A vasut nem csak vasúti járművekből és pályából áll, hanem csodaszép (sokszor muzeális értékű) felvételi épületekből, raktárépületekből, kiszolgáló létesítményekből stb. Ez a topik ezekről az építményekről szól.
Almásfüzitő és Komárom állomásokról van néhány régi képeslep a vasutallomasok.hu-n. Esetleg próbáld meg felvenni a kapcsolatot az oldal szerkesztőivel.
Hát rajz nincs,csak dolgoztam ilyenekbe. Magasság kb.30m,egy hengerkb.4m átméröjű. Ha már itt vagyok,hol lehetne régi képek után kutakodni. Kellene a tervezett terepasztalhoz. Konkrétan a komáromi,szőnyi és az almásfüzitői állomások érdekelnének. A segítséget előre is köszi.
Nem tipikusan vasúti épület, sőt. Mindazonáltal elég sok helyen megtalálható mind a mai napig. Ha jól tudom akkor 2000 vagonos gabonasiló a becsületes neve. Nincs véletlenül valakinek ilyen építményről, esetleges melléképületeiről, méretezett rajza?
"A volt pályaudvar indóháza és vízháza műemlék. Szabadon álló, egyemeletes, részben alápincézett, téglalap alaprajzú, kontyolt nyeregtetős indóház, faszerkezetű konzolsoron ülő eresszel, középtengelyében huszártoronnyal. Az indóháztól DNy-ra vízház: téglalap alaprajzú, kétszintes, nyeregtetős épület, mindkét hosszoldalán alacsonyabb, nyeregtetős keresztszárnnyal. Lépcsős oromzatok, a sarkokon tagolt pillérek (építész: Wilhelm Paul Sprenger, kivitelező: Zitterbarth Mátyás). Átalakított belső terek, kicserélt nyílászárók." vasutallomasok.hu innen