Mekkora egy szemét!!! Én komolyan nem értem, hogy MIÉRT JÓ nekik, hogy újra kell jönnie az embereknek. Inkább ők is letudnák gyorsan az egészet!
Nekem is gúvad a szemem, ma vizsgáztam, de nagyon pocsék volt! Annyira szivatós kérdések voltak, hogy csak néztünk!!! És útálom, hogy hatalmas szerencse kell minden nyavajás vizsgához, hogy akkor menj be, amikor könnyű kérdéssor van. Tudom, mindig az a könnyebb, amin épp nem vagy ott, de ez most TÉNYLEG ilyen volt!!! A múltheti vizsgát RÖHÖGVE meglehetett volna csinálni ötösre, ez meg jó, ha lesz kettes. Nagyon jó lesz, ha lesz! Azt hiszem nagyon befordulnék, ha C vizsgára Kéne mennem belőle!
HP! Kitartás!
Nekem is elegem van a vizsgaidőszkban mindenkiből, sőt még két lábujjam is olykor úgy dönt, hogy önálló életre kél, és elkezdenek rángatózni... Na úgy is nehéz aludni! Mikor elmentem vele orvoshoz, a doki első kérdése az volt, hogy drogozok-e... Hát ennyit erről! Szóval tarts ki! A felnőttek azt mondják, hogy lesz ez még így se, de ez nem igaz! Csak ezen kel túlesni, ezen a 3-4-5 éven, és ennyi! Megtanulod értékelni a nyugodt, átlagos életet, és így válhatsz boldoggá! De előbb a poklok poklával kell ehhez megismerkedned!
Holnap vizsgázok mikróból, szorítsatok!
Volna még egy kérdésem: A következő félévben tervezem, hogy esetleg a honlapomra feltehetnénk egyfajta naplót a vizsgaidőszakról... Mindenki saját naplót vezetne, és szépen felraknám azokét, akik elküldik, így mindenki olvashatná minden napotokat... Vagy hülye ötlet? (persze én is írnám az enyémet) Őszinte véleményt várok, mert ha nem érdemes, nem vágok bele!
Eszembe jutott még egy történet. Hadd meséljem el. Tavaly történt. Bementél, húztál egy tételt, kidolgoztad, majd a tanár elolvasta és max kérdezett valamit, majd jegyet kaptál. Nos általában az a kérdés az volt, hogy hányadszorra vizsgázol. Ha először, akkor automatikusan megvágott. Tök mindegy mit írtál a lapra, addig rá sem nézett szinte. Mekkora egy szemét!
Én is mindig 5ös votlam matekból és szerettem erre az egyetemen megutáltam mint a ...... főleg miután második félévben visszaírtak.
Éppen 5 perce jöttem ki egy vizsgáról. Azt mondta a tanár hogy jöjjek vissza jövő héten. Annyira elegem van. Az éjjel semmit nem tudtam aludni mert a szomszédban buliztak de valami bunkó hangosan. Annyira fáradt vagyok, hogy hiába kérdezett olyanokat amiket megtanultam, nem ugrott be semmi. Nagyon el vagyok keseredve :'''(
Az első két szemeszter alatt úgy készültem, hogy mindenre kiszmoltam az időt, elosztottam az egész vizsgaidőszakra, és készültem... 9 egyest szedtem össze (nálunk ha az első 3 évben 18 egyesnél többet szed össze az ember, akkor 2 évig nem jöhet vissza...). Idén hagytam több helyet az UVkra (20.-án elvileg végzek), és a nehezeket előrébb vettem, ezekkel nem kockáztatok, a könnyebbnek mondhatókat tolom inkább, ha muszály... Úgy tűnik ez inkább megy, már csak 3 vizsgám van (jó ebből az egyik a már 3.szor felvett matek), de még nincs UV-m! Remélem így is marad...
Mellesleg vicces, hogy a gimiben a matek volt a kedvenc tantárgyam, az érettségire szinte nem is tanultam, így kaptam 5-öst, erre itt már 2szer megvágtak (és ha most is megteszik, akkor bizony ezért is 2 év felfüggesztett jár). Mondjuk ennek az egésznek az oka a nagyképűségem, gondoltam nekem ez úgyis megy... azt itt van!
