Keresés

Részletes keresés

elchico Creative Commons License 2005.01.17 0 0 434

az ilyen bolond és kártékony vezetőknek az a haszna, hogy intellektuális vákumot teremtenek, utánuk jó eséllyel választ a nép szakértőt és jó kommunikátort.

 

jó eséllyel...

 

Előzmény: AliceCsodaországban (433)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.17 0 0 433

Igazad van provatizálódtak volna maguktól. Nem vagyok jogász elnézést...:-)

De amit elméletileg írtam ahhoz tartom magam. Lehet, hogy nem RT-ket, hanem Kft-ket kellet volna belőlük csinálni, de ez igazán részletkérdés, mindenesetre ez a kárpótlásnak nevezett izémiézé alapjaiban tette tönkre az agráriumot is meg az országot is... szerintem.

 

És a mai napig állitom, hogy Torgyán József az egyik legkártékonyabb alakja volt az országnak, ha nem a legnagyobb kártékony.

Előzmény: Derek (427)
Derek Creative Commons License 2005.01.17 0 0 432

"Nem volt igazi valasztasod, mert ha nem csinaltad az egyik tarsasag ritualeit, akkor mindenki elkonyvelt a masikok szekertoloinak."

 

Meg annyit , 22 eves korom utan mar en szabtam meg a ritualet,mert onnantol onallo voltam.Akinek meg nem tetszett hat istenem nem jott el a nevnapomra,kibirtam. Onnantol fuggetlen voltam.En dontottem  es en konyveltem.

Na jo ezt sokan nem is birtak elviselni. Es?

Előzmény: Derek (429)
Derek Creative Commons License 2005.01.17 0 0 431
Az volt ,tenyleg az volt aki ismerte es emlekszik ra az mind azt mondja, a masik meg egy osi paraszti igazi Matula Gergo  volt.Tole tanultam az halaszat es vadaszat(inakbb orv,mert ugye zalaban azt illik tudni) minden csinjet binjat, a terepen jarast,de azt is hogyan kell megcsinalni egy falusi latrinat. Meg vajogot vetni is,.Mert o meg ehhez ertett. Meg hogyan kell hazilag osseeszkabalni egy palinkafozot.Hogyan kell a terepen elni,mert katona is volt,igazi jutasi ormester. Szerencses voltam.
Előzmény: beezer (430)
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 430
Ugye nem sértlek meg, ha azt mondom, jó fej és tökös srác lehetett a nagyapád.:))
Előzmény: Derek (429)
Derek Creative Commons License 2005.01.16 0 0 429

"Nem volt igazi valasztasod, mert ha nem csinaltad az egyik tarsasag ritualeit, akkor mindenki elkonyvelt a masikok szekertoloinak."

 

Dehogynem volt,nem tartoztam se ide se oda.  Nem is akartam .nem erdekelt,hogy ki hova sorolt be ,ahogy most sem.A magam utjat jartam akkor is es most is.

 

En a magam ritualeit csinaltam.

A csalad vallasosai komonistaztak a komonistak meg nyugatimado hippiztek,en meg rohogtem az egeszen es eleg jol ereztem magam.

A nagyapammal aki meg egy antiklerikalis jobboldali szocdem volt regi szindikalista szakszervezetis nyomdasz nagyon jol megertettuk egymast,csak azt irigyelte tolem mennyire jobb nekunk itt a hatvanas -hetvenes evek szexualis szabadossagaban,mint neki a 20-30-as evekben amikor annyi idos volt ,.mint en  hatvanas es hetvenes evekben.Igen a hosszu hajat , a rock and rollt,.a miniszoknyas szokeket es hasonlokat es mindig mondta most szeretne tini lenni.

Előzmény: angyalhentes (426)
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 428
Ez bizony igaz. De az eredeti tulajdonosoknak, vagy leszármazottaiknak visszaadhatta, mint ahogy az ostoba eszetlen módon meg is történt.
Előzmény: Derek (427)
Derek Creative Commons License 2005.01.16 0 0 427

"Aztán ujabb 4 év mulva a nem prosperáló tsz-eket privatizáltam volna"

 

A tsz foldje es vagyona nem allami tulajdon volt ezert az allam nem pruivatizalhatja.

