Keresés

Részletes keresés

e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 753

remélem, beszámoltok meg küldtök képet! :)

emlékeztetőül:

 

Jedi Army; ma, Cool Rock Café - Bp. (Nyugati McDonalds bejáratával szemben)

Előzmény: Locsmándi Bence (750)
e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 752
(bocs, ez diablonak szólt, a magyar érettségivel kapcs., csak közbe takarítottak..:)
Előzmény: e_dora (751)
e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 751
(off. akkor olvasásból biztos jó vagy.. maileket is szoktál?:)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.04.25 0 0 750

EMBEREK!

 

Ki jön ma Pele és Jedi-jei koncertjére?

 

b.

e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 738

egyébként most is hallgatom, 3adszorra, mazochizmusból

különben még a kedvenc külföldi albumaimon is vannak kritizált 4-es meg lehúzott 1-es dalok, mert NEM MINDEN TETSZIK EGYFORMÁN. képzeld.. szar, mi?

Előzmény: mmouser (736)
e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 737
Pontoztam.
Előzmény: mmouser (736)
mmouser Creative Commons License 2005.04.25 0 0 736

Most meg már a matekommal is bajod van így látatlanban (egyébiránt 5-ösre érettségiztem 94-ben)?

Én nem látom, azt az 5 dalt, ami neked tetszene, mert mindegyikkel van valami bajod. Ha nem tudod élvezni a zenét, akkor minek hallgatod? Persze előre nem tudhattad, hogy tetszeni fog-e, az igaz.

Előzmény: e_dora (735)
e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 735
(matek: 13 dalból 5-re mondtam, hogy nem tetszik - észrevetted? ki tudod számolni a maradékot?)
Előzmény: mmouser (732)
e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 734
Látom, továbbra is csak velem tudsz foglalkozni...
Előzmény: mmouser (732)
e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 733
(jó, 1-2 cinikus megjegyzés becsúszott, hátistenem, megin elmarad a szentté avatásom --- de azért a saját kibaszott izlésemhez hadd legyen már jogom!)
mmouser Creative Commons License 2005.04.25 0 0 732

Látom Dóri, naon belejöttél az elemezgetésbe.... Én mi alapján soroltatok az egysejtűek közé? Asszem olyat sem említettem, hogy te "ugatnál".

Ha most pozitív irányba változott a véleményed a zenekarról, akkor milyen lehetett régen (tojással dobálni jártál a koncertjeikre)?

Előzmény: e_dora (731)
e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 731
pedig pont azért írtam le, hogy nekem személyesen mi tetszik, és mi nem, hogy ne basztashassanak az ilyen egysejtűek vele, hogy szimpátia alapon ugatok.. :((
Előzmény: diesel()diablo (730)
diesel()diablo Creative Commons License 2005.04.25 0 0 730
csak az a furcsa, hogy mondjuk az én szarozásomra, ami tök semmi-értelmű dolog volt, akko rnem jutott barátunk eszébe ez a hülyeség, de mikor értelmezhető, normális hangvételű, dalonként vett kritika jön, akkor elpattan az agya. szegény.
Előzmény: e_dora (729)
e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 729

ez egy fórum, lehet elemezgetni, fikázni, okoskodni, siránkozni, rajongani, kurvaanyázni, magyarázkodni, hisztizni, kussolni, röhögni stb. izlés szerint.

én inkább nem minősítem a te választásodat :)

a kritikám a személyes véleményemet tartalmazza, az pedig az, ami (egyátalán nem igaz, hogy nem szeretem a zenekart, éppenhogy pozitív irányba változott a véleményem..)

egyébként szívesen elolvasam a tiedet is, ha esetleg van valami mondanivalód a Zenekarról is és nemcsak rólam......

üdv.

 

Előzmény: mmouser (727)
diesel()diablo Creative Commons License 2005.04.25 0 0 728
szevasz. te meg vagy sértődve. szevasz.
Előzmény: mmouser (727)
mmouser Creative Commons License 2005.04.25 0 0 727

Hali!

Olvasóként (és persze régi MM rajongóként) már régóta jelen vagyok ezen  a fórumon. Eddig bírtam is, hogy ne szóljak bele ebbe az értelmetlen vitatkozásba ami itt megy (és nem feltétlenül a zenekarról szól). Most viszont, amikor elolvastam ersek kisasszony elemzését, felment a pumpa. Minek is csinál az ilyen MM oldalt és nyit fórumot? Elemezget, mint valami kezdő újságíró....

