Keresés

Részletes keresés

magyar bucó Creative Commons License 2010.12.02 0 0 2041

Ha teheted, a csukát is próbáld ki. Nekem az jött be a legjobban.

Előzmény: Boarhunter (2039)
Boarhunter Creative Commons License 2010.12.01 0 0 2040

Egyenlőre a készülékhez adott, borókabogyóval "ízesített" fűrészport használtam.

Előzmény: oiuz (2036)
Boarhunter Creative Commons License 2010.12.01 0 0 2039

Alaplé?

Távozz tőlem sátán... :-)

Az alaplé az valami ördögtől való dolog, máramennyiben halászléről beszélünk :-)

Egyébként kiló feletti kárászok voltak.

A törpeharcsa fantasztikus lett, sajnos csak ez az egy volt. Mindenesetre rendeltem egy komolyabb mennyiséget. Valójában a kárászok állagával sem volt nagy baj, pláne miután kihűltek.

Ki kell tapasztalnom az időket.

Előzmény: magyar bucó (2037)
magyar bucó Creative Commons License 2010.12.01 0 0 2038

A készülékben fűrészport használnak.

Előzmény: oiuz (2036)
magyar bucó Creative Commons License 2010.12.01 0 0 2037

Az ezüstkárász nagyon gyorsan szétfő. (Mire felforr a víz, a hal már szétfőtt, ezért csak alaplébe teszem.) A törpeharcsa állaga gondolom jó lett.

Előzmény: Boarhunter (2035)
oiuz Creative Commons License 2010.12.01 0 0 2036

afSiH!

Jó reggelt!

 

Bár ahogy látom sprotnit nem füstöltél......

:)

 

Milyen fának a füstjét használtad? Vagy nem is fát használtál?

 

Üdv

oiuz

Előzmény: Boarhunter (2035)
Boarhunter Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2035

Kipróbáltam a halfüstölést. Van mit tanulni.

1. az egyik égőbe kevés denszeszt öntöttem, kifogyott. Az újratöltésnél nagyjából mindent felgyújtottam, amit lehetett.

2. sótlan lett egy kicsit a hal

3. a végén, az akkor már mindenütt lobogó denszesz miatt ott is melegedett a tálca ahol nem kellett volna, ráégett ami a halból kicsöpögött és kissé kesernyés lett a külseje.

4. túlfőtt a hal(mondjuk ez csak esztétikailag probléma, fantasztikusan omlós, puha)

5. sok volt a leve, tovább kellett volna szikkasztani a nedves pácolás után.

DE AZÉRT NAGYON FINOM!

 

homerx Creative Commons License 2010.11.16 0 0 2034

uuuu, de reg ettem kecseget! nekem nagyon izlett rantva is, hasonloan szeletelve mint az angolna. aztan finom volt belole a porkolt is. en pedig sutoben sutottem egeszben. arra figyelj, hogy a hurjat szedd ki, mert osszerantja a halat :)

Előzmény: Dydand (2033)
Dydand Creative Commons License 2010.11.15 0 0 2033

afSIH! :)

 

Véletlenül nekem ugrott egy egész kecsege és egy lénai tokhal filé. Ötleteljünk: mi legyen belőlük?

 

Üdv: dy

oiuz Creative Commons License 2010.06.02 0 0 2032
sziasztok!

még mindig afSiH!!!!!

így 1/2 év után...
TOPIK HOPPP!!!!

üdv
oiuz
dszysssz Creative Commons License 2009.12.28 0 0 2031

Nosztalgiáztok itt, ahelyett, hogy karácsonyi halacsokkal dicsekednétek. :-))

Nejem lepett meg eme remek eledellel:

receptért ide kattints

 

Ezt meg én követtem el.

Kulcsszavak: pisztráng, gombával töltött ravioli, diómártás.

tuutuu Creative Commons License 2009.12.28 0 0 2030

Én nyilván a förtelmesbe szaladtam bele...:}}

 

Már a külleme is ölég riasztó volt, bár az átkosban számos remek dolognak volt a csomagolása/külleme ijesztő...:}}}

Előzmény: H_G (2029)
H_G Creative Commons License 2009.12.28 0 0 2029
Hát a kagyló maga jó volt benne, de az olaj szerencse dolga volt, némelyik szállítmányé jó minőségű volt, másoké viszont egészen förtelmes.

Előzmény: szkati (2028)
szkati Creative Commons License 2009.12.27 0 0 2028
Hát az valami csodás volt! Mi tizesével vettük és ettük persze. Erre a mai fiatalok nemigen emlékezhetnek, tehát az, hogy tudjuk miről van szó, az azt jelenti, hogy nem tartozunk a mai tinik közé.
Előzmény: ágika1 (2026)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.26 0 0 2027
Nu, abba egyszer, és utoljára szaladtam bele...:}}
Előzmény: ágika1 (2026)
ágika1 Creative Commons License 2009.12.25 0 0 2026
És albán kagylókonzerv,
Előzmény: tuutuu (2025)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.25 0 0 2025

Áá, az csak a látszat, mert létezett 26.-Ft-ért tőkehalmáj.