Előzmény: AliceCsodaországban (421)
angyalhentes Creative Commons License 2005.01.16 0 0 426
Szerintem marpedig a skotok altalaban jofejek :)

Na de pont ebben latszik, hogy a rendszer teljesen megfosztotta az embereket a gondolati szabadsagtol. Vagy ide alltal be, vagy oda. Nem volt igazi valasztasod, mert ha nem csinaltad az egyik tarsasag ritualeit, akkor mindenki elkonyvelt a masikok szekertoloinak.

Francba, honnan is ismeros ez?
Előzmény: Derek (406)
angyalhentes Creative Commons License 2005.01.16 0 0 425
Nem azert mondom, de a tsz-ekbol inkabb kft-t kellett volna csinalni, az rt cegforma csak a legnagyobbaknak lett volna kifizetodo.

De ezt leszamitva erdekes a felvetesed, megha teljesseggel elmeleti is.
Előzmény: AliceCsodaországban (421)
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 424
De hát pont ez az én bajom is. Minek eszetlenül fröcsögni? mért nem lehet fontolóra venni az észérveket? Elszomorít, hogy a homo sapiens milyen boldogan veti el a nevéből a sapienst.:(((
Előzmény: www.arvai.hu (423)
www.arvai.hu Creative Commons License 2005.01.16 0 0 423
Akkor 1/2-re értettem.
Biztosan nagyok sok csacsiságot írok, de többnyire a saját gondolataimat. Persze rám is hat a külvilág. Kivonni nem tudom magamat alóla. Fröcsögni nem szeretek, s másoktól sem nézem jó szemmel. Különbözőek vagyunk, de egy földgömböcön élünk. És ez nem is olyan nagyon nagy. Békességben kellene élnünk. Ugyanazokat a dolgokat mindenki másképpen éli meg, másképpen látja a világot. Miért nem lehet ezt értelmes emberek módjára kezelni?
Ezeket nem neked címzem, hanem valamennyi kedves topiclakónak.
Egyébként voltam én már minden. Hazaáruló, komcsi, szoci, Auchan bérenc (mert a szaktopicban nem adtam igazat az egyik nyavalygónak.)
Előzmény: beezer (420)
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 422
Nem a status quora gondolsz? mellesleg nem mondasz újat, annak idején a szdsz és a fidesz (!) ugyanezt a gondolatot tartotta magáénak. Sajnos együtt is kisebbségben voltak a kiugró nyakerű demagógokkal és a gyáva mdf pojácákkal szemben. De nem is kellett volna semmit csinálni. Csak hagyni, hogy a prosperáló tsz-ek tovább prosperáljanak, a többi meg szűnjön meg, ossza szét a földjét a tulajdonosok között. De hát késő bánat...
Előzmény: AliceCsodaországban (421)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.16 0 0 421
Ha anno 1990-ben én lettem vona a király , az biztos, hogy a tsz-eket - legsalább átmenetileg - meghagytam volna úgy ahogyan vannak.  Ami a kárpótlást illeti: senkinek semmit, a "ki hol áll" (nem jut eszembe most latinul bocs) elve alapján indultam volna neki az uj rendszernek. A tsz-ekből részvénytérsasgokat csinéltam volna a bevitt hányad alapján. Aztán ujabb 4 év mulva a nem prosperáló tsz-eket privatizáltam volna...  de én elég szélsőséges vagyok. Nekem nagyon is megfelelt volna az a hozzáállás, hogy eddig tartott a múlt, no akkor építsük a jövőt más alapokon, de nem a múltra támaszkodva hanem a jelenre. Teli van már midnen lukam a sok múltba meg köldöknézegetésssel.  
Előzmény: beezer (418)
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 420
Márminthogy te? na olvasd csak szépen vissza amit írtam! éppen hogy téged és két olvtársat említettelek, mint akik miatt érdemes ide járni!!!! Lám, a többiek nem tiltakoztak, pontosan megértették amit írtam.
Előzmény: www.arvai.hu (419)
www.arvai.hu Creative Commons License 2005.01.16 0 0 419
És miért is gondolod, hogy csökkent szellemi képességű vagyok?
Előzmény: beezer (416)
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 418
Sajnos az erőfeszítéseknek még nincs eredménye. És előreláthatólag legalább félmillió ember szenvedi meg a torgyáni ámokfutást. Miután szétverték a nagygazdaságokat, a családi birtokok sorra tönkre fognak menni eladják őket és a gazdák nézhetnek új foglalkozás után. A fejlett országokban a mezőgazdaságot a lakosság töredéke tartja fönn. Ez a folyamat nálunk is megindult. Lassítani lehetett volna, ha nem verik szét ideológiai okokból a nagygazdaságot. majd lesznek nagygazdák, de az már egy másik történet. Németh Imre tudását még ellenfelei is elismerik egyébként.
Előzmény: összecsórt fontok (415)
összecsórt fontok Creative Commons License 2005.01.16 0 0 417
Németh Imre:

A szocialisták mezőgazdasági programjáról szólva kitért arra: javítani fogjuk azoknak az embereknek a piacra jutási esélyeit, akik kiegészítő céllal foglalkoznak gyümölcs- és zöldségfélék termesztésével. Erre példaként említette, hogy a cseresznye, a paprika, a dinnye vagy a nyári alma érésének időszakában két-három hétig tartó importkorlátozást léptetnéek életbe.

Előzmény: AliceCsodaországban (414)
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 416
Valóban nem minősítetted. Én tettem.
Előzmény: www.arvai.hu (413)
összecsórt fontok Creative Commons License 2005.01.16 0 0 415

"És végül bejött a félelmem akkor: valóban torgyi bohóc került hatalomra, akinek sikerült 2 év alatt befejeznie azt amit az Antall érában elkezdett: totálisan és teljesen padlóra vágni a mezógazdaságot úgy cakkumpakk."

 

Németh Imre:

A Magyar Szocialista Párt kormányzásának első percétől kezdve hozzálát a történetének legsúlyosabb válságába került mezőgazdaság talpra állításához. Helyreállítjuk a termőföldről és a Nemzeti Földalapról szóló törvények alkotmányosságát, megfékezzük a földek államosítását, és olyan szabályokat alkotunk, amelyek nem a föld eladásában, hanem tartós haszonbérletbe adásában teszi érdekelté a tulajdonosokat. Költségvetési támogatással megkezdjük a mezőgazdasági termelők felhalmozott adósságainak rendezését. Kiszámítható agrárrendtartással, átlátható támogatáspolitikával segítjük a családi gazdaságok, a mezőgazdasági üzemek és az őstermelők megerősödését, versenyképességének, jövedelmezőségének növekedését.

Előzmény: AliceCsodaországban (414)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.16 0 0 414

Sajnos van valami abban amit mondasz..:-(((

Én ugye szdsz szavazó vagyok, 94-ben még vígan szavaztunk a szadira, mert még lehetett, de 98-ban már befogott orral bár, de a második fordulóban elkerülendő Törgyiborgyit a maszopra... aztán végül is egész elviselhető lett még utólag is ez a kibaszott Kádár éra, mikor látta az ember, hogy legszivesebben a Horthy korszakot hoznák vissza a sok baromságával együttt...:-((( Nagyon szomorú ez.

 

És végül bejött a félelmem akkor: valóban torgyi bohóc került hatalomra, akinek sikerült 2 év alatt befejeznie azt amit az Antall érában elkezdett: totálisan és teljesen padlóra vágni a mezógazdaságot úgy cakkumpakk.