Szóval szerintem a legfontosabb vizsgakövetelmények: előtte visszafogottan nyilatkozni, nem elbízni magunkat, felkészülni a legrosszabbra, a vizsgán határozottnak lenni, és utólag sem túlzottan örülni mások előtt, mert fordított esetben az nekem is rosszul esne...
Ezt mindig megcsinálom aztán mindig megszívom. Most is minél több vizsgát le akartam tudni karácsony előtt aztán a végén valami közbejött és nem tudtam tanulni az egyikre. Meg is vágtak. Én általában azokkal szoktam kezdeni, amiről úgy gondolom, hogy biztos menni fog. Január első hetében egyébként úgy sincs semmi motivációm tanulni, azután pedig kezdek félni, hogy időben be tudom-e fejezni. Így aztán hiába tervezem meg előre a vizsgaidőszakom, úgy is borul az egész.
Ki hogy rendezi a vizsgáit? Könnyűeket előre, vagy végére? vgay hogyan? Egyszerre csak egyre készültök, vagy van, hogy többre?
Én pl.: csak úgy tudtam megszabadulni sok vizsgától még Karácsony előtt, hogy egyszerre készültem 3-ra, amiket 2 nap alatt tudtam le. Mármint a vizsgázást, nem a felkészülést :-))
Nálunk is volt hasonló. 4 évfolyamtársamnak a tanár kiadott valami nagyon brutál feladatot. A magyar gazdaság elemzését kellett elvégezniük. Egy hónap munkába telt. Azt mondta nekik, hogy megajánlott jegyük lesz belőle. Meg is csinálták, elő is adták az évfolyam előtt, a dolgozatot le is adták neki. De a tanár elvesztette és azt mondta, hogy még azon a héten csinálják meg még egyszer. Persze az volt az egyetlen példány és nem kell hozzátennem: nem emlékezett rá, hogy megajánlott jegyet ígért....
Aláírásmegtagadásom van növénykórtanból, mert szerintük nem adtam le a kórgyűjteményt. De én ODAADTAM A GYAKTANÁR KEZÉBE!!!!!
ÁÁÁÁÁÁÁ! Biztos elkeverték valahova. Most honnan szüljek egy újat? Egy nyavajás levél nincs a fákon, beteg meg végképp! Annyira, de annyira boldoggá tudnak tenni!
Egyik sem jobb a másiknál! A jó az lenne, ha kitalálnának végre egy normális rendszert! Mi lehet ebben olyan nehéz? Nem tudni...
De mint már azt kifejtettem, szerintem egy-két diák ezt a dolgot simán megoldaná! (nem magamra gondolok, ehhez nem értek:-) ). Amúgy talán a diákok jobban is tudják, hogy mire kéne odafigyelni, mi a fontos, és még ha értenek is hozzá, akkor szerintem egy szinte tökéletes rendszert kapnánk... Vagy nincs igazam?
Nem! Sajnos, pedig oda szándékoztam először menni, hanem Debrecenben.
Aata1!
Eredetileg Környezetgazdálkodási agrármérnök, de elkezdtem egy felsőfokú (vagy mi) vadászképzést is, ami végülis, ha jól tudom, a vadórségre is feljogosítja az embert, de én magamról nem hinném. Majdan möglássuk :-)
Más:
Titeket nem szívatnak az egyetemeiteken? Engem állandóan! Úgy ismernek a TO-n, mint a rossz pénzt. És mindezt azért, mert élek az elém tett lehetőségekkel.
Jött ugye az, hogy az egyetemek átjárhatók, át lehet hallgatni máshová is. Nos, úgy döntöttem, hogy akkor nosza, nálunk úgysincs elég szakirányos tárgy, ami pedig érdekelne, hát felvettem pár tárgyaz a szomszédos Kossuth Egyetem termtud tanszékén. Kaptam is a fejemre, hogy hogy képzelem én ezt, mikor a két egyetem, és különösen a tanszékek, fasírtban vannak. Jó nem?
na, meg szakirányválasztás: úgy döntöttem, megvalósítom amiért Sopronba akartam menni, felveszem az erdészetet második szakiránynak.
Na igen ám, meg is voltunk a minimális létszámmal, erre rájött a tanszék( kertészeti), megijedt, hogy most akkor csinálni is kell valamit, átpasszolta egy másik (állattani) tanszéknek. Ők meg aszonták, nem tudnak vele foglalkozni, mert irtó sok a dolguk (ami egyébként tényleg így van), menjünk a dékánhoz. Ő meg nagyon örült, hogy ilyen lelkesek vagyunk, de inkább ne legyünk már, ha nem muszály! :-(
Kiderült, hogy jó, hogy meg van hirdetve a szakirány, és órarend is van rá kidolgozva, de, hogy ki és hol fogja megtartani az órákat, arra ötlet sincs. Akkor meg miért írják ki????
