Keresés

Részletes keresés

zantimi Creative Commons License 2008.04.07 0 0 600
Köszönöm szépen az infokat. Őszintén remélem hogy nem kell csalódnunk. Ma együnk vételi szándéknyilatkozatot aláírni... Nagyon beleszerelemesedtünk a lakóparkba. Nálatok az előszerződésbe már beleírták hogy mikorra készül el a lakás? Kötbérnél milyen türelmi idő volt?
Előzmény: kottas (595)
tkelemen Creative Commons License 2008.04.06 0 0 599
kb 4eFt 1 GJ
Előzmény: kovacsgy (598)
kovacsgy Creative Commons License 2008.04.06 0 0 598
Köszi szépen a választ,
de mennyi forintban az a 6-7 GJ?
A villanyt, azt ki tudtuk számolni :)
Köszi még1szer.
tkelemen Creative Commons License 2008.04.06 0 0 597

Szia,

nálunk, nagyis déli fekvéssel, 74 m2-en, minden fűtőtest bekapcsolva 20 fokra állított fan-coilokkal (4 db) + 2 radiátor 3-4-es fokozaton, naponta többször (reggel és este) szellőztetve februárra volt 3 GJ, a hidegebb december és január 6-7 GJ volt.

Villanynál szerintem az a 180-200 kWh-s havi fogyasztás az reális becslés, nálunk is hasonló főzési gyakoriság van.

üdv

Tamás

Előzmény: kovacsgy (596)
kovacsgy Creative Commons License 2008.04.06 0 0 596
Sziasztok,

Mi is gondolkodunk rajta, hogy a II. ütemben a Tóvárosba költözünk és néhány kérdés foglalkoztat minket:

Nemrég publikáltátok a hőszolgáltatás alapdíját, stb., de ezen kívül kíváncsiak lennénk rá, hogy Kb. mennyire jön ki egy tipikus fűtés/hűtés számla (az a rész, amit a hőmennyiségmérés alapján fizettek). Persze tudjuk, hogy ez egy csomó mindentől függ (ki hány fokosan szereti a lakást, meg milyen gyakran szellőztettek, lakás tájolása, stb.), de a nagyságrendre azért kíváncsiak lennénk.

Kb. mekkora a villanyszámla az olyan háztartásokban, ahol rendszeresen (pl. másnaponta) sütnek/főznek. Eddig még sohasem főztünk villannyal...

Köszi előre is

kottas Creative Commons License 2008.04.05 0 0 595
A hiteletek költségei a bankon fognak múli. Általánosságban elmondható, hogy van hitelbírálati díj, hitelfolyósítási jutalék, értékbecslői díj, közjegyzői díj, de a legtöbb bank akciózik, tehát ezek közül párat elengednek. Érdeklődjetek különböző bankoknál, hogy mik a lehetőségek.
Első lakásvásárlásotok?

A II. ütem építési idejéről meg csak annyit, hogy eredetileg 2008. decemberig kellett volna átadniuk, úgyhogy nem akarlak elkeseríteni, de ne bízzatok 100%-ig abban, hogy ebből jövő év közepére lakás lesz...
Előzmény: zantimi (593)
kottas Creative Commons License 2008.04.05 0 0 594
Az V. épületben is meg van feszegetve a garázs bejárati ajtaja. Látszanak a pajszer nyomok.
Lehet, hogy itt nem boldogultak vagy megzavarták őket.
Előzmény: tkelemen (592)
zantimi Creative Commons License 2008.04.05 0 0 593
Igen leginkább a hitel költségekre és mindenre ami lakásvásárlásnál előjöhet. Attól félek megfeledkezünk valamiről a kalkulációk során... Köszi az ötletet, mindenképp megpróbálunk alkudni hátha hátha...
Kíváncsi vagyok mikor kezdik építeni a II ütemet. Nekünk április elsejét mondták. Ma voltunk kinn, de egyelőre nyoma sem látszik az építkezésnek... :(((
Köszi:Timi
Előzmény: kottas (591)
tkelemen Creative Commons License 2008.04.05 0 0 592

Ma hajnalban felfeszítették a vasajtót a mélygarázsunkhoz (VI.os épület), és 4 kocsit feltörtek ismeretlenek.

Ennyit arról a biztonsági ígéretekről, amit kaptunk a MAC-tól annó, mint pl. az örzés-védelem, térfigyelő, stb...

kottas Creative Commons License 2008.04.04 0 0 591
Szia zantimi!

Mindenképpen próbáljatok meg alkudni, de az értékesítőknek ilyen dolgokba nincs kompetenciájuk. A MAC Kft. vezetőségéről pedig nekem személy szerint megvan a nem túl hízelgő véleményem, de vesztenivalótok nincs azzal, ha megpróbáljátok.

