Mivel "vészesen" közeledik 2005. július 16. ezennel megnyitom ezt a topicot. Kérek mindenkit, hogy mindazon információkat, pletykákat, amit megtud a 6. kötetről, itt tárgyalja ki, védendő azokat, akik nm akarnak semmilyen előzetes információt megtudni a könyvről, mielőtt megjelenne a hivatalos verzió magyarul.
Láttam képeket a dementoros jelenetböl, a sikátor engem leginkabb a kacsoh pongrac uti aluljárókra emlékeztetett, ott se fogok többet keresztülmenni. Eddig is nyomasztonak tartottam, de most már bennem van a gyanu, hogy dementortamadasnak is ki vagyok téve.
Szerintem teljesen felesleges a WB tól azt várni, hogy valamennyire is hűek maradjanak a HP hez, fogadok ki tudnák hozni a forgatókönyvet Voldemort nélkül is akár :)). Bár talán nem, mert kell az ügyeletes főgonosz :)
Amikor Dudley-t éppen "dementálják" én úgy csinálnám meg, hogy a vásznon semmit nem lehetne látni, nagy feketeség, csak hangok. - nyáron kiderül. Ha egyáltalán a WB említésre érdemesnek véli azt a tényt, hogy Harryt majdnem kicsapják a Roxfortból, mert Umbitch néni ráengedi a dementorokat.
Egyebkent igen, a vonatos dementor ott volt. lehet, hogy eleg lett volna az az egy rohado kez... Kesobb meg valahogy zenevel jelezni, hogy jonnek. Ugy mint a nazguloknak is a sikitas a trademark-juk. Valahogy a kifeheredos-elfagyast en nem ereztem, talan meleg volt a moziban :DDD
Nem tudom, én még nem csináltam. De lehet, hogy ezzel, legalábbis a leírás illik rá. Csak valahogy nem tudom elképzelni, hogy Voldemorték bájitalokat próbálnak lenyomni a halottak torkán. Inkább valami titkos, sötét spell illene oda. De ízlés kérdése:)
A dementorok pl. sokkal félelmetesebbek voltak a könyvben. Van, amit nem szabad megjeleníteni, mert onnantól kezdve már kevésbbé félelmetes, ha testett adnak neki, mert a fantáziádnál jobban téged senki nem ijeszt meg - a saját egyénre szabott félelmeidet csak te ismered.
tényleg? :O Mármint ez az ismerősös dolog... Jáj, nekem eszembe sem jutott, de most, hogy így írod... :D De tényleg borzongató az a rész- és baromi félelmetesre fogják csinálni, ebben biztos vagyok.
Az a barlanbi tavas rész borzasztó... végig attól rettegtem, hogy valaki ismerős odauszik hozzájuk megbüvölt hulla képében. A kisebbik gyerekem mondta is, hogy ez az a rész, amitől majd előre félni fog a moziban.
Piton biztos csak el akarta rettenteni Pottert (és a többi kis suttyót:D) a továbbiakra...:D De érintőlegesen biztos tanulnak erről az élő halál cuccról.
Várom mellesleg, mikor használja már Piton... reméjjük, nem derül ki róla, hogy voltaképpen ő egy inferius... :D
Nagyon jók még a Maria Treben könyvek (Egészség Isten patikájából) a felhasználáshoz, de óvatosan kell kezelni a diagnózisokat, meg nyilván ne kuruzsolj vele.
Hát én a következőket ajánlanám: A Jávorka-Csapody féle növényhatározót. Sajnos, ez most szerintem nem kapható, csak antikvár. A fényképesek nem mindig olyan jók.
Hozzá valamelyik könyvet: (ezeket most adták ki, elvben megvehetők):
Bernáth Jenő:
Gyógy- és aromanövények gyűjtése és termesztése Bernáth Jenő, Zámboriné Németh Éva [közread. a] Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar.
Budapest : Mezőgazda : Budapesti Corvinus Egy. Kertészettud. Kar, cop. 2006.
Állítólag ez is jó, én nem használtam:
Varró Aladár Béla:
A növényi gyógymódok a fitoterápia népies ismertetése, ehető gyógynövények és gyümölcsök háztartásbeli felhasználása, valamint szerepük az embergyógyászatban, gyógyteák és azok elkészítése Varró Aladár Béla.
Kedves vörösrébék! Esetleg tudnál ajánlani olyan könyvet, amelyből az ember megtanulhatja, hogyan hozzon létre gyógynövénykertet saját kiskertjében, természetesen a gyógynövények használatára (hatóanyag kinyerése, higítás stb.) is kiterjedően?
Csak nemrég tanultam meg, hogy a nagyanyám a hánytató galambgomba felhasználásával szoktatta le a kutyáit arról, hogy földön található, s kajának tűnő tárgyakat megegyék. Azt meg végképp csak mostanában ismertem fel a védett növények könyve alapján, hogy amivel a különféle rágcsálókat irtotta és tavaszi lemosó permetezést csinált, az meg a magyar méreggyilok volt. Előre is kösz a könyvajánlót!