Nem a faszénre akarom rárakni!!!!! Van egy sima grillsütőnk, amit a szokásos módon (faszénnel) szoktunk begyújtani.
Vettünk egy doboz lávakövet. Ezt szeretnénk kipróbálni, de csak úgy, hogy a lfaszén helyett a lávakő van benne. Ezt lehet így, és mivel lehet begyújtani illetve felizzítani. Csak gázgyújtóval vagy van egyéb lehetőség is amit már írtam.
Tudna valaki segíteni. A lávakövet lehet sima faszenes grillen is használni? Mivel lehet begyújtani, csak gázzal, vagy lehet hozzá használni gyújtókockát vagy folyadékot mint a faszénhez?
hello! én is imádok grillezni és újabban rákaptam a kész fűszerkeverékekre!régebben még magam készítettem de mostanság nincs rá időm, így csak reggel beáztatom a fűszeres olajba a húsokat és este csak rá kell dobálni a grillre!imádom!tippek ezen az oldalon még pár tipp!és hát nem tagadom ezek a kotányi fűszerek a kedvenceim!:)
Nem muszaj faszengyujtot hasznalni. Barmilyen nagyobb meretu konzervdoboz megteszi... kivagod mindket oldalat es meg nehany lukat az oldalara. Rehelyezed a grill rostelyara beledobsz nehany darab faszenet erre raontod a "benyat" es meggyujtod. Amikor mar jol eg mehet ra a tobbi szen. Ugyanolyan jol mukodik mint a faszengyujto... persze kicsit proletarul nez ki :D fontos, hogy a grill also szellozoje nyitva legyen (a kemenyhatast erositi) es a fedot sem szabad racsukni termeszetesen.
Ha a fenti valamiert nem megvalosithato akkor kis piramist kell epiteni a faszenbol es lazan elhelyezni benne nehany papirdarabot. Itt sem art egy kis benzinnel rasegiteni. Ha nincs benzin akkor az aljan levo papirokat kell begyujtani...
Nagyon köszönöm a segítséget, éppen Budapest ellenkező oldalán lakom, de kedden (vagy a héten valamikor) megyek ki Érdre, akkor útbaejtem, kis szerencsével még marad.
No, pontosítás: a 70-es úton lévő (Péterhegyi út sarok) Plusban van ilyen begyújtó, ráadásul a kiárusítási cuccok között, féláron. 799 ft. A legbelső pénztár mellett a falnál van egy rácsos gondola, az előbb még volt vagy 6-8 db.
Ha nem bp-i vagy, akkor sajnos ez nem segít rajtad. :-(
Pont a Plust akartam ajánlani, de látom, nem találtál. Ha bp-i vagy, érdemes esetleg lakótelepi boltjaikat nézni - nyilván ott nem annyira fogy... Pár hete Kelenföldön én még láttam.
Köszi a tanácsokat, megmondom őszintén a kerti grillezést a párom csinálta csak a mosogatás gondja az enyém, de az nagyon. A teflonnal így még nem jártam, pedig jó pár éves konyhai tapasztalat van mögöttem, de így ráégetve cuccot soha nem produkált a párom. Nem hibáztatom érte, de tényleg lehet, hogy ki kellett volna olajozni a sütőt. De arra gondoltunk, hogy a hús amúgy is olajos. Majd próbálkozunk.
azért óvatosan kísérletezz az alufóliával... Nekem pl. tepsibe égett már úgy bele (pedig ott nem olyan közvetlen közelben van a hőforrás), hogy ki kellett dobni a tepsit. :-((( Inkább ecseteld be picit olajjal bekapcsoláskor a sütőfelületet (is).
Ha ráég egy kicsit a kaja, próbáld meg jól beáztatott papírtörlővel beborogatni. Esetleg nemcsak sima vízbe, hanem jó mosogatószeres vízzel átitatott többrétegű papírtörlővel még hatásosabb....
Nem kivehetősek a bordás sütőlapok a kontaktgrillből? Nekem olyan van (Rowenta), és a két fémlapot be lehet tenni a mosogatógépbe is, vagy akár áztatásra a normál mosogatóba. Ilyen, mint ezen a képen:
Hideg zsíroldót (ami egyéb esetben a szuperbiztos megoldás) nem használj, mert leoldja a teflont is. :-((((((
A sütési idő függ a kontaktrill teljesítményétől is. Ahogy látszik a képen is, az enyémre a tetejére rá van írva (kis piktogrammokkal), hogy mit hány percig kell sütni.
Szervusztok! Tegnap kipróbáltam az új kontakt-grill sütőt! A grill kolbászkák finomak lettek, de a tarját jól elégettük Ráégett a teflonra a pác! Nem tudtam letörölni róla, és csak kb. fél órás piszmogás után jött le a ráégett trutymák. A mosogatás is körülményes volt, mivel nem lehet a víz alá betenni a készüléket!
Valamit rosszul csináltam? Nekem eddig a teflonjaimra sohasem égett rá semmi. Vagy ha igen, könnyen le tudtam takarítani. Lehet, hogy a sütés előtt be kellett volna kenni olajjal a belsejét? Tud valaki olyan tisztítószert a teflonhoz, ami feloldja ezt a ráégett pácot?
Vagy lehet a teflonra is alufóliát tenni és azon sütni a husit? A faszenes sütő sokkal egyszerűbb volt.
Kérlek válaszoljatok, mert a tegnapi nap eléggé elvette a kedvem a sütéstől:((((
Még egy kérdés: hol lehet olyan adatokat találni, hogy mennyi ideig kell sütni ezekbe a készülékekbe a husikat? A készülékhez kapott tájékoztatóban nem volt ilyen.
Nekem nem szokott gondot okozni.Füstölésben nem vagyok szaki, de van egy könyvem róla, ott azt írják, hogy néha borókabogyót szórnak ( már aki) a "tűzre".
Valóban, a fenyőfélék nem jók füstöléshez, de mondom, még nem volt gondom a módszeremmel, igaz, nem mindig jut eszembe, hogy szórjak rá...:}}}
Ha a szomszédok a szagot kifogásolták, akkor kontakt-grill esetén is fogják... :-(
Mikor még nem kertes házban laktunk, még télen is kitettem a teraszra a kontaktgrillt, mert olyan iszonyatos füstöt csapott, mikor a pácolt húsokat beletettem...
Én ugyanúgy pácoltam, fűszeres-olívaolajos pácokkal.
Nem lesz rossz ízű az illatos füsttől? Én úgy tudom, hogy a disznóhúst is csak keményfa füsttel füstölik, mert, ha illatos a fa, átveszi az ízét a hús.
Elnézést, ha rossz topicot nyitottam meg, de ezt dobta ki a kereső. Kaptam egy kontakt-grill készüléket a gyerekektől. Eddig mi is kerti grillen sütögettünk, de a szomszédok nem nagyon szerették a szagát, ezért abba hagytuk.
A kérdésem hozzátok, hogy ebbe is ugyanúgy kell pácolni a húsokat? Van-e valakinek ezirányú tapasztalata?
Én meg a tujákról szoktam leszedni a már elszáradt mag nélküli maghéjakat, a következő évben meg ( ha eszembejut ) egy maréknyi apránként a parázsra...:}}
Egyszerubb "fustbombat" csinalni alufoliaban, es nem is kell keresgelni, amikor grillezer:))
Siman beaztatod a faforgacsot, es egy alufoliabol nyitott csomagot csinalsz. Ennyi. Ha nem gazos a grill, akkor csak radobod az azott darabokat a tuzre.