Előzmény: beezer (411)
www.arvai.hu Creative Commons License 2005.01.16 0 0 413
Köszönöm megtisztelő minősítésedet. Igazán jól eset! Nem emlékszem, hogy én minősítettem volna topictársaim szellemi képességeit. No, meg mintha az elmúlt egy-két órában a negatívumokról is írtam volna. Vagy azt nem tetszett olvasni?
Nagyon sok gazemberséget követtek el emberek a kommunizmus nevében. Ezek nem kommunisták. (komcsik, szocik, akármik) Ezek gazemberek. Aljas, sötét lelkű gonosztevők. Bűnöket súlyosbítja, hogy még meg is magyarázták, miért teszik. (Vigyázat! Elkenés, félrebeszélés, csúsztatás lesz a következő mondatokban. Én szóltam!) De nem ez az első a történelem során. Rebesgetik, hogy az Isteni szeretet és megbocsátás nevében is halálba küldtek embereket.
Azt is csak a lakóhelyem történetét könyvsorozatban megíró polgártársam fantáziájában létezik, amit papírra vet. Sok-sok oldalon ír arról, hogy a háború előtt milyen nagy szorgalommal jelentgették fel egymást katolikus emberek. Ilyen feljelentés is volt: X katolikust a patika előtt láttam Y zsidóval beszélgetni. Olyan eredményes volt ebben a tekintetben az akkori kereszténység itt, hogy gyakorlatilag minden zsidót sikerült gettóba juttatni.
A hatvanas évek elejéről nincsenek emlékeim. Hogy miféle gazemberségek történtek itt pár évvel korábban, csak a 70-es években hallottam először. Aztán szépen lassan egyre többet és többet. Voltam kisdobos, úttörő is. Nem érzékeltem, hogy ezzel valami baj lenne. Sok olyan dologgal foglalkoztunk, ami érdekes volt, s ma sem tartom haszontalannak. A politika közvetlenül nem jelent meg. Később a KISZ-ben már inkább. De, ha csak szőr mentén, de lehetett kritizálni a rendszert. Sőt, néha mintha kíváncsi is lettek volna a véleményünkre.
Pozitív változást ugyan csak ritkán hozott.
A múlt árnyaiból a román temető, egy furcsa bácsi – aki fogorvosi diplomával szenet hordott ki – egy bolond öreg ember (aki talán a lágerben menekült a betegségébe) s még pár hasonló dolog volt jelen a fiatal életemben.
A korlátozások egy része vagy nem érintett, vagy elfogadtam a létezésüket.
(No, nem akarok regényt írni. Itt most félbehagyom.)
Előzmény: beezer (411)
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 412
nos én meg egy ateista róm. kat. vagyok. Csak azért nem volt templomi esküvőnk, mert a feleségem szeretett nagyapja, egy református pap meghalt mielőtt megismerkedtünk volna. Így aztán ugrott az áldás.
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 411
Alice, Derek, Arvai! Esküszöm ez a sok hülye utólag megszeretteti velünk a Kádár rendszert. Ez borzasztó!
Előzmény: AliceCsodaországban (405)
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 410
Kicsit? nagylelkű vagy hozzá.
Előzmény: Derek (401)
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 409
Miért van vajon, hogy nem lep meg ez a történet?
Előzmény: www.arvai.hu (400)
beezer Creative Commons License 2005.01.16 0 0 408
Jó. belenyugodtam, hogy neked nincs élet a banánon túl. Hozzád mérhető töpörödött agyam legföljebb az alfelemben van. Azzal vagy egyszinten. de már unlak, tovább nem ortályozom veled.
Előzmény: tüzes fal (396)
www.arvai.hu Creative Commons License 2005.01.16 0 0 407
Szóval mi van a szavazatokkal? :-D
Derek Creative Commons License 2005.01.16 0 0 406

En 72-ben nosultem, a csalad egyhazi eskuvot is akart.En meg azt mondtam,hogy nem ,erre mondtak dehat te nem vagy kommunista ,en meg nem azert ,hanem azert mert nem es kesz.

Aztan a csaladban ugy adtak el,hogy azert mert ha en templomban is eskuszok akkor az a karrieremnek art.Pedig errol szo sem volt. Hanem pontosan arrol,hogy utaltam a szoknyas ferfiakat. En meg 10 eves korom ota vagyok megrogzott antiklerikalis. Jo voltam en tanu egyhazi eskuv9on is,mert a legjobb baratom megkert ,valahol Ferencvarosban, Bakacs teri templom, az ott van?

Előzmény: AliceCsodaországban (405)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.16 0 0 405
Mondjuk én 1967-ben érettségiztem, szóval tudatosan innen tudom csak végigkövetni a kortársaim esküvújét meg ilyesmiket. Rajtam kívül, aki 12 éves korom óta megrögzött antiklerikális vagyok, és úgy utálom isten szoknyás helytartóit mint a szart, mindenkinek egyházi esküvője volt, és eszembe se jutott, hogy ezt üldözhetik, hiszen mindig annyi volt a közönség mint a nyű. A gimis legjobb barátnőm mélyen vallásos volt, az egész családja is, de olyannyira, hogy mikor én elküldtem nekik az eskübői meghívót, az anyukája félrevont, és megkérdezte, hogy nem okoz e nekem gondot a vegyes házasság... én néztem kicsit hülyén, hogy mire gondol, mire folytatta, hogy hát a vőlegényem ugye református én meg ugye katolikus... már nem is emlékszem mit mondtam, de tök le voltam döbbenve, hogy most hol is itt a problem??? No a barátnőm öccse rendszeresen ministrált a József Attila gimi melletti templomban (most a cisztercitáké), és a gimibe járt ő is...   néha az az érzésem, hogy nem egy orsdzágban nőttünk fel sokakkal.  
Előzmény: www.arvai.hu (403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!