Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.15 0 0 1040

Esetleg majd szamizdatban?

;-)

Előzmény: Törölt nick (1038)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.15 0 0 1039
Érdekes, a www.kapu.cc-n nem hirdetik...
Előzmény: dekóder (1029)
dekóder Creative Commons License 2004.12.15 0 0 1037
Öt boltban voltam, sehol se volt...
Előzmény: Törölt nick (1030)
Sajtómunkás Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1034

Jól alakul a dolog, veszik a könyvet, a sajtómunkások buxája meg vastagszik.

dekóder Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1029
Menek, megpróbálok szerezni egyet. :-)
Előzmény: kábelbúvár (1024)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1028

Érdekes repertoárja van a kiadónak.

Kicsit bulváros...

Könyvek

Más:

TÉNYFELTÁRÁS

Már az újságban közölt elõzetes is alaposan fölcsigázott és nem kellett csalatkoznom. A Hét munkatársa, Dézsy Zoltán igazi szenzációt tálalt. (A riporterre akkor figyelhetett fel a világ, amikor kevéssel az 1994-es választások elõtt a Köztársaság tér alatt kazamatákat keresett, amelyek titkos zárkáiban egykoron a kommunizmus áldozatai sínylõdtek. Legalábbis valakitõl ezt hallotta. A kazamaták akkor sajnos, hiába minden riporteri buzgalom, nem kerültek elõ.) Mint a mûsorvezetõ felvezetõ szövegébõl kiderült, Dézsy most Brády Zoltán Kapu-beli cikkében olvasott egy félmondatos utalást, miszerint 1991 nyarán valakik a KGB-tõl merényletet készítettek elõ Antall József ellen. Ki az a vérbeli riporter, akiben erre sem ébred fel a vadászszenvedély? Nos, nem Dézsy Zoltán. Õ haladéktalanul felkereste Brádyt, aki nevek és helyszínek említése nélkül elmondta a kis magyar Sakál napját. A varsói szerzõdést felmondó Antall ellen bosszút esküdtek valakik "a KGB bizonyos köreibõl", és nem elég, hogy kitervelték gonosztettüket, de - mint fogalmazott - "már el is kezdték a terv végrehajtását".
      Igen ám, de fülébe jutott az ármány az Egyesült Államok elnökének. Mert a KGB-be beépült a CIA is, és néhány órával a merénylet tervezett idõpontja elõtt - Brády szövegében ez egy közelebbrõl alighanem konspiratív okból meg nem nevezett nyári - nemzeti ünnep lett volna, megakadályozták a gyilkos tettet. (Dézsy elkottyantja: augusztus 20-a.) Miközben a lúdbõröztetõ történetet meséli, Brády Zoltán többször is említi, nincs felhatalmazása a részletek elmondására. Hogy kitõl nincs, nem derül ki, ez a feszültségteremtés eszköze. Megszólalt az összeállításban Horváth Balázs is, aki nem emlékezett tisztán, hogyan is fogalmazott Antall, aki tudta, mi készül, merénylet vagy megölés, de csak legyintett, mert ugyan mit neki. Boross Péter, az akkori belügyminiszter kétli, hogy ilyen eset megtörtént, hiszen akkor arról neki is tudnia kellett volna. (Vele nincs interjú, õ csak vágókép, kételyeit a riporter idézi csupán.) A tényfeltáró újságíró felkereste a Nemzetbiztonsági Hivatalt is (interjú itt sincs, Dézsy a hitelesség kedvéért egy kerítés elõtt áll, úgy foglalja össze, amit nekünk tudnunk érdemes), a titkosszolgálatnál sem tudtak az esetrõl, ami persze nem bizonyít semmit, mert a CIA hivatalosan nem közölte a magyarokkal az ördögi tervet. A bérgyilkos sorsát Brády tudja, de nem mondja, mivel erre sincsen felhatalmazása, mosolyogva, kérdõ hangsúlyú mondatban azért sejteti, lehet, hogy a "keletrõl jött" illetõ már nincs is az élõk sorában. Egy biztos - szögezi le Brády -, errõl Amerikában könyvet írnak, vagy már írtak is, és az majd õsszel meg fog jelenni. Ezek tehát a szikár tények. Az összeállítás valószínûleg tananyag lesz az Újságíró Akadémiák tényfeltáró óráin. Mert micsoda bizonyító ereje van annak, ahogy a gyilok említésekor közeli revolvercsõvet kameráz az operatõr! A legmegátalkodottabb kétkedõ is megadóan emeli fel a kezét a sejtelmesen lüktetõ aláfestõ zene hallatán. Na és az milyen, amikor a Kreml toronyórája jelenik meg, annak taglalásakor, hogy kinek is állhat érdekében a zavarkeltés és a bosszú! Nem kétséges, az a könyv onnan Amerikából, amit írnak vagy már meg is írtak, meg fogja rengetni a világot. Addig meg merjünk nagyokat álmodni!

ÉS

Előzmény: Nagulnov (1027)
Nagulnov Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1027

Hajrá. Melyik zsoltárral kezdjünk?

Mi van vele?

Előzmény: kábelbúvár (1026)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1026
Ez a Brády is +érne 1 misét...
Előzmény: Nagulnov (1025)
Nagulnov Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1025
Köszönöm. Esetleg bezúzzák? Majd Demszky előszedi a stencilgépet - végre megint csinál valami hasznosat.:)
Előzmény: kábelbúvár (1024)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1024

"Ködszurkálóként berobbantom ezt a könyvet, az országnak végre meg kell tudnia, kik voltak ügynökök " - fogalmazott Brády Zoltán a kötetet gondozó Kapu Kiadó igazgató-főszerkesztője. Szerinte legalább 80-100 ezer besúgót foglalkoztatott az állambiztonsági szolgálat egykori III/III-as csoportfőnöksége.

A 150 oldalas kötet, amelyet Fonyódi Péter, az egykori Corvina együttes dobosa szerkesztett, egy komplett ügynöki jelentéssorozatot tartalmaz. A jelentéseket eredeti formában közlik, még a Luzsnyánszky Róbert fedőnevű színikritikus jelentéseit értékelő, nyolc általánost végzett rendőr nyelvtani hibáin sem változtattak, az anyagokat csak a szerkesztő rövid előszavával egészítették ki - közölte Brády.

Brády Zoltán elmondta, hogy Fonyódi Péter alig egy hete kereste meg a dossziékkal, és ő azonnal a kiadás mellett döntött. A megjelentetésről nem egyeztettek senkivel, Molnár Gál Péterrel sem. A Kapu Kiadó igazgató-főszerkesztője kijelentette: nem fél attól, hogy a könyvet esetleg bezúzzák.

A könyvben mintegy 150 színészről és színházi emberről esik szó, de nincsenek benne személyiségi jogokat sértő részek.

hvg.hu

Előzmény: Nagulnov (1016)
Nagulnov Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1023
Ezt elnéztem.:O) D-052
Előzmény: Törölt nick (1021)
Nagulnov Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1022
Egyébként jól csinálja az öreglány. Rájött hogy most felvevőpiaca/reneszánsza van a D-209eknek, a besúgós sztoriknak. Megduplázódott a levéltár forgalma - sokan fognak ebből még pénzt csinálni. Még csak most jönnek elő a képtelenebbnél, képtelenebb sztorikkal.:O)
Előzmény: Törölt nick (1015)
Nagulnov Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1020
Az Kardos G. - ez meg G. Kardos. Névmisztikusoknak jó játék.:O)
kambekk Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1018
Csak névrokon. Ő maga a Lapkiadónál dolgozott -többek között.
Nagulnov Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1017
Én is így olvastam. Biztos volt célcsoportja. Szűzeket, potenciazavarosokat ápolt le. Vagy jól nézett ki Mata Hari szerelésben.:O)
Előzmény: Törölt nick (1013)
Nagulnov Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1016
Ezt megvenném. Azt amit MGP írt - nem. Nem itélem el ahhoz nincs jogom, de a bankszámláját nem akarom gyarapítani. Másodszor már ne legyen haszonélvezője a besúgásnak.
Előzmény: akottyabotko (1010)
kambekk Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1014
De. Jól értetted. Sötétben minden tehén...
Előzmény: Törölt nick (1013)
kambekk Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1011

Már mától a boltokban D. Kardos Éva: Vörös alkony c. könyve, melyből kiderül, hogy kit, mikor, mi motivált abban, hogy a Kommunista rendszert szolgálja.

alk

Már maga az írónő személye is rendkívül izgalmas, hiszen Rákosi Mátyás unokahúgaként élete nem volt eseménytelen.

Gyerekként került ki a Szovjetunióba, késôbb elvégezte a hírszerzôiskolát, majd beállt a partizánok közé. A háború után férjével együtt hazatért, azonban a „nagy rokon" dacára az ’50-es évek Magyarországában az élet nem kényeztette el. 1956-tól két éven át a szovjetek „vendégszeretetét" élvezte. Hazatérte után a viszonylagos nyugalom évei következnek, majd 1975-ben egy újabb tragikus fordulat: férje váratlan halála, s az azt követô magány, kiúttalanság. Ötvenes évei végén jár, amikor élete újabb fordulatot vesz: kurtizán lesz az egyik budapesti ötcsillagos szállodában, s tíz éven át folytatja ezt az életmódot. „A könyv, amely az életem, nyitott, mert én is olyan vagyok" – hangsúlyozza D. Kardos Éva. Szavai szerint boldog ember, s nem bán semmit, hiszen soha nem volt becstelen: „Az a becstelen, aki ítélkezik, hiszen nem lehet olyan embert elítélni, akinek nem ismerjük az életét, a körülményeit.". S hogy mi motiválta? Mindenekelôtt a kalandvágy – mondja –, bár a pénz sem volt utolsó szempont...

akottyabotko Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1010
Derek Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1008

"Azért alapjaiban véve a Párt igazi megtörhetetlen ellensége az értelmiség volt. Már a Buci Gyuri is megmondta: Csak ezzel a gennyes értelmiséggel nem tudunk mit kezdeni, mert ez akkor is dolgozik, ha nincs megfizetve! "

Marosan ezt azert mondogatta mert kisebbsegi komplexusa volt. Mar az SZDP-en belul is. Ettol meg a fia eleg jo kepzettsegu  ertelmisegi lett.

Amugy az ertelmiseg volt a legjobban betorheto, mert nekik volt a legtobb vesztenivalojuk,hiszen ok igazan az allam csocsen logtak, nagyon keves onallo egzisztencia volt kozottuk,es leginkabb ok alltak sorban a tagkonyvert,nem a melos, az akkor is beleszart a dolgok kozepbe meg ma is.

Gyakorlatilag a rendszer a munkassagot nem tudta maganak soha megnyerni an block.

Előzmény: Törölt nick (1006)
akottyabotko Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1004

az ipari szakmunkassag... volt a legkevesbe zsarolhato,mert nem volt hova lefokozni oket

És ezért van olyan sok 56-os kivégzett közülük... Mert aki zsarolhatatlan, attól a bolsik (is) félnek. Azt csak megfélemlíteni tudják. Terrorral.

Előzmény: Derek (1002)
kiski Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1003
Francér kéne nekem újságot olvasni, amikor csak pattintok egyet és dől belőled az infó? :-)
Előzmény: pindiy (950)
Derek Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1002

"Nekem (de nem az én személyem érdekes itt, lehet, hogy én vagyok Décsi Gyula unokája, és egyben ifjúgárdista és tanköri besúgó) és ezzel egy talán nem érdektelen  társadalmi csoportnak, akik kívül tudtunk maradni ezeknek a dolgoknak a legtöbb szennyéből, polgári háttér meg havi kétszáz dolláros ikka-csekk meg nyelvtudás meg országos tanulmányi verseny helyezésével járó kváziautomatikus egyetemi felvétel és talán tartás folytán, úgyhogy megengedhettük magunknak még azt a luxust is, hogy egyházi gimnáziumba járjunk"

Volt meg egy reteg aki megengedhette maganak ezt a luxust,barmennyire is hihetetlen eppen az az osztaly akikre a rendszer annyira hivatkozott az ipari szakmunkassag,ugyanis oket mar nem volt hova lefokozni es a munkajukra viszont szukseg volt, viszont elomenetelre sem vagyott kulonosebben,ha meg olyan szakmaban volt akkor meg fusizni is tudott.Egyetlen reckir volt ,hogy esetleg nem veszik fel a gyereket egyetemre,  akkor meg a gyerek elmegy erettsegivel inasnak a fater szakmajaban vagy masban.

Nem veletlen ,hogy ez a reteg volt a legkevesbe zsarolhato,mert nem volt hova lefokozni oket.Komuvesbol alkomuvesbe?

Előzmény: Állományjavító (997)
Profán Béni Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1001
szervezetnek
Előzmény: Profán Béni (1000)
Profán Béni Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1000

Még mindig ugyanabban a bohózatban élünk amiben éltünk 63-90 közt

Najgen, volt itt 1990-ben egy rendszerváltoztattattató kormány. Amelyiknek módja lett volna tiszta lappal indulni. Ehelyett szépen asszisztált a III/III-as személyzet kaserolásához (ne csináljunk már úgy, mintha az egész apparátus csupán galád megrendelőkből és szerencsétlen, bezsarolt spiclikből állt volna), a megmaradt doksik elrekkentéséhez, agyontitkosításához meg feketepiaci forgalmához, a megmaradt szervezettnek pedig úgy megörült, mint a 6.a osztály réme, ha igazipisztolyt talál a kukában.

Előzmény: Törölt nick (996)
akottyabotko Creative Commons License 2004.12.13 0 0 998

Ki

Kapcsolja be a sajtófigyelését! ;-)

Be

Előzmény: kábelbúvár (976)
Állományjavító Creative Commons License 2004.12.13 0 0 997

Na, akkor most cinikusabb leszek, mint az előbb, de ugyanazt mondom, mint az előbb, elégikusan.

Nekem (de nem az én személyem érdekes itt, lehet, hogy én vagyok Décsi Gyula unokája, és egyben ifjúgárdista és tanköri besúgó) és ezzel egy talán nem érdektelen  társadalmi csoportnak, akik kívül tudtunk maradni ezeknek a dolgoknak a legtöbb szennyéből, polgári háttér meg havi kétszáz dolláros ikka-csekk meg nyelvtudás meg országos tanulmányi verseny helyezésével járó kváziautomatikus egyetemi felvétel és talán tartás folytán, úgyhogy megengedhettük magunknak még azt a luxust is, hogy egyházi gimnáziumba járjunk és még csak kisztagok se legyünk, persze a katonaság alól  a honvédkórház akkori főigazgatója, kedves, körünkbe tartozó barátunk húzott ki, és olykor találkoztunk, kicsit távolságot tartva, Appel Gyurival, mindezidáig - éppen az előbbi hozzászólásban megrajzolni próbált zsíragyú elsőgenerációs osztályvezetőhelyettesek és a megvadult, beijedt klerikoantiszemitává vált nímandok, tehát az erkölcsi magaslatok viszonylagossága  miatt érdekünk volt akár magunk elől is elhazudni, hogy mi volt a Kádár-rezsim.

Most meg az a trendi, és az az érdekünk, hogy ne hazudjuk el. Maradjanak csak benne azok, akik benne voltak, úgy igazából.

Mi meg megtisztulunk, hisz polgárok tudtunk maradni. Most már meg lehet tisztulni, hiszen ötvenhat után születettek tartjéák féken az egyébként magától is önsorsába rohanó ellenséget, úgy néz ki.

Engem ennyi érdekel a dologból.

Előzmény: Törölt nick (996)
Állományjavító Creative Commons License 2004.12.13 0 0 995

Osztap,

"De egy ilyen az ne legyen pökhendi, kioktató, erkölcsi magaslaton ülő. Mert ezek általában azok."

Asszem a magaslat az egy relatív dolog, szóval, hogy kihez képest.

Benyali osztályvezetőhelyettesekhez képest, pártrovatos miépesekhez képest, átlagsemmittevőkhöz képest, vidéki kisztitkárokhoz képest, tolvaj, átfestett, trianonos kereszténnyé vedlett klerikoantiszemita nímandokhoz képest még az is lehet, hogy valami magaslaton lehettek azok, akik objektíve vagy szubjektíve, vagy csak amúgy, de résztvettek abban a talán nem is olyan kevésben, ami beletorkollott a rendszerváltásba.

Amikor emitt fönt már IMF-ről lehetett beszélni, meg reformközgazdaságtanról, akkor a gimnáziumi igazgatóhelyettes még vigyázba állt a vörös sarokban ülő Leninszobor előtt, mielőtt rágyújtott volna a négynegyvenes fecskére.

Én az egész tragédiáját látom, fönt is, lent is, és nekem már nem lehet erről katartikus ítélet. Érdekvezérelt, erkölcsöt hazudó, jelen előnyökre váltott ítélet az lehet, csak abban van kishíján ugyanannyi szar, mint emebben, globaliter, és félrevezetőbb és veszélyesebb a jelenre. És a jelenben élünk. Annyira, amennyire.

Előzmény: Törölt nick (992)
pindiy Creative Commons License 2004.12.13 0 0 994

És szerintem kapott is.

Előzmény: kábelbúvár (985)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.12.13 0 0 993

(Az vesse az első követ aki...)

Valszeg télleg a kerülőutas szabadulás láccód6ott könnyebbnek számára.

De ha utaz6ott, nem jutott eszébe kinn maradni?

Vagy családi kötelék/esetleges kinti utánanyúlás iránti félelme/1éb retorzió veszélye +akadályozta?

Előzmény: Törölt nick (990)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!