Sziasztok Fiat Doblo 2006 1.3 multijet motor steuer gerät defekt hibát ír..alig megy a kocsi...valakinek volt ilyen hiba jól ha igen mi lehet pontosan? Koszi
Olyan észrevételem van az autóval kapcsolatban, hogy szemben állva vele olyan, mintha terpesztenének az első kerekei (hátsókkal nem fut egy vonalban) ... Van akinél szintén? Figyelgetek azonos típusokat, és szinte mindnél látom... Mitől lehet ez, mennyire normális? Vagy javítható a dolog? Futőművön semmi hibát nem látok... (2008 doblo II)
Az autó egy 2004-es 1,3 Multijet dobló. Hogy kell levenni a szervószivattyút hajtó kis hosszbordás szíjat? Mi feszíti meg? Vagy csak a szíjtárcsa levételével lejön, és semmi feszítési lehetőség?
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Van egy 2005ös 1,3 multijet doblo. A tünet hogy beindul de 1200-1300 fölé nem megy a fordulatszán padlógázon. Gépre dugva csak a vezérműtengely jeladót írja. Kicseréltük újra de ugyan az a hiba és a hibakód is visszajön törlés után azonnal.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Fiat Doblom 2006 os év járatu 1.9 diesel.
Olyan hiba jelentkezett hogy amikor beindítom és még hideg a motor olyan mint ha egy henger néha kihagyna picit dadog. Ezt kb addig csinálja míg a víz nem lesz kb 20 fokos max 10 perc utána kisimul a járása és megszűnik a dadogás.
Találkozott valaki hasonlóval vagy tapasztalat esetleg valakinek?
Sziasztok! Van egy 1,2 (8V) Doblom, amiben pollenszűrőt szerettem volna cserélni. Megtaláltam a helyét, viszont gyárilag még ki sincs vágva, hogy lejöjjön a fedlapja. Létezhet ilyen? Találkozott már valaki ilyennel?
Sziasztok! 1,9 Fiat Doblo Cargo JTD (2004). Mitől lehet az, hogy nem melegszik fel benne a víz üzemire? Mit javasoltok? Termosztát csere, vagy esetleg takarjuk le a hűtőt? Most jelentkezett a probléma, hogy lehűlt az idő reggel 1-2 fokra.. Köszönöm a válaszokat!
igen valszeg ez lenne a normalis ,sajna nekem nem regeneral automatikusan hanem egyszeruen kigyullad a hibakod lampam (kis sarga motorblokk ikon) veszuzembe rakja a motort ami igy max 3100 fordulatig porog es arra is baromi lassan es csak a hibakod kiolvasanal derul ki hogy regeneraciot ker a 0%telitettseg ellenere,en is ezzel a felvetessel jottem a szerelonek hogy szenzor gondja lehet esetleg de o azt mondja hogy akkor azt irna hibanak...persze laikuskent bizok a szakemberben, raadasul mar vagy 10 eve ohozza jarok nem szivesen mennek senki mashoz de lehet hogy ez lenne a megoldas....
Sziasztok tudna tanacsot adni valaki? vettem egy 1,9 multijet doblot nemet import,2 hete jarok vele es mar 2-szer kellett reszecskeszurot regeneralni rajta pedig 0%tomitettseget ir,mondanom se kell hogy a szivem szakadt meg mikor lattam kb 4-5000en forogni a motort kb 10 percig ennyi ideig tartott kb a szoftveres regeneracio,mikor 3-adik alkalommal visszavittem a szerelo leszedte a reszecskeszurot es atmosta specc szerrel visszarakta de 60-70km utan ujrakerte az auto a regeneraciot,fogalmam nincs mihez kezdjek vele a szerelosrac azt mondta hereljuk ki a szurot es irassam ki szoftveresen is ,nem letezeik mas megoldas ????sajnalnam szetberhelni a verdat plane meg szoftveresen piszkalni,ja azota 4-5 napja hibakoddal jarok illetve letiltott teljesitmenyu motorral....
Kicsit hosszú a történet Három éve volt kuplung csere 1hónapja kezdte, hogy egyre nehezebben tudtam sebességbe rakni. (1) szerelő nagy valószínű kuplung csere… de előtte vigyem el a Fiat szervizbe és kérjem ki a véleményüket… gondoltam elviszem egy (2) szerelőhöz nagy valószínű kuplung csere 120 000 Ft Kb… de ha esetleg nem az a hiba, akkor olcsóban is megúszhatom… Gondoltam elviszem egy (3) szerelőhöz, aki annak idején 3 éve csinálta a kuplung cserét Kb 1órát dolgoztak a gépen mondta, hogy "kuplung-főhenger” ment el ezt kell kicserélni ez ment tönkre…Szerintem igaza lehet mivel mikor megszerelték a kocsit érezhetően javult a sebesség váltás egyelőre nem recseg hátramenetbe ha rakom .és egyesbe is jóval könnyebben tudom be rakni….jövő pénteken tudja kicserélni ”””horror ára van kuplung-főhengernek legalább is ezt mondta….”””Nos azt még nem tudom menyibe fog ez kerülni.
A kuplung hidraulikus. Valószínűleg beszart valamelyik munkahenger (asszem 2 van, tán a "kuplung-főhenger" névre hallgató szokott ilyet produkálni). Szélsőséges esetben addig fajulhat a dolog, hogy csak álló helyzetben és leállított motornál lehet váltani.
Sziasztok. Nem rég vásároltam egy 2.0 multijet doblot, és olyan problemam van vele H 3000 fordulat folott abszolút nem huz, de addig megy rendesen. Szerintetek mi lehet a hiba oka? Nincs semmi hibakod. Köszönöm
Igen, eddig eljutottam én is! Csak sajnos mindig valami "ingyenes" letöltési lehetőséghez lyukadok ki, amihez aztán kér mindenféle bankkártya adatot :/
Azért köszönöm!
De sajnos más problémákba is ütköztem, mert a középkonzolon nincs háttérvilágítás. Az izzók jók, úgyhogy elakadtam... Esetleg elektromos rajza valakinek?