Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Előző télen jópárszor elővettem (a pincében, a legkevesebb 12 C volt), és csak akkor tapasztaltam pöfögést, ha már tényleg kevés (10-20g) CO2 volt a tartályban. Emiatt kalandoztam el abba az irányba, hogy ez most biztos nem lehet a hőmérséklet, hisz korábban sosem rendetlenkedett ennyire észrevehetően. Az kezdett bosszantani, hogy betekerésre tovább romlott, mintha valami összefeszülne. A takarítással majd kenéssel próbálkozva fedeztem fel ezt az "érdekes" megoldást az ék és a kalapács tekintetében. Megjegyzem, ehhez a részhez a tömítéscserénél hozzá se nyúltam, ami jó, azt nem javítgatjuk alapon. Lehet hogy most se kellett volna belenyúlni, de most már mindegy, az legalább kiderült hogy nem egy LGR se nem egy CP2.
Most felhoztam a tartályt és a puskát is a pincéből. Este megnézem mi történik szobameleg apparátussal. Ettől függően kapom szét újra egy teljes takarításra.
Éppen ez zavar, beesett 140-re, beljebb tekerve nem gyorsult, kifelé viszont valamivel jobb lett. Azért kezdtem legózni vele, hogy kizárjam hogy valamit nem jól raktam össze, vagy esetleg a tömítésekkel nem OK valami. LG90 tömítés, tudtommal ugyanez kell a CG90-be is. Holnap teszek még egy próbát a befelé csavarással... Ha bejön, meglepődök, de örülnék neki, az is biztos.
Gramm mérleggel ellenőrzöm, 30g volt mikor először rendetlenkedett, aztán feltöltöttem kb tele, most 45 g van benne mert annyit mértem / lőttem hogy visszafogyott. Nem igazán változott semmi. Szerintem a mérleg pontos, de leellenőrzöm holnap.
Sziasztok! A Walther CG90 lelkivilágát ismeri itt valaki? Lehet hogy csak nekem bonyolult, mindenesetre a történet:
1.5 éve van nálam, ugyan hibásként vettem, de kutya baja nem volt kb 2 hónappal ezelőttig. A tartályt nem csavargattam le, 1-2 hetente szoktam elővenni, és mindig T (szárazedzés) állásban tettem el. 2 hónapja feltöltés után felcsavarva a tartályt elkezdte rotyogtatni a CO2-t, ezért rendeltem bele szeleptömítést. Esélyes hogy egyébként nem a szeleptömítéssel volt baj, hanem a tartály csonk alatti O-gyűrű szelelt - azt is cseréltem. Összerakás után jónak tűnt, aztán elraktam bő hónapja.
Szokás szerint nem csavartam ki a tartályt, és T álláson volt a szárazedzés tekerője (előtte is mindent ugyanígy csináltam több mint egy évig, lásd fent).
Pár napja elővettem, és elérkeztünk a lényeghez: alig pöffen. A tartályban volt elég gáz (30g), azóta tele is töltöttem, de így se lett jobb, tehát nem az volt a gond. Ezért a rugófeszítővel kezdtem kísérletezni. Befelé tekerve (az előfeszítést növelve) lassul a puska. A legjobb, kicsivel 150 alatt úgy volt, ha teljesen kiengedtem az előfeszítést, és max egy fél fordulatot tekertem be.
Következő: az ütőművet szétszedtem, régi kenőanyag maradványokat kitörölgettem. Először próbáltam "szárazon", majd az éket, kalapácsot finoman teflonspréztem. Úgy sejtem szárazon lenne az igazi, de sehogy se jó. Minimálisan gyorsult, 148 körüli sebességről 150 fölé sikerült tornászni a takarítgatással.
Amit még próbáltam állítani, az a töltőkapu ék felső imbusz csavarja, ezt ha lötyögősre állítom, akkor mintha a sebesség is ingadozna, ha túltekerem, akkor megfogja a kalapácsot. Ennek is kell lennie egy ideális beállításának, gondolom, most se nem feszes, se nem laza, így a legjobb (kb ugyanígy lehetett beállítva mielőtt hozzányúltam). Jelenleg kb 154 m/s, ez a top, úgy hogy majdnem teljesen ki van csavarva az ütőműrugó előfeszítő csavar, és a töltőkapu ék imbusz "pont jó".
A pincében ügyködök vele, 16 fok van. Úgy emlékszek múlt télen nem volt gondom a sebességgel, és tavaszra azért lement 12 fokra.
Az ütőműrugó lesz a ludas, vagy valamit még lehet bíbelődni?
A rugókat meg újra lehetne hasznosítani. Pl. az egyik végét lecsavarozni valami fix ponthoz, a másik végére meg valami célt lehetne felcsavarozni, vagy hegeszteni.
Másképp oldottam meg a töltő rúd hátra siklását. Az irányzék alatt lévő rúgóval lenyomott acélgolyónak csináltam egy kis "fészket" a töltő rúdban, csak minimális süllyesztés kell és megoldva probléma. Előnye, hogy otthon megoldható nem kell hozzá esztergályosnak "könyörögni".
Köszi a bíztatást. Hétvégén nekiveselkedem és megpróbálom szétszedni. Adtak hozzá néhány O-gyűrűt (a markolatban vannak egy zacsiban), remélem a sűrűn kopókból szedték össze. Talán vennem sem kell újakat, bár talán jobb lenne az összesen kicserélni. Már 4 éve használom, eddig csak a töltőcső puska felőli végén levő két gyűrűt kellett cserélni.
A dolog sínen van. Gyors-olcsó-ideiglenes megoldás lesz, nincs mozgásterünk. Aztán végig játsszuk a variációkat kicsiben, és a legjobb majd kikerül győztesen.
Bandó jól írta: ha a sajátom volna, már el is lenne felejtve. De nem az. Sok változós a történet.
P.S.: A belinkelt tömítésekből szeretem volna első körbe rendelni. Már lassan egy hete válasz sem érkezett az eladótól.
Gmailról írtam, nem hiszem, hogy levélszemétbe ment volna...
Srácok,nem akarok beleszólni,de napok óta figyelemmel kísérem a dolgokat.
Bandóbának abban nagyon igaza van,hogy a bőr dugattyú beépítése esetén nagyban csökkenni
fog az energia,ha nem cseréletek rugót is.Ezt ne hagyjátok ki a számításból.
Építettem már be bőrt 7,5J-s rúgósba és 4 J lett utána belőle...
A bőr nagyon fasza tömítés,de sokkal nagyobb felületen fekszik fel mint a műanyag,mivel utóbbi csak egy peremen tömít ,még a bőr nagyobb felületen..így nagyobb a súrlódás is..
Ha eleve nem vitte ki a lövedéket ,akkor van rá esély hogy az új tömítéssel sem fogja..