Én is ott voltam régen minden koncertjükön, amin csak tudtam, és ma már egy kicsit felnőve (gyerekekkel, férjesurasan) is meghallgatom az új lemezt. Aki ennyire nem szereti a MM-t, az mit keres itt????? Ráadásul a kritikáid sokhelyen bizonyítják, hogy nem sok közöd van a jó zenéhez....

 

Remélem, azért többségben vagyunk a régiek közül (nem 10-20 emberről van szó), akiknek bejön a Vissza a jövőből.

RAGA A RITMUSOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Üdv

Egy rajongó

Előzmény: e_dora (724)
e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 726

u.i.2

Rájöttem, hogy totál szerző-szempontból vizsgáltam a lemezt, ez az én csököttségem, hogy így hallgatok, és az előadóművészi teljesítménnyel csak akkor szoktam foglalkozni, hogyha kiemekedő vagy annyira szar... Szóval azt még hozzátenném, hogy amennyire meg tudom ítélni, mindenki jól játszott (énekelt) a maga hangszerén, és a dalok hangzása, megszólalása is teljesen rendben van.

e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 725

p.s.

nagyon szimpatikusnak tartom, hogy a szerzőlistára felkerültek a régi nevek, végre, pedig pl pele már a deep pressrol hianyzott, bence a MM-rol stb, és most végre korrekt.. :)

egyébként nekem úgy tűnik, jobbak azok a számok, amikben raga is benne van szerzőként.. lehet, hogy zolika a kliséfelelős? bár erre már korábban is utaltam, hogy jó dolog a sláger, csak kell bele egy ötletgyáros is, hogy kijöjjön az egyensúly.

e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 724
--==a Topiknyitó Lemezkritikája part2.==--

 

6. Az ajtó nyitva áll

zene: 1 (ennek fényében/árnyékában a Százezer percet utólag felhúzom 2-esre!)

szöveg: 1 (alá)

Sablonos zene, a szöveg gyerekes, néhol közhely, másutt meg komolytalan, amolyan “életem első verse” jellegű.


7. Megvédelek

zene: 5

szöveg: 4

Na, rakendról. Igaz, ez állítólag régi szám, az eredeti alap ki tudja kitől van… Jó, húzós, érdekes, bulis, ugrálós. Izmos tetkós felkarhoz ez illik. :) Jó kis félhangok egymás után, végre nekem való fincsi beteges antisablonos hangközök és akkordok, mmmmm! Kurvajó!

A szöveg néhol gügye, a gorillas rész nem tetszik.


8. Éget a vágy

zene: 4

szöveg: 3

Na, most ez meg a rock-rész a lemezen? :) Egyszerű, dögös, hallgatni kellemes, gyenge szöveg.


9. Időgép

zene: 3

szöveg: 2

Strandnóta. Nyári balatonparti radiós műsorok aláfestésére bikinis lányok mögé. Tölteléksláger.


10. Ébredés

zene: 2.5

szöveg: 4

Hú, popba fordultunk megin. Neeeeeeeeee. Ez a dal jobb volt az előző lemezen. Tiszta nyolcvanas évek… Sztem nem illik a komoly mondanivalóhoz ez a buta, prüntyi zene. De legalább van szóló.


11. Mc.Kenzie

zene: 0.5

szöveg: 5

Ez a dal sztem a régi klipváltozatban volt a legjobb, fölösleges volt hozzányúlni, szarabb lett. Sokkal. Gyors, komolytalan, pattogó, buta, értelmetlen, jellegtelen zene, egy eredetileg meaningful szöveghez. Lehet, hogy nem tudnak angolul? Vagy a közönségről feltételezik? Halló!! Vagy ha ennyire kurvára semmit nem jelent MM-éknek a szöveg, akkor mi a francnak játsszák? “I never tried to live/Tried to live like the others/I can only blame myself/To quit it now” – Hát, igen.


12. King of the night

zene: 2

szöveg: 4

A McKenziehez képest jobb. :( Túl gyors!!!!


13. Egy angyal figyel

zene: 3

szöveg: 2

Klisés szöveg, töltelékdal. Uncsi, de jól szól.

 

Összefoglalás:

 

Elkapkodottnak érzem a lemezt, mert látszik, hogy vannak jó dalok, van “potenciál” a fiúkba, de a revival nagy örömére azonnal ki akartak jönni valamivel. A Játékos promója melletti szövegben október 1.-i dátumot olvastam egy helyen, amiből arra következtetek, hogy a nyári összeállás után már koraősszel stúdióban nyomultak… Jobb lett volna több, érettebb dalból válogatni.

Szerintem érdemes volna a zenekarnak szűkíteni a palettáját, már ami a totálisan klisés gagyi pop avagy diszkó dalok és a húzós zúzós rock közt van – tudom, lehet, hogy nekik mind tetszik, ez oké, én is hallgatok Sepultura után Neotont gond nélkül, de egyazon lemezen valahogy nem jól jön ki, az az érzésem, hogy nem tudják, mit akarnak. Hogy zúznának, mert trendi és tetkós, és nyálaznának, mert az siker meg eladható. Pedig van eladható és sikeres zúzda meg lehet a nyálasat is egyénien csinálni, szóval nem akarok semelyik stílus ellen szólni, de most akkor mégis mi ez?? Nekem személy szerint persze a Megvédelek, Machine, Másvilág vonulat tetszik jobban. :) Csupa MM-betü, ez jelent vmit!! :)

A régi dalokhoz szerintem fölösleges volt nyúlni, csak ront az egészen. Szarok lettek, értelmetlen az egész, az a 10-20 ember, aki emlékszik rájuk, nem egy tömeg. Ami nekem mondjuk a régi hangzásból hiányzik, az a Bence féle wah-wah. Sztem a wah pedál egy kitűnő eszköz rá, hogy érzelmet vigyen a zenébe, egy kis egyéniséget, feelinget. Azt hiszem Dandó profi Zolikának nem jelentene kihívást, hogy rálépjen, és egy kis kellően elborult taposás nagyban csökkenthetné a sablonosságot. Persze erre sok más eszköz is van. (Például a művészi ihletés, haha, bocs.)

Ja, és érdemes lenne BDL-val is szöveget íratni, sőt! A tegnapi Hooligans-gyorstalpaló hallgatónapom egyik érdekes eredménye az lett, hogy az új lemezük nem is annyira, de a Kánaán viszont komolyan tetszik, és ráadásul nagyrészt a szövegek miatt(!) is, persze csak a Hooligirls-részig bezárólag... :p

 

Szal, ha egy szóval kéne összefoglalnom: “potenciális”.
e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 723

--==tOPIKNYitó Lemezkritikája part1.==--

 Machine Mouse: Vissza a jövőből (2005)

 

5: nagyon tetszik, 4: jó 3: elmegy 2: nemtetszik 1: szar.

Igyekszem a tőlem telhető legobjektívabb formámat hozni, úgyhogy ami tetszik, azt elmondom, ami nem, az pedig tényleg, szóval ez a mostani véleményem, és punktum!

 

1. Intro

zene: 3

szöveg: 2

A zene jó, semmi különös, intró aláfestés, a célnak megfelel, még jól is szól, adja a hangulatot. Ez a “szám” a szövegről szól. Maga a szöveg szövegezése is rendben van, nekem inkább a gesztus nem tetszik. Ganxta “hires” Zoli bemutatja a bandát. Ez szép, de valahol nem degradáló? BDL-val a színen, a kismillió buli, cikk, stb – kizárt, hogy ne jutna el mindenkihez az üzenet, hogy a “Kartel haverja vagyunk”. De egyből így jönni ki, egy ilyen olcsó reklámfogással indítani egy lemezt? Mert ez – én gondolom, hogy igaz, hogy Zoli jóbarát, hogy szereti őket, és ez szép és megható – de akkor is, ez egyszerűen protekciózás. Az új felállás első megnyilatkozása a “tökúgy nézünk ki, mint a H.” image prezentálása után: “és a Ganxta Zoli haverja vagyunk, nézzétek, rávettük, hogy elmondja”. Ajjajaj.

 

2. Machine Mouse

zene: 4

szöveg: 4

Jó bulis szám, a maga nemében még változatos is, érdekes. Vajon mit lehet majd nézni a filmvásznon?? :) Nem egy rocktörténeti spanyolviasz, de jó hallgatni, és őszinte. Teccenek a kórusok.


3. Más-világ

zene: 4

szöveg: 4

Jól indul. Már az első riffből ordít, hogy ez ilyen receptre készült dolog, de legalább érzelmes. A második riff is jó. Meg persze az egész lemez kurvajól szól. A refrén aztán kiábrándítóan kiszámítható. Erre persze a konformista szakik azt mondanák, hogy “ügyes” meg, hogy “ez való ide”, de nekem lebiggyed a szám, hogy “jajistenem, 100-ból 99 zenész ezt írta volna”. Fogom a fejem. :( Miért kell egy érdekesen, izgalmasan induló egyedi dalt ilyen durván sablonosan ledózerolni? Namindegy. A szóló is tankönyvi. A szöveg nem rossz, de majd kiváncsi lennék, miről szól.. “átélem újra” – mit? :)


4. Játékos

zene: 3

szöveg: 2.5

Ahányszor meghallgattam ezt a dalt régen (rádióból), pár perccel utána rejtélyes mód mindig Ákos – Ilyenek voltunk-ját kezdtem dudorászni. Próbáltam összeelemezni őket, a sebesség és talán a hangnemek is mások, de van bennük valami szörnyen egykaptafa, valami ősrecept, amire már kismillió dal született magyarhonban. A célnak persze kitűnően megfelel, ez egy nagyon “radióbarát” dal. A szöveg (is) közhelyes. Van vmi, ami engem(!) András énekében a kezdetek óta egyszerűen irritál, és nem tudok rájönni, mi .. csak vmi furcsa. Mintha akcentusa lenne vagy orrhang, vagy tájszólásban beszél?? Ez semmiképp sem hiba, csak idegesít, főleg, mert nem tudom, mi.. Any idea?!?


5. Százezer perc

zene: 1

szöveg: 1

Űberklisé. Ez a dal a honi könnyűzenei palettán bárkié lehetne. Még akár Zoltánerika is. Bárki. Semmi MM-es nincs benne, semmi rakendról, semmi emberi. Vannak benne jó dolgok, jól szól a refrén, csak egyszerűen megalázó. Mintha egy felnőtt ember szájába bébipapit adagolnának kiskanállal, partedlivel, mert hátha nem tudja megrágni.
A szöveg néhol közhelyes, másutt egyszerűen bugyuta.

 

Track 6: Nem volt szerencsés –számomra- a tracklist összeállítása, hogy miután az előző völgymenetben kritikus szintre emelkedett bennem a kliséundor, akkor még ezt megfejelik mégeggyel. Jobb lett volna ide a 7-es Megvédelek.. mindegy, megoldom. kávészünetet tartok. :)

e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 722

bocs most gonosz leszek,

de találtam ezt a hooligans képet a neten. szal lehet, hogy kéne tölük pólót kérni, mondjuk a 2.-at :))

e_dora Creative Commons License 2005.04.25 0 0 721

hát igen, a sex action is csak kullog utánunk az 51 hozzászólásával, pedig asszem régibb.. :)

 

on. épp a vissza a jovobolt hallgatom :)

 

on2. ma van a pelés koncert!

 

ononon. valaki nem tudna nekem segiteni egy Rockinform no.5 számmal? scan vagy foto a MMcikkről. 92öszi:

Előzmény: Fafara (720)
Fafara Creative Commons License 2005.04.25 0 0 720

ez a topic jobban pörög, meg hátha van akit érdekel, hogy vannak mindenféle Kartel koncertfotók, itt: http://www.shockmagazin.hu

meg más is persze

Alanis32 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 719
Homloka:o))) Nekem is görgetnem kellett.....:o)))
Előzmény: e_dora (718)
e_dora Creative Commons License 2005.04.24 0 0 718
nemcsak a hely, kisebb monitoron hülyén néz ki, ha csak az orra látszik valakinek :)
Előzmény: Alanis32 (717)
Alanis32 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 717
Gondolom, hely miatt, pedig nagyon klasszak így!!!!!:o)))
Előzmény: e_dora (716)
e_dora Creative Commons License 2005.04.24 0 0 716
woops, elfelejtettem lekicsinyíteni, azért leveszek belőle picit..
Előzmény: Alanis32 (715)
Alanis32 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 715

Hű de jók ezek ilyen nagyban!!!!!!:o)))))

 

Ez a jegy meg egyszerűen gyönyörű.....:o)))))

Előzmény: e_dora (714)
e_dora Creative Commons License 2005.04.24 0 0 714

mexakitom a sok szöveget, a gyüjteményemben szereplő legigénytelenebb MM-koncertjeggyel :)) Na?

 Valamint 4 "új" kép a website-on!!
e_dora Creative Commons License 2005.04.24 0 0 713

Igen, igazából meg tudtam volna fogalmazni magam szófosás nélkül is, sztem akkor van gáz, ha egy zenekar image-e és dalai nem klappolnak, és főleg, ha ezt az ellentétet még csak nem is kommunikálják le emberi oldalról. Rákendról, kendő, tetkó, bőrcucc - ezek vagány dolgok (erő, bátorság, energia, egyéniség, lázadás). A konformista popmenetek, biztonságra, tuti tetszéselnyerésre, köznép ajnározására, izléskiszolgálásra hajtani, felszínes szövegekkel, ez nyuszika. A farkasbőrbe bújt bárányka vagy tigrisjelmezes nyuszika esetén pedig már csak az őszínteség menthet meg a blamázstól. Ezt most szintén nem konkrét bandára mondom, vagy legalábbis nagyon sarkítottam.

Egyébként most épp Hooliganst hallgatok (továbbképzés jelleggel) :)

Előzmény: Alanis32 (712)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!