szóval a win verzió a gond. Erre nem gondoltam, a fene egye meg. Az a bajom, hogy a laptopról szeretnék exponálni (tárgyfotózás), nem csak áttölteni. Megnézem vissza tudok-e lépni egy nem 64 bites win verzióba.
Amennyiben, esetleg 64bit-es Win7 van a gépeden, azzal az említett funkció nem fog menni az 5D Mark1-el.Nincs 64bites wia driver (ez kell, hogy a számítógép "felismerje" az 5D-t) hozzá ezért csak úgy fog működni ahogy Te is említetted. A fotókat printer módban tudod áttölteni a utility-vel.
egy kis segítsége kellene. Laptopról szeretnék exponálni 5D-vel. A gép menüjében átállítom PC connectre a kapcsolatot, akkor a utilityvel nem találják meg egymást a gép és a laptop. ha visszaállítom printerre a gép menüjében a kapcsolatot, akkor megtalálja egymást a gép és a laptop, de nem tudok belépni a remote menübe.
Biztos valami banális apróság lehet az oka, de nem értem.
ha megnézitek a canon gépek bajonett-érzékelőjét, akkor láthatjátok, hogy felcsavaráskor az érintkezők végigsöprik az optika érintkezőit. sajnos létezik olyan véletlen, amikor a gyártási tűrések/kopások miatt esetleg a gép plusz/mínusz érintkezője zárlatba kerül. Eddig úgy 3-4 gépet javítottam ilyen miatt, az egyiket kétszer egymás után (és egy ilyen javítás nem kis javítás, mert a biztosíték, ha van, nehezen hozzáférhető - rosszabb esetben táppanelcsere. általában az utángyártott chipes optikák okoznak ilyet.
a te dolgod, hogy bevállalod a rizikóját, vagy sem. én is elfelejtem néha a kikapcsolást.
A tükre leeshet, más baja nincs...az idő miatti tipikus dolgok: expogomb "érzéketlen",
valamelyik nyomógomb esetleg csak mélynyomásra reagál, de ez nagyon ritka. Amelyik gép szemrevaló, az ált. jól is muzsikál. Exposzámot csak camera kft, így vagy van tőlük papír, vagy ne higgy el mást.
Sziasztok! 5d mk i gépet fogok venni a napokban egy üzletből. Tudtok segíteni esetleg mire figyeljek oda ennél a gépnél van e valami típushiba amit esetleg én is észre vehetek? Köszönöm
Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok, hátha valaki találkozott már hasonló problémával.
Van egy 5d mark II vázam, amit csak gyári tartozékokkal használtam.
A Történet: A gép ez év júniusában megállt teljesen, nem írt hibakódot, nem lehetett bekapcsolni, egész egyszerűen nem reagált semmire. Felkerült Budapestre a Camera kft-hez és potom 160 e ft volt a javítás, elvileg áramellátási gondja volt és elpukkant benne valami.
Készen is lett, öröm boldogság.
Sajnos a birtokomba vétel után egy héttel egy fotózás közben a gép egyszer csak megint megállt, nem reagállt semmire a kijelző pedig becsíkozódott. kikapcsoltam, és kiírta hogy fennmaradó képek száma 1, ami nem akart eltűnni csak ha kivettem az akkumulátort. vissza a szervizbe!
Sajnos ezt a kört a szervizzel már 4. alkalommal fogom eljátszani mert a hiba megint fent áll és tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a baja :(
a csatolt képeken látszik, a képernyő becsíkozódik és utána használhatatlan a gép, nem ír a kártyára, és nem lehet kikapcsolni.
Remélem valaki találkozott már hasonlóval és van valami ötlete ez ügyben, hogy mi okozhatja ezt a hibát.
Nagyon köszönöm :) Akartam mailt írni, de nem vagy publikus... Viszont az lenne az egyetlen probléma, hogy veszprémi vagyok és nem sűrűn szoktam járni pesten. Esetleg ha feltöltenéd valahová azt megköszönném. Tegnap még egyszer újra raktam az Eos utility-t, felismerte az 5D-t, de Camera Setting-be nem engedett belépni... pl. Ha ezt a verziót felrakom egy XP-s gépre akkor működhet a dolog?
Kb. 2 hete vagyok 5D tulaj és eddig nagyon szeretem, viszont lenne egy problémám. Ebben kérném a segítségetek. Az előző tulaj nevét szerettem volna átírni, illetve egy expo számot kiolvasni. Sajnos az új Eos utlity nem ismerte fel a gépet win7 alatt, és az eos info sem működött. Szeretnék kérni egy szoftver csomagot, amely tartalmazza anno a géphez adott CD tartalmát.
Most, hogy visszagondoltam és mondtad a meleget 2 hete Horvátországban jártam, kocsiban is volt a gép, de végig táskában. De máskor is érte már meleg. Lehet, hogy ez tett be neki... csináltam a két esemény között is képeket a gyerekről, de csak 1-2 kattintás és igazából hétvégén lett meghajtva akkor jött elő. Gondolom, ha meleg érte akkor már nem csak a zár lehet a ludas, hanem vmilyen elektronikai hiba is.
Igazából nem érte napsütés, mert ligetes fás helyen voltunk, napfény nem érte. A redőny és a tükör épnek látszik, ha kiveszem az akkut és visszateszem vagy kibe kapcsolom vagy ha megnyomom az expó gombot megszűnik a probléma. Sajna esküvőt ezzel nem tudok már fotózni, így be kell valamit gyorsan szereznem, a canon visszatéréses akció is pont most ért véget...ezt a pechet :)