Most az van, hogy majd júniusban kiderül mi lesz, de gyanítom, hogy semmi :-(
Hát nemtom, nálunk eddig úgy volt, hogy az ember előbb megkereste a tanárát, akihez órára akart járni, felíratkozott nála a listára, és ha ez sikerült, szép nyugodtan felvette a tárgyat a neptunban is. Persze eddig is nagy volt a verseny, hogy a jó órák tanárait ki tudja hamarabb elérni, de ez valahogy mégis emberibb, mint azt figyelni a nap minden órájában, hogy vajon mikor nyitják meg a Neptunt, ugyanis ha az ember nem akar lemaradni az óráiról, ezt figyelnie kell, állandó otthoni internetkapcsolat nélkül jóformán szabhatja az egészet.
És persze ha nem jól van megadva mondjuk egy jelentkezési létszám, akkor a tanár szarik az egészbe, lehet menni a Neptunt felügyelő tanárhoz könyörögni, hogy bővítse már ki a listát, különben nem tudja az ember még a kötelező tágyait se felvenni.
Olvasva az alábbiakat kifejezetten örülök, hogy nálunk még nem vezették be a neptun rendszert (bár nagyon ígérgetik). Mondjuk nem tudom melyik a rosszabb,amikor tantárgyfelvételnél a gép előtt idegeskedik az ember,mert összeomlott a rendszer vagy az ha hosszú órákat áll sorba a titkárság előtt, hogy fel tudja venni az óráit és ezt mindig meg kell ismételni ha változtatni akarsz vmin.....vizsgára jelentkezés dettó ugyanez a játék
Hát kinek melyik tantárgy jön be... Én pl. inkább tanulnék makrot a mikro mellett, csak az a rohadt matek ne lenne! Ezek szerint belőled vadőr, vagy hasonló lesz? És hogy jutott eszedbe ez a foglalkozás?
Hát igen, a Neptun egy nyomorultul szar rendszer, mindenki tudja, hogy rengeteg hibája van és szarul működik, ennek ellenére meg akarják szüntetni az eddigi kettős rendszert (index + neptun) és fokozatosan átállni csak a Neptunra.
Nálunk már ez műkszik. Az úgy van, hogy bemégy a bankba (én még úgy emlékezem, hogy csak a saját bankod jó ugyebár), ott odaadod a bankkártyádat, ha van rajta pénz, ha nincs, akkor először tetetsz a számládra, ugyanis innen utalják át egy közös gyűjtőszámlára. Ahhoz, hogy azonosítani tudják, hogy az a te pénzed, kell a neptun-kódod is, amit a bankos kisasszonyok rendszerint félreértenek, de valljuk meg, nincs is értelmük azoknak a kódoknak, könnyen félreérthetők. Így tehát, érdemesebb cetlire felírni, és odaadni nekik.
Ez lb 3 nap múlva ott lesz a számlán (mármint a pénz), belépsz a renszerbe, és a pézügyek - iv-díj fizetés (iv= ismételt vizsga), ott az aktuális tárgyra kattintva levonja a számládról az uv-díjat, persze ezt még jóvá kell hagyni. Mindezen műveletek után ki lehet ötleni, mikor menj el uv-zni, mert csak ekkor engedi a rendszer, hogy újra jelentkezz vizsgára.
Szóval, elég bonyi. Én anno felraktam 2000-et, de lassan mennem kell még felrakni pízt, mert már csak 200 maradt belőle.
Nekem már csak 3 vizsgám van hátra! Mostanra hagytam azokat, amik érdekelnek is, a talajtant, meg a vadászatot, vadgazzdálkodást. A harmadik meg egy ismétlés :-p növénykórtanból. A hátam közepére kívánom! Sok nyavajás kórkép, meg fejlődésmenet, meg tünet, meg blablabla!
Ebből puska lesz, már látom!
Viszont túl vagyok a legfélelmetesebb makroökonómián!!!! Ez boldogít!!
