Ide várok mindenkit, aki érdklődik az angolszász kultúra ezen nem elhanyagolható szegmense iránt.
Ha angolos stílusú kertre vágysz, esetleg már meg is valósítottad, kezdő avagy profi kertészkedő vagy, ha utazásaidból fényképeidet szeretnéd megosztani velünk, vagy ha csak van egy jó linked, amit megnézére ajánlasz mindenkinek e témában - itt a helyed!
Elnezest az angolert - nem vagyok jo fordito - de ez tokeletesen az amit en is hiszek...
Organic gardening is more a philosophy of garden maintenance than it is a particular regimen. Success depends upon encouraging healthy plants and soil and creating an environment that welcomes good insects to prey on bad ones. Practices that upset the natural balance, including using pesticides, should be avoided. Wash insects off plants with a strong stream of water, deter pests with fabrics or fences, time planting and pruning to avoid the emergence of certain insects, and pull weeds by hand instead of using herbicide. Recycling nutrients through composting is also central to organic gardening; consider making compost tea by steeping finished compost in warm water and straining it to make liquid fertilizer. And maintain plant vigor: Plants that are healthy do not require frequent fertilizing, whereas plants growing under stress are easy targets for opportunistic pests.
Kikeleti bangita nagyon szép! Én ősszel áttelepítettem és lecsupaszítottam. Tavaly megmetszettem, mert bokrosítani akartam. Derékszögben nőttek ki a hajtások. Nem tudtam, hogy nem érdemes metszeni. Az új helyén nőhet magának.
Nálam nagyon szaporodik és nagy töveket növeszt, szinte azonnal virágzik. Sokat ki is kell gyomlálnom. Tudok küldeni a rózsaszínűből virágzás után elég nagyot is.
Szaporodik.:-) Igyekszem nem kapálni, hogy minél több megmaradjon. Ilyenkor kelnek ki a tavalyi magok. Így került a téltemetők közé is (első kép), pedig ott nincs jó helyen. És a liliomfa tövében már ki kellett "gyomlálnom", mert ott is háborítatlanul nőhetett. Így szaporodik a téltemető és a hóvirág is.