Na, erre varrjunk gombot, olvtársak !

 

...:}}}

Előzmény: Dydand (2024)
Dydand Creative Commons License 2009.12.25 0 0 2024
tuutuu -szokásához híven- egyéni stílusban megadta a választ :))))

Üdv: dy
Előzmény: comad (2022)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.25 0 0 2023

Miért nem lehetett a tőkehal tőkehal?

 

Off

Biztosan valami elmeroggyant azt hitte, hogy a tőkésekhez van köze...:}}}

 

Marx: Das kapital c. művét se sokan ismerték, csak huhogták....}}

On

Előzmény: comad (2022)
comad Creative Commons License 2009.12.25 0 0 2022
Igen, kicsit utánaolvastam és biztos, hogy igazatok van.

Miért nem lehetett a tőkehal tőkehal?
Előzmény: Dydand (2021)
Dydand Creative Commons License 2009.12.25 0 0 2021
Biztos vagyok Boarhunter kolléga válaszának igazában, egy tonhal (akár sárgahúsú, akár vörös) aranyárban méretik, és az emberek 99%-a keveri a tőkehallal (az átkosban nem lehetett a tőkehalat tőkehalnak hívni, ebből ered a tonhal mítosz - és keverés). A tonhal kilója olyan 5000 forintnál indul és a csillagos ég a határ. Amúgy az igazi tonhalnak büntetés lenne, ha kisütnék vagy rántanák ;)

Boldog karácsonyt mindenkinek! :)

Üdv: dy
Előzmény: comad (2020)
comad Creative Commons License 2009.12.25 0 0 2020
Látod, most megfogtál. Csak vendég voltam, a vásárlásnál nem voltam ott.
Előzmény: Boarhunter (2019)
Boarhunter Creative Commons License 2009.12.25 0 0 2019
Amit mi "tonhal" gyanánt megszoktunk gyermekkorunkban, az valójában tőkehal filé.
Előzmény: comad (2018)
comad Creative Commons License 2009.12.25 0 0 2018
Én is azt ettem tegnap, simán rántva. Nem ettem már vagy öt éve, de egyből kiszúrtam, hogy az. Teljesen más íze-állaga van, mint a heknek meg a "tengeri haltörzs"-nek meg ilyeneknek.
Előzmény: TTAMAS (2017)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.25 0 0 2017
Hogyan nézett ki az általad tonhalnak nevezett valami?
Előzmény: VBL (2016)
VBL Creative Commons License 2009.12.25 0 0 2016

Fotóval sajnos nem szolgálhatok, de 24 -én pontyot vacsoráztam. Emellett belecsíptem kicsit a tonhal nevű szánalmas valamibe is. "Zongorázni lehet a különbséget" a népnyelv szerint. Nem is értem, anyám miért ragaszkodik a tonhalhoz. Talán szálkaiszony. Megjegyzem a filézett pontyot falni lehetett, egy darab (nem sok) szálkát sem találtam benne.

 

Enyhe sajnálatot éreztem tonhalat választó családtagjaim irányában.

 

dszysssz Creative Commons License 2009.12.18 0 0 2015
A "turistaellátó futószalag" helyeket ki kell hagyni! A helység szélén kell keresni a jó helyeket.
Mi az idény kezdetekor jártunk Balatonfüreden egy város széli étteremben egész napos "árkon-bokron" túra után. Közvetlen emberi hang, figyelmes, udvarias kiszolgálás, nagyon finom és gusztusosan tálalt ételek - volt a jutalmunk, és olyan adag, hogy néhány falatot ott is hagytunk. (Jóistenke talán megbocsájt, hogy ez nem halétel volt -))))
Előzmény: TTAMAS (2014)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.18 0 0 2014

A Szalajka-völgyi büfé régen is lehúzós hely volt, viszont bent a faluban (ma a Szalajka panzió étterme) a füstölt pisztráng tejszínes tormával "kihagyhatatlan" volt.

(Sokáig laktam Kazincbarcikán és erre jártunk Pest felé.)

Előzmény: TTAMAS (2013)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.18 0 0 2013
Oda nem a helyiek járnak, a turistát meg elég egyszer lehúzni, úgyis jön másik. :(
Előzmény: tuutuu (2012)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.18 0 0 2012

Azon veszít, ha a büdös életben be nem teszem oda a lábam - szerintem.

Sőt, reklámozom a neten...:}}}

Előzmény: TTAMAS (2003)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!