Idén a szamarak is főszerepet kapnak! Május 19., a Csacsinap csak az övék lesz - és természetesen Önöké, kedves Szamártenyésztők-és tulajdonosok! Hamarosan összeáll a részletes program, és akkor ide is feltesszük.
:))" Kapcsold az ötödik sebességet "! ( Hajrá Imike !:)
...önbizalomnövelőnek játszd le Iminek az Indul a bakterház-ból a Sanyi...Sanyikám !!! Lovas jelenetét. Győzni fogunk ...............> ( Hajrá Jasmine-20 !:)
A Balatonlelle -Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum idén is megrendezi az évről-évre nagy népszerűségnek örvendő Csacsinapot.
A pünkösdi hétvégén, május 18-án adunk otthont a Nemzeti Vágta Balatoni Előfutamának, majd másnap, másnap május 19-én a szamaraké lesz a főszerep: ezen a napon szervezzük meg a Csacsigaloppot és a Szamárszépségversenyt, és az idei évben a Csacsi Ki mit tud? is színesíti a programot.
Nevezési díj idén sincsen, és lehetőség van több csacsival is nevezni a versenyekre!
Bővebb információért és nevezési lapért keressen minket: 06/20/50-94-191; info@radpuszta.hu .
Keressük a mi Sanyink ellenfeleit: nem lesz könnyű dolguk: a rádpusztai szamár tavaly már harmadszor nyerte meg a csacsigaloppot
Reméljük, hogy versenyzőink között üdvözölhetjük Balatonlelle- Rádpusztán a pünkösdi hétvégén!
megmutatta többször is :D de megmutatták 1x neki is :P olyat csattant a csonton(valószínüleg az állán) a póni pata h majdnem frászt kaptam h búcsúzhatunk afogaktól de Imit nem zavarta így gondoltam nincs komoly baj...
a locsolokat elirányítanám azokhoz akik szeretik ha büdösítik őket :D én köszönöm kihagynám :P
Nálam az öregebb nem nagyon szereti a szeles időt,és javarészt a fedett helyen van a három éves kanca leginkább kint a szabadég alatt.Leginkább csak enni megy be meg éjszakára.
Az én csacsim egész télen kint aludt a födött udvaron, de sosem használta az istálót. Mínusz 18 fokban is nyugodtan feküdt a földön kissé bahavazva. Igaz, hogy akkora bundát növesztett, mint egy mackó :)
Nálatok hogy bírják a csacsik ezt a szeles, hófúvós időt? Enyém tegnap óta ki sem teszi a lábát a házikójából, de már nagyon mozgáshiánya van... Délelőtt mikor kimentem hozzá kicsit, hogy ne unatkozzon annyira, kiment a házikójából és hívott játszani, futkosni, nagyon nem bírt magával, úgyhogy futottam vele egy picit, aztán rájött, hogy nem volt jó ötlet és fél perc futás után már ment is vissza a védett helyére. :)
Amiről a múltkor írtam neked,a feleségem szerint Bácsszőlősön van a csacsiverseny. Ami inkább állítólag móka,bohóckodás,mint sem verseny, de a csacsikról szól.
Egyébként minden változatlan erre felé.Sajna kevés az időm,így már régen tudtam befogni ez meg is látszik Rozin. :-)
Imre ma előhozta szamárénjét --> csökönyös volt mint a fene :@ lehet nem tetszett neki a sarkantyú :D
kisfiam az okosodás útjára lépett és ehhez muszáj a sarkantyú h finomabb érintésre is reagáljon a lelkem... de ma nagyon felbosszantott...
lehet mindenféle bemutatót vissza mondok és maradok a szamarasok között... ott ha ganéskodik mindenki csak mosolyog viszont ha lovasok között szemét akkor levagyok nézve ehhez nincs kedvem... Imi nem áll(még) készen arra h nagyközönség elé vigyük hát várunk...
bár még kezdő csacsigazda vagyok, de én egy szamártenyésztőtől vásároltam, és mindent nagyon részletesen elmagyarázott, azóta is tartjuk a kapcsolatot és emailben kérdezhetek tőle, folyamatosan kapom a tanácsokat, és ha valami problémám van, fordulhatok hozzá. Tehát fel lettem készítve a csacsival járó "nehézségekre". Mivel hozzám egy nagyon fiatal kiscsacsi került, ezért nekem kell megnevelnem mindenre, például arra, hogy ne rúgdosson felénk; ne harapdáljon minket és a ruhánkat; adja fel a lábát; stb. Szóval szerintem amire mindenképpen figyelj vásárlásnál, az a viselkedése legyen. Pár perc alatt is ki lehet ismerni egy csacsit, főleg ha agresszív, akkor azt észre fogod venni. Én úgy tudom, hogy ilyen idős korban a viselkedésén már nehéz változtatni, ezért is ezt mondom, hogy ez a legfontosabb. :)
mire kell figyelni? szerintem ugyanazokra mint a lónál...én mondjuk nem biztos h a soványságra v a körmöletlenségre kizáró tényezőként gondolnék mert ezek javíthatóak... szerintem lábait fel kell adja esetleg kipróbálni...
lehet a legjobb megoldás ha felveszed a kapcsolatot a szamártenyésztők egyesületével hátha tudnak segíteni :)
szeretnék én is ,még 1 csacskót 1 korom feketét amiben nincs fehér(max az orra) XD
(nahát, a fele üzenetet lehagyta a rendszer... :-/)
Akkor folyt. köv:
...szóval, aki már tudja, mi a stájsz.
Később szeretnénk kocsiban is használni Őkelmét, kábé ekkorra tervezzük a második LapátFülű beszerzését is, egy szintén nem gyerekkorú herélt képében - Őt a Fiam fogja szamaragolni. :-)))
Ketten szerintem pont klasszak lennének egy kisebb kocsiban, akivel tudok terményt, kiskockabálát szállítani, aztán kocsi nélkül túrázni az erdőn a kutyákkal... stb.
Végül majd Apa kap egy Szépséget. :-)
A vételhez - mire kell odafigyelni, buktatók, egyebek... - ha tudtok valami okosságot írni, azt megköszönöm. :-)))
Istálló gondunk nem lesz, legelő gondunk sem, de társaság gondunk sem, már most két kecske várja Őcsacsiságát. :-)
Csacsiszerszámunk még nincs, de ha jól olvastam, túl sok mindenre nem kell számítani.
Azt gondoltuk ki, hogy első szamárnak (mert valszeg követi majd több is ;-) ), egy viszonylag "jól képzett" 6-7 éves kancácskát szeretnénk. Ez azt jelenti, hogy látott már kocsit, meg ember is ült a hátán. Ja, meg viszonylag barátságos is. :-)
Elég régen volt már (4-5 éve is talán), hogy rendszeresen lovagoltam és mindenképpen szeretnémújrakezdeni-immárszamárháton.Ezértgondoltam,hogyelsőreolyancsacsitszeretnék,akimártudja,miastájsz.:-)