szvsz szerintem tanuskodni csak olyan dologról lehet, amit az ember látott-hallott, amiről közvetlen tapasztalata van.. - olyan tanuvallomás, hogy "tudomásom szerint..:" nem ér semmit.. tehát ha xy látta user1234-et belogolni a gépénél, hogy Kovács János, vagy ő maga felfedte magát eléggé, vagy olyan emailcimet adott meg, és még a hozzászólásainak IP-címe is hozzá nyomozható le, akkor van egy viszonylag stabil feltételezés, amibe még mindig bele lehet kötni, ha valakinek van rá pénze.. De ha már irl azonosítható valaki, akkor onnantól rá vonatkozik a btk.
Megnéztem a gmail.com oldalt, de nem találtam olyan linket, ahol regisztrálni lehetne. Aztán olvastam róla, ahol azt írták, hogy még tesztfázisban van, nem tudják, mikor lesz a tömegeknek elérhető.
Na jó, akkor leteszem én is a voksomat. Nálam a gépen van egy naponta frissített vírusirtó (NAV 2004), egy szofteres tűzfal (otthon Sygate, bent Zone Alarm Pro, szerintem egyformán jók, de konfigurációtól függ, hogy hol melyik kezelhető simábban), mindez egy kis router mögött, amely tűzfalfunkciót is ellát, hetente frissítem a Windowst, ritkán használok Internet Explorert és sohasem használok Outlook Expresst, a kéretlen leveleket letöltés nélkül a szerveren törlöm (Mail Washer), a Win Patrol és a Spybot Resident (TeaTimer) figyeli az automatikus indításokat, hetente frissítem és lefuttatom az Ad-Aware-t és a Spy-Botot, mégsincs soha, semmilyen gondom sem vírussal, sem rosszindulatú programokkal. :-)
asszem én is erre jutottam :( márminthogy megint neki kell majd látnom installni, mert konkrétam a start menüt az egyik userből veszi, az asztalt és a dokumentumokat egy másikból. de átnevezni nem hajlandó. mindenesetre minden adatomat átmentettem egy másik partícióba is. az a biztos. csak most sekedvem megint gyalulni. basszus, hogy nem vettem észre korábban. nem szeretek új gépet belakni. macerás.
szerinted a norton mindenfélék miért nem hajlandóak feltelepülni? konkrétan amit próbáltam: NIS 2005, 2003, NSW 2005, 2003, NAV 2003. egyedül a Utilities ment fel, a többi megakad. létezik ennek valami logikus magyarázata, vagy a radai rosseb tudja, mi fáj a lelkének? csupasznak érzem magam az xp tűzfalával.
Ezt most a legjobbtól kérdezed. Világosszürke műanyag, az eleje időnként foghíjas, a monitoron balra fent van egy angyalkás matrica. Az egérnek a segge meg pirosan világít. Lila virágok vannak az egéralátéten. És az egész zúg egy kicsit, amikor megy.
De mindjárt megkérdezem az öcsémet, ő többet fog tudni.
sztem tul keves info ez.. lehet rossz hardver, driver, malicious izék akármi. mas progi mit csinal, csak ez?, Sp1 vagy 2 fenn van, azota frissitesek? ram mennyi? mikor tortenik ez milyen hatasra? amugy ctr-alt-del task managerben beirod h explorer, akko ujraindul ha magátol nem. Szvsz az xp, jobb nekem jol megy, esetleg probalj meg pszichésen is hatni rá :)
1-2. te még a kákacsomózáson is csomót keresel? :) metafora volt vagymi.
3. hízelgo, mi? :) (10hsz/lap a tied volt alul. ne tudd+ milyen elmeny 320x240dpi-vel forumozni, lol)
Mint az átlagosnál 0,1%-kal jobb, de alapjaiban a tök kategóriába tartozó felhasználó Windowsos kérdésem lesz. (Tudom, pártoljak át Linuxra, az Antarktiszra, a Hold krátereibe - ezeket már végighallgattam. Maradok az átlagos amerikai géphasználó szintjénél, tehát induljunk onnan, hogy Windows. :-)
Eddig Win2000-et használtam főállásban. Időközben lett egy Sulinetes gépem, rajta XP. Egy idő után lepusztítottam róla mindent és újratelepítettem, ennek ellenére kb. ugyanazokat a hibákat produkálja. Win2000 alatt szinte soha semmilyen gondom nem volt a régi gépemmel, egy évben max. 1-2x fagyott le, sosem halt meg a Word, az Explorer, a Photoshop vagy a SoundForge. (Személyes - női :) - dicsőségem, hogy többen csodájára jártak a rendszernek. :-) Ehhez képest mostanság viszonylag gyakran köszönt szembe az "Explorer most leáll. Az okozott kellemetlenségekért elnézését kérjük. Tájékoztassa a ..." kezdetű bekezdés. Ugyanezeket a hibákat látom szintén XP-t használó barátaimnál, ill. a kollégiumi számítógépeken.
Ez a rossz telepítés miatt történik vagy ezt meg kell szokni mint a rendszer velejáróját?
Ui. Bocs a hosszú írásért, egész délután száraz szarokat gépeltem és muszáj volt kicsit megengedni a gyeplőt. :-)
Nem lehet a modiktol zártnak kérni egy topikot? elofoldulhat privi info (tel.szám, gép adatai, logfile-ok..), és hát az érdemi segitségnyújtás nagy hányada is okozhat paranoiás tüneteket.. ;)
Megszokhattad már, hogy szinte minden új topik első nemtudomhány hozzászólása a helyesírásról szól. Utána megnyugodnak a kedélyek, és mehet az eredeti téma.:-))