Én úgy emlékszem, a Kossuth díjat kiemelkedő művészi teljesítményekért adták, még ha mindig benne is volt az aktuális hatalom keze a döntésekben. De hogy egy nagy bűvész jellemtelen kis veje is Kossuth díjat kap?? Mire??
Saját szavaival élve: ÉN KÉREK ELNÉZÉST . . . .
Mádl úr meg nézze már meg kiket tüntet ki mert véletlenül arra keveredik az országház takarítónője még annak is átad egy Kossuth-díjat tévedésből... vagy az űrhajós Anettkának.
"Viszont nem itélem el a művészt, mert olyat alkotott, ami nem egyezik meg az izlsévilágommal."
Ha alkotásról lenne szó, magam is egyetértenék veled, viszont ebben az esetben erről szó sincs.
Egy olyan attitűd miatt kritizálom Gálvölgyit és egyébként az egész heti hetest, ami játszva kivédhető lett volna részükről, ha eleve kimondják, miről fog ez az egész szólni.
A Kossuth díjról csak annyit:
Gálvölgyinél érdemtelenebbek is kaptak már Kossuthot, de valahol nem véletlen, hogy Gálvölgyié itt a fórumon ekkora port vert fel.
Kocsis Zoltán is eleget beszélt már politikai hitvallásáról, mégse fáj se a jobb, sem a baloldalnak az ő második Kossuthja.
Ez egy általánosan megfogalmazható igazság. A müvészet olyan, hogy vagy tetszik valami vagy nem. Viszont nem itélem el a művészt, mert olyat alkotott, ami nem egyezik meg az izlsévilágommal.
Gálvölgyire térve szerintem megérdemli a Kossuth díjat. Ha jól tudom a '60-as években tünt fel és műfajában mindig a toppon volt. Amiért jelenleg olyan müsorokban is résztvesz, amely egyeseknek nem tetszik még nem jelenti azt, hogy nem nagy művész. Megérdemelte a Kossuth díjat és az vesse rá az első követ, aki a műfajában többet alkotott mint Ő és nem ismeri el Gálvölgyi János érdemeit.
Múltkorjában, amikor nem szándékos helyesírási hibát vétettem, fél napig kergettem az összes érintettet, hogy mindegyiktől bocsánatot kérjek, úgyhogy megkérnélek, inkább a mondanivalómra figyelj, a gondolataim elrendezését meg bízd rám!
Nyalógépeket igazából a jobboldalon találhatsz. Ugyanazokat, akik az ellenfélről beszélve - hozzád hasonlóan - kizárólag ocsmány módon tudnak megnyilvánulni.
Na majd egyszer figyeld meg azokat a spontán poénokat Gálvölgyitől, mikor hatalmas tapsot kap, csak érdekes módon röhögni felejtenek el a nézőtéren ülők.
Ez az egész nem lehet igaz..ha a Nagy Átverés showban Jáksó Mádl-nak öltözve átadott volna Gálvölgyinek egy Kossuth-díjat és utána egy üveg pezsgő mellett jót nevetnek ezen az rendben,de,hogy Gálvölgyi komolyan kapjon Kossuth-díjat mint a legnagyobb magyar színészek ez egy vicc,ilyen egy komoly országban nem történhetne meg.
Aki nem érti az tehet egy szívességet. Ez amolyan gálvölgyis hozzáállás, szélárnyékban vagánykodás, kaján vigyorkodás egy balszélről felkapott zsenitől...
Én már régen nem nevetek rajta, mint színész meg ne nevettessen...
Körülbelül úgy néz ki a kormánypárti humor, és kb. olyan etikus, mint ha annak idején mondjuk egy autodafé alkalmával az udvari bohóc arra hívta volna föl a figyelmet, hogy az elítélt milyen mulatságosan rángatódzik.
Márpedig a humor akkor következetes, ha ellenzéki, és a hatalom bakijait figurázza ki, lévén, hogy a klasszikus esetben nincs is más módja, hogy az emberek figyelmét ezekre a tévedésekre ráirányítsa.
Mivel a tényleges (tehát gazdasági és média) hatalom nagyobb része az Orbán kormány idején is a baloldal kezében volt, Gálvölgyi esetében egy következetes seggnyalót ismerhettünk meg.
pl. A Heti Hetes legutóbbi adásában a Nyalóművész oly hevességgel nyalt Gyuircsánynak Verebes megjegyzései kapcsán, hogy észre sem vette, hogy a hátsó már tükörsima és nem jutott nyelvhely Farkasházy számára, pedig az is erőskődött, hogy a segg közelébe legyen.