andrisom!

Ha már megszólíttattál, engedd meg hogy ne hagyjalak parlagon és én is igénybevegyem a tudásod: szerinted a kazánunk hatásfoka mennyi lehet? A másik kérdésem: egy kazánja van az öt háznak? Ez(ek) összteljesítménye mekkora?

Kösz a segítséget:-)

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 3677
Lehet h hamarabb kellett volna kérdeznem, mert közben megjött...
Előzmény: Törölt nick (3676)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 3676
Komfort,
nem tudod, hogy mi a MII-es készrejelentés csúszásának az oka? Belül nem haladnak a dolgok vagy mi? Kívülről jól néz ki a helyzet, nem értem mit tökölnek...
üdv
qwaevisz Creative Commons License 2008.11.18 0 0 3675
Így van :-) Bár konkrét összetűzések nincsenek, legalábbis talán a "veszekedéshez" a személyes jelenlétet fontosnak tartom. Elég sok olyan ember van, aki egy fórumba nagyon janinak érzi magát, a való életben pedig egy kis nyuszi. Nincs ezzel baj, ez is egyféle embertípus, mint ahogy még van jópár (pl. én aki meg a rosszat látja mindenben (szokták mondani akik ismernek..)). Csak így a véleménykülönbség azért jön ki furcsán, mert egy kis nyuszi a véleményét nem tudja a szemembe mondani. Az egésznek az lesz az eredménye hogy egy fórumon szépen elbeszélünk egymás mellett, és kezdem azt látni, hogy nem jutunk/juthatunk sosem egyről a kettőre (azon kérdésekben, melyek az egész közösségget érintik).
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.18 0 0 3674
Ha összeválogatná bárki 400 barátját (már ha van bárkinek is ennyi) és összeköltöztetné őket 1 lakóparkba, akkor ott is lennének előbb-utóbb súrlódások... Na most 400 idegennél ez tényleg törvényszerű :))
Előzmény: qwaevisz (3673)
qwaevisz Creative Commons License 2008.11.18 0 0 3673

az törvényszerű hogy olyan mint máshol :) nem is állítottam ellenkezőjét. Bármilyen közösség, ami akaratán kívül amolyan területi alapon képződik, olyan színes és különböző emberekkel van tele, mint a Kert. ezt el kell fogadni nyilván aki lakóparkba költözik.

komfort Creative Commons License 2008.11.18 0 0 3672
semmi baj a lakóközösséggel, ( olyan, mint máshol )
Előzmény: qwaevisz (3671)
qwaevisz Creative Commons License 2008.11.18 0 0 3671

felidegesítem magam olyan dolgok miatt, ami miatt nem kellene. van éppen elég gondja az embernek minden ilyesmi nélkül is. kedvesem mondja mindig hogy inkább a szabadidőmben (amiből nincs sok, és ezt ő tudja sajnos a legjobban) inkább élő dolgokkal foglalkozzak, az ilyen halott történetek mint egy lakóközösség legyen a legutolsó

Előzmény: komfort (3669)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.11.18 0 0 3670
Kaptunk ugyebár valami igéretet, ami persze nem szerepel az amúgy igen korrekt (vicc nélkül...) beszámolóban. Mégpedig sűrű vállvonogatások közepette arról, hogy ezután márpedig kapni fogunk beszámolót, és tájékoztatót. Pont. Vagy lehet , rosszul emlékszem? SG2 máris az ellenkezőjéről beszél, mintegy fitymálva az eredményeket. Elvégre ha más is így "örül" ennek -mármint hogy KK nem tartja be a nagy nyilvánosság előtt tett igéretét- akkor még szép hogy nem fogja erőltetni KK a beszámolókat. Hát rendben van, olvassák csak a kéket meg ezt is KK-ék, ettől fügetlenül tényleg leszakadna a műköröm ha kérnének egy rovatot, ahol hivatalosan is közölnének néminemű információt. Persze, a fórum nem hivatalos, erre van kitalálva a kódos oldaluk, amit bevallok nagyon rég nem olvastam, talán van is már rajta valami bármi? A magánemberi sértődöttségről már elmondtam a véleményemet, a szakmai sértettségről is, szerintem egyiknek sincs helye semmilyen munkahelyen sem. Ügyviteli díjjal kapcsolatban: szigorúan bizalmasan majd személyesen megsúgom, hogy egy igen korrektnek tűnő és igen korrekt referenciákkal bíró vállalkozás milyen ajánlatot tett erre a házra...csak hogy tisztában legyünk, mik a piaci viszonyok, és hova vagyunk mi belőve ezen belül. Azzal együtt, hogy ez egy garanciális, vadonatúj lakópark, ennek minden előnyével és könnyebbségével. Talán egy független KK jobban "taposná a belét" a villanyszerelőnek, hogy ugyan hónapok elteltével tegye már rendbe a folyamatosan működő világítást? Kockáztatva ezzel azt, amit a jelenlegi nem kockáztat...márpedig hogy ha elkezd cirkuszolni és perrel fenyegetőzni, akkor ugyan a lakóktól extra elismerést nem fog kapni, viszont megnézheti magát a következő társasházi megbízásánál...? Ahogy Juszt úr is fogalmaz: a kígyó majd jól beleharap a saját farkába??
Előzmény: qwaevisz (3668)
komfort Creative Commons License 2008.11.18 0 0 3669
itt eléggé zaklatottá váltál, betűk nem mindig kerültek a helyükre
Előzmény: qwaevisz (3668)
qwaevisz Creative Commons License 2008.11.18 0 0 3668

:-)) hát igen, csak mondjuk ha közös képviselő lennék, nem tudom mennyibe kerülne mindez nekem, mert azért jópáran vannak

 

Amúgy közröhej ami itt zajlik. A közös képviselet olvasgatja a cenzúrázott fórumot, és már tervezgeti a Malibu utat minden kolleginának és kollégának. Annak a kedves 20 éves hölgynek, aki alkalmazott létére még meg is sértődött, lehet kiemelt prémiumot is oszt :-) Mert ugyanis mit lát a közös képviselet? Egyetlen egy ember szánt időt arra a saját drága senki által meg nem fizetett idejéből, hogy tettek mezejére lépjen, és azt, amiért fizetjük a közös képviseletet, kivitelezze HELYETTE. A közös képviselet ezért persze PLUSZ ügyviteli költséget fog elszámolni, a GONDOKunk szépen megsértődött(*), talán lelkiismereti gondok miatt is (ez az ő dolga), és teljesen INGYEN munkában a lakóközösség hangot adó remélem kisebbsége elintézte, hogy legközelebb SEMMI se történjen SEMMELYIK OLDALRÓL. Mindezért cserébe is kapunk azért majd valamit, EMELIK MAJD A KÖZÖS KÖLTSÉGET. Köszönjük!!! Még jó, hogy olyan alacsony, és csak 30%-al drágább mint a kerületi áltag..

 

*: ami azért úgy gondolom hogy irreális, mert magánemberként, BÁRMIKOR megteheti, megkeresheti Bálintot, és elmondhatja a véleményét, de mikor dolgozik, akkor az én világlátásomba ez nem fér bele.. ha így volna, a rendőrök önvédelem címszóval lelőhetnék az összes gyorshajtót, vagy akinek 10 milliónál drágább kocsijuk van, mert csak.. de fogalmazhatnék úgy is, hogy nézzen már magába az ember, gondolom a jelentős többség doglozik valahol, kb a dolgozók fele nem főnök vagy vallálkozó, hanem alkalmazott. Ezen utóbbi kategóriában mindenki ott és úgy mondja el a véleményét ahol akarja, és akinek akarja?

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!