Legszurot kivettuk egyatalan nemvolt koszos. De az auto szarabb mint volt, meg inkabb leall. Mar . Most megjobban elment az ereje es nagy gaznal mar a kuplung es a gaz pedal is beremeg. Pluszban megkaptam meg ajándékba hogy az allando ki be zarodas mellett (auto zarodas kikapcsolva), es a hatso ablaktorlo folyamatos mukodese melle meg megkaptam a csomagtartp ajtanat is hogy állandóan bezarva maradjon nehogy tudjak bele pakolni:) decemberben megcsinaltatom es eladpm a francba... Nincs nekem ehhez idegzetem sajnos
Hol talalom 1.6 benzinbe az uzemanyagszurot es a legszurot? Mert ugy olvastam kulfoldi oldalakon h benzinesbe a tankban van valami szűrő es ennyi. De lehet h hulye vagyok
Ilyenkor a kocsi nem fullad le. Hibaüzenet jöhet, de a kocsi a valószínűtlen jelet kibocsátó érzékelőt nem veszi figyelembe, hanem behelyettesíti és legfeljebb vészüzemmódban elballag. Másik kocsimnál ez is megvolt. Igaz, ott nem a légtömegmérő hazudott, hanem a légszűrő tömődött el... Én is a légtömegmérőre gyanakodtam, hülye fejjel nem a légszűrőt néztem először. Sport légszűrő, amit régen takarítottam...
Kiszedtem a légtömegmérőt, sikerült olyan szépen kitakarítanom, hogy rögtön tönkretettem. Tehát a hibás légtömegmérős járás is megvolt.
Semmi nem változott. A kocsi ugyanúgy, ugyanolyan hibával ment tovább. Bontóból egy másik légtömegmérőt szereztem. Beszereltem, ismét semmi változás. Ekkor jöttem rá, hogy a baj hol lehet. A szűrő mosása után minden azonnal meggyógyult.
Antipullition faulty hibakod. Folyamatos sipolas, plusz check engine jel. Valaki otlet? :) kezd elegem lenni a kedvenc kasztnisombol... :) plusz meg egy kerdes. 3ezresnel nagyobb fordulat korul visszavaltasnal es uresnel leall es ujrainditast igenyel eleg gyakran. De ez mar a kod elott is megvolt. Ez lehet legtomegmero problema? Koszi elore is mindenkinek
Sziasztok. Kerdesem lenne. A mai nap a hatso ablaktorlom sajat eletre kelt. Nyomkodtam bar gombot utanna aztan rajottem hogy a hatso ablak futes gombjaval tudom iranyitani az ablaktorlo gomb helyett. Valakinel volt ilyen? Ha igen h oldotta meg? Biztositek csere? Koszi elore is. C4 2005 1.6v
Szia!Nekem a régi Citromon,a féknyereg felfogató úszónyerges hengeres csúszka kopása okozta ugyanezt.Új/sajna utángyártott/ csúszka,gumi porvédőkkel,zsírorzva,és utánna jobb lett a fékhatás.
Pár hete írtam, hogy a 2012-es évjáratú C4-en parkolofek hibát ír. És hogy javitassam meg a gapjarmuvet. 2 alkalommal le is merült az autó reggelre, teljesen! Elvittem kiolvastatni a hibát, és Zárlat/vezeték hibakód volt látható.
Elvittem egy autóvillamossági szerelőhöz. Sajnos talált egy ventilátor relé hibát, ami szét volt égve. Kicserelte, de a parkolofek hiba megmaradt. Szétszedte a kézifék kapcsolót, nem talált hibát. Rákotott egy lámpát, ott nem reagált minden kapcsolasra. Hátul a csomagtartóban is kimérte amit lehet, ott is jó volt. Igazából most kicsit tanácstalan...tudtok segíteni, hogy mi lehet a konkrét hiba?? Miket kellene megnézni? Mert ez a merülés zavar, és bizonytalanná teszi a használatot. Köszönöm szépen előre is!
Tervezem egy C4 megvásárlását, 2011 júliusi, 1,6 HDI Seduction, 165 ezer km van benne.
Hozzáértők tanácsát kérem, hogy egyáltalán érdemes-e belevágni, ill. a kocsi vásárlásakor mikre kell odafigyelni, mik a legvalószínűbb, szokványos hibaforrások? Ausztria, kereskedőtől venném, tehát rejtett hibát elméletileg nem titkolhat el, különben bajba kerülhet, ill. garancia van rá 1 évre a hirdetésben, amitől nem tekinthet el.
Az autó nagyon tetszik, a páromnak is, hosszú távra tervezek vele és bár a Totalcar szerkesztősége ill. a népítéletek eléggé dicsérik, tudjuk, hibátlan 8 éves autó nem létezik...
Közben megcsináltattam zárassal, azt mondta csak össze volt állva, mert soha nem használták. Szétszedte, kimosta, megolajozta, összerakta, most jó.
Azt mondta, hogy pár havonta érdemes kulccsal kinyitni és évente párszor befújni WD40-el. A jégoldó ellensége, mert kioldja az olajat és jobban összerohad utána.
1.6 hdi 9hr 82kw-os kézi 6os váltós járgányt megyek ma megnézni mint kiszemelt. 2012es. Vki össze tudná foglalni miket érdemes ezen a típuson megnézni? Mi hajlamos elfáradni? Ha minden igaz exclusive felszereltség, szóval akad benne bőven dolog ami megadhatja magát. Előre is köszönöm az infókat.
Először is nézd meg a hátsó lengéscsillapítón lévő műanyag porvédőt. Ez idővel hajlamos lecsúszni és ez adhatja a hangot.
Javítása egyszerű, visszatolod a helyére és kis sziloplaszttal rögzíted.
A másik lehetséges dolog a hátsó ülés és/vagy a kalaptartó. Nálam is megvan.
Kísérlet 1: ültess valakit hátra a vezető mögé. Megszűnik a zörgés?
Kísérlet 2: hajtsd le a hátsóülések támláját és menjél egy kört. megszűnik a zörgés?
A hátsó üléstámla rögzítőzárja is tud zörögni, ha kilazul.
A kalaptartó is. Ezzel kapcsolatban megfigyeltem, hogy nyári melegben, amikor a nap jól megsütötte, akkor zajosabb tud lenni. Nálam látni, hogy hol van megkopva, a hátsóajtó felőli bal sarokban.