Ez a göcsörödött Neptun rendzer a kínzásunkat szolgálja, de legalább a tanári kar is szív vele valamennyit, ha csak nem a titkárnőkkel vitetik fel az adatokat. Náunk már javában vizsgaidőszak van és mindmáig gondok vannak egyáltalán a bejelentkezéssel is. A rendszergazdáink pedig nem tesznek semmit, de szerintem nem is tudnak. Unokatesóm a T-mobil egyik rendszergazdája, aki mellesleg a szegedi iparkamara teljes számítógép hálózatát megteremtette. Érdekes náluk sohasem fordultak elő ehhez hasonló gondok. Díjaznám, ha végrre hozzáértő emberekre bíznának valamit ebben az országban. De így...
Attól pedig szabályosan émelygek, hogy e sz*r rendszernek nem nevezhető valami fog bankkártyákat kezelni. Addig is merad a remény, hogy lehet a jövőben is sárga csekken fizetni, mégis a legjobb az lenne drága Barátaim, ha mind jól tanulnánl és nem kellene ilyen sz*rságokkal foglalkoznunk!
Nálatok hogy kell uv csekket venni? Én rosszul vagyok a gondolattól, hogy nem sokára a neptunon kell megvenni bankkártyával. Persze nem mindegy milyennel. Az electronomat nem fogadja el, a mastercardomat pedig soha nem bíznám a neptunra. Na persze....
Nálunk is van valami hasonló. Álltólag 13 UV-t lehet kapni (én speciel 11nél tartok azt hiszem, vagy 12) :))) de azt is hallottam, hogy negyedév elején törlik. Ennek ellenére a neptunon fel van tüntetve. Viszont olyan történetet is hallottam, hogy a kliens kidumálta és nem tiltották el, miután túllépte a limitet. Egyik haveromnak pedig nem is szóltak és nem volt gond.
Jómagam nem szedek semmit, néha iszom egy Bang tablettát, de még nem tapasztaltam utánna semmi érdemlegest. Viszont nagyon finom... :-) Én egyébként akkor érzem, hogy jól fog az agyam, ha pár napot meghajtok, napi 8 óra, és utánna egy napot kihagyok egy kis sprtolással egybekötve! Utánna azonnal fog az agy, mint a beretva...
Tényleg! Ti szedtek valami agyfokozót vagy gyorsítót?? Én speciel jelenleg reergin-függő vagyok. Minden félévben mást találok ki, de egyik jobb, mint a másik. Lehet, csak placebók, de legalább hitet adnak. Ez utóbbi szer meg legalább rendberakta az emésztésem :-))
ha meg egy napom van felkészülni valamire, vagy be kell adni valamit, és elmaradtam, akkor kávé és redbull. Na ezek kemények, de másnap mint a mosott szar, nem csak az agyam, hanem én is. Szóval, csak óvatosan!
Én még nem ismertema történetet, tetszik, bár egy kicsit reklámgyanús... :-) Melesleg szerintem az első vizsgaidőszakot szerintem mindenki kész kataszrófaként éli meg, és nagyon sokakat gyökeresen megváltoztat az élet számos terén... Számomra speciel a második szemeszter vége is szörnyű élmény volt, két lábujjam elkezdett rángatózni, emiatt nem tudtam éjjel tanulni. Az orvos először meggyanúsított, hogy drogozok, de végül sikerült meggyőznöm, hogy ilyesmiről szó sincs, csupán vizsgaidőszak van... Erre felírt valami gyógyszert, amiről persze (közgázos lévén) lövésem sem volt, hogy mi, bár így utólag végiggondolva kis ésszel rájöhettem volna... Kaptam néhány adag nyugtatót! Gondolhatjátok, hogy ez mennyiben járult hozzá a tanulásomhoz! Egész nap tompa voltam, így hát nem csoda, ha minden kiesett a fejemből! Na jó, tudom nem lehet erre fogni a dolgot, hisz már az előző félévben is 5 egyesem volt, és akkor még nem lőttem magam :-)
Sajnos nálunk van az a szabály, hogy 3 év alatt csak 18 egyesed lehet, különben két év felfüggesztettet kapsz... Nos nekem eddig egy év alatt van 9, úgyhogy nem állok túl jól...
Ó mama! Van, ki még e történetet nem hallotta? Hiteles szem és fültanúk mesélik már évtizedek óta, csak a pénz címlete és a helyszín változik a kor és az érdekeltek igénye szerint...