Egy ötlet: tavaly a lakásvásáron volt egy akciójuk, aki ott regisztrált, az kb 1mo Ft kedvezményt kapott a kulcsrakész lakás árából. Nem tudom, hogy idén is volt-e ilyen, de talán érdemes lenne utánajárni, és ezt kihasználni.

Az emeltszintű szerkezetkész lakás mindenképpen olcsóbb összességében, mert ők 50e Ft/nm áron számolják a burkolást, meg egyebeket, és ennél jóval olcsóbban ki lehet hozni a dolgot ha időtök, energiátok és pénzetek van rá. A fűtőtestről (illetve itt fan-cool-ok vannak) nem tudok, hogy benne van-e, de ezt biztosan elmondják Nektek az értékesítők.

Milyen egyéb költségekre gondolsz? A hitel költségeire?

Előzmény: zantimi (590)
zantimi Creative Commons License 2008.04.04 0 0 590
Sziasztok! Jövő héten megyünk foglalni egy lakást a tóvárosban, II. ütemben. Korábban nem tetszett mert mindig csak az egér útról láttam, de végül csak elmentünk a lakóparkba és a férjemmel mindketten rögtön beleszerettünk a hangulatába.

Kérem szépen, hogy valaki írja már le nekem milyen és mekkora mértékű költségekkel kell még a lakás árán túl pluszban számolni (hitelt is veszünk fel). Ha ismertek kiskapukat azt is szívesen veszem ha leírjátok.

Szerintetek érdemes emelt szintű szerkezetkész állapotban venni át a lakást ha egyébként sem a standard burkolatokat szeretnénk? Ilyenkor a fűtőtestet is pl nekünk kell megvenni?

Valaki próbált alkudni? Ha igen milyen síkerrel? Mi arra gondoltunk hogy még az előszerződés előtt megpróbálunk egy felszíni beállót vagy egy tárolót belealkudni a vételárba... Próba cseresznye. :)

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
kottas Creative Commons License 2008.03.31 0 0 589
Lehet bérelni a mélygarázsba beállót! :D
15e / hó + közös költség egy évre előre kifizetve vagy 20e /hó + közös költség havonta.
Ez cca. a három- négyszerese az 1 évvel ezelőtti hirdetményben plakátolt árnak (5e / hó + közös költség). Hm... de legalább már valakinek eszéb jutott, hogy ez is bevétel. Csak meglesz valamiből az a második ütem. :D

kottas Creative Commons License 2008.03.28 0 0 588
Sosem voltam egy pereskedő alak, de ez a posta dolog teljesen kiakaszt és szerintem egy laza bíztatási kártérítést meg lehetne játszani.
A csónakázótó hol van?
Ovoda?
Iskola?
Pékség?
Parklási lehetőségek?
És most a posta a forgalom hiányára panaszkodva távozik (megjegyzem csendesen - azt csodálom, hogy eddig bírta).
tkelemen Creative Commons License 2008.03.28 0 0 587

Tulajdonképpen mindegy. Egyik sem egy esélyes céldátum, ha nem kezdik el rövidesen...

Megnéztem tegnap az "új" kerítést. Érdekes....

Előzmény: kottas (586)
kottas Creative Commons License 2008.03.28 0 0 586
Bocsi, elírtam. 2009 II. negyedév...
kottas Creative Commons License 2008.03.27 0 0 585
Sziasztok!

Ma hallottuk a postán lévő hölgytől, hogy április 18-al bezárják.
Na ez ellen kellene valamit tenni (már ha egyátalán lehet).

Egyébként a www.tovaros.hu -n kijavították a második ütem átadási idejét 2008. II. negyedévre.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 584
Most értem haza és láttam, h. megfoldozták a keritést!!!!!!!!! Szóval szerencsére okafogyottá vált a megoldás keresése. :-) Vannak még meglepetések.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.23 0 0 583

Eladó rozsdamentes acélbol, méretre készitett "virágláda" "pántok" (4500 Ft / db áron) vagyis a standard 80 cm-es muanyag növénytárolokhoz szükséges, teraszkorláthoz rögzitő szerkezet. Kőérberek féle penthouse lakáshoz készült eredetileg, sajnos a kelleténél több,  igy van pár felesleges, elado darab.

rakoczituros Creative Commons License 2008.03.14 0 0 582
Legutobb azt hallottam, hogy aprilis elejen mar tuti biztos kezdodik az epitkezes. Nekem addig meg van turelmem kivarni, hogy mi lesz, es ha semmi, akkor utana keritest eppitetunk veluk. :-)
Előzmény: Törölt nick (581)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 581
Nyilván a MAC-cal kell felvenni a kapcsolatot,;vélhetően az írásos forma többet nyom a latban mint néhány megeresztett telefon. Nekem most nagyon nincs időm ezzel foglalkozni, de bármilyen kezdeményezést erre vonatkozóan támogatok, mivel tényelg úgy tűnik- így jó 2 héttel a vihar után- h. nem áll szándékukban a "kerítést" toldozni-foldozni.
Előzmény: rakoczituros (577)
tóvari Creative Commons License 2008.03.09 0 0 580

Sziasztok!

KIADÓ, BÚTOROZOTT LAKÁST keresek egy ismerősömnek itt a Tóvárosban vagy a környéken. Kérem ha valaki tud ilyet jelezze!

pienon@freemail.hu

Köszönöm, előre is!!

tkelemen Creative Commons License 2008.03.07 0 0 579

Tényleg tavasz van. A medencéről is, és a teniszpályáról is leszedték a sátrat...

Na jó, kicsit segített a szél is ;o)

Előzmény: kottas (578)
kottas Creative Commons License 2008.03.07 0 0 578
Sziasztok!

Én láttam ma egy kis markológépet a délelőtti órákban a szebb napokat is megélt kerítés környékén ténykedni, de hamar feladta.

Nekünk egyébként azt mondta a MAC (csak érdeklődésképpen megkérdeztük tegnap), hogy tavasszal kezdik az építkezést. Mikor a férjem erre azt mondta, hogy már tavasz van, a válasz csak ennyi volt: "ja, tényleg".
No comment... :-))

rakoczituros Creative Commons License 2008.03.07 0 0 577
En benne vagyok. Mit javasolsz?
Előzmény: Törölt nick (576)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.07 0 0 576

Engem nem nagyon foglalkoztat, h. van-e engedélyük vagy sem- az mindenesetre biztos, h. beépítési kötelezettségük van a területre ill. jónéhány lakást már el is adtak..

Mindenképpen közös fellépésnek lenne véleményem szerint foganatja, úgy talán visszaállítják legalább az eredeti "állapotot", habár az is elég kezdetleges és ideiglenes jellenű.

Előzmény: rakoczituros (575)
rakoczituros Creative Commons License 2008.03.07 0 0 575
Egyetertek veled! Nekem is marcius elejet mondtak, de a lakoparkon kerengo hirek/pletykak szerint csak etetnek bennunket; meg mindig nincsenek meg az engedelyeik. Megrohamozzuk a MAC Kft-t, hogy legalabb a keritest tegyek helyre?
Előzmény: Törölt nick (574)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 574

Sziasztok!

Tudja vki, mi a helyzet a soron következő ütem építésével? Nekem a legutolsó infóm elvileg márc. 1. volt, de nem úgy tűnik, h. történne vmi. Nem mintha nagyon várnám a port, zajt, teherautókat, stb., de jó lenne mihamarabb túlesni rajta.

A szombati vihar óta pedig minősíthetetlen állapotban van a "kerítés", tényleg nagyon igénytelen, mintha a romokat még nem takarították volna el. Mindez érthető, ha amúgy is pár napon belül várható h. felvonulnak a területre, egyébként nagyon csúnya.

Ha jól tudom ez nem a társasházak kompetenciája, ennek ellenére nagyon sok a közös költség ha közben ez a látvány jár mindezzel.

kottas Creative Commons License 2008.02.25 0 0 573
Szia Jedő!

Engem alapvetően érdekelne.
A lakásszámot és az árat az r_andi@freemail.hu-ra küld légyszi!

Köszi

Előzmény: Jedő (572)
Jedő Creative Commons License 2008.02.20 0 0 572
Bocsánat, de egy ideig nem tudtam olvasni a fórumot.
A helyzet az, hogy a munkánk miatt úgy döntöttünk, eladjuk a lakást még mielőtt felépül és máshol veszünk. Csakhogy egyszerűbb felbontani a szerződést, ami tartalmazza is, hogy elállhatunk a vásárlástól, ha keresünk magunk helyett másik vevőt. Nos, ennek nyilván költségei vannak, ráadásul egy nagyon jó fekvésű lakásról van szó, amit tavaly vettünk. Nem csak lefoglaltuk, megvásároltuk. Az első ütem is késett, ez is fog, de ez várható volt. Ha csak kaszálni akarnának és bedőlni a végén, nem 10-90-es fizetési ütemmel dolgoznának.
Tehát igen, kérnénk érte pénzt. Megvárhatnánk ugyan, hogy felépül és a már kész lakásra tehetnénk rá némi hasznot, de így is elég bonyolult lesz visszacsinálni, hiszen az illetéket már beszedték rá. Nem bonyolítanánk tovább.

Üdv
Előzmény: ttamasd (537)
Diophantos Creative Commons License 2008.02.14 0 0 571
Belső kert van. Kb. 80-100m2. Nem tudom, hogy van-e kertész, de ott nincs kiszáradva a fű, mint nálunk...(Mondjuk kevesebb a füves rész, inkább különféle növények, virágok vannak benne.)
Előzmény: rakoczituros (564)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!