Megint sokat lehetett tanulni a zárórából. Markó Iván remekül állt elő. Látszik a művészi, és élet terén átélt tapasztalata. Magam is sokmindennel egyetértek, és tudok majd hasznosítani, a műsor kapcsán.
Ilyen könnyen feladod? Hát ennyi? Taroljanak az erőszakos, gonoszkodó, pitiáner egyedek? Könyörgöm, védjük meg magunknak még azt a pár eredeti, egyedi, különleges és szuper egyéniséget, akik a médiában még tartják magukat valamiféle értékrendhez! Hidd el, ezek a senki beszólók itt annyit sem érnek, mint Alinda cipőtalpán az utca piszka. Attól érzik valakinek magukat, hogy itt lehetnek. Mondjuk, legalább ők a betűket ismerik (ha nem is értik).
Oké, most jöttem rá, hogy Te a tegnapi beszélgetésre célzol. (Csodálkoztam is, hogy miért tituálod Sz. Á.-t történészasszonynak...) Azt a beszélgetést én sem láttam, pedig szándékomban állt megnézni...
Aha. Hát kár. Gondolom ez stúdióidő kérdése is, de én biza, ha szerkesztő lettem volna, azon melegében felveszek vele egy másik 45 perces etapot. Persze hazabeszélek :) Mindegy, én tudok egy jó dátumot a visszahívásra: 2009 november. Ekkor lesz 90 éves. Amiről az interjúban beszélt, azaz a szén-dioxid fantom, már egy ideje foglalkoztatja, tavaly márciusban írt is róla egy publikációt, amit most feltöltöttünk a TÁGSZEM-re. (Én például sokáig nem hittem el neki, hogy az Antarktika szárazföldi területén jégtakaró növekedés van, de utánnanéztem, és azt kell mondjam, nagyon up-to-date az öreg - még mindig. A NASA ICE-SAT műholdja és a GLAS lézer ugyanis 1,8 cm éves növekedést mér évente azon a területen, ami kontinensnyi méretben 26.8-14.9 gigatonna növekedést jelent Ian Joughin és Slawek Tulaczyk szerint (Jet Propulsion Laboratory at the California Institute of Technology)). Bár folyamatosan vitázunk vele (a klímaváltozást ő is elismeri, de a CO2-nek sokkal kisebb jelentőséget tulajdonít) - az álláspontja figyelemreméltó. http://www.tagszem.hu/file.php?fid=106
Nagy igazság lehet, hogy a matematikusok közel vannak a zenéhez. A zenészek meg a matematikához, hát csak esetleg logikai szinten. Már megint azt hittem velem a baj. Úgynézki muszáj végignézni.
Én nem is értettem, hogy miért gondoltad, hogy két rész lesz, és másnap tudtam meg, hogy igen, véletlenül rossz ajánlót tettek a műsor végére.... ehhez valóban hozzáadódik az a fordulat, amit egyébként többször is használtam már, hogy legközelebb folytatjuk.... de ezt én azért mondom, mert akadnak vendégek, akiket egy idő múlva visszahívunk....de tejesen jogos, hogy félreérthető volt, és ezért elnézést.
egy technikai kérdés: a Mőcsényi interjú Alinda részéről úgy végződik, hogy "Még nagyon tudnám hallgatni, de tudja mit, legközelebb innen folytatjuk". Azután pedig be lett vágva a szokásos beharangozó, amiből értesülhettünk, hogy a Záróra következő vendége Mőcsényi Mihály lesz. Én e kettőből arra következtettem, hogy a felvétel folytatódott, és azt másnap leadják. Ehhez képest másnap Bereményi Géza volt a vendég, akit persze imádok, de én spec. tényleg kíváncsi lennék a Mőcsényi folytatásra. Már ha van. Van? Lesz? Csak a technikus hibázott a bejátszásnál vagy az érzékeim csaltak meg? Is